Şimdi Ara

İzolasyon trafosu .

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3 yıldır yaşadığım mekanda Yüksek gerilim hattına 1 km uzakta oturmam ve bu hattan oturduğum mahallenin şebeke gerilimini karşılayan Yüksek gerilim trafosuna yakın oturmmdanmıdır nedir . voltaj 7/24 240 volt 245 volt arasında . çok şükürki elektrikli ev aletleri elektronik cihazlara zararı olmadı , oldukça stabil değerler olduğundan hoplama zıplama yok yani
    Elektronik cihazları tamir ederken tezgah üstünde çalışan tüm cihazların şebeke hattından bağımsız olması , yüksek gerilime yanlışlıkla dokunma ihtimalim yüzünden toprak üzerinden devreyi tamamlamadıktan sonra ölüm riski çok aza iniyor , osilaskop gibi cihazları kullanırken olması gereken bir sistemdir .

genelde izole vaziyette 1/1 oranda sarılır . fakat elime arasıra 110 v cihazlar geldiğinden , yüksek Wattlı sistemlerde çaresiz kalmaktaydım ,elimdeki 400 wattlık 220/110 çevirici yetersiz kalıyordu .
    bende toroidal trafoya 220 /240 pirmer 110/220/240 sekonder sardırdım 1000 watt olarak . toroidal trafonun az yer kaplaması sebebiyle uygun bir kutuda bulmuş oldum . giriş voltajı çıkış voltajı ayrıca çıkış voltajının watt ,Kw/h , anlık akım gösteren kitide monte ettim . bu sayede daha göz önünde gereksiz DMM bağlamadan bazı cihazların anlık değerlerini görmüş oluyorum . doğruluk oranını kalibre ettim ,hassasiyeti fena değil .
    arkada voltaj seçici toggle ve çıkış voltajlarını seçmek için bakalit yuvalı sigorta kutusundan seçici hale getirdim . adam gibi komitatör bulamadığımdan bu şekilde yapmayı düşündüm . sık sık voltaj seçmeyeceğim için sıkıntı yok .
    1000 w toroid trofonun güçlü düşük empedansı sebeiyle evin odanın 16 A sigortası bazı açıp kapama denemelerimde devreyi açtı toroidin girişine 10 ohm termistor koyarak bu sorunun bertaraf olacağına inanıyorum , bir şekilde yumuşak açılış olacak

okuduğum bir kaç yabancı forumda izolasyon trofosunun şebeke üzerinden gelen parazitlik sinyalleri ortadan kaldırdığı yazılmış . benimde evde pek öyle sıkıntı yok ama . onların yalancısıyım

İzolasyon trafosu .
     İzolasyon trafosu .
     İzolasyon trafosu .
     İzolasyon trafosu .

• hocam eline sağlık. Cok ince bir iscilik var tebrik ederim. şebekelerdeki AC ve DC harmonik gürültüleri tamamen keserse ups, regulator vb.ne gerek kalmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Sağol Can hocam , eksikler var ,kapağı kapatamadım trafo çok düşük empedans var . 30 -40 on - off sırasında odamın sigortası atıyor en basit yöntem termistör kullanmak baktım olmadı soft start devresi ekleyeceğim . ilk başta toroid trafonun yastıklarını koymadan masa üzerinde trafo vınıldıyordu . kutuya yastıkla yerleştirince ses kesildi . içim rahatladı . yoksa 6 kg trafoyu sırtlanıp saran firmaya geri verecektim .
    regülatör değil ,voltaj dengelemesi yapmıyor . ne giriyorsa o çıkıyor . yalnızca ben özel sardırdım . çeşitli giriş ve çıkışlar istedim .
    özellikle TV tamir ederken ç.arpılmamak adına çok faydalı . sokenderden çıkan Line ucunu korka korka tuttum yinede hafif gıdıklıyor . öldürmüyor süründürüyor

izole trafosu sanayide , gemilerde ,teknelerde 220 v gerilim olan çalışanların yaşayanların zarar görmemesi için çok iyi bir önlem .

daha deneme fırsatım olmadı , hum gürültüsü olan var cihazda nasıl bir etki yapacağı . ama hum gürültüsü başka bir şey 50 Hz salınım izole trafo ile kesmenin mümkün olacağını sanmıyorum , bir kaç ses tekniği makalelerinde okuduğum şebekeden kaynaklı parazitlik işaret ! . sanırım . floresan starter veya elektrikli cihaz açılıp kapanma gibi rahatsız edici sesleri kestiği yönünde yazılar okumuştum . internetteki bilgilerin doğruluğu tartışılır ayrı konu

Edit : trafoda sekonderde line ucu yok . hatalı yazım için özür dilerim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 4 Mayıs 2016; 21:37:58 >

• orası öyle internette kimin ne dediği belli değil. direk geçiyorum.
    hocam, ev sigortasını bu kadar rahatsız etmesi normal. :) açılışta inrush akımı yüksek oluyor. hemde hatırı sayılır oranda.
    trafonun düşük iç direnci etken bu durumda. 30-40 Ω bana çok düşük gelmedi bilemeyeceğim. izolasyon trafosu yuzunden sigorta atması tecrübe, uygulamam yok. trafonun sadece bir ucuna dokunulduğu halde bunu yapıyorsa elim ayağım titredi gene. bir ara Cavalli tube buffered diy ile uğraşıyordum. :) 90Vdc. adamı çarparrr. harmonikler kural basit; trafoya ne verirsen karşıdan o çıkar. tabi kayıpları vb . geçiyorum. dedim eğer
    yazılanlar doğruysa izolasyon trafosu AC, DC harmonikler geçirmez. belki trafo 220V primer girişine filtre koyarız ;)
    selamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_cantan -- 5 Mayıs 2016; 9:20:06 >
  • the_cantan kullanıcısına yanıt
    Can Üstadım 30 -40 ohm demek istemedim. çok gevezelik yapınca düşük cümle imla hataları ile dolu yazı yazıyorum .Özür dilerim . 30 - 40 kapama açma da bir demek istedim . trafonun empedans değeri 2,70 ohm .
    neredeyse kısa devreye az kalmış bir empedans olunca haliyle ilk açma anı akımı yüksek oluyor .her açma anında olmasada NTC termistor ile çare arayacağım .
  • CL 60 NTC ile 5 Amper ile 4 adet alıp ikişer paralel bağlayıp sonra seri bağlayarak 10 ohm 10 amper elde ettim . defalarca aç kapa yaptım . problem çözüldü  İzolasyon trafosu .
  • Konu açılmışken, izolasyon trafosu ile ilgili ben de bir tecrubemi paylaşayım, aslında ototrafo olduğu için izolasyon trafosu sayılmaz ama olsun. US versiyon Onkyo 906'ım vardı ve Tacima marka 220/110v toroidal ototrafo ile kullanıyordum. Sonrasında US 906'yı satıp EU 906'ya geçtim. Sistemde AVR dışında hiç bir bileşen değişmemesine rağmen, EU 906'nın stereo performansı, US muadilinin gerisinde kaldı. Ben bu durumu, aradaki trafonun bir nevi filtre işlevi görmesine bağlamıştım. Benimkisi bir tahmin ama, iki amfi arasında gerçekten duyulabilir düzeyde fark vardı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOBİNLİ FİLTRE
    13 yıl önce açıldı
    Hifi toroid trafo
    5 yıl önce açıldı
    Hoparlör Tamiri ve Bobin Sarım
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • coyote kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim görüşleriniz için . daha deneme fırsatım olmadı .
  • Çalışma mekanımda gerçek toprak hattı olmadığı için ,toprak hattı isteyen cihaz bağlayamıyorum . yan oda (banyo) dan gerçek toprak hattı çekip öyle denemek daha sağlıklı olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elektürükçü -- 11 Mayıs 2016; 18:32:24 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.