sadece arabada kullandığım fısfıslı camsil şişesine biraz (yarım çaybardağı) izopropil alkol eklesem arabanın camlarını daha güzel temizler mi acaba? bu konuyu internette biraz araştırdım, kimisi güzel olur diyor kimisi güzel olmaz diyor.. demekki kimse tam olarak neyin ne olduğunu bilmiyor |
izopropil alkol ile araba camı temizlemek
-
-
İçine de 1 çorba kaşığı elma sirkesi de katılırsa camı göremezsiniz bile...
-
50/50 sulandırıp kullanabilirsiniz, yıllardır kullanıyorum en iyi temizlik yöntemlerindendir.
Alternatif olarak K2 nuta tarzı ürünleri 5 litrelik alırsanız uzun süre kullanabilirsiniz, fiyatı çok pahalı değil.
-
K2 NUTA nedir diye baktım, cam temizleme köpüğüymüş.. 1 litre izopropil alkolün yanında fiyatı biraz pahalı gibi.. neyse ben şimdilik camsil + izop.alkol ikilisine odaklanmak istiyorum..
uygulamada yarı yarıya oran biraz fazla değil mi
-
Saf ya da filtre su ile %70 alkol karışımı en iyi sonucu veriyor diye biliyorum. Beyaz temizlik sirkesini öncesinde saf olarak kullanıyorum. Özellikle havalandırma ile içeriden kirlenen ön cam için çok başarılı. Bir kaç seferde her defasında yeni bez/peçete ile temizlemek gerekiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
beyaz sirkeyi ben çamaşır makinasında yumuşatıcı yerine kullanıyorum, arabanın camlarını silmek hiç aklıma gelmemişti
-
alkol olduğundan ötürü sileceklere zarar verirsiniz. sirke de aynı şekilde asitli olduğu için sileceklerde sertleşme yapacaktır. normal zamanda silecekleri kaldırıp elle/süngerle yıkayıp silmekten bahsediyorsanız ayrı. ama silecek suyuna bunları eklemek doğru olmaz içeriğindeki alkol ve asidik yapıdan ötürü
-
arabanın camlarını içten ve dıştan alkollü camsil ile temizlersem camdaki parmak izi yağlarını çıkmayan kirleri reçine izlerini vs daha güzel çıkarır mı diye merak ediyorum.. mesela arabanın boyasına izopropil alkol temas ederse olumsuz bir şey olur mu?
-
-
Dünyanın en gereksiz işi olur. Araba dediğin şey dışarıda duran bir eşya. Camı içeriden bal dök yala yapsan ne olacak. Hiç arabayı sürmeden park halinde dışarıda bıraksan zaten 1 günde cam kirleniyor. Araba bilimsel deneylerdeki gibi bir toz zerresinden bile koruyabileceğin bir eşya değil
-
Bunu deneyebilirsin sadece otomobil camı temizlemek için üretilmiş özel bir karışım . Ben çok memnunum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bal dök yala peşinde değilim.. camsillerin inatçı lekelerde işe yaradığını görmedim.. kurumuş kuş pisliğini bile çıkarmaktan aciz.. mesela kolonyanın inatçı lekeleri şakkk diye çıkardığını farkettim.. bu nedenle kolonyanın gelişmiş alternatifi olan izopropil alkolü camsile eklersem belki orjinal bir buluşa imza atmış olurum diye düşünüyorum
-
ipa camsil karışımını uzun süre kullanmış biriyim, hala 3 adet 5 litrelik izopropil alkol isyerinde oto yikama bolumunde duruyor ama artık kullanmıyorum zira uzun süre kullanımda camda matlaşma yapıyor.
Benim için matlaşma önemli değil diyorsanız inatçı kirler ve iz bırakmadan temizlik için 50:50 oranı en ideali bu sayede camsilin biraktigi yağlı dokunun da önüne geçmiş olursunuz.
Şu anda camlardaki favori ürünüm AutoFinesse Crystal ürünü çok başarılı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Nuta nın sıvı versiyonu var ondan bahsetmiştim.
Camsil araç camlarında iz bırakıyor, özellikle silikonlu olanlar yağlı bir tabaka bırakıyor.
Ya araç camları için özel bir ürün almalısınız, ya da IPA ile su 50/50 yaparak kullanmalısınız.
IPA araç boyasına vs zarar vermez, zaten pasta/cila yapılan araçlarda yüzey temizleyici olarak sık sık kullanılır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GAJU -- 11 Eylül 2024; 23:39:26 >
-
o halde sürekli kullanım yerine ufak bir fısfıs şişesine 50:50 oranda IPA koyup sadece özel durumlarda inatçı lekeye sıkıp lokal temizlik yapılabilir.. bu fikir uzun vadede hiç fena değil sanki
-
araç boyasına zarar vermiyorsa süper.. bir üstte yazdığım şekilde ufak bir karışım hazırlayıp bagajda tutayım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X