Merhaba... Bugün alışık olmadığım bir şehre gittim. Bir ara navigasyonun azizliğine uğrayıp ara bir yolda ters yöne girdiğimi farkettim. Tam karşımda mobeseler bana bakıyordu. Ana yola çıkmadan geri geri gelip çıktım. Ters yön cezası malum çok pahalı...bir de yabancı plakayım ki.. Sizce buna ceza gelir mi? Mobeselerden ceza yazılıyor mu, yoksa polisin görüp mü yazması lazım? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemal5665 -- 7 Ocak 2021; 21:23:13 > |
Mobeseden Ceza Yiyen Var mı?
Trafik kurallarına uymamak çeşitli cezalara yol açabilir. Bunlardan biri de mobese cezasıdır. Mobese, trafik kurallarını ihlal eden araçları tespit etmek için kullanılan bir sistemdir.
Mobese Ters Yön Cezası
Mobese cezaları arasında en yaygın olanlarından biri ters yön cezasıdır. Ters yönde araç kullanmak trafik akışını bozar ve ciddi kazalara neden olabilir. Bu nedenle, ters yön cezaları oldukça yüksektir.
Mobese sistemi, araçların plakalarını tarayarak ters yönde hareket edenleri tespit eder. Ardından, araç sahiplerine ceza yazılır. Cezanın miktarı, ihlalin türüne ve aracın hızına göre değişir.
Mobese cezalarından kaçınmak için trafik kurallarına uymanız ve özellikle ters yönde araç kullanmaktan kaçınmanız önem taşır. Trafik kurallarına uymak, hem kendi güvenliğiniz hem de diğer sürücülerin güvenliği için çok önemlidir.