Şimdi Ara

İzmir soguklar geldi klimaların durumu nedir (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
616
Cevap
2
Favori
19.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar soğuklar gelmeden klima 24 saat açık tüketim herşey dahil 9-10 kW dı şimdi 2-3 gündür günlük 14-15 kW oldu sizlerde de durum aynı mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilyada

Saat 08:00 -7 derece gözüküyor, açtık bakalım klimayı ne olacak..

2,5 saat sonra olan;

20 dereceye set etmiştim ancak becerebildi, o da dış ortam 0 derecelere geldi de öyle oldu.. En kısa sürede şu digital termometrelerden alıp ağız çıkış sıcaklığını ölçeceğim, merak ettim.

Profil izmir görünüyor, çankaya ünka soğutmada idarelik ürünler var.
    Yada koçtaşta iyileri var.
  • Aklımda, yolum düştüğünde alacağım..
  • http://www.rossmann.com.tr/

Kemeraltında bu mağaza açıldı ordada var ama sakın almayınız 50 derecenin üstünde ölçmüyor(10.90tl), sadece evdeki ısıyı en yüksek, en düşük ne olmuş görmek için, alarm kullanmak için güzel cihaz ama ölçme aralıkları çok düşük 50 derecede sabitlenip kalıyor ama mağazada başka güzel ürünlerde var uygun fiyata.
  • Havalar izmirde gittikçe ısınıyor, bugün 6.5 dereceye çıktı.
  • Arkadaslar klima alicam ama bilgim yok duyduguma gore mitsubishi klimalar gunde 7-8 saat acuj kalip 1 tl yakiyormus komsu oyle dedi ama be kadar dogru bilmiyorum hangi klimayi almaliyim az yakacak surekliligi olan ariza cikartmayan vss teskkurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyber_brain

Arkadaslar klima alicam ama bilgim yok duyduguma gore mitsubishi klimalar gunde 7-8 saat acuj kalip 1 tl yakiyormus komsu oyle dedi ama be kadar dogru bilmiyorum hangi klimayi almaliyim az yakacak surekliligi olan ariza cikartmayan vss teskkurler

Her inverter aynı değil çok fark var,modeli önemli.Tüketim kullanılacak yerdeki yalıtım durumu,sıcaklık vb şartlara göre değişir.Bütçeniz ne kadar?
  • quote:

Arkadaslar klima alicam ama bilgim yok duyduguma gore mitsubishi klimalar gunde 7-8 saat acuj kalip 1 tl yakiyormus komsu oyle dedi ama be kadar dogru bilmiyorum hangi klimayi almaliyim az yakacak surekliligi olan ariza cikartmayan vss teskkurler

günde 7-8 saat kullanacak olduktan sonra mitsubishi ye de invertere de gerek olmaz ama her halukarda bu havalarda hangi klima olursa olsun 1 tl.yi geçer gibi geliyor

oda sıcaklığı 10 derecelere düşeceği için klima o odayı ancak o sürede ısıtır ve siz yine kapatırsanız bence hiçbir şekilde kar olmaz ,10 dereceden 23-24 dereceye çıkana kadar bir dünya elektrik harcar
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonic35

quote:

Her inverter aynı değil çok fark var,modeli önemli.Tüketim kullanılacak yerdeki yalıtım durumu,sıcaklık vb şartlara göre değişir.Bütçeniz ne kadar?

3000 e kadar cıkıabılırım günde 7*8 saat az evet 16 saat dıyelım ortalama yaksak bana gelecek ücret ne kadar olur birde hangı marka kalıtelı ve az olan
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

günde 7-8 saat kullanacak olduktan sonra mitsubishi ye de invertere de gerek olmaz ama her halukarda bu havalarda hangi klima olursa olsun 1 tl.yi geçer gibi geliyor

oda sıcaklığı 10 derecelere düşeceği için klima o odayı ancak o sürede ısıtır ve siz yine kapatırsanız bence hiçbir şekilde kar olmaz ,10 dereceden 23-24 dereceye çıkana kadar bir dünya elektrik harcar

günde 16 saat dıyelım ozaman.ayrıca neden inventere gerek yok inventerın mantıgı nedır az yakması ve pahalı mı olması .bana gunde 16 saat calıstırcam az yakıcak ve ılerıye donuk vs...bana onerebılecegınzı markalar

• quote:

quote:

quote:

günde 16 saat dıyelım ozaman.ayrıca neden inventere gerek yok inventerın mantıgı nedır az yakması ve pahalı mı olması .bana gunde 16 saat calıstırcam az yakıcak ve ılerıye donuk vs...bana onerebılecegınzı markalar

inverterin mantığı asgari 8 saat üzeri çalıştırılması durumunda faydası daha çok olacağı biliniyor ,düz klimalar sürekli dur kalk yaptığı için harcadığı elektrikte fazla oluyor ama invernet olduğunda belli bir ısıya ulaştıktan sonra dur kalk değil yavaşlayarak çalışmaya devam ediyor

ama ister düz ister inverter klimayı kısa süreli kullanacaksanız zaten o ısıya belli bir sürede ulaşacağı ve ondan sonra kendini kısacağı için pek bir fark olmaz
    inverter klimayı kışın mümkün olduğunca hiç kapatmazsak hem konfor hem elektrik tasarrufu yapabiliriz

diğer türlü bir kaç saat çalışacaksa inverter gereksiz olur istenilen randıman alınamaz ,belki bir miktar kar edilse bile alım fiyatı düz klimaya göre çok daha fazla olduğu için yine zarar olur

tavsiye için klima tavsiye bölümünden yardım alabilirsiniz

• quote:

quote:

quote:

3000 e kadar cıkıabılırım günde 7*8 saat az evet 16 saat dıyelım ortalama yaksak bana gelecek ücret ne kadar olur birde hangı marka kalıtelı ve az olan

Kullanacağınız yer kaç m2 ? Toshiba yada Mitsubishi'ye bakın derim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ersen_

Içeriyi hızlı ısıtmak için 26 ya aldığımda bir titreme sesi duyuyorum bir dakika kadar, cok yüksek frekansli bir titreşim bi ve kesinlikle metal sesi. Duvardaki o aşkı aparatindan olduğunu düşündüm. Aynı zamandabununla tarif edemediğim bir ses daha duruyoum bazen ve bi da cok kısa sürüyor. Odanın duvarları cok dalgalı etkilimidir sizce?

Değiştirme: konfordan birşey kaybetmiyor sıkıntı yok, günde en cok üç dk duydum ya da duymadım o da dün. Bir de arkadaslarda mitsubishi sesi duydum lg fısıldıyor onun yanında.

hocam çok merak ettim doğrusu yakınınızda olsa görmeye gelirdim :)

ilginç ,mitsubishi gürültülü çalışıyor lg fısıldıyor

Yolunuz düşerse buyrun tabi ne demek:) -6 cok şükür bir sorun yok, bu akşam bir kez defrost gördüm, 23 ayarlı, içerisi 23 küsür. Karşısinda kimse oturmak istemiyor sıcaktan.

Bu arada mitsubishiyi kotulemek istemedim yanlış anlaşılmasın, param olsaydı aynısını ben kullanıyor olurdum ve onun yorumunu yapardım, demek istediğim o duvar da en az benimki kadar kötüydü, hatta daha kötü, metal bağlantı gereken yerleri de var ve duvar iyi değilse o bile titriyor bunu gördüm. Benim sıvayi görseniz, ışıktan gölge bile oluyor:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İzmir de klimalar için Defrost ve ısıtma devamlılığı sınav günü bugün.Hadi bakalım neler olacak.
    Soğuk ve yağmur
  • Hem 3.2 derece hem yağmur felaket

Dışarısı 3.2 derece
    İçerisi 22.8 erece
    Klima 23 dereceye ayarlı, fan en yüksekte

3 dakika defros yaptı içerisi 22.5 dereceye indi

çalışmaya başladı, aynı sıcak üfleme ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadobay

Selam arkadaşlar,
    İzmir'in kışında yağlı radyatörle ısınmanın mümkün olamayacağını görüp klima almaya karar verdim.Yaklaşık 1 haftalık araştırmadan sonra "fiyat/fayda" analizi yaptım.16000 Btu ayarında bir kaç modele odaklandım. Önce bayi fiyatlarını ardından spot piyasada birkaç modelin fiyatını araştırdım.6 ocak pazar günü nihai kararımı verip spotçulardan 2415 tl ye hitachi ras14 dc inverter modelini almaya giderken başka bir yetkili bayiyi gördüm, Toshiba-Carrier-Panasonic-Hitachi klimaların bayisi... Bayilerde fiyatların daha yüksek olacağı konusunda önyargılıydım.Ancak bayii yetkilisi satışını yaptıkları tüm marka ve modellerde gerekli bilgi ve fiyatları verdikten sonra Hitachi Ras s18h2aa modelini bir kısmı peşinatlı kalanı 10 ay vadeli 2800 tl ye satın aldım.Bir diğer şaşkınlığımda spotçuda 2415 tl fiyat verilen ras14 modelini 2300 tl olduğunu söyledi. Aldığım cihaz 2 gün sonra montajı yapıldı. bir kaç günlük izlenimim ürünün iyi olduğu yönünde. Merakımdan ağız sıcaklığını ölçtüm 32 derecede maksimum fan hızında ağız sıcaklığı özel derece ile ölçtüm 64 dereceyi gördüm. Yüksek fan hızında iç ünite sesi bana yüksek geldi.Sizce bu klima nasıl? Ustaların yorumunu bekliyorum

Ben usta değilim, ama hitachi ras14 kullanıcısıyım.

Evet maalesef ses fazla, hem iç hem de dış ünitede. 3-4 yıl oldu 1100 tl gibi bir rakama almıştım sanırım. Gerçi sizdeki inverter serisi ses benimkiyle mukayese edilmeyecek kadar azdır herhalde.

• quote:

quote:

quote:

Içeriyi hızlı ısıtmak için 26 ya aldığımda bir titreme sesi duyuyorum bir dakika kadar, cok yüksek frekansli bir titreşim bi ve kesinlikle metal sesi. Duvardaki o aşkı aparatindan olduğunu düşündüm. Aynı zamandabununla tarif edemediğim bir ses daha duruyoum bazen ve bi da cok kısa sürüyor. Odanın duvarları cok dalgalı etkilimidir sizce?

Değiştirme: konfordan birşey kaybetmiyor sıkıntı yok, günde en cok üç dk duydum ya da duymadım o da dün. Bir de arkadaslarda mitsubishi sesi duydum lg fısıldıyor onun yanında.

hocam çok merak ettim doğrusu yakınınızda olsa görmeye gelirdim :)

ilginç ,mitsubishi gürültülü çalışıyor lg fısıldıyor

Yolunuz düşerse buyrun tabi ne demek:) -6 cok şükür bir sorun yok, bu akşam bir kez defrost gördüm, 23 ayarlı, içerisi 23 küsür. Karşısinda kimse oturmak istemiyor sıcaktan.

Bu arada mitsubishiyi kotulemek istemedim yanlış anlaşılmasın, param olsaydı aynısını ben kullanıyor olurdum ve onun yorumunu yapardım, demek istediğim o duvar da en az benimki kadar kötüydü, hatta daha kötü, metal bağlantı gereken yerleri de var ve duvar iyi değilse o bile titriyor bunu gördüm. Benim sıvayi görseniz, ışıktan gölge bile oluyor:)

yok hocam mitsubishi yi kötülüyorsunuz demek istemedim zaten ben satıcıda değilim marka fanatiği de değilim ama lg. nin mitsubishi den daha sessiz olmasına şaşırdım :)

ya bu arada ben bugün bir türlü ısınamıyorum

16 m2 evde 12 binlik mitsubishi 25 derece en yüksek fanda sürekli çalıştırıyorum ancak şu sıralar iliklerimin ısındığını hissettim :)

havalar ılıkken sürekli dur kalk yapıyor ya keşke büyük klima almasaydım diyordum şimdi iyiki büyük almışım diyorum,ayrıca henüz defrost olmadı ve gayet güzel çalışıyor ama tahminim alt komşu da kaloriferi yakmıyor mu nedir :)

• Havalar ısındı Klima 22 Derece de ayarlı içerisi 23.5 derece.

Fakat şimdi klima oda çabuk istenilen sıcaklığa geldiği için 10-15 dk çalışıyor 3-4 dk bekleme moduna geçiyor.Bu şekilde yapması iyi mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Profesor -- 14 Ocak 2013; 19:36:18 >
  • quote:

Havalar ısındı Klima 22 Derece de ayarlı içerisi 23.5 derece.

Fakat şimdi klima oda çabuk istenilen sıcaklığa geldiği için 10-15 dk çalışıyor 3-4 dk bekleme moduna geçiyor.Bu şekilde yapması iyi mi

çok doğal birşey bu 3-4 dakika az sanırım ustalar daha iyi bilir ama iç sıcaklık kumanda da girilen değere ulaştığı anda klima kendini kısar. ve ne zaman o değerin altına düşerse tekrardan devreye girer çalışma prensibi bu şekildedir.
  • quote:

Havalar ısındı Klima 22 Derece de ayarlı içerisi 23.5 derece.

klima odaya göre biraz büyük ise veya değerler düşük yapılırsa aynen o şekilde çalışır ,ancak çok kaliteli klimaların dur kalk süresi biraz daha uzun olabilir

inverterde ki mantık hiç durmadan kendini mümkün olduğunca kısmaktır ama daha fazla kısması gerekirse bu defa durmak zorunda kalıyor

birde yüksek fan ve 24 dereceyi deneyin bakalım fark olacakmı

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.