Şimdi Ara

izopan sağlığa zararlımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
12.777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaślar koçtaśta satılan izopan denen radyatör arkalığı var acaba bu insan sağlığı için zararlı bir maddemi bileniniz varmı catiya döşenen izocama benzer bir malzeme nedir hu malzemenin içeribği?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: pulpa

arkadaślar koçtaśta satılan izopan denen radyatör arkalığı var acaba bu insan sağlığı için zararlı bir maddemi bileniniz varmı catiya döşenen izocama benzer bir malzeme nedir hu malzemenin içeribği?

dokunmadığınız ya da solumadığınız bir malzeme nasıl bir risk teşkil edebilir ki?...
  • İzopan , cam yününden yapılmış bir ürün.Bir tarafı yansıtıcı parlak alüminyum folyoyla kaplı ancak araştırmalar yalıtım için bu yüzeyin koyu ve mat olmasının gerektiğini gösteriyor.Levhaların radyatör arkası izolasyon için faydası olduğu kesin fakat sağlık için zararı var mı?

Özellikle allerjik sorunlar yaşayan insanlar için cam yünü liflerinin solunan havaya karışması düşündürücü.İzopan levhalarının bir yüzeyinde kaplama olduğunu biliyorum ancak yan ve diğer yüzeyde bir kaplama yok bildiğim kadarıyla.Bu da cam yünü liflerinin ortama karışmasına neden olacaktır.

-Cam yünü mamülünde asbest kullanılıyor mu?
    -Cam yünü liflerinin solunan havaya dahil olması sağlık açısından ne gibi olumsuzluklara yol açar?
    -Bebek yada çocuk bulunan evlerde İzopan ürününün kullanılması doğru mudur?
    Yetkin ve bilgi sahibi arkadaşların yanıtını özellikle rica ediyorum.

Cam Yünü
    Çatılarda ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği için ideal bir ürün. Çok ekonomik, çok pratik. Fire vermez, özel işçilik gerektirmez, herkes tarafından kolayca uygulanabilir. Uygulamadan önce çatı arasının iyice temizlenmesi ve eğer akma varsa, çatının onarılması gerekir.Sıkıştırılmış rulo halinde ambalajlanmış izocam çatı şiltesi çatı ortasına yakın bir yerde açılır ve saçak ucuna doğru bırakılır. Yuvarlanarak açılan şilte, kolayca çatıya serilir. Her türlü ahşap veya betonarme oturtma çatılarda (döşeme üzerinde) üzerine yük gelmeyen yatay alanlarda uygulanabilir

• @blakey'in belirttiği gibi o malzemeler hiçbir işe yaramıyor arkadaşlar hatta tam tersine daha fazla ısı kaybına neden olmakta.
  • Bende simdi aldim radyotor arkasina koyarken biraz toz döküldü ve kasindirdi bende etrafin kagit bantla dolandim yoksa içindeki tozlar yere dokulyordu sagliga zararlo olup olmadigini kesin bilen varsa lütfen burada yazsin çocuk buyutuyorum onlara zarar gelmesini hic istemiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçenlerde bende aldım en uygununu koçtaşta buldum izopan markalı. İlk takarken kokusu ve tozlarıyla karşılaştım. Birkaç haftadır kullanıyorum ne bir koku ne bir toz. Ben faydalı olduğunu düşünüyorum. Peteğin soğumasını her seferinde 1 dk geciktirse günde yarım saat aylık ortalama hadi 12 saat olsun en az haliyle hiç yoktan iyidir ki daha fazla yapar işini.
    Cam yününü kaplaması tutuyor zaten. Bantlayarak iyi yapmışsınoz. Bişeylerin uçacağını sanmıyorum

• Ben de az önce koçtaştan aldım 2 tanesi 13.99'a. Sonra da burayı gördüm. Hammaddesi cam olduğu için bana bir zararı var gibi gelmedi ama teknik bilgisi olan arkadaşlar belki daha iyi açıklayabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıvı Deterjanlar Hakkında
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • amuleth kullanıcısına yanıt
    Kaşıntı yapan uürünler zzararlıdır ben yerini kkâğıt bantladim çam tozu alması diye öylekoydum

• sabanoz S kullanıcısına yanıt
    Kaşıntı yapmasının sebebi folyosuz tarafındaki çok küçük cam parçalarının deriyle temas etmesi. Bu yüzden takarken veya keserken eldiven kullanmak gerekli.
  • blakey B kullanıcısına yanıt

Paylaştığım bağlantıdaki açıklamalar sorularınızı yanıtlayacaktır diye düşünüyorum

önce iş sağlığı ve güvenliği
    Cam Yünü, Taş Yünü Kanser Yapar mı?
    https://isguvenligitakip.wordpress.com/2018/12/17/cam-yunu-tas-yunu-kanser-yapar-mi/

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.