Şimdi Ara

İzmir soguklar geldi klimaların durumu nedir (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
616
Cevap
2
Favori
19.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sıfır LG BEKO 7675D klima taktırdım 10 m2 odayı ısıtmıyor , üstelik çok gürültülü çalışıyor hiç tavsiye etmem. Tanıdık vasıtası ile aldım pişman oldum. Geri iade edebilsem düşünmezdim bir an.

http://www.beko.com.tr/urun_detay.aspx?kat=706&urn=1894&lang=tr-TR
  • klimanın flaplarını yukarı kaldırım 1 2 dk beklemesi defrosttan mı yoksa oda istenen sıcaklığa geldiği için üflemeyi bir süre kesmesinden mi kaynaklı. ya da nasıl anlıcaz defrost olayını. ben tam anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

Şu an defrosa girdi (yukarda yazdığım gibi kar, buz, nem yok)

Saat : 01.13
    İçerisi 22.7 derece

Defrosdan çıktı: 01.16
    İçerisi: 22.6 derece.

Yüksek fan hızı ile başladı.

bizim zibro da defrosa girdi sabaha karşı 5 gibiydi sesi soluğu değişti klimanın uyku sersemi bir anda anlayamadım sonra defross işığını gördüğümde farkına vardim
  • quote:

Orijinalden alıntı: minmax

quote:

Şu an defrosa girdi (yukarda yazdığım gibi kar, buz, nem yok)

Saat : 01.13
    İçerisi 22.7 derece

Defrosdan çıktı: 01.16
    İçerisi: 22.6 derece.

Yüksek fan hızı ile başladı.

bizim zibro da defrosa girdi sabaha karşı 5 gibiydi sesi soluğu değişti klimanın uyku sersemi bir anda anlayamadım sonra defross işığını gördüğümde farkına vardim

mbirol beyinde söylediği gibi kötü bir şey değil hatta iyi bir şey.
    Sokaklar buz - karla şekilde çalışan klimalarla dolu, öyle olacağınza arada defros yapması çok iyi.

Bizimki 4 saatde bir 3 dakika ara veriyor, ısıtmada hiç sorun yok, içerisi ayarladığım derecede.

• Arkadaşlar havalar çok soğuduğu için filtreleri ve dış ünitelerin iyice kirlenmesini beklemeyin (dış ünite iç balkonsa eğer).
    İç ünite için sık sık (durdurup, haftada bir) filtreleri yıkayınız.
    Dış ünite içinse çalışırken bir fırça (yer süpürme fırçası olur) ile yukardan aşağıya - aşağıdan yukarıya çekerek (nazikçe) konsenserin içine dolan kıl - toz ve pislikleri attırınız çok faydası olur.
  • Klima'nın fan hızı yükseldi. Geçen hafta 24 saatte 9-10 kW olan tüketim dün 24 saat te 14 kW civarı olmuş.

Haftasonu Dış üniteye yapay yağmur yağdırayım tozlar vs. gitsin
  • Zibro7550 maşallahı var. 1 aydır gece gündüz hiç kapatmadan çalıştırıyorum. Başka klima olsa zannedersem kendini aşağı atar :) Yazı kışın yaşamaya çalışıyoruz: )) Filtrelere hiç açıp bakmadım. 2-3 dk normal bence. Bugün - 2 derece tıkır tıkır maşallah. Üstelik Turboda sürekli, Bizim buzhaneyi Osmanlı hamamı yapmak gibi bir hedef olunca.. :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: ymc2121

Zibro7550 maşallahı var. 1 aydır gece gündüz hiç kapatmadan çalıştırıyorum. Başka klima olsa zannedersem kendini aşağı atar :) Yazı kışın yaşamaya çalışıyoruz: )) Filtrelere hiç açıp bakmadım. 2-3 dk normal bence. Bugün - 2 derece tıkır tıkır maşallah. Üstelik Turboda sürekli, Bizim buzhaneyi Osmanlı hamamı yapmak gibi bir hedef olunca.. :))

filtrelere hiç bakmadım yani marifetmi bu anlamadım, kullanma kulavuzunda ne yazıyor onada bakmamışsındır sen şimdi

başka klima olsa intihar edrmiş neden bir tek sendemi kaliteli klima var

ınverter mucidi toshiba klima değilmi
    dünya devi daıkın klima değilmi
    fujitsu klima değilmi
    sharp klima değilmi
    mitsular klima değilmi

hey yavrum hey başka klima intihar edermiş neden bunların yapılış amacı bu 24 saat çalışmak

• Dışarısı 2 derece
    4,5 saat sonra defrosa girdi
    Klima 23 dereceye ayarlı
    İçerisi 23.8 derece
    fan en yüksekte

3 dakika sonra çalışmaya başladı
    içerisi 23.7 derece
  • O zaman şöyle diyeyim ; Sizin saydığınız markalar ve Panasonic i de unutmayalım ; "zannedersem" kapsamında olsun.

Şu -2 soğuklarda sobanın bile zorlanacağı üstte bahsettiğim şartlarda (buzhane gerçekten doğru bir tanımlama) , beklentilerimin üstünde verimliliği gördüğümün heyecanından olsa gerek. :)
  • quote:

O zaman şöyle diyeyim ; Sizin saydığınız markalar ve Panasonic i de unutmayalım ; "zannedersem" kapsamında olsun.

Şu -2 soğuklarda sobanın bile zorlanacağı üstte bahsettiğim şartlarda (buzhane gerçekten doğru bir tanımlama) , beklentilerimin üstünde verimliliği gördüğümün heyecanından olsa gerek. :)

Ama filtreleri temizleyiniz iki gün sonra klimam ısıtmıyor, sogutmuyor diye konu açarsınız, klima tıkanır, çok elektrik çeker, iç - dış temiz olmalı.
  • Benim emektar Diamond inv.(1999 model) 24 saat ful açık,24-26 derecede çalışıyor,Maşallah daha defros yok yada biz görmedik.
    Salon zibro 2035 saat 16 :00- 24:00 min.22- 24 dercede kesinlikle defros yok,tepemde çalışıyor duyardım.

Arkadaşlar defros yok derken övmek anlamında yazmadım,sürekli ve çok yüksek ısılarda kullanmadığınız zaman defrost da pek görmezsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Benim emektar Diamond inv.(1999 model) 24 saat ful açık,24-26 derecede çalışıyor,Maşallah daha defros yok yada biz görmedik.
    Salon zibro 2035 saat 16 :00- 24:00 min.22- 24 dercede kesinlikle defros yok,tepemde çalışıyor duyardım.

Arkadaşlar defros yok derken övmek anlamında yazmadım,sürekli ve çok yüksek ısılarda kullanmadığınız zaman defrost da pek görmezsiniz.

Ustaa,

Tüm gün eksi değerler gördük, akşam 18:00 da -4 suan -5 hatta 6. Tüm gün Su ana kadar iki kez defros, sabit 23 Su an 24e ayarlı, sağlam sıcak ufluyor.

Yorumunuz ne olur? LG den bahsediyorum bu arada:) iyiyse maşallah de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

O zaman şöyle diyeyim ; Sizin saydığınız markalar ve Panasonic i de unutmayalım ; "zannedersem" kapsamında olsun.

Ama filtreleri temizleyiniz iki gün sonra klimam ısıtmıyor, sogutmuyor diye konu açarsınız, klima tıkanır, çok elektrik çeker, iç - dış temiz olmalı.

haklısınız , yıkayıp kurtmak g ana dek erek en kısa sürede..

Bu arada zibr0 7550 bugün tüm gün TURBO modda ve 30 derecede (15:00-17:00 arası sadece turbo kapatıldı) çalıştı ve şu ana dek defrost yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ymc2121 -- 9 Ocak 2013; 22:58:02 >

• ya bu defa dediğim çıkmadı tüm gece boyu hiç defros yapmadı ama bu akşam bir defa defrosa girmiş baktım ev biraz soğuk ne oluyor aaa cihaz defrosta :)

o kadar soğukta gıkı çıkmayan klima akşam saatlerinde puflamış

daha önceleri de anlattığımız gibi nem oranının fazlalığı soğuk havadan daha etkili oluyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersen_

quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Benim emektar Diamond inv.(1999 model) 24 saat ful açık,24-26 derecede çalışıyor,Maşallah daha defros yok yada biz görmedik.

Ustaa,

Tüm gün eksi değerler gördük, akşam 18:00 da -4 suan -5 hatta 6. Tüm gün Su ana kadar iki kez defros, sabit 23 Su an 24e ayarlı, sağlam sıcak ufluyor.

Yorumunuz ne olur? LG den bahsediyorum bu arada:) iyiyse maşallah de

iyidir iyi ,testte devam.Ama sanırın ses sıkıntılı galiba demi.

• Içeriyi hızlı ısıtmak için 26 ya aldığımda bir titreme sesi duyuyorum bir dakika kadar, cok yüksek frekansli bir titreşim bi ve kesinlikle metal sesi. Duvardaki o aşkı aparatindan olduğunu düşündüm. Aynı zamandabununla tarif edemediğim bir ses daha duruyoum bazen ve bi da cok kısa sürüyor. Odanın duvarları cok dalgalı etkilimidir sizce?

Değiştirme: konfordan birşey kaybetmiyor sıkıntı yok, günde en cok üç dk duydum ya da duymadım o da dün. Bir de arkadaslarda mitsubishi sesi duydum lg fısıldıyor onun yanında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersen_ -- 10 Ocak 2013; 0:10:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ersen_

Içeriyi hızlı ısıtmak için 26 ya aldığımda bir titreme sesi duyuyorum bir dakika kadar, cok yüksek frekansli bir titreşim bi ve kesinlikle metal sesi. Duvardaki o aşkı aparatindan olduğunu düşündüm. Aynı zamandabununla tarif edemediğim bir ses daha duruyoum bazen ve bi da cok kısa sürüyor. Odanın duvarları cok dalgalı etkilimidir sizce?

Değiştirme: konfordan birşey kaybetmiyor sıkıntı yok, günde en cok üç dk duydum ya da duymadım o da dün. Bir de arkadaslarda mitsubishi sesi duydum lg fısıldıyor onun yanında.

hocam çok merak ettim doğrusu yakınınızda olsa görmeye gelirdim :)

ilginç ,mitsubishi gürültülü çalışıyor lg fısıldıyor

• bide kar gelse
  • Saat 08:00 -7 derece gözüküyor, açtık bakalım klimayı ne olacak..

2,5 saat sonra olan;

20 dereceye set etmiştim ancak becerebildi, o da dış ortam 0 derecelere geldi de öyle oldu.. En kısa sürede şu digital termometrelerden alıp ağız çıkış sıcaklığını ölçeceğim, merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilyada -- 10 Ocak 2013; 11:12:01 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.