Şimdi Ara

İzmire Yeni Gelenler İçin 100 Madde (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
15.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: silenThief

quote:

Orjinalden alıntı: ASİL01

quote:

Orjinalden alıntı: melih_polat

hangi il 2010 Avrupa Kültür Başkenti söylesenize tabiiki İSTANBUL

sen izmire gelmeden hiçbir karşılaştırma yapamazsın s*dik yarıştırmak istemiyorum ama dediğin yer kültür başkenti olabilir ama istanbulda sana çarpıpta özür dileyen kaç kişi gördün, otobüste yaşlılara hamile bayanlara yer veren ve kentkartının(yada sizin orda nedeniyorsa akbil galiba) limiti yetmediğinde onun yerine kartını gösteren kaç kişi gördün daha sayamadıklarım vardır büyük ihtimâl

ayrıca izmir başta turizm, ticaret, tarım ve sanayi ilidir

kültür bakımındanda seviyesi yüksektir neden istanbul seçildi o zaman? nedeni izmir hiç tanıtılmıyor tvlerderden nekadar görebiliyorsunuz izmiri ne zaman haberleri açsam istanbulda kapkaç olayı, istanbulda hırsızlık, istanbulda narkotik operasyonu resmen çoğu kanallar istanbul ve ankara da olan olayları, haberleri gösteriyor izmir arka planda kalıyor 3. büyükşehir olduğu unutuluyor

yabancı birine sorsan izmiri nasıl bilirsin "turizm açısından iyidir" deniyor o kadar

İşte buna yorum derim.Ben ATV ANA HABER BÜLTENİNDE İzmir ile ilgili haftada bir haber göryorum.Yol durumuna gelio sıra direk İstanbul sokaklarını dayıyolar tvye.

Kardeşim birinde nüfus kaç kişi birinde kaç kişi,tabiki İstanbul'da adli vaka daha çok olacak,1 tane İstanbul kaç tane İzmir ediyor,mukayese yaparken mantıklı konuşun,artı olarak İstanbulda sana çarpınca çokta güzel özür dileyecek insan bulursun sadece nerede dolaştığına bağlı bu,gidipte abuk subuk yerde mesela tarlabaşında çarparsan diil özür üstüne bide sopa yersin,ama İzmiride anlattırma bana şimdi burda,ordaki uyuşturucu mahallelerini çingenelerin yerlerini anlattırma,objektif olun biraz...

• Dogalgazı övenler ne kadar da cahilce konuşuyorlar. Dogalgaz Türkiye için kullanımı en gereksiz hammeddedir. İnanın ki bu hükümet tüm Türkiye'de yaptığı dogalgaz calısmalarıyla büyük hata yaptı. Dogalgaz sonsuz, sınırsız bir hammadde degildir ve rezervleri petrole oranla yuksek olmasına ragmen kalorisi petrole oranla düşük oldugu için daha cabuk tükenecek bir hammaddedir. Ve gercek su ki Türkiye bir dogalgaz rezervine sahip degildir. Bu nedenle dogalgazı Rusya ve İran dan almaktayız. Daha üç ay önce İran'ın vanaları kapattığında neler oldugunu hatırlatmama gerek yok. Ülkemiz bol ve yaygın kömür yataklarına sahiptir ve bir cok komur yatagı bu gun işletilmemektedir. (kaynak MTA 2006 raporları) Çogu insanın bildigi komurun havayı kirleten bir madde oldugu kesinlikle yanlıs bir dusuncedir. Komur bünyesindeki kukurtun ayrıstırılması ile cok temiz bir yakıta donusebilir. Bunun dısında yapısındaki zararlı gazların filtre ile ayrıstırılması ile fabrikalar icin cevreci bir yakıt halini alabilir. Rusya ve İrana milyarlarca dolar para vererek ve yine milyonlarca dolar harcayıp Türkiye'ye altyapı calısması hazırlayarak hem ülke zenginligimiz olan komuru ikinci plana atmış, hemde ekonomiyi zarara ugratmıs oluyoruz. DOGALGAZ OVUNULECEK BİR SEY DEGİLDİR. DOGALGAZ KULLANIYOR OLMAK AGLANACAK HALİNE GULMEKTIR. Bu arada kimse bana tantana yapmasın cunku ben İZMİR'Lİ DEĞİLİM. Verdiğim bilgiler için imzama bakmanız yeterli...

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aozer0085 -- 22 Temmuz 2008; 15:35:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: You and Me

İzmire Yeni Gelenler İçin 100 Madde

Heyt be guzellige bakk.Bir izmirli olarak İstanbulla gurur duyuyorum ben.İzmir'i cok sevıyorum ama İstanbul'da cok guzel bir sehir.Hepsi bizim topragimiz kavga cıkarmaya gerek yok.Uni.yide istte okucam inş.

• quote:

Orjinalden alıntı: bulent35220

izmir tr tek yaşanacak yer başka söze gerek yok

• İzmir in trafiği berbat ayna kullanmayı bilen bir kul yok.Geri kalanında güzel bir şehir bir arada İzmir'in girişi leş gibi lağım kokuyordu ama neyse düzeltmişler.
  • quote:

Bence İzmirliler İstanbul'a hiç gelmesinler.Bırak 100 maddeyi Vikipedi'yi ezberleseler bile uyum sağlayamazlar.

En basitten;

İstanbuldaki neredeyse bütün evler Doğalgaz ile ısınmakta.İzmir de yok böyle bir şey di mi? hehehe

quote:

Ayrıca konser için herkes İstanbul'a gelmektedir.

Kavak Yelleri İzmir'de çekildi diye çok havaları girmişsiniz siz!

Evlerinizi gördük be! Çatıdan ziyade kat yükseltmek için demirler duruyor!

Bizim en dandik gecekondu bile daha güzel!

Tatil içinde Dünya Çeşme ve Alaçatı'ya gelmektedir.

Hocam nedir bu İzmir'e garezin böyle? Sevmezsen sevme bok atmana gerek yok.
    Sen hiç Balıklıova'da deniz kenarı (hatta denizin ortası) balık yedin mi? Alaçatı'da oturup rakı içtinmi? Denize girdinmi? Gümüldür'ü, Çeşme'yi, Ada'yı gördünmü? Kordon'da yürüdünmü? Kordon'da güneşin batışını izledinmi?

İzmir'de Doğalgaz ile ısınmaya gerek yok, sizin bildiğiniz gibi kara kış olmaz burada. Kömür yakana sene de 800Kg kömür yetiyor. Klima yakana ayda 30lira ekstra elektrik parası gelir fazla gelmez. Kaloriferde 3 ayda ancak 500Kg mazot yakar. İzmir'im güzeldir, bir tanedir. Yaşamayan bilmez İzmir'i.

Vikipedi'yi ezberlememe gerek yok çünkü İzmir'i bırakmayı hiç düşünmedim düşünmemde.

Bu arada, 15 tatilde Karadeniz turu'na çıkmıştım. Bir sabah canım acayip gevrek çekti tulum peyniri ile (orada ne arar İzmir Tulumu yahu???) Artvin Hopa'da gevrek aradım ama ne arasın. Bir yerde buldum "usta iki gevrek verir misin" deyince, adam bana "İzmirlimisin sen" dedi, şaşırdım haliyle. Meğerse gevrek dememden tanımış.

Bir İzmir'liyi başka şehirlilerden ayırt etme yöntemi en basitinden bir kaç saniye konuşmasını dinlemektir. Muhakkak bir yerlerde yuvarlarız cümleleri, geliyom, gidiyom, ediyom gibisinden. Bir de, burada son 3 senedir adam gibi kış yaşanmıyor burada, yani en son yağmur ne zaman yağdı onu bile hatırlamıyorum.

İzmirim'e b*k atmaya çalışan İstanbul'luları anlamıyorum. Bir kere gelip gezdiniz de mi konuşuyorsunuz? İzmir'i bilen bilir zaten. Hava basmamıza gerek yok. Dünya'nın en güzel şehirlerinden biridir burası. Her ne kadar bazı semtler b*k koksa da, yazın deli sıcağı olsa da, bazı yerleri (misal Tepecik, Kapılar, Basmane'nin belli bir kısmı) batakhane olsa da yine kurban olurum ben buraya.

Ha bu dediğim semtler dışında pek kavga, gürültü olay olmaz. İstanbul'da güvenli yer var mıydı?

KUMRU BUDUR:

BOYOZ DA BU:

/>

Devamı ve daha fazlası:http://www.izmirliyiz.com/fotogaleri_T-tum-resimler.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #Lionheart# -- 22 Temmuz 2008; 17:04:06 >

• İzmir gibisi var mı?

İzmiri cok seviyorum
  • izmir, istanbul'un anca ayak tırnağı olur...
  • İzmir çok güzel bir şehir. Yaşanılası bi yer. Bunu tartışmanın bir anlamı yok...

Yalnız İstanbul bir "dünya metropolü" dür. İki şehrin ligleri farklı yani. Tüm metropollerinde iyi ve kötü yanları çoktur haliyle...

• New york yada diğer ülkelerden fotoğraflar değil burası izmir

quote:

Ayrıca konser için herkes İstanbul'a gelmektedir.

Kavak Yelleri İzmir'de çekildi diye çok havaları girmişsiniz siz!

Evlerinizi gördük be! Çatıdan ziyade kat yükseltmek için demirler duruyor!

Bizim en dandik gecekondu bile daha güzel!

Ayrıca fotoğraflar yapılarımıza laf sokan arkadaşa göndermedir.

sen gece forum bornovaya gelsen las vegas sanarsın

devam ksk

efes

asansör

Devamı için
    http://wowturkey.com/forum/viewforum.php?f=8

• İzmir çok güzel ya
  • Güzel memleketim benim.
    Seneye üniversite sınavını kazanırsam tam 5 sene önce İzmir'den geldiğimiz Adana'dan gideceğiz. Ben İzmir'e geri dönmek istiyorum ama ailem Bursa diye tutturmuş. Dur bakalım ailemi ikna etmek için bir yolunu bulacağım artık, kolay olur inşallah.
  • ya afedersiniz ama
    dünya metropolü bir şehirle izmiri sidik yarışına sokuyosunuz cok afedersinizde izmirin kaldırım taşı bile kültürlü olsa istanbul etmez yani??

izmir kötü demke istemiyorum ama istanbulla karsılastırılacak kadarda özel öle şaşalı bir yer değil yani ;);)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nibbleArt -- 22 Temmuz 2008; 23:36:03 >
  • Valla herkese kendi memleketi güzeldir. Ben İstanbul kötü demiyorum yüzyıllar boyu Osmanlı gibi bir devlete başşehirlik yapmış bir yer. Benim kızdığım nokta şu, İzmir'i görmeyenlerin İzmir'e çamur atması. İzmir'e bir alışan başka yerde yaşayamaz. İstanbul o kadar kalabalık ki, İzmir'e gelince hele bir de Çeşme, Alaçatı, Urla v.s yapınca insan nefes alıyor.

Şu gavur İzmir lafına sinir olduğum kadar da hiç birşeye sinir olmuyorum. Yahu, ilk Kurşun'u kim nerede sıktı? Hasan Tahsin İzmir'de. Düşman nerde denize döküldü? İzmir'de.
    Bu gavur İzmir lafı da İzmir'in düşman işgalinde en uzun süre kalan şehir olmasından ötürü çıkmıştır ama malum devlet büyüklerimiz bunu bir eksi olarak görmektedir.

Lütfen İzmirim'e çamur atmayınız. Gelip gezip ondan sonra yorum yapınız. İstanbul'unda abartılacak bir yer olmadığını düşünüyorum bir İzmir'li olarak. Orada bir kaç gün kaldım ve boğuluyor gibi oldum resmen. Alışamam ve yaşayamam orada. Velhasıl ben çok seviyorum burayı. Allah başka yerde almasın benim canımı. İzmirim'den ayrı yaşayamam ben...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi #Lionheart# -- 23 Temmuz 2008; 0:29:18 >

• kültür kültür diye söylenip duruyoruz..

izmirin tarihi yok oluyor.. kimse bişey demiyor..

"İzmirin tarihi yok oluyor..

Önündeki yazı içler acısı.. bina yıkılacak derecede hasarlıdır içeri girilmesi vırt zırt bişeyler yasaktır.. izmirde yıkılması gereken onca yer varken neden tarihimiz silinmeye çalışılıyor.. o binayı restore etmek bu kadar mı zor.. yoksa oranın yıkılması bazı kişilerin işine mi geliyor(!)

çevresine iki tane tel çek, yıkılacağı günü bekle.. bu mu bizim tarih anlayışımız.. bu mu bizim mirasa saygımız..

Kültür dediğiniz zaman mantar mı diyen bi millet olmuşuz.. Tarih denildiğinde, uefa, süper kupa, şampiyonlar ligi şu bu.. doku dersen heryer TOKİ.. İlerde onları çekeriz zamanı gelir onlar eski olur nolcak ki.."

yorum ve fotoğraf tamamen bana aittir..

• sanamı sorcaz?neyin savunmasını yapcaz diye göztepeyi deil izmirin güzellikleribi savunuyorum burda.
    KARŞIYAKA'lıyız sonuna kadar ama İzmiri bilmio deiliz;)
    önce düüüşün sonra konuş
    quote:

Orjinalden alıntı: amylee

Biz izmirli değiliz 35.5 diyen karşı tarafın paleleri şimdi gelmiş izmir tanıtımı mı yapıyor ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: !!!Chinogolog!!!

İnanılmaz bir bina. Bu haliyle bile çok asil. Param olsa satın alırdım...
  • @!!!Chinogolog!!!

bu bina asansör ün ordaki bina dimi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mert_961

@!!!Chinogolog!!!

bu bina asansör ün ordaki bina dimi?

evet hocam ordaki bina.. belki farketmemiş olanlar vardır binanın her katındaki pencerenin modeli farklı.. adamlar öyle sallamadan bina yapmamış uğraşmış bişeyler yapmış

buyrun bu da kapısı

• You and Me ''Hele bi geeelll'' öyle konuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi |_ÖmeR_| -- 28 Temmuz 2008; 1:04:51 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.