Bağırsaklarda yanma hissi yaşayan var mı?
Merhaba. 33 yaşında erkeğim.
2 ay önce 3-4 gün süren isal oldum. Sonrasında geçti ama bir süre sonra lapa şeklinde dışkılama başladı (günde 1 şeklinde) hastaneye gittim colidur adlı ilacı verdiler. O süre iyi geldi. Kan gaita gibi tüm testler yapıldı. Bişey çıkmayınca gönderdiler.
Bir süredir şikayetim yoktu ama şu ara bazen (2-3 günde bir gibi) bağırsaklarımda yanma hissediyorum.
Yemekten sonra gece sabah farketmiyor. Gazla birlikte yanma hissi. Yaparken veya gaz çıkarırken de yanma hissi hafif oluyor.
Acı ve baharat yemiyorum çünkü 1 yıl önce kronik gastrit çıkmıştı.
Beslenmeme dikkat ediyorum.
Başka hiçbir şikayetim yok şu an.
Hastaneye gidiyorum önemsemiyorlar zorla kolonoskopi randevusu aldırdım 5 ay sonrası için.
Bu yanma hissi neden oluyor nasıl geçer, şu colidur adlı ilacın etkisi olabilir mi? Veya ilk yaşadığım isalin etkisi olabilir mi hala?
Şimdiden teşekkür ederim.
Doktor varsa yardım edebilir mi lütfen?
Merhaba. Yaş33.
1 ay kadar önce isal oldum. 3 gün sürdü. Yoğun bi isaldi. Enfeksiyon hastalıklarına gittim. Gaita testi verdim, bakteri parazit vs izlenmedi. Gizli kan da negatif çıktı. Sadece 4-5 lokosit görüldü yazıyordu. İlaç vs vermedi. Zaten kendiliğinden geçti.
Aradaki süreçte gayet iyiydi herşey.
10 gün önce yine isal başladı. Ama bu sefer günde 1 kez lapa şeklinde oldu. İsal denir mi bilmiyorum. Önemsemedim. 2 gün sonra yine aynı şekilde oldu. Zaten tatildeyim boşum diye yine aynı enfeksiyon hastalıklarına gittim. Yine gaita testi verdim bakteri parazit kan çıkmadı. Lokosit de çıkmadı bu kez.
Kısacası ben 10 gündür 2 günde 1 kez lapa kıvamda dışkılama yapıyorum. Hiç katı yapamadım.
Karın ağrım yok ama guruldama, gaz var ve bağırsaklarda yanma hissediyorum ara sıra (acı yediğimde olur o yanma hissi ama acı hiç yemiyorum onu da anlamadım).
Bağırsaklarımda ilgili bu yaşıma kadar hiç sorun yaşamamıştım o yüzden biraz korktum. Ailede bağırsak sorunu yaşayan da yok hiç. İnternete sorduğumda neredeyse bütün bağırsak problemlerinin belirtileri aynı gözüküyor kansere kadar.
Probiyotik kullandım 3 gün. Ev yoğurdu yiyorum bana mısın demedi. Neden olabilir doktor arkadaşlarıma sormak istiyorum?
(Bu arada 1 yıl önce endoskoği yaptırmıştım midede yanmayla ilgili. Gastrit ve helikoobakter çıkmıştı ilaç tedavisiyle geçmişti şikayetlerim)
Şimdiden teşekkür ederim.
Geçmeyen ses sorunu
Merhaba. Aracım 2006 model 1.3 Fiat Albea Dizel. 305.000 kmde.
10 gündür sanayiden çıkamıyorum. Konu şu:
Uzun zamandır turbo problemi vardı aracımda. Aşırı ötme sorunu ve biraz çekişten düşme sorunu.
Ustama götürdüğümde direkt turbodan dedi. Onarımı yapılacak dedi. Neyse bıraktım arabayı akşam aldım.
Sökmüş göndermiş turbocuya içini komple değiştirmiş turbocu. Bizim usta da hortumunu vs yenilemiş.
Baktık ötmesi bariz şekilde devam ediyor ama çekişi daha iyi.
Bi sonraki gün tekrar götürdüm söktü tekrar turbocuya gönderdi. Tekrar bi işlem yapılmış. Neyse yine denedik yine seste değişme yok.
Bi süre kullan bakalım dedi. 2-3 gün denedim bariz şekilde ötüyor.
Dün yine götürdüm bu sefer artık turbonun sıfırını takalım dedi usta. İyisinden takalım dedi taktı ama sonuç şu ki ses hala devam ediyor.
Beni turbocuya gönderdi sordum turbodan değil bu dedi çekişin de iyiyse turbo sesi değil bu dedi. Zaten sıfır takılmış, egozuna baktır dedi.
Egzozcuya gittim egzozla delik vs ötebilecek bir şey yok dedi.
Sıfır Turbo 10.000tl. İşiiçlik hortum vs birlikte 14.000tl ye mal oldu bana. Ama sorunum çözülmedi. Şu anda bir sorun gözükmüyormuş.
Ses beni çok rahatsız ediyor, bu ses nerden geliyor olabilir fikrinizi sormak istedim teşekkürler.
Çanakkale Şehitlik Turu İçin Rota..?
Arkadaşlar merhaba.
Yarın ilk kez Çanakkale şehitliğini göreceğim.
Rehbersiz biraz zor olacak ama, daha önce gezen oraları ayrıntılı bilen, benimle gezi planı paylaşacak biri var mıdır?
Arkadaşlar işim gereği şehirlerarası dolaşıyorum. Özellikle İstanbul'da ara sokakların ışıklarının çoğunda eds var.
Bazen tam geçerken, birden sarı birden kırmızı oluveriyor.
Bu şekilde ceza yiyen var mı?
Ya da bu sistemde benim anlamadığım başka bir mantık mı var?
İstanbul Topkapı-Eminönü Civarında Otopark Tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba.
Yarın araçla topkapı civarında olacağım. Aracımı o civarlarda nereye park edebilrim. 1 günlük işim var, gerekirse biraz fazla yürüyebilirim park ettikten sonra. yeterki yer bulabileyim. İstanbulu çok detaylı bilmiyorum, o civarlardaki tüm otoparkların çok yoğun olduğunu duydum. isparklarda yer bulabilir miyim?
Ürgüp'ten Eskişehir'e Yol Tarifi?
Arkadaşlar yarın Ürgüp'ten Eskişehir'e geçeceğim.
Nasıl bir yol izlemem gerekiyor giden gelen var mıdır?
Google Map'da en kısa yol 484km gösteriyor. Ama Emirler-Polatlı arası yol çok sıkıntılı görünüyor.
Sony Vegas Pro'da ''Top 10'' videoları hazırlamak?
Arkadaşlar Sony Vegas programında youtube için ''top 10 list'' videoları hazırlamak istiyorum.
Araştırma yaptım fakat bulamadım, bunu yapmam için hazır template varmıdır 10'dan geri gelen videolar gibi...
teşekkürler...
Kablolu internet sorunu
Merhaba...
Ethernet kablosunu takıyorum, bağlantıyı görüyor bir sorun yok. Ama ünlem işareti hiç gitmiyor.
Sorun gider dediğimde ''ethernet geçerli bir ip yapılandırmasına sahip değil'' yazıyor.
İnternetten araştırıp birkaç çözüm denedim fakat işe yaramadı.
Kabloda da bir sorun yok.
Burası bir otel olduğu için kullanıcı adı ve şifre girmem gerekiyor, kablosuz bağlanırken onları sordu yazdım, kablosuza giriyor sorunsuz. Ama kabloluyu taktığımda hiç şifre falan sormadan ünlem çıkıyor bağlanmıyor.
Buranın teknik servisini aradım. Bağlantı varmış, hatta denemek için kabloyu başka bir girişe taktı. yine düzelmedi.
Çözümü var mıdır? teşekkürler...
Radar cezası kaç güne gözükür?
Merhaba. Dün şehirlerarası yolda 90 km hız limite düşen yerde radarı son anda farkettim.
110 dan hemen düşemedim, sanırım cezayı yedik.
Ne zamana e devlete düşer? İnşallah yememişimdir ama uzun sürede de olsa gelir mi? Yoksa bir süresi var mıdır?
Son Giriş: 6 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 94
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 10.119 (Bu ay: 415)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 8 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası