Merhabalar. 33 yaşındayım. Yaklaşık 2 aydır ağzımın içinde dudağım iç kısmına denk gelen bölgede farklı yerde olmak üzere 3. kez aft çıkıyor. Hemen arka arkaya çıkmadı biri bitti birkaç hafta sonra diğeri çıktı. 7-10 gün içinde de iyileşiyor. Hastanede tüm testler yapıldı (vitaminler, romotojik kan testleri dahil) hiçbirşey çıkmayınca romotolojiye gönderdiler paterji testi yapıldı birşey çıkmadı. Enfeksiyon, kbb, dahiliye romotoloji hepsine gittim. Ben korktuğumla kaldım. Behçet hastalığından şüphelendiler sanırım, ama bu ihtimal beni çok korkuttu. Başka bir belirtim ya da rahatsızlığım yok şu an. Sadece fonksiyonel bağırsak rahatsızlığı sebebiyle 3 aydır PİNADES adlı ilacı kullanıyorum. İlacı kullandıktan sonra oldu. Tesadüf mü bilmiyorum. Doktorlara sorduğumda böyle bir yan etkisi yok diyorlar. Bu ilacın böyle bir yan etkisi olabilir mi? İçinde yazmıyor böyle bir etki ama bu ilaç yemek aralarında içilmesi gerekiyor. O yüzden böyle bir etkisi olabilir mi diye düşünmeden geçemiyorum. Bu şekilde sebepsiz ard arda aft çıkan başka biri var mı? Behçet hastalığı ihtimali de beni çok korkutuyor. Ne yapacağımı şaşırdım, önemsizdir B12 eksikliğindendir diye gittiğim hastaneden korkarak ve kafam karışarak döndüm resmen. Tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkürler. |
Bildirim