Şimdi Ara

İzmir vs. İstanbul

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bir ikilemdeyim yardım edin. Ben biyomedikal mühendisliği okuyorum. Staj için İstanbul ve İzmir arasında kaldım.

İstanbul'daki medikal şirketler daha iyi fakat İstanbulda yaşamak daha pahalı gibi görünüyor. Benim elime aylık maks. 1200-1300 civarı para geçicek. Yaklaşık 4-5 ay orada kalmam gerek. Ev kiralamayı düsündüm fakat İstanbula baktım fiyatlar çok pahalı gibi. Bu parayla orada yapabilir miyim?

İstanbul'daki şirketler daha iyi fakat pahalı, İzmir'de ise kiralar görece daha ucuz. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Staj için değer mi?

Edit : Gittiğim şehirde öğrenci belgemde yurtlarda falan kalabilir miyim ev tutmak yerine? Özel yurtlar senelik sözleşme yapıyorlarmış herhalde birkaç ay kalıp çıkabiliyor muyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brhmlpy -- 23 Ekim 2020; 18:8:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İzmir'de nasıl ucuz? Buca, Karabağlar gibi vasat yerlerde mi yaşayacaksın? İstanbul anadolu yakasını tercih et.

• quote:

Orijinalden alıntı: MusashimaruKoyo

İzmir'de nasıl ucuz? Buca, Karabağlar gibi vasat yerlerde mi yaşayacaksın? İstanbul anadolu yakasını tercih et.

İzmir İstanbul'a göre hayli hayli ucuz. İstanbul'da 3000 bin TL altına adam gibi kiralık daire yok .

• quote:

Orijinalden alıntı: MusashimaruKoyo

İzmir'de nasıl ucuz? Buca, Karabağlar gibi vasat yerlerde mi yaşayacaksın? İstanbul anadolu yakasını tercih et.

Oralar nasıl ki hiçbir yerini bilmiyorum İzmir'i. Ben genel olarak dedim hocam. Yemekler vs. de daha ucuzmuş yaşayanlar öyle diyor. Anadolu Yakasında baktım en düşük 700 e apart gibi daireler var 1+0 şeklinde. İzmir daha düşük gibi geldi fiyat olarak. Bir de toplu taşıma var tabii onu düşünmedim çünkü daha staj yapacağım yer belli değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brhmlpy -- 23 Ekim 2020; 14:55:58 >
  • up

• Staj yapacağınız yer belli olduğunda daha iyi yardımcı olunabilir ancak Anadolu yakası düşünürseniz sancaktepe tarafında sıfır daireler mevcut ve kirasıda uygun.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 18hz

Staj yapacağınız yer belli olduğunda daha iyi yardımcı olunabilir ancak Anadolu yakası düşünürseniz sancaktepe tarafında sıfır daireler mevcut ve kirasıda uygun.

Orası da uygunmuş evet. Belli olduğunda semt olarak bakmam lazım hocam bir de 2.dönem okullar açılırsa fiyatlar değişebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ortak Araba, İzmir --> Ankara
    14 yıl önce açıldı
    Ankara-istanbul Eski Yol ?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İzmir tabiki

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-DEC7E3E74

İzmir tabiki

Nedenleri ile yazar mısınız hocam?

• sen nerede yaşıyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman's Bull

sen nerede yaşıyorsun

Malatya

• quote:

Orijinalden alıntı: brhmlpy

Malatya

Alıntıları Göster

kalabalık la buralar. Gelme boşuna. Kal orada.

• İkisi de çöp ama izmir istanbuldan en az 5 kat daha az çöp o yüzden izmir

Abi nufusu 2 milyondan cok olan sehirler cildirmis durumda suan trafik kalabalık düşük insan takimi vs vs berbat yani

İstanbul suan duskunler yurdu gibi bir yer

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle yardımcı olmaya çalışırız siz yine yazarsınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İzmirde nerede staj yapacaksınız buna göre değişir. Eğer karşıyaka çiğli taraflarından bir yerde yaparsan egekent evka 5 ve balatçık katip çelebi gibi noktalarda nispeten düşük kiralı yerler bulunabilir. Bornova bayraklı civarındaysa atatürk evka 4 mahalleşerine bakılabilri. Konak taraflarındaysa hatay üçyol taraflarına bakılabilir. Lakin hiç birine tek başına gücün yetmez yanına illaki birini bulman şart. Bir evde 3-4 kişi kalıp masraflarını bölüşmek ve işe yakın ulaşım masrafı olmayacak bir yerden ev bulmak daha mantıklı olur. Yoksa kalan 600 lirada anca yol masrafın ve ev giderlerine yeter. Oda yettiği kadar. İzmir gibi yerde 1200 lirayla filan çok zor tek başına bile olsan. En az 2000 üstü bir gelirin olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

İzmir İstanbul'a göre hayli hayli ucuz. İstanbul'da 3000 bin TL altına adam gibi kiralık daire yok .

Alıntıları Göster

yok 10000 tl altına kira yok. abartmayın be

• quote:

Orijinalden alıntı: Ottoman's Bull

kalabalık la buralar. Gelme boşuna. Kal orada.

Alıntıları Göster

Stajım için gitmem gerek burda şirket yok

• acr kullanıcısına yanıt

Baktığım şirketler Konak civarındaydı hocam. Ev arkadaşı bulamam sanmıyorum. Para biriktirebilirsem bakıcam teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brhmlpy -- 23 Ekim 2020; 18:7:31 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.