Şimdi Ara

İzmir otobanda sol şeritte lastik değiştiren rahatsız! (Videolu) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
5.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ege sanildigi kadar teneke değil herhalde. Adam kazalı Ege den yürüyerek çıktı.

Zaten takdir ederdim bi kez daha takdirimi begenimi kazandi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı alıp hurdalıkta ezeceksin ki, tekrar toplayıp yollara salmasınlar.
    O adamın ehliyetine el koyup, en az bir kaç sene vermeyeceksin. Alacağı zaman da psikolojik testlerden geçirteceksin.

Ek olarak trafiği ve insanların hayatını tehlikeye atmak suçundan kamu davası açacaksın. Eğer bakmakla yükümlü olduğu kimse yoksa bir süre hapiste yatıracaksın. Daha sonra da para cezası.
    Biz anca böyle akıllanırız.

Ama neredee
  • İzmirde trafik sağdan akar mottosunu ciddiye almış kardeşimiz. Egea için gerçek ve tarafsız bir crash test olmuş.

• quote:

Orijinalden alıntı: KSKcarpediem

İzmirde trafik sağdan akar mottosunu ciddiye almış kardeşimiz. Egea için gerçek ve tarafsız bir crash test olmuş.
    Ve bence egea testide geçmiş üstelik bi kalitesi hb olana göre daha az olan Sedan karöser.

Sürücüsü resmen sapasağlam yürüyerek indi arabadan.

Umarım iç kanama vs yoktur

• Kazadan çok egeanın güvenliği dikkatimi çekti

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

Sert üslubunuza karşılık birşeyler yazasım vardı ama annem bundan 30 yıl önce kalbin kırılsada insanları kırma demişti o yüzden yazamıyorum.

Sağdan gelen duyarlı vatandaşlar yol vermediyse geçememiş olabilir.
    Arkasından 120 ile gelenler yol vereceğine sağına sağına aktıysa geçemememiş olabilir.
    Sağa geçse bile sağda yola bağlantı var. O bağlantıda da başına iş gelebilirdi. Daha da ilerlemesi gerekirdi.
    Bir yerde artık basireti bağlanıp kafası basmamış orada durmuşta olabilir.
    Jantın üstüne düştükten sonra durmak zorunda kaldıysa o noktadan arabayı kaldırmanızda zor. Sol şeritte durmak zorunda kalmış olabilir.

Sağa çekmemiş, çekememiş benim en büyük sorum bu değil. Benim kafama takılan 2 şey var.

1. Üçgen reflektör, setin çantası vb. onlarca metre geriye koyması gerekirken dibine koymuş olması
    2. Az önce matlab ile videoyu açtım kare kare oynatıyorum çarpan egeanın hiç fren ışığının yanmamış olması (halen inceliyorum). Çarpan adam telefonla mı meşguldü, teyiple mi uğraşıyordu, arabada karısıyla mı kavga ediyordu, uykusuzmuydu...

Alıntıları Göster
    Boş boş yorum atma , solda lastik değiştirmenin kabul edilebilir bir tarafı olamaz

Umarım egea sürücüsü iyidir ve kuruşuna kadar ödettirir masraflarını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lalale -- 29 Ağustos 2018; 0:0:51 >

• bu tiplere bu özgüveni veren sisteme de söyleyecek bir lafımız olmalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motorsikletim ile otobanda lastiğim patlamıştı, çekici çağırmıştım motoru emniyet şeridine çekmeme rağmen 50 metre geride bariyerlerin arkasında beklemiştim. Ülke acayip
  • Egea sahibi arkadaşı konuya çağıralım, kaza sonrasını anlatsın. Konuda bir çok arkadaş sağlığını merak etmiş, ilk ağızdan duyalım.
  • MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Kazayı yapan kişi benim. Kaza anında araçta iki kişiydik. Kaza sonrası ben 3 gün yanımdaki yolcu 9 gün hastanede kaldık. Benim emniyet kemerinin olduğu bölgelerimde ufak tefek kesikler ezilmeler mevcuttu. Yanımdaki yolcu da omuriliğinde bir kırık oluştu ameliyatla düzeltildi. ancak şuan ikimizde iyiyiz.
    Araca gelecek olursak bende egeadan bu performansı beklemiyordum. Bekledipimden çok daha iyi çıktı. Euro ncap ten 3 yıldız aldığını düşünürsek ben bunun taraflı olduğunu düşünüyorum. Çünkü kaza anında hız 110 km ve çarpışma testleri daha düşük hızlarda yapılıyor bildiğim kadarıyla. Bizim aldığımız hasarlar hep emnşyet kemerşninşn bağlı olduğu bölgelerle alakalı mevsiminde yaz olması nedeniyle üzerimşzde ince kıyagetler vardı kesiklerde bu yüzden oluştu diye düşünüyorum.
    Karşı tarafla davalık süreç devam ettiğinden çok detay veremeyeceğim. Ama sol şeritte lastik değiştirilmeyeceği aşikar. Benim aracı görmeme sebebimde ben orta şeritte normal ilerliyordum. Orta şeritte giden araçlar bu aracı görüp yavaşlıyor onlar yavaşlayınca bende sol şeridi görmediğim için arkayı kontrol edip onları sollamak için sol şeride çıktığım anda oluyor kaza. Bu aracı hiç görmedim yani. Durum budur.
    Sorusu olan arkadaşların sorularını cevaplayabilirim. İyi günler dilerim.

• Ülkemizin sol şerit sevdası lastik değişiminde bile sürüyor. Sol şeridi hiçbir şartta bırakmıyoruz.

Kazayı yapan arkadaşlara da büyük geçmiş olsun, bir akıl yoksununun yüzünden başa gelen olaya bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: habecikostik

Kazayı yapan kişi benim. Kaza anında araçta iki kişiydik. Kaza sonrası ben 3 gün yanımdaki yolcu 9 gün hastanede kaldık. Benim emniyet kemerinin olduğu bölgelerimde ufak tefek kesikler ezilmeler mevcuttu. Yanımdaki yolcu da omuriliğinde bir kırık oluştu ameliyatla düzeltildi. ancak şuan ikimizde iyiyiz.
    Araca gelecek olursak bende egeadan bu performansı beklemiyordum. Bekledipimden çok daha iyi çıktı. Euro ncap ten 3 yıldız aldığını düşünürsek ben bunun taraflı olduğunu düşünüyorum. Çünkü kaza anında hız 110 km ve çarpışma testleri daha düşük hızlarda yapılıyor bildiğim kadarıyla. Bizim aldığımız hasarlar hep emnşyet kemerşninşn bağlı olduğu bölgelerle alakalı mevsiminde yaz olması nedeniyle üzerimşzde ince kıyagetler vardı kesiklerde bu yüzden oluştu diye düşünüyorum.
    Karşı tarafla davalık süreç devam ettiğinden çok detay veremeyeceğim. Ama sol şeritte lastik değiştirilmeyeceği aşikar. Benim aracı görmeme sebebimde ben orta şeritte normal ilerliyordum. Orta şeritte giden araçlar bu aracı görüp yavaşlıyor onlar yavaşlayınca bende sol şeridi görmediğim için arkayı kontrol edip onları sollamak için sol şeride çıktığım anda oluyor kaza. Bu aracı hiç görmedim yani. Durum budur.
    Geçmiş olsun. Verilmis sadakaniz varmış. Arac gorevini yerine getirmis zaten. 3 yıldız deniliyor ama neden düşük yildiz aldigi zaten aciklandi. O kaza da aractan yürüyerek cikmanizda bunun bir göstergesi zaten. Can kaybi olmamasi sevindirici yanı olsa da diger arac sahibinin gerekli onlemi almayip (aracin arkasina lastik koymus reflektor görünmüyor), ustelik yolun solunda, trafiğin hizli aktigi bir seritte bu ise kalkismasi tamami ile sorumsuzluktur. Sizin yapabileceginiz hiçbirşey yok zaten.

• quote:

Sert üslubunuza karşılık birşeyler yazasım vardı ama annem bundan 30 yıl önce kalbin kırılsada insanları kırma demişti o yüzden yazamıyorum.

Sağdan gelen duyarlı vatandaşlar yol vermediyse geçememiş olabilir.
    Arkasından 120 ile gelenler yol vereceğine sağına sağına aktıysa geçemememiş olabilir.
    Sağa geçse bile sağda yola bağlantı var. O bağlantıda da başına iş gelebilirdi. Daha da ilerlemesi gerekirdi.
    Bir yerde artık basireti bağlanıp kafası basmamış orada durmuşta olabilir.
    Jantın üstüne düştükten sonra durmak zorunda kaldıysa o noktadan arabayı kaldırmanızda zor. Sol şeritte durmak zorunda kalmış olabilir.

Sağa çekmemiş, çekememiş benim en büyük sorum bu değil. Benim kafama takılan 2 şey var.

1. Üçgen reflektör, setin çantası vb. onlarca metre geriye koyması gerekirken dibine koymuş olması
    2. Az önce matlab ile videoyu açtım kare kare oynatıyorum çarpan egeanın hiç fren ışığının yanmamış olması (halen inceliyorum). Çarpan adam telefonla mı meşguldü, teyiple mi uğraşıyordu, arabada karısıyla mı kavga ediyordu, uykusuzmuydu...

Alıntıları Göster
    Valla forumda 5 yıldır trolluk yapiyorum otomobil genelde, böyle kafa görmedim sen neyin derdindesin hocam???

İsterse lastiği kopsun o aracın sol şeritte durması risk!
    Du ra maz!
    Sana şöyle anlatayim, bir gün gecenin 3 unde Çorum Samsun arasinda yoldayım bilen bilir o yolu çok ıssız ve karanlik. Karşı şeritten takla atmis arac (yaralı ölü yok şükür) bizim sol şeride düşmüş ve ben görünce direk durdum polisi aradim, araçlara uyari veriyorum arkadaki.

Polis geldi ve bu arac bu şekilde sol şeritte duramaz, hadi cevirelim emniyet şeridine alalim dedi ve yolda geçen otobüsü durdurduk ( polisin ricasiyla bütün yolcular beraber) araci çevirdik emniyet şeridine aldık.

Polis neden böyle yaptı? İnsanlık hali başka kaza olmasın diye, polis orda 400mt ileri uyari koyalım, çekici gece vakti bekleyelim demedi.

Bu durumda o adam lastiği kopsa dahi trafiğin seyri için araç yürür vaziyetteyse ki kıçı kırık lastik patlamasi, yürüyebilir alabilirdi emniyet şeridine.

Diceksin ki yol vermemislerdir, o adam orada lastiği sökmesi için en az 10 dksini almıştır. 10 dk boyunca yol vermeyecek bir araç dünya çapında yok. Boş yapma o yüzden.

İkinci yorumum adamın dalgın olmadığı ve video iyice izlerseniz aracın sağ tarafına vuruyor. Büyük ihtimalle sollamaya çıktığı anda oluşuyor kaza ondan fren basmıyor anlık olay...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 3 Nisan 2019; 11:44:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: habecikostik

Hocam çok geçmiş olsun.Dava sonuçlandıktan sonra bilgilendirirseniz seviniriz.

• Geçmiş olsun hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BigMuffin -- 3 Nisan 2019; 12:51:38 >
  • habecikostik H kullanıcısına yanıt
    Gecmis olsun

• habecikostik H kullanıcısına yanıt
    hocam geçmiş olsun, insallah yolcu koltuğunda oturan arkadaşta kalıcı bir hasar olmamıştır.
    karşı tarafın kaskosu , sigortası varmı, kazadan sonra araç pertmi oldu, size araç veya parası verildimi
  • dadas15 kullanıcısına yanıt
    araç kiralık şirket aracıydı. karşı tarafınsigortası vardı ama kaskosu hakkında bilgim yok. bizim araçla ilgili hep kiralama şirketi ilgilendiği için bilgim yok açıkçası. yolcu kişide şuan iyi durumda
  • quote:

Olayı çözdüm 406. karede bir focus var. Egea bu focusa yakın takip ederek geliyor. Focus bmw yi görünce sağa kaçıyor, egeada daha çabuk sollayım diye iyice sola yanaşıp gaz köklüyor ve olan oluyor.

emniyette dedektif olacak adamsınız

• Kazadan sonra araçların durumu; Tekrar büyük geçmiş olsun, yüksek süratle değil arabaya bir hayvana vursanız çok kötü sonuçları olabilirdi ve iyi ki BMW nin arka koltuğunda oturan çoluk-çocuk yoktu, Allah muhafaza.

İzmir otobanda sol şeritte lastik değiştiren rahatsız! (Videolu)

İzmir otobanda sol şeritte lastik değiştiren rahatsız! (Videolu)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.