Şimdi Ara

İzmir Raspberry Tablet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.053
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben seneye İzmir' de okumaya başlayacağım. Raspberry' i tablete çevirme projesi için İzmirde elektrik konusunda yardım edebilecek biri var mı?

Proje detayları:
    Lion pillleri şarj etmek için:http://www.ebay.com/itm/400665522246?rmvSB=true
    Voltajı yükseltmek ve dengelemek için:http://www.ebay.com/itm/301433692822?rmvSB=true
    Lion pile karar veremedim daha doğrusu güvenemedim.
    Ekran bütçem 70 dolarlıklara yetmeyeceği için bunu buldum:http://www.aliexpress.com/item/Tontec-7-Raspberry-Pi-LCD-Touch-Screen-Display-TFT-Monitor-AT070TN90-with-Touchscreen-Kit-HDMI-VGA/2052514511.html?spm=2114.32010308.4.2.0XUfgE&http_swift_null=

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih09 -- 12 Temmuz 2015; 3:25:08 >

• Bu proje için kesinlikle Raspberry 2 kullanmalısın.Raspverry Pi'nin ilk versiyonları (A,B,B+) gibi versiyonları çok yavaş kalır.Besleme vs. hakkında tecrübem yok ne yazık ki.Yardım edemiyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: secollah

Bu proje için kesinlikle Raspberry 2 kullanmalısın.Raspverry Pi'nin ilk versiyonları (A,B,B+) gibi versiyonları çok yavaş kalır.Besleme vs. hakkında tecrübem yok ne yazık ki.Yardım edemiyeceğim.

Yok zaten 2 kullanıcağım başlığa marka olarak yazdım. Besleme konusunu yaparız. İzmirde misin?
  • Bursa İnegöl'de yaşıyorum.Besleme olarak olur herhalde.Yanılmıyorsam GPIO pinlerine 5v verince çalışıyordu alet.

İnternette Raspi ile el konsolu yapanlar var.Onlara bak.Nasıl besleme yapmışlar diye.Projene yarayacak fikirler çıkabilir oradan.
  • quote:

Bursa İnegöl'de yaşıyorum.Besleme olarak olur herhalde.Yanılmıyorsam GPIO pinlerine 5v verince çalışıyordu alet.

İnternette Raspi ile el konsolu yapanlar var.Onlara bak.Nasıl besleme yapmışlar diye.Projene yarayacak fikirler çıkabilir oradan.

Sağolun hemen bakıyorum projeyi yavaş yavaş ilerleticem önce raspberry pi 2 alıcam sonra LCD diğerleri küçük Şeyler ztn ama pil konusunda ebaydekilere güvenemiyorum ultrafire diye bir markanın çakmaları vr patlar matlar 😀

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Salih09

quote:

Bursa İnegöl'de yaşıyorum.Besleme olarak olur herhalde.Yanılmıyorsam GPIO pinlerine 5v verince çalışıyordu alet.

Sağolun hemen bakıyorum projeyi yavaş yavaş ilerleticem önce raspberry pi 2 alıcam sonra LCD diğerleri küçük Şeyler ztn ama pil konusunda ebaydekilere güvenemiyorum ultrafire diye bir markanın çakmaları vr patlar matlar 😀

raspi mıkrousb ıle calısıyor powerbank gıbı bırsey ısınızı gorur dıye dusunuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: .koray.

quote:

quote:

raspi mıkrousb ıle calısıyor powerbank gıbı bırsey ısınızı gorur dıye dusunuyorum

Aynısı düşünüyordum ancak LCD ye elektrik vermek için ayrı bir şey almak yerine ikisini aynı güce bağlamak istiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    5g Android Tablet Tavsiyesi
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Aynısı düşünüyordum ancak LCD ye elektrik vermek için ayrı bir şey almak yerine ikisini aynı güce bağlamak istiyorum.

lcd kac volt

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

lcd kac volt

15v 1a ama başka bir tane de olabilir

• pil olarak çift çıkışlı yüksek kapasiteli powerbank ya da lipo pil kullanmanı öneririm. Powerbank biraz büyük ve kalın olur ancak kullanım süresi uzun olur. Lipo pil ise hafif, ince ama pahalıdır, ek voltaj regülatörleri koyman gerekir. Ayrıca elektronik bilgin iyiyse eğer Raspberry Computible Module alıp ona uygun bir kart yasarlayıp PCB ile yaptırırsan çok daha ince ve kullanışlı bir alet elde edersin. Modülü standart DDR2 soketi ile devreye entegre edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CarnageTR

pil olarak çift çıkışlı yüksek kapasiteli powerbank ya da lipo pil kullanmanı öneririm. Powerbank biraz büyük ve kalın olur ancak kullanım süresi uzun olur. Lipo pil ise hafif, ince ama pahalıdır, ek voltaj regülatörleri koyman gerekir. Ayrıca elektronik bilgin iyiyse eğer Raspberry Computible Module alıp ona uygun bir kart yasarlayıp PCB ile yaptırırsan çok daha ince ve kullanışlı bir alet elde edersin. Modülü standart DDR2 soketi ile devreye entegre edebilirsin.

Computer module işine şu an giremem ileride belki çünkü fiyatı raspberryle aynı :D bütçem az ama power banki düşündüm ve şöyle bir şey buldum:http://www.ebay.com/itm/DC-DC-Converter-USB-Step-Up-Boost-Module-DC-5V-to-12V-Power-Supply-Solar-charger-/281128296063 bu işimi görür mü? 5v usb çıkıştan 12v almak için (lcd için). Dediğiniz gibi çift çıkışlı olursa birine raspberry piyi diğerine lcdyi bağlarım.Power bank olarak sizce hangisi:http://www.ever-buying.com/product595399.htmlhttp://www.banggood.com/Ultra-thin-20000mAh-Portable-Charger-Battery-Power-Bank-For-iPhone-p-960407.html ever-buying te çizgi yok arada site izin vermiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih09 -- 13 Temmuz 2015; 3:59:32 >

• Lidyum polimer tablet bataryasi kullan sarj 3.2 voltu akim katlama ile 5 vda cikar ve lityum polimer pil sarj devresi al sarji devrw ile yap

• quote:

Orijinalden alıntı: sesslayt

Lidyum polimer tablet bataryasi kullan sarj 3.2 voltu akim katlama ile 5 vda cikar ve lityum polimer pil sarj devresi al sarji devrw ile yap

Lidyum polimer satan yer var mı Türkiyede?
  • quote:

quote:

Lidyum polimer tablet bataryasi kullan sarj 3.2 voltu akim katlama ile 5 vda cikar ve lityum polimer pil sarj devresi al sarji devrw ile yap

Robotistan da var. Şarj devreleri ve voltaj regülatörleri de var. Pahalı deyip yurtdışından almaya kalkmayın pil ihracatı için özel bir izin olması gerekiyormuş piller gümrüğe takılıyormuş diye duymuştum. Garantici olmakta fayda var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CarnageTR

quote:

quote:

Robotistan da var. Şarj devreleri ve voltaj regülatörleri de var. Pahalı deyip yurtdışından almaya kalkmayın pil ihracatı için özel bir izin olması gerekiyormuş piller gümrüğe takılıyormuş diye duymuştum. Garantici olmakta fayda var

Robotistandaki piller çok pahalı 3000mah 100tl. Gümrükte takılma olmuyor komşuma sipariş etmiştik. 1 dolar falan ödüyorsun batarya olduğu için takip numarası. Robotistanda şarj aleti daha ucuzmuş ebaye göre:http://www.robotistan.com/TLP4056-37V-Sarj-Aleti-5V-1A-Lithium-Battery-Charger,PR-2667.htmlhttp://www.ebay.com/itm/400665522246?rmvSB=true

• Kabaca son model böyle.
     İzmir Raspberry Tablet
     İzmir Raspberry Tablet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salih09 -- 13 Temmuz 2015; 21:53:45 >

• quote:

Kabaca son model böyle.
     İzmir Raspberry Tablet
     İzmir Raspberry Tablet

Ses çıkışı için varsa lcd sürücüsü üzerindeki çıkışı yoksa pi üzerindeki çıkışı kullanabilirsiniz. Küçük hobi hoparlörlerden ya da ceptelefonu için olan hoparlörlerden kullanabilirsiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Kabaca son model böyle.
     İzmir Raspberry Tablet
     İzmir Raspberry Tablet

Ben sesi unutmuşum:D

• Eğer sese takılmazsan;
    https://www.robolinkmarket.com/3-5-inch-tft-display-for-raspberry-pi-resistive-touch-screen.html direk bağlantı yapabilirsin.Önemli olan senin pil problemin.
    Büyük ekrandan sıkılacaksın ve boyutu seni rahatsız edecek.Hatta robotistanda 4" lik bile olabilir sormanda fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: justbeee

Eğer sese takılmazsan;
    https://www.robolinkmarket.com/3-5-inch-tft-display-for-raspberry-pi-resistive-touch-screen.html direk bağlantı yapabilirsin.Önemli olan senin pil problemin.
    Büyük ekrandan sıkılacaksın ve boyutu seni rahatsız edecek.Hatta robotistanda 4" lik bile olabilir sormanda fayda var.

Ebay de ve aliexpresste bunlar 20-30 tl ama benim alacağım 7 inc böyle küçük olursa kalın olur

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.