Şimdi Ara

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü-IYTE merak ettikleriniz-sorularınız (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
10
Favori
61.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

mrshayberr Tarih 31 Temmuz 2012; 1:24:58

quote:

Orijinalden alıntı: pelinnnnns

quote:

Orijinalden alıntı: baritof

quote:

pelinnnnns Tarih 30 Temmuz 2012; 22:12:39
    sıralamam 13 bin zaten itü tutması zor ama şansına tutarsa diye düşünüyorum da acaba hangisi daha avantajlı olur diye. iyte aslında istediğim bir okul ve zaten izmirde yaşadığım için daha avantajlı olabilir. ama itü tutturabilirsem gitmediğime pişman olur muyum diye düşünüyorum yani itü adından dolayı açıkçası, iytenin eğitiminden bir pek bir şüphem yok aslında.

Pelin itü ye iyte yi tercih etmen beni şaşırtıyor da sevindiriyor da ben de iyte düşünüyorum 36 000 deyim. Sen itü ile kıyaslayabilecek bir eğitimi olduğuna nasıl vardın? Benimle de paylaşırsan çok çok sevinirim =))

daha çok internetten ve forumlardan okuduklarımla vardım açıkçası. ayrıca konuştuğum herkes öğrencisinden mezununa üniversite bünyesinde bulunan insanlara kadar kesinlikle iytenin eğitiminin çok iyi olduğunu sosyal olanakları biraz daha gelişmiş olsa itü ve odtüyle yarışabilecek düzeyde bir üniversite olduğunu söylüyor. yurtdışı imkanları da çok gelişmiş duyduğum kadarıyla. zaten tartışmasız izmirin en iyisi iyte diyor herkes. öğretim görevlileri çok donanımlıymış duyduğum kadarıyla labaratuvarları çok iyiymiş. zaten ingilizce eğitim veriyor. ayrıca kampüsteki teknopark da iş ve staj olanağı açısından avantaj. yani iyteyle bağlantısı olan ve olmayan, konuştuğum insanlar sayesinde vardım bu kanıya. ama şöyle de bir şey var ki itünün ingilizcesini tutturabilicek olsam büyük ihtimalle yazardım ama itü de türkçe okumaktansa iyte de ingilizce okumayı tercih ettim hatta az önce :)

doğru araştırmıssın yazdıklarının altına imzarı atarım bir iyteli olarak..

mrshayberr peline sorduğunu size de sormam mantıklı olur tabi siz iyte lisiniz sonuçta =) ''
    Bilg. mühendisliği hocalarının tamamına yakını yurtdışında eğitim görmüş ve referans erebilecek kişiler mi yurt dışına? Öyle birşeyler okumuştum da bilg. mühendisliği de mi öyle onu bilemedim =) ''

• quote:

kardeşim dua et yurt çıksın sana temin ederim TR en iyi yurtlarından birine sahiptir iyte diyelim ki çıkmadı özel yurtlar var pek tercih edilen değil genelde ya studio evler ki çok pahalıdır oradaki piyasaya göre yada Gülbahçede deki site evler veya solo evler genelde 500 - 350 tl arası konuma ve evsahibine göre değişir ama tabi servis ile gitgel yaparsan EGE SEV evler var mesela izmir li olan arkadaşlar bilir Karaburuna doğru okula araba ile 20dk mesafe evlerde bulunur ama köyden mutlaka bulursun tek kişi eve çıkma durum iyiyse olabilir ama 2 veya 3 kişi çıkarsan hem ortam olur hem kişi başı düşen maaliyet azalır yani kısaca yurt da ev de halledilebilir sorunlardır çok büyük sıkıntı çekmezsiniz.. 2. yılda genelde belirli kontenjan açıyorlar KYK için ordada biraz bastırmak torpil ister sınırlı sayıda alım olduğu için... Urla da evler bazıları daha makul ama Urla git gel ile Gülbahçe Urla aynı kapıya çıkar. 3.sınıfdan sonrada üçkuyulardan ev tutabilirsin 450 500 evler vardı genelde ev işini mezun olan konum değiştriren veya yurda geçenlerden rahatlıkla halledeerbilirsin.. Gülbahçe içinde köyde öğrencilerin bulunduğu Eğitimciler Sitesi vardı orada da rahatlıkla bulabilirsin biraz erkenden aramak gerekli..

Teşekkürler=) Evet yurtlar iyi bayağı umarım çıkar=) Çıkmazsa Urla veya Gülbahçeden ev bulabilirsem iyi olur. Karaburun ve üçkuyular uzak kalıyor haritadan baktığım kadarıyla=) Gerçi karaburuna giderken demişsiniz yani ama haritada göremedim egesev evlerini sanırım urladan bile uzaklar yanlış anlamadıysam. Ayrıca kyk yurtlarına ilk sene giremezsem hani ikinci sene şansımın yükselmezi gerekmez mi hani yedek olmak falan ? Sırf torpil mi kyk işi ?

• Bir de yazdığımda gelmeme gibi bir durumu var. Off. Umarım geçmiş yıllarda ki gibi en az 3200 kadar geriler de girerim 36 bin den. Hayır bir de tek tercih yapabilirim de yani o yüzden. 2. sıraya ne yazabilirim ki?
  • quote:

Bir de yazdığımda gelmeme gibi bir durumu var. Off. Umarım geçmiş yıllarda ki gibi en az 3200 kadar geriler de girerim 36 bin den. Hayır bir de tek tercih yapabilirim de yani o yüzden. 2. sıraya ne yazabilirim ki?

Acıkta kalmamak istiyosan mutlaka birkaç tercih daha yap, benim sıralamam ytu elektrikten daha ıyıydı yerlesmeye kesın gozuyle bakıyodum şansa o sene ytu elektrığin sıralaması yukseldi ve gıremedim, şans kısmet ışi bunlar ama sen isinı şansa birakma derim ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kyk yurdu çıkmazsa okulun çevresinde başka yurtlar var mı? Yakında tutulabilecek ev var mı?

Edit:Aylık ne kadar para gerekir herşey için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucky Mustard -- 31 Temmuz 2012; 12:48:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lucky Mustard

Kyk yurdu çıkmazsa okulun çevresinde başka yurtlar var mı? Yakında tutulabilecek ev var mı?

Birçok özel yurt var 300-600 arası değişir yemek-yol-internet olup olmamasına göre,

urladan eve çıktınız diyelim 3 kişiden kişi başı 200 kira, 50 yol, 150 mutfak ev giderleri, 300 harçlık toplamda 700 lira tutar.

özel yurt 450 deseniz oda aşağı yukarı 750-800 gibi birşey tutar aşağı yukarı
  • quote:

Mekanikizm Tarih 31 Temmuz 2012; 13:58:23

quote:

Orijinalden alıntı: Lucky Mustard

Kyk yurdu çıkmazsa okulun çevresinde başka yurtlar var mı? Yakında tutulabilecek ev var mı?

Birçok özel yurt var 300-600 arası değişir yemek-yol-internet olup olmamasına göre,

urladan eve çıktınız diyelim 3 kişiden kişi başı 200 kira, 50 yol, 150 mutfak ev giderleri, 300 harçlık toplamda 700 lira tutar.

özel yurt 450 deseniz oda aşağı yukarı 750-800 gibi birşey tutar aşağı yukarı

kyk kampüs içindeki yurt başvuruları ne zaman ?
    www.kyk.gov.tr
    Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü
    http://www.kyk.gov.tr/kyk/html/index.html
    => Bu beni ilgilendiren değil dmi 5 ağustosa kadar diyor ben daha üniye yeni başlayacağım. Peki ne zaman bşvuru? Üniversite tercih sonuçları gelmeden yurda başvurulmaz sanırım bu sitedeki beni ilgilendirmiyor? Telefonla konuştum tam aydınlatılamadım ACİL yardım gerekiyor =)

• http://www.kyk.gov.tr/web/2012_ARA_SINIF/basvuruGirisAnaSayfa.do# => ara sınıf diyor yanlış anlamadıysam beni ilgilendiren değil ben daha yeni üniye başlayacağım yani tercihim gelirse.Daha üni tercihinin sonucu belli olmadan yurt başvurusu yapılmaz sanırım değil mi?
    Bir de mekanizm 700 falan tutar demişsin aylık kişibaşı bu fazla geldii bana. Burs bulmak lazım demek ki kampüs içinde yurt çıkmazsa. Harçlar derken 1 yıllığı mı 300 lira üninin? Harç sadece üni ile ilgili değil mi yurtla ilgili değil? Ben ünili değilim harç nedir onu da tam bilmiyorum o da başka bir mevzu ayrıca kaldırılacak deniyor zaten? Yani aylık 700 beni korkuttu kısacası her ay her ay. Bilgilendirirseniz sevinirim.

• quote:

http://www.kyk.gov.tr/web/2012_ARA_SINIF/basvuruGirisAnaSayfa.do# => ara sınıf diyor yanlış anlamadıysam beni ilgilendiren değil ben daha yeni üniye başlayacağım yani tercihim gelirse.Daha üni tercihinin sonucu belli olmadan yurt başvurusu yapılmaz sanırım değil mi?
    Bir de mekanizm 700 falan tutar demişsin aylık kişibaşı bu fazla geldii bana. Burs bulmak lazım demek ki kampüs içinde yurt çıkmazsa. Harçlar derken 1 yıllığı mı 300 lira üninin? Harç sadece üni ile ilgili değil mi yurtla ilgili değil? Ben ünili değilim harç nedir onu da tam bilmiyorum o da başka bir mevzu ayrıca kaldırılacak deniyor zaten? Yani aylık 700 beni korkuttu kısacası her ay her ay. Bilgilendirirseniz sevinirim.

Ara sınıf öğrenime devam edenlere yönelik olur. Sizi ilgilendirmiyor sanırım.

Harçlar değil harçlık olarak dedim ben onu yani senin 1 ayda harcıyacağın para.

450 özel yurda versen 50 yol parası etti 500+ 50 de okulda yemek =550 en az aylık masrafın olur o da 0 sosyal hayat yaşarsan...

• quote:

Mekanikizm Tarih 31 Temmuz 2012; 19:32:11

quote:

http://www.kyk.gov.tr/web/2012_ARA_SINIF/basvuruGirisAnaSayfa.do# => ara sınıf diyor yanlış anlamadıysam beni ilgilendiren değil ben daha yeni üniye başlayacağım yani tercihim gelirse.Daha üni tercihinin sonucu belli olmadan yurt başvurusu yapılmaz sanırım değil mi?

Ara sınıf öğrenime devam edenlere yönelik olur. Sizi ilgilendirmiyor sanırım.

Harçlar değil harçlık olarak dedim ben onu yani senin 1 ayda harcıyacağın para.

450 özel yurda versen 50 yol parası etti 500+ 50 de okulda yemek =550 en az aylık masrafın olur o da 0 sosyal hayat yaşarsan...

Pardon yanlış okumuşum mekanikizm nick ismini yanlış okuduğum gibi =) 300 harçlık barınma-beslenme-ulaşım harici herşey ile 700,anladım =) 3 kişi falan kalanlar nezaman tanışıyorlar da ev tutuyorlar peki ? Ben kimseyi tanımıyorum da henüz. İyteye yeni gelip kyk yurddu çıkmayanlar nasıl hallettiler hani eve çıkanlar için bi tanışma falan olması gerekir sanırım?
    Kyk yurtları çıksaydı aylık masraf ne kadar olurdu bir de bunu soruyum ? ( 300 harçlık hariç )

• ''300 harçlık barınma-beslenme-ulaşım hariç herşey için. Barınma-beslenme-ulaşım ile birlikte toplam 700 TL. Anladım'' demek istedim =)
  • quote:

''300 harçlık barınma-beslenme-ulaşım hariç herşey için. Barınma-beslenme-ulaşım ile birlikte toplam 700 TL. Anladım'' demek istedim =)

tabi oyle hemen eve cikma durumu olmuyor. ilk donemin sonu ya da 1. Sınıfın sonu gıbı oluyor eve cikma.
    Yurt ucretı aylık 130 tl cok cuzi bı miktar ama yurtta kalip toplamda 800 lira harcayan da var 300-400 le geçinen de kişiye bağlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Mekanikizm Tarih 31 Temmuz 2012; 20:26:21

quote:

''300 harçlık barınma-beslenme-ulaşım hariç herşey için. Barınma-beslenme-ulaşım ile birlikte toplam 700 TL. Anladım'' demek istedim =)

tabi oyle hemen eve cikma durumu olmuyor. ilk donemin sonu ya da 1. Sınıfın sonu gıbı oluyor eve cikma.
    Yurt ucretı aylık 130 tl cok cuzi bı miktar ama yurtta kalip toplamda 800 lira harcayan da var 300-400 le geçinen de kişiye bağlı.

İyi de ben kyk çıkmazsa ne yapacağız anlamında sordum.Kyk yurdu çıkmadı ilk dönemin sonuna veya sene sonuna kadar ne yapıcaz ? Kyk yurdu çıkıp da kyk dan ayrılıp eve geçenler olabilir tabi.Ama iyte ye eğitime başladık Başladığımızda ise kyk yurdu çıkmadı. Kampüs dışında (urla da mesela) kalıcaz. İşte o zman ne yapıcaz? Hiç kimseyi tanımadan birileri ile eve çıkmaktan bahsediyorum kyk çıkmadığı için.Yoksa ben kyk yurdunda kalmak isterim en azından şu anlık =)
    Yani toparlayacak olursam iyte ye geldim ve kyk çıkmadı ben ne yapıcam ? Pahalı-ucuz,arkadaşlı-arkadaşsız vb. tüm seçenekleri ayrıntısı ile bahsederseniz çok sevinirim =)) Yoruyorum ama biraz=)

• quote:

quote:

Mekanikizm Tarih 31 Temmuz 2012; 20:26:21

quote:

İyi de ben kyk çıkmazsa ne yapacağız anlamında sordum.Kyk yurdu çıkmadı ilk dönemin sonuna veya sene sonuna kadar ne yapıcaz ? Kyk yurdu çıkıp da kyk dan ayrılıp eve geçenler olabilir tabi.Ama iyte ye eğitime başladık Başladığımızda ise kyk yurdu çıkmadı. Kampüs dışında (urla da mesela) kalıcaz. İşte o zman ne yapıcaz? Hiç kimseyi tanımadan birileri ile eve çıkmaktan bahsediyorum kyk çıkmadığı için.Yoksa ben kyk yurdunda kalmak isterim en azından şu anlık =)
    Yani toparlayacak olursam iyte ye geldim ve kyk çıkmadı ben ne yapıcam ? Pahalı-ucuz,arkadaşlı-arkadaşsız vb. tüm seçenekleri ayrıntısı ile bahsederseniz çok sevinirim =)) Yoruyorum ama biraz=)

Dediğim gibi eve çıkma durumları, insanlarla tanışıp kaynaşınca 1 ya da 2 dönem sonraları oluyor, Okula yeni gelenlerin %95 i özel yurtlarda kalıyor kyk çıkmazsa, özel yurtlarda da daha önce dediğim gibi 450 tl ortalama olarak.. Ya da inciraltındaki kyk yurduna çıkıp bir süre orda yaşayıp ordan da bizdeki kyk yurdana nakil olunabiliyor o da bir seçenek fakat inciraltı bizim okul arası 1 saat civarı sürüyor ulaşım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

pelinnnnns Tarih 30 Temmuz 2012; 22:12:39
    sıralamam 13 bin zaten itü tutması zor ama şansına tutarsa diye düşünüyorum da acaba hangisi daha avantajlı olur diye. iyte aslında istediğim bir okul ve zaten izmirde yaşadığım için daha avantajlı olabilir. ama itü tutturabilirsem gitmediğime pişman olur muyum diye düşünüyorum yani itü adından dolayı açıkçası, iytenin eğitiminden bir pek bir şüphem yok aslında.

Pelin itü ye iyte yi tercih etmen beni şaşırtıyor da sevindiriyor da ben de iyte düşünüyorum 36 000 deyim. Sen itü ile kıyaslayabilecek bir eğitimi olduğuna nasıl vardın? Benimle de paylaşırsan çok çok sevinirim =))

daha çok internetten ve forumlardan okuduklarımla vardım açıkçası. ayrıca konuştuğum herkes öğrencisinden mezununa üniversite bünyesinde bulunan insanlara kadar kesinlikle iytenin eğitiminin çok iyi olduğunu sosyal olanakları biraz daha gelişmiş olsa itü ve odtüyle yarışabilecek düzeyde bir üniversite olduğunu söylüyor. yurtdışı imkanları da çok gelişmiş duyduğum kadarıyla. zaten tartışmasız izmirin en iyisi iyte diyor herkes. öğretim görevlileri çok donanımlıymış duyduğum kadarıyla labaratuvarları çok iyiymiş. zaten ingilizce eğitim veriyor. ayrıca kampüsteki teknopark da iş ve staj olanağı açısından avantaj. yani iyteyle bağlantısı olan ve olmayan, konuştuğum insanlar sayesinde vardım bu kanıya. ama şöyle de bir şey var ki itünün ingilizcesini tutturabilicek olsam büyük ihtimalle yazardım ama itü de türkçe okumaktansa iyte de ingilizce okumayı tercih ettim hatta az önce :)

Bilg. mühendisliği hocalarının tamamına yakını yurtdışında eğitim görmüş ve referans erebilecek kişiler mi yurt dışına? Öyle birşeyler okumuştum da bilg. mühendisliği de mi öyle onu bilemedim =)

valla ben de okudum öyle bir şeyler ama tabi bilemiyorum öyle midir yurt dışı hareketliliğinin çok iyi olduğunu biliyorum hatta türkiyede 3.ymüş yurtdışı hareketliliğinde ama hocaları tam bilmiyorum mrshayberr yardım ederse daha iyi olur bu konuda ikimiz için de :)

• Teşekkürler mekanikizm Özel yurtlar Urlada da Gülbahçede de var sanırım=)
    Evet Pelin ben de okumuştum o yurt dışı hareketliliği olayını =) Tabi dediğin gibi iyte liler daha iyi bilir
  • yurtdisi hareketliligi olarak erasmus vs yanında esas onemli olan mezunlardır.

http://www.iyte.edu.tr/AltSayfa.aspx?m=779

inceleyin sayfayı
  • güzelmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetdagistanli1994 -- 1 Ağustos 2012; 1:36:40 >
  • quote:

maxelll Tarih 1 Ağustos 2012; 1:28:20
    yurtdisi hareketliligi olarak erasmus vs yanında esas onemli olan mezunlardır.

inceleyin sayfayı

Evet bakmıştım o sayfaya. Erasmus güzel birşey ve bir çok üni de vardır tabi önemli olan mezunlardır teşekkürler :)
  • quote:

quote:

maxelll Tarih 1 Ağustos 2012; 1:28:20
    yurtdisi hareketliligi olarak erasmus vs yanında esas onemli olan mezunlardır.

inceleyin sayfayı

Evet bakmıştım o sayfaya. Erasmus güzel birşey ve bir çok üni de vardır tabi önemli olan mezunlardır teşekkürler :)

Liste mezunlara ait ama emin olun bir buna yakında okul içi eğitim yılı dahilinde değişim programında öğrenci var.. Çalıştıktan ve fırsatları değerlendirdikten sonra gerisini okulun yurtdışı imajı hallediyor kapıları açıyor zaten..

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.