Şimdi Ara

İzmir soguklar geldi klimaların durumu nedir (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
616
Cevap
2
Favori
19.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kemal1414

quote:

Orijinalden alıntı: sonic35

Havalar ısındı Klima 22 Derece de ayarlı içerisi 23.5 derece.

Fakat şimdi klima oda çabuk istenilen sıcaklığa geldiği için 10-15 dk çalışıyor 3-4 dk bekleme moduna geçiyor.Bu şekilde yapması iyi mi

klima odaya göre biraz büyük ise veya değerler düşük yapılırsa aynen o şekilde çalışır ,ancak çok kaliteli klimaların dur kalk süresi biraz daha uzun olabilir

inverterde ki mantık hiç durmadan kendini mümkün olduğunca kısmaktır ama daha fazla kısması gerekirse bu defa durmak zorunda kalıyor

birde yüksek fan ve 24 dereceyi deneyin bakalım fark olacakmı

24 Derece de çok sıcak oluyor zaten klima kısabildiği kadar kısıyor sanırım fan hızını baya düşürüyor ama daha fazla kısamadığı için duruyor.Klima Ras10 Skvr oda 18 m2...

• Arkadaşlar,
    genelde forumda bu konu altında yazanlar, "İnverter" olan klimalarının daha az defrosta gireceğini yada daha çok ısıtacağını zannediyor görünüyor. Aslında artık dünyamızda R22 gazı tamamen kullanımdan kalkmalı ve inverter olmayan klimaların satışının yasaklanması gerekir. Ekonomi ve çevre duyarlılığı açısından...

Gelelim İnverter Klimalara:
    1. İnverter klimaları alırken ısıtma değerlerinde en az -15 te çalışanların seçilmesi gerekir.
    2. İnverter klimalar normal klimalara göre daha fazla ısıtmazlar.
    3. İnverter klimalar normal klimalara göre daha az defrosta girmezler.
    4. İnverter klimaları alırken maximum çalışmadaki BTU yada KW değerlerine göre değil optimum değerlerine göre satın alın. Çünkü İnverter klimalar maximum çalışmayı ilk 10-20 dak larda yapmaktadır.
    5. Klimaların dış ünitelerinde yer seçiminin önemli olduğunu, kullandıkça göreceksiniz.
    6. Klimalar dışarısı (-) derecelere düştükçe defrosta gireceklerdir. Siz iç oda istenen derecenizi dış sıcaklık arasındaki farktan çok fazla istemezseniz daha az defrosta girerler. Yani dışarısı - 5 iken özellikle ilk çalıştırmalarda 22 C dereceden fazla ayarlamayınız.
    7. Tüm klimalarda dışarısı 0 dercenin altına indiğinde geceleri sürekli çalıştırmak dış ünitenin buzla kaplanmasını önler.
    Saygılarla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakin35 -- 15 Ocak 2013; 16:39:18 >

• inverter klimalar daha az defrosta girer çünkü dur kalk klimalar gibi full yük altında çalışmadıkları için

r410 gazının sadece ab. nin gazlaması olduğu aslında r22 kadar tehlikeli olduğu defalarca konuşuldu öğrenildi

inverter klimalar klasik klimalar kadar ısıtır ama klasikler gibi bir anda full yüklenmeyip yavaş yavaş ısıtmak için planlanmışlardır,bunun nedenlerinden birisi elektrik tasarrufu diğeri konfor sağlamak içindir

- 5 derecede klima defrosta girecek diye birşey yoktur ,defrosa girmesi için aynı zamanda nem olması şarttır ,kuru hava olan bir bölgede çok daha düşük derecelerde defrosta girmeyebilir veya daha az gireceği kesindir (tabi klimanın kaliteside önemlidir)
  • quote:

inverter klimalar daha az defrosta girer çünkü dur kalk klimalar gibi full yük altında çalışmadıkları için

r410 gazının sadece ab. nin gazlaması olduğu aslında r22 kadar tehlikeli olduğu defalarca konuşuldu öğrenildi

inverter klimalar klasik klimalar kadar ısıtır ama klasikler gibi bir anda full yüklenmeyip yavaş yavaş ısıtmak için planlanmışlardır,bunun nedenlerinden birisi elektrik tasarrufu diğeri konfor sağlamak içindir

- 5 derecede klima defrosta girecek diye birşey yoktur ,defrosa girmesi için aynı zamanda nem olması şarttır ,kuru hava olan bir bölgede çok daha düşük derecelerde defrosta girmeyebilir veya daha az gireceği kesindir (tabi klimanın kaliteside önemlidir)

• quote:

Orijinalden alıntı: sakin35

Arkadaşlar,
    genelde forumda bu konu altında yazanlar, "İnverter" olan klimalarının daha az defrosta gireceğini yada daha çok ısıtacağını zannediyor görünüyor. Aslında artık dünyamızda R22 gazı tamamen kullanımdan kalkmalı ve inverter olmayan klimaların satışının yasaklanması gerekir. Ekonomi ve çevre duyarlılığı açısından...

Gelelim İnverter Klimalara:
    1. İnverter klimaları alırken ısıtma değerlerinde en az -15 te çalışanların seçilmesi gerekir.
    2. İnverter klimalar normal klimalara göre daha fazla ısıtmazlar.
    3. İnverter klimalar normal klimalara göre daha az defrosta girmezler.
    4. İnverter klimaları alırken maximum çalışmadaki BTU yada KW değerlerine göre değil optimum değerlerine göre satın alın. Çünkü İnverter klimalar maximum çalışmayı ilk 10-20 dak larda yapmaktadır.
    5. Klimaların dış ünitelerinde yer seçiminin önemli olduğunu, kullandıkça göreceksiniz.
    6. Klimalar dışarısı (-) derecelere düştükçe defrosta gireceklerdir. Siz iç oda istenen derecenizi dış sıcaklık arasındaki farktan çok fazla istemezseniz daha az defrosta girerler. Yani dışarısı - 5 iken özellikle ilk çalıştırmalarda 22 C dereceden fazla ayarlamayınız.
    7. Tüm klimalarda dışarısı 0 dercenin altına indiğinde geceleri sürekli çalıştırmak dış ünitenin buzla kaplanmasını önler.
    Saygılarla

Öncelikle R22 kral bir gazdır,R410 a nın sera gazı etkisi R22 ye göre 2 kat daha fazla,geri dönüşümü mümkün değil.R410 başa bela bir gaz,ama yapacak bir şey yok onunla yaşamak zorundayız.Yada biz yaşasak ta ,torunlar yaşamayacak,Bu r410 da sıkıntı oldukça ,salıyorsun çayıra,sal gitsin atmosfere,yakında bizde serada yaşayacağız.

İklim şartları uygun olan Eğe ve Akdeniz de -7 çalışma koşulundaki klimalar sorunsuz çalışır,yeter ki sağından solundan çalmasınlar.

İnverter doğru kullanılırsa defrors olayı çok aralıklı olur,tecrübe ile sabit R22 li 1999 model inv. bile İzmir'in en soğuklarında günde 2-3 kere bile defrost yapmıyor.

Kapasite seçimi konusunda son derece haklısınız,doğru kapasite nominal olan kapasitedir.

Klimaları buzlanması sadece hava soğukluğuna bağlı değildir,-5 olabilir ama nem oranı düşükse buzlanma olmaz.asıl buzlanma tehlikesi 5 derece bile olsa dış hava ,nem oranı yüksekse bakın siz o zaman buzlanmaya.

Bilgiler ,tecrübeler paylaşıldıkça güzel oluyor,paylaşımız için teşekürler.

• Sevgili Yarbayım,
    Biz Cavuslara laf dusmez ama cok guzel yazmıssınız paylastıgınız icin ve forumda hep bizleri aydınlattığınız için içten teşekkürler.
    Ben sizlerden birinin (Üstadların:)) bazı eklemeler yada eleştiriler yapacağınızı biliyorsum. Teşekkürler...
    Bu defrost olayı bizim Siemens etiketi uhu ile yapıştırılmış ! 24binlik Elektra da sizin dediğiniz gibi +10 derecede bile yağmur yağıyorsa gerçekleşebiliyor. Bizimki 2005 model. EN son -7 ye kadar ısıtır diyor ama -14 derecede bile çalışmıştır ancak sürekli dur kalklar la...
    Bu R22 ve R410 farkı ile ilgili bilgileriniz ezber bozan cinsten, gerçekten ilginç...demek ki hala en verimli ve en çevreci gazı bulamadık...Bu sizin dikkat çektiğiniz olay elektrikli arabalar gibi. Tartışmaya göre fosil yakıtlardan daha fazla kirletebilir çünkü elektriği üretmek için kömür kullanıyorlar dünyada..
  • arkadaşlar mıtsıbıbushı electırc msz ge50va modelını aldım.sımdı 24 derecede calısıyor kendı 24 dereceye geldıgı zaman durmuyor mu boyle cok harcar elektırık yanılmıyorsam nasıl olucak uyku modu vss varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyber_brain

arkadaşlar mıtsıbıbushı electırc msz ge50va modelını aldım.sımdı 24 derecede calısıyor kendı 24 dereceye geldıgı zaman durmuyor mu boyle cok harcar elektırık yanılmıyorsam nasıl olucak uyku modu vss varmı

Inverter klima oldugu için %90 durmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

quote:

arkadaşlar mıtsıbıbushı electırc msz ge50va modelını aldım.sımdı 24 derecede calısıyor kendı 24 dereceye geldıgı zaman durmuyor mu boyle cok harcar elektırık yanılmıyorsam nasıl olucak uyku modu vss varmı

Bende ki inverter da 22 derecede çalışıyor oda 23.5 derece 10-15 dk çalışıyor 5 dk civarı duruyor.Ama Eco Modda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Profesor -- 18 Ocak 2013; 14:18:20 >
  • quote:

quote:

Nasil yani hep calisacak mi boyle ama cok gelmez mi elektririk full acik 24 derecede yaniyor 16 saat falan geri kalab 8 saat de 19 derecede yaniyor klimayi kuran kisi oda sicaigina gore kendini ayarliyor demisti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakin35

Sevgili Yarbayım,
    Biz Cavuslara laf dusmez ama cok guzel yazmıssınız paylastıgınız icin ve forumda hep bizleri aydınlattığınız için içten teşekkürler.
    Ben sizlerden birinin (Üstadların:)) bazı eklemeler yada eleştiriler yapacağınızı biliyorsum. Teşekkürler...
    Bu defrost olayı bizim Siemens etiketi uhu ile yapıştırılmış ! 24binlik Elektra da sizin dediğiniz gibi +10 derecede bile yağmur yağıyorsa gerçekleşebiliyor. Bizimki 2005 model. EN son -7 ye kadar ısıtır diyor ama -14 derecede bile çalışmıştır ancak sürekli dur kalklar la...
    Bu R22 ve R410 farkı ile ilgili bilgileriniz ezber bozan cinsten, gerçekten ilginç...demek ki hala en verimli ve en çevreci gazı bulamadık...Bu sizin dikkat çektiğiniz olay elektrikli arabalar gibi. Tartışmaya göre fosil yakıtlardan daha fazla kirletebilir çünkü elektriği üretmek için kömür kullanıyorlar dünyada..

Çok sık defrost yapıyorsa ya biraz gaz kaçmış olabilir, ya da dış ünite petekleri çok kirlidir.

• quote:

quote:

quote:

Nasil yani hep calisacak mi boyle ama cok gelmez mi elektririk full acik 24 derecede yaniyor 16 saat falan geri kalab 8 saat de 19 derecede yaniyor klimayi kuran kisi oda sicaigina gore kendini ayarliyor demisti

hayır tersine daha az yakar :)

klimalar en çok enerjiyi dur kalk yaptığında harcar işte bunu engellemek için inverter teknolojisi geliştirilmiş ,ne kadar düşük çalışabiliyorsa o kadar iyi demektir ama klima kendisi ayarlıyor demekten kasıt nedir tam anlaşılmıyor ,siz 24 dereceye ayarlamışsanız oda sıcaklığını 24 derecede tutmaya çalışır,madem çok sıcak diyorsunuz o halde 22-23 dereceye düşürün hemde bu sayade tasarruf yapmış olursunuz

• quote:

quote:

quote:

quote:

klimalar en çok enerjiyi dur kalk yaptığında harcar işte bunu engellemek için inverter teknolojisi geliştirilmiş ,ne kadar düşük çalışabiliyorsa o kadar iyi demektir ama klima kendisi ayarlıyor demekten kasıt nedir tam anlaşılmıyor ,siz 24 dereceye ayarlamışsanız oda sıcaklığını 24 derecede tutmaya çalışır,madem çok sıcak diyorsunuz o halde 22-23 dereceye düşürün hemde bu sayade tasarruf yapmış olursunuz

Anladim sunu demek istedim 24 derecede yaniyor klima yani calisiyor:)ufleme yeri asagida kendi ayarliyor sonra bir anda yavasliyor ufleme yeri yukari kalkiyor bu uyku modumu oluyor ve az mi yakmaya basliyor ilk defa klima aldigim icin bilmiyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Anladim sunu demek istedim 24 derecede yaniyor klima yani calisiyor:)ufleme yeri asagida kendi ayarliyor sonra bir anda yavasliyor ufleme yeri yukari kalkiyor bu uyku modumu oluyor ve az mi yakmaya basliyor ilk defa klima aldigim icin bilmiyorum

hayır o uyku durumu değil ,yeterli ısıtma derecesine ulaşınca öyle olur

şu an havalar iyi olduğu için o durumu çok yaşıyoruz ancak eksi derecelere düşünce genelde sürekli üfleme durumuna geçer ,birde odanın kapasitesinin üstünde klima alınmışsa da o durumu çok yapar

ben o uyku modu gibi veya eko modu gibi modları hiç kullanmıyorum ve gerekte yok ben istedikten sonra cihazı 20 dereceye kendim ayarlarım böylece eko modu gibi olur :)

• hayır o uyku durumu değil ,yeterli ısıtma derecesine ulaşınca öyle olur dediniz ya durmasi iyi birsey mi yani

• quote:

hayır o uyku durumu değil ,yeterli ısıtma derecesine ulaşınca öyle olur dediniz ya durmasi iyi birsey mi yani

o durmuyordur dikkatli bakın fan hızı çok düşüyordur ve bu durumda biraz ılık hatta bazen soğuk üfleme yapar

öncelikle siz o cihazı kaç m2 de kullanıyorsunuz ona göre bir tahminde bulunalım

durması iyi bir şey diyemeyiz aslında asgari düzeye düşüp sürekli çalışması daha iyidir ama dediğim gibi havalar çok sıcak sayılır ,işte böyle durumlarda da cihaz düşebileceği en alt seviyeye düşüyor ama o da yetmeyince tamamen rolanti gibi duruma geçiyor
  • quote:

quote:

hayır o uyku durumu değil ,yeterli ısıtma derecesine ulaşınca öyle olur dediniz ya durmasi iyi birsey mi yani

o durmuyordur dikkatli bakın fan hızı çok düşüyordur ve bu durumda biraz ılık hatta bazen soğuk üfleme yapar

öncelikle siz o cihazı kaç m2 de kullanıyorsunuz ona göre bir tahminde bulunalım

durması iyi bir şey diyemeyiz aslında asgari düzeye düşüp sürekli çalışması daha iyidir ama dediğim gibi havalar çok sıcak sayılır ,işte böyle durumlarda da cihaz düşebileceği en alt seviyeye düşüyor ama o da yetmeyince tamamen rolanti gibi duruma geçiyor

26 metre kare mitsibushi msz ge50va modeli

• quote:

quote:

quote:

o cihaz bence çok iyi diyebileceğimiz cihazlardan ve m2 olarakta uygun olduğu görülüyor ama sizi bilmem de ben bu gece burada resmen yanıyorum :)

cihazı çok uzun bir süreden beri ilk defa 22 derece ve en düşük fan hızına düşürdüğüm halde sıcak geliyor bu gidişle birazdan tamamen kapatacak gibiyim :)

yani bu nedenle bu havada klimalar randımanlı çalışamıyor hele sizin cihaz tam canavar şu an -5 gibi derceler olsa çok daha randımanlı çalışırdı o nedenle bu günlerde klimaların kanatçıkları çokça yukarı dikmesine alışmamız lazım ,yani sizin cihaz normal çalışıyor ama hava anormal sıcak (yada bana çok sıcak geliyor)

• quote:

quote:

quote:

quote:

o cihaz bence çok iyi diyebileceğimiz cihazlardan ve m2 olarakta uygun olduğu görülüyor ama sizi bilmem de ben bu gece burada resmen yanıyorum :)

cihazı çok uzun bir süreden beri ilk defa 22 derece ve en düşük fan hızına düşürdüğüm halde sıcak geliyor bu gidişle birazdan tamamen kapatacak gibiyim :)

yani bu nedenle bu havada klimalar randımanlı çalışamıyor hele sizin cihaz tam canavar şu an -5 gibi derceler olsa çok daha randımanlı çalışırdı o nedenle bu günlerde klimaların kanatçıkları çokça yukarı dikmesine alışmamız lazım ,yani sizin cihaz normal çalışıyor ama hava anormal sıcak (yada bana çok sıcak geliyor)

Anladim da peki cihazi hic kapatmamak daha iyi degil mi.ben 2 gibi yatiyorum 2 de 19 dereceye aliyorum sabah 11 gibi gene 22 dereceye aliyorum. Suan havalar iyi acaba kapatmak daha mi iyi az yakacaktir yoksa gene acik mi kalsin klima 24 saat

• Vede klima asagi bakiyor ufleme yeri yukari alsam ne olur ustume ufluyor carpacak beni :) yakiti degistirimi yada ne degisir kitapcikta bile asagi baksin diyor

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.