Şimdi Ara

İzmir otobanda sol şeritte lastik değiştiren rahatsız! (Videolu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
1
Favori
5.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadan gelen Egea'nın son sürat çarpmasıyla sonuçlanmıştır.
    https://www.facebook.com/izmirdecevirme/videos/1045893695573863/

• Bu ulkede emniyet seridinde bile durmaya korkarken adamdaki sakinlige bak. Bir de 5 metre geriye bir sey koymus 40-50 metre onceye reflektor bile yok.

Egea vurmasa baskasi kesin vururdu.

Dogal seleksiyon bu kez basaramasa da bu adam cok yasamaz baskasina bulasmasaydi keske.

Janti degil on takimi bozacagini bilsem sol seritte durmam salaklik resmen.
    Valla forumda 5 yıldır trolluk yapiyorum otomobil genelde, böyle kafa görmedim sen neyin derdindesin hocam???

İsterse lastiği kopsun o aracın sol şeritte durması risk!
    Du ra maz!
    Sana şöyle anlatayim, bir gün gecenin 3 unde Çorum Samsun arasinda yoldayım bilen bilir o yolu çok ıssız ve karanlik. Karşı şeritten takla atmis arac (yaralı ölü yok şükür) bizim sol şeride düşmüş ve ben görünce direk durdum polisi aradim, araçlara uyari veriyorum arkadaki.

Polis geldi ve bu arac bu şekilde sol şeritte duramaz, hadi cevirelim emniyet şeridine alalim dedi ve yolda geçen otobüsü durdurduk ( polisin ricasiyla bütün yolcular beraber) araci çevirdik emniyet şeridine aldık.

Polis neden böyle yaptı? İnsanlık hali başka kaza olmasın diye, polis orda 400mt ileri uyari koyalım, çekici gece vakti bekleyelim demedi.

Bu durumda o adam lastiği kopsa dahi trafiğin seyri için araç yürür vaziyetteyse ki kıçı kırık lastik patlamasi, yürüyebilir alabilirdi emniyet şeridine.

Diceksin ki yol vermemislerdir, o adam orada lastiği sökmesi için en az 10 dksini almıştır. 10 dk boyunca yol vermeyecek bir araç dünya çapında yok. Boş yapma o yüzden.

İkinci yorumum adamın dalgın olmadığı ve video iyice izlerseniz aracın sağ tarafına vuruyor. Büyük ihtimalle sollamaya çıktığı anda oluşuyor kaza ondan fren basmıyor anlık olay...
  • Otobanda sol şeritte durup lastik değiştirmek için zihinsel engelli olmak gerekiyor. Aracın hareket etmiyorsa 200-300 mt geri yürüyüp çekici gelene kadar gelen araçları uyarman lazım adam aksine birde lastik değiştiriyor. Ölmediğine dua etsin bir daha da araç kullanmasın.
  • İnsan emniyet şeridine çekmeye dahi korkarken, hiç bir güvenlik tedbiri almadan en sol şeritte lastik değiştirmeye çalışmak ilginçmiş.

Bu arada o süratle çarpma sonucu kimsenin ölmemesi de büyük şans.
  • Bu şerefsiz kesin janti yamulmasin diye arabasini saga çekmedi.

Keşke sinek gibi asfalta yapışıp geberseydi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç gülceğim yoktu. Videoda 13. saniyeye aldım mause ile sürekli 13. saniyeyi açıp çarpma anını izledim o adamın arabanın çarpmasıyla bariyerlere vuruşunu izlerken bir gülme tuttu
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrT4ngo

Bu şerefsiz kesin janti yamulmasin diye arabasini saga çekmedi.

Keşke sinek gibi asfalta yapışıp geberseydi
    Jant kolay kolay yamulmuyorki. Benim lastik patlamış sıfır hava dibine kadar inmiş jant üstünde 5-6 km lastikçiye kadar sürdüm düşük hızda janta hiç birşey olmadı sadece lastik ezildiği için kullanılamaz hale geldi. Onuda 1-2 ay kullandım 4-5 balon vardı sonra yeni lastik aldım.
  • 1-) İnsan lastik patladığını anladığında bir anda neden sol şeritte dururki? Kafası olan bir insan sağ şeride geçer orda durur. Sonuçta lastik patlayınca araba çakılmıyor olduğu yerde.

2-) Hadi solda durdu indi baktı diyelim lastik patlamış o halde sağ şeride çekse hiçbirşey olmaz, yeni patlamış bir lastikte 10 metre gitti diye zarar gelmez araca.

3-) Dörtlüler yanmıyor sanırım? İnsan bir dörtlüleri yakar öyle durur.

4-) Egeacı yerinde olsam maddi manevi tazminat açarım hem arabamın parasını alırım hem kasten yaralamaya suçtan ve psikolojimi bozdu artık yolda hız yapmaya korkar oldum deyip para koparırım.
  • Adamın lastiğinin yarıldığını, yarık lastiği jantın üstüne koyup arkaya koyduğunu görüyorum. Ne olursa olsun sağa çekmeliydi doğru ama belki o trafik akışında sağa çekemedi sağ tarafta bağlantı var yola. Eğer sağa çekme şansı olmamışsa en büyük hatası yola üçgen ikazı ve birkaç eşyayı 100 mt öncesinden itibaren koymalıydı.

Bir kez benimde lastiğim yarılmıştı şanslıydım ki sol arka lastiğimdi arabaya yön verip sağa geçebilmiştim. Düşünüyorum 120km hızla giderken acaba ön lastiklerimden birisi yarılsaydı halim ne olurdu ? Allah kimsenin başına kaza bela vermesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antor -- 27 Ağustos 2018; 21:43:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

Adamın lastiğinin yarıldığını, yarık lastiği jantın üstüne koyup arkaya koyduğunu görüyorum. Ne olursa olsun sağa çekmeliydi doğru ama belki o trafik akışında sağa çekemedi sağ tarafta bağlantı var yola. Eğer sağa çekme şansı olmamışsa en büyük hatası yola üçgen ikazı ve birkaç eşyayı 100 mt öncesinden itibaren koymalıydı.

Bir kez benimde lastiğim yarılmıştı şanslıydım ki sol arka lastiğimdi arabaya yön verip sağa geçebilmiştim. Düşünüyorum 120km hızla giderken acaba ön lastiklerimden birisi yarılsaydı halim ne olurdu ? Allah kimsenin başına kaza bela vermesin.
    Amin

• Nasıl ölmedi şaşırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Antor

Adamın lastiğinin yarıldığını, yarık lastiği jantın üstüne koyup arkaya koyduğunu görüyorum. Ne olursa olsun sağa çekmeliydi doğru ama belki o trafik akışında sağa çekemedi sağ tarafta bağlantı var yola. Eğer sağa çekme şansı olmamışsa en büyük hatası yola üçgen ikazı ve birkaç eşyayı 100 mt öncesinden itibaren koymalıydı.

Nası sağa çekme şansı olmasın kardeşim? Arabalar lastik sayesindemi yürüyor sanıyorsunuz? Jant üstündede gider istese ayrıca jantada gram birşey olmaz ben gittim daha önce hemde daha uzun mesafe bu soldan sağa geççek alt tarafı.

• Ayrıca beyaz çarpan araba hiç fren yapmıyor ne fren lambası yanıyor ne yerde fren izi var.

1-) Ya telefonla oynuyordu.
    2-) Çarpma anında ortadan başka araba geçiyor hemen beyaz arabanın yanında. Büyük ihtimal sağ şeritten yapıştırıp en sol şeride makas atıyordu, ortadaki arabayı geçince bi anda karşısında bmwyi buldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nguas

Nası sağa çekme şansı olmasın kardeşim? Arabalar lastik sayesindemi yürüyor sanıyorsunuz? Jant üstündede gider istese ayrıca jantada gram birşey olmaz ben gittim daha önce hemde daha uzun mesafe bu soldan sağa geççek alt tarafı.

Alıntıları Göster
    Sert üslubunuza karşılık birşeyler yazasım vardı ama annem bundan 30 yıl önce kalbin kırılsada insanları kırma demişti o yüzden yazamıyorum.

Sağdan gelen duyarlı vatandaşlar yol vermediyse geçememiş olabilir.
    Arkasından 120 ile gelenler yol vereceğine sağına sağına aktıysa geçemememiş olabilir.
    Sağa geçse bile sağda yola bağlantı var. O bağlantıda da başına iş gelebilirdi. Daha da ilerlemesi gerekirdi.
    Bir yerde artık basireti bağlanıp kafası basmamış orada durmuşta olabilir.
    Jantın üstüne düştükten sonra durmak zorunda kaldıysa o noktadan arabayı kaldırmanızda zor. Sol şeritte durmak zorunda kalmış olabilir.

Sağa çekmemiş, çekememiş benim en büyük sorum bu değil. Benim kafama takılan 2 şey var.

1. Üçgen reflektör, setin çantası vb. onlarca metre geriye koyması gerekirken dibine koymuş olması
    2. Az önce matlab ile videoyu açtım kare kare oynatıyorum çarpan egeanın hiç fren ışığının yanmamış olması (halen inceliyorum). Çarpan adam telefonla mı meşguldü, teyiple mi uğraşıyordu, arabada karısıyla mı kavga ediyordu, uykusuzmuydu...

• Bu ülke insanından umudum gittikce azalıyor. Sol seritte lastik degistirmek nedir abi ?

Daha neler gorebiliriz dedikce hergun daha beterini görüyoruz.

Olan egea sahibine oldu. Durduk yere basi belaya girdi. Birton kagıt kurekle ugrasacak haklı olsa bile.

• Bu ulkede emniyet seridinde bile durmaya korkarken adamdaki sakinlige bak. Bir de 5 metre geriye bir sey koymus 40-50 metre onceye reflektor bile yok.

Egea vurmasa baskasi kesin vururdu.

Dogal seleksiyon bu kez basaramasa da bu adam cok yasamaz baskasina bulasmasaydi keske.

Janti degil on takimi bozacagini bilsem sol seritte durmam salaklik resmen.

• Olayı çözdüm 406. karede bir focus var. Egea bu focusa yakın takip ederek geliyor. Focus bmw yi görünce sağa kaçıyor, egeada daha çabuk sollayım diye iyice sola yanaşıp gaz köklüyor ve olan oluyor.

İzmir otobanda sol şeritte lastik değiştiren rahatsız! (Videolu)

• Ulan ben ki; aniden trafik tıkanınca solda isem ilk önce dörtlüleri yakiyorum,sonra yine bunlar trafiği görmez, dip gaz gelir diye orta ya da sağ şeride geçiyorum; bu neyin rahatlığı?

• Konuya henüz "Teneke Egea" yorumu gelmemiş. Bu da vuku bulan olay kadar enteresan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR

İnsan emniyet şeridine çekmeye dahi korkarken, hiç bir güvenlik tedbiri almadan en sol şeritte lastik değiştirmeye çalışmak ilginçmiş.

Bu arada o süratle çarpma sonucu kimsenin ölmemesi de büyük şans.
    Aaa hocam lütfen, aracın tam 2 metre gerisine lastik koymuş; bu mükemmel önlemi nasıl göremezsiniz

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Yanlız egea da bmw nin yarısını koparmış

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.