Şimdi Ara

İzmire Yeni Gelenler İçin 100 Madde (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
15.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kusura bakma @melih_polat, istanbul eskiden yaşanacak yerdi insanları sıcak,dürüst vede anlayışlı insanlardı şimdiki istanbula bak 4-5 güzel yer dışında vasat bir şehir oldu. İzmir şuanda tam yaşanacak yer benimgibi mahallesini doğru dürüst tanıyıp komşu edinmek isteyen biri için uygun bir yer ama uzak sayılır inşallah okumaya oraya giderim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadri Alışık -- 22 Temmuz 2008; 9:50:59 >
  • ben istanbulda kötü yerler olmadığını idda etmiyorumki mesela fikirtepe hiç yaşancak yer değil fakat çok güzel yerlerde var fakat istanbulla izmiri mukayese etmek çok saçma
  • İstanbul'un kültür başkentliği olayınıda gerekli çalışmalar, restarasyon, tarihi dokuyu koruma vs... yapılmazsa elinden alacaklarmış. Mesela sen gibip 2000 yıllık Bizans Saray'ının üstüne otel, otopark yaparsan bal gibi elinden alırlar kültür başkentliğini.

Ha bir de İstanbul'daki bazı tipler artist olur, dikine sana bakar, omuz atmaya çalışır. Bir tane geçirirsende kavga sebebi olur. Hakeza trafik içinde çok fazla insan görünümlü canlılar var.

Birde 2. madde nedir yav İzmirli biri açıklasın?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Te Queiro

İstanbul'un kültür başkentliği olayınıda gerekli çalışmalar, restarasyon, tarihi dokuyu koruma vs... yapılmazsa elinden alacaklarmış. Mesela sen gibip 2000 yıllık Bizans Saray'ının üstüne otel, otopark yaparsan bal gibi elinden alırlar kültür başkentliğini.

Ha bir de İstanbul'daki bazı tipler artist olur, dikine sana bakar, omuz atmaya çalışır. Bir tane geçirirsende kavga sebebi olur. Hakeza trafik içinde çok fazla insan görünümlü canlılar var.

O tiplere genelde apache diyoruz burda
    genelde boyle tiplerde mertlik yoktur 4-5 kişi gezerler karşından oyle bir grup geçyiorsa onlarla ilgilenme birşey derlerse sen iyisin büyüksün de hemen bi tarafları kalkar

Ama okuduklarım kadarıyla izmire mutlaka gitmek isterim

• quote:

Orjinalden alıntı: Te Queiro

İstanbul'un kültür başkentliği olayınıda gerekli çalışmalar, restarasyon, tarihi dokuyu koruma vs... yapılmazsa elinden alacaklarmış. Mesela sen gibip 2000 yıllık Bizans Saray'ının üstüne otel, otopark yaparsan bal gibi elinden alırlar kültür başkentliğini.

İzmire Yeni Gelenler İçin 100 Madde

http://tr.wikipedia.org/wiki/Boyoz
    http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=boyoz

• quote:

Orjinalden alıntı: melih_polat

hangi il 2010 Avrupa Kültür Başkenti söylesenize tabiiki İSTANBUL

sen izmire gelmeden hiçbir karşılaştırma yapamazsın s*dik yarıştırmak istemiyorum ama dediğin yer kültür başkenti olabilir ama istanbulda sana çarpıpta özür dileyen kaç kişi gördün, otobüste yaşlılara hamile bayanlara yer veren ve kentkartının(yada sizin orda nedeniyorsa akbil galiba) limiti yetmediğinde onun yerine kartını gösteren kaç kişi gördün daha sayamadıklarım vardır büyük ihtimâl

ayrıca izmir başta turizm, ticaret, tarım ve sanayi ilidir

kültür bakımındanda seviyesi yüksektir neden istanbul seçildi o zaman? nedeni izmir hiç tanıtılmıyor tvlerderden nekadar görebiliyorsunuz izmiri ne zaman haberleri açsam istanbulda kapkaç olayı, istanbulda hırsızlık, istanbulda narkotik operasyonu resmen çoğu kanallar istanbul ve ankara da olan olayları, haberleri gösteriyor izmir arka planda kalıyor 3. büyükşehir olduğu unutuluyor

yabancı birine sorsan izmiri nasıl bilirsin "turizm açısından iyidir" deniyor o kadar

• yazı çok hoşuam gitti.. daha önce ankara içinde okumuştum. oda çok zevkliydi gaze geldim bende alanya için yazıcam..
  • Türkiyenin tüm şehirlerini toplasanız bir izmir yapmaz.
    İzmir hayat felsefesidir.
  • http://youtube.dinamiturk.com/watch?v=gf7XA-_h8Bg

Bu da video başta biraz fener var, sonra Göztepe - Kşk
  • izmir tr tek yaşanacak yer başka söze gerek yok
  • ege üni ya da dokuz eylül e yerleşsek bu ünilere çok uzak olmayan yerlerde kiralar ne kadardır? 300-400 e bulunur mu? bide ortalama aylık giderimiz ne olur herşeyi oratnılı yaşarsak.
  • Ayrıca konser için herkes İstanbul'a gelmektedir.

Kavak Yelleri İzmir'de çekildi diye çok havaları girmişsiniz siz!

Evlerinizi gördük be! Çatıdan ziyade kat yükseltmek için demirler duruyor!

Bizim en dandik gecekondu bile daha güzel!
  • quote:

Orjinalden alıntı: V_lkan

quote:

Orjinalden alıntı: You and Me

Bence İzmirliler İstanbul'a hiç gelmesinler.Bırak 100 maddeyi Vikipedi'yi ezberleseler bile uyum sağlayamazlar.

En basitten;

İstanbuldaki neredeyse bütün evler Doğalgaz ile ısınmakta.İzmir de yok böyle bir şey di mi? hehehe

Bizim insanımız, şehrimiz sıcak. Doğalgaza gerek yok.

ii de biz 2 senedir doğal gazla ısınıyoz İzmir -Karşıyaka Girne bulvarından bostanlıya doğru sağa...
    + İzmirin KAfkaf ve Göztepe taraftarları gibi ateşli bi grubu vardır.Önüne geleni parçalayan durmak bilmeyen azimli ve inatçı iki taraftar grubu KAFKAFKAF SİNSİNSİN KAFSİN KAFSİN KAAAAAAAF...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saraveco -- 22 Temmuz 2008; 13:35:34 >

• 2 sene?

Yeni tanıştınız galiba

10 yılı geçti bizimkisi
  • quote:

2 sene?

Yeni tanıştınız galiba

10 yılı geçti bizimkisi

Anlaşıldı sende baya bi İstanbul bağımlılığı var Allah seni İstanbuldan uzağa düşürmesin nası yaşıcan o lüks olmadan

•  İzmire Yeni Gelenler İçin 100 Madde

• quote:

Orjinalden alıntı: ASİL01

quote:

Orjinalden alıntı: melih_polat

hangi il 2010 Avrupa Kültür Başkenti söylesenize tabiiki İSTANBUL

sen izmire gelmeden hiçbir karşılaştırma yapamazsın s*dik yarıştırmak istemiyorum ama dediğin yer kültür başkenti olabilir ama istanbulda sana çarpıpta özür dileyen kaç kişi gördün, otobüste yaşlılara hamile bayanlara yer veren ve kentkartının(yada sizin orda nedeniyorsa akbil galiba) limiti yetmediğinde onun yerine kartını gösteren kaç kişi gördün daha sayamadıklarım vardır büyük ihtimâl

ayrıca izmir başta turizm, ticaret, tarım ve sanayi ilidir

kültür bakımındanda seviyesi yüksektir neden istanbul seçildi o zaman? nedeni izmir hiç tanıtılmıyor tvlerderden nekadar görebiliyorsunuz izmiri ne zaman haberleri açsam istanbulda kapkaç olayı, istanbulda hırsızlık, istanbulda narkotik operasyonu resmen çoğu kanallar istanbul ve ankara da olan olayları, haberleri gösteriyor izmir arka planda kalıyor 3. büyükşehir olduğu unutuluyor

yabancı birine sorsan izmiri nasıl bilirsin "turizm açısından iyidir" deniyor o kadar

İşte buna yorum derim.Ben ATV ANA HABER BÜLTENİNDE İzmir ile ilgili haftada bir haber göryorum.Yol durumuna gelio sıra direk İstanbul sokaklarını dayıyolar tvye.

• doğal gazmı daha iyi ısıtıo sobamı:D:D dedelerin görmedi belki doğalgazı ama görselerde senn gibi sorun yaratcaklarını sanmıyorum.Hayır anlamıyorum yani izmirin güzelliklerinden bahsediliyor niye cekemeyip istanbula vuruyorsunuz anlamadım:S
    ben istanbulada gittim beni o kalabalık fazla sarmadı.Ama antalyaya gittim orda gördüğüm yerler daha cok hosuma gitti.benim icin antalyada istanbuldan güzel bir şekilde kafama yattı.konserede herkez oraya geliyormus burda konser olmuyor demi biz hiç görmedik:D:D
    quote:

Orjinalden alıntı: silenThief

quote:

2 sene?

Yeni tanıştınız galiba

10 yılı geçti bizimkisi

Anlaşıldı sende baya bi İstanbul bağımlılığı var Allah seni İstanbuldan uzağa düşürmesin nası yaşıcan o lüks olmadan

• You and Me

o gösterdiğin resimlerin hiç birinin anlamı yok,
    biz burada mimari eserlere tapmıyoruz,
    İzmir demek bir toplum standartı demektir, ve sen Türkiyenin geri kalanını toplayıp birbiri ile çarpsan yinede o standarta yaklaşamazsın,
    maalesef sana bu konuda göstereceğim bir resim yok, çünkü henüz düşüncelerin ve ruhun resmi yapılamıyor,
  • Bunları geçiceksin,paran varsa İstanbul kraldır,paran yoksa İzmir olabilir onu bilemem.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.