Şimdi Ara

J.R.R Tolkien Club. ( SİNEMA ETKİNLİĞİ HAZIRLIĞINDA ) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
4
Favori
13.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tüm seri + yan kitapları okuyalı cok oldu ama gene de eklerseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: khefren

quote:

No Şuga
    Hobbit de güzel kitaptı be.. Akşam akşam anılarım depreşti vallahi.

Abi sen ne zaman okudun ki , anıların depreşti

4 sene önce, karlı bir kış akşamı oturup bitirmiştim be abi, o kadar da eski değil. Eskiden okuduğum bir kitabı düşününce, o zaman aklımı takılan mevzular, çevremdeki insanlar, varsa o zamanki sevgilim falan fıstık... Hep birlikte geliyor aklıma. Sanırım kitabı okuyup yorumlarken, yaşadıklarından ve hislerinden çok etkileniyor insan, yani öyle bir şey heralde.

Bu arada yazma tutkun varsa devam et, iyi kötü her gün karala bir şeyler. Harika olmak zorunda değil, keyifli olsun yeter

• Tolkien seven by kadar az mı?
  •  J.R.R Tolkien Club.  ( SİNEMA ETKİNLİĞİ HAZIRLIĞINDA )

Bu da kulübe adam çekemezse, kapatıp gidelim.
  • Beyler Silmarillion kitabını sipariş edeceğim ancak hangi basımı sipariş etmeliyim?

http://www.yenisayfa.com/Kitap/silmarillion/Content.aspx?pid=6a91d74cf33e048aafb8cf6e1fbf5d4f
    http://www.yenisayfa.com/Kitap/silmarillion/Content.aspx?pid=ddb14e6ae742b927e9588e5d2013e77c

Birisi 1999 da basılmış biri 2011 de.

Edit: 99 basımı tükenmiş, mecbur yenisini sipariş edeceğim. Umarım iyidir, yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kogmen -- 17 Kasım 2011; 18:14:38 >

• Lisede kitap okuma saati olarak belirlenmiş edebiyat derslerinden birinde the hobbit kitabını götürüp okumuştum. tek tek sıraları dolaşıp kitapları kontrol eden, getirmeyenlerin numaralarını alan tuhaf edebiyat hocasından" bunu saymıyorum burda edebi kitaplar okuyoruz " gibi saçma sapan bi laf yemiştim. Yazılanları görünce yine aklıma geldi. Artık tiksinir oldum edebi değer lafından. Bu adamın yazdıklarının edebi değeri yoksa yemişim o zaman değeri, edebiliği..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Makaveli NRFP

Beyler Silmarillion kitabını sipariş edeceğim ancak hangi basımı sipariş etmeliyim?

http://www.yenisayfa.com/Kitap/silmarillion/Content.aspx?pid=6a91d74cf33e048aafb8cf6e1fbf5d4f
    http://www.yenisayfa.com/Kitap/silmarillion/Content.aspx?pid=ddb14e6ae742b927e9588e5d2013e77c

Edit: 99 basımı tükenmiş, mecbur yenisini sipariş edeceğim. Umarım iyidir, yorumlarınızı bekliyorum.

Yeni baskıyı al tabi ben Hobbit'i almayı düşünüyordum vazgeçtim Silmarillion çok sağlam kitapmış Vikipedi'de Sauron'un tarihine bakayım dedim girdim işin içine Hobbit kötü kitap demiyorumda Başta bunu okumak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cr7_35

quote:

Beyler Silmarillion kitabını sipariş edeceğim ancak hangi basımı sipariş etmeliyim?

Yeni baskıyı al tabi ben Hobbit'i almayı düşünüyordum vazgeçtim Silmarillion çok sağlam kitapmış Vikipedi'de Sauron'un tarihine bakayım dedim girdim işin içine Hobbit kötü kitap demiyorumda Başta bunu okumak lazım.

İlk sayfada ki gibi yaptım ve Rovenradom ile Silmarillon'u sipariş ettim. İlk ikisini okuyup devamına bakıcağım, Hobbit'i ben de okumak istemiyorum açıkcası. Hem konusu ilgimi çekmiyor hem de zaten araştırdığım kadarını biliyorum, aynı şeyleri okumak sıkabilir. Filmi de çıkıcak yakın zamanda, onu izlerim. Yorumlara göre de çocuk kitabı gibi diyenler oluyor Hobbit'e. Bu iki kitaptan sonra Güç Yüzüklerine Dair'i okuyup bitirmeyi düşünüyorum. Yüzüklerin Efendisi üçlemesiyle ilgili çoğu şeyi biliyorum, onları da okumaya gerek var mı emin değilim. Sürükleyici ise onları da alırım, hem arşivimde bulunurlar.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cr7_35

quote:

İlk sayfada ki gibi yaptım ve Rovenradom ile Silmarillon'u sipariş ettim. İlk ikisini okuyup devamına bakıcağım, Hobbit'i ben de okumak istemiyorum açıkcası. Hem konusu ilgimi çekmiyor hem de zaten araştırdığım kadarını biliyorum, aynı şeyleri okumak sıkabilir. Filmi de çıkıcak yakın zamanda, onu izlerim. Yorumlara göre de çocuk kitabı gibi diyenler oluyor Hobbit'e. Bu iki kitaptan sonra Güç Yüzüklerine Dair'i okuyup bitirmeyi düşünüyorum. Yüzüklerin Efendisi üçlemesiyle ilgili çoğu şeyi biliyorum, onları da okumaya gerek var mı emin değilim. Sürükleyici ise onları da alırım, hem arşivimde bulunurlar.

Dediklerine katılıyorum ama film asla bir kitabın yeri tutmaz diyorum ne kadar iyi olurca olsun Mesela;HP'nin kitaplarına laf bulamıyorum zaten filmleri çıkacak diye zamanında heyecanlandık tarihinin en filmi bu seriden çıkar demiştik nafile filmlere kötü demiyorum +8 puan alır diyorum(Son iki film özellikle müthişti Efsane seriye yakışan bir final oldu demek istediğim Lotr'un başarısında filmler bekliyorduk o da Bu seriye nasipmiş) ama kitapta ki gibi değil zaten öyle olsa diyecek söz yok.Vermek istediğim örneği anlamışsındır umarım Lotr'da sıkıcı falan diye yorumlar duydum ama katılmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 17 Kasım 2011; 19:50:36 >

• Hobbit kitabı çocuk kitabımı şaşırıdım. Tolkien ilk önce çocuklar için yazmış kitabı evet , ama kesinlikle çocuk kitabı değil . Yüzüklerin efendisi serisini bence al , çünkü filmde anlatılanlar yüzeysel , yani pek detaya girmiyor ama kitapta detaya girdiği için filmdeki eksiklikler doldurulmuş oluyor . Ama gel görki hala Seriyi okumadım.
  • quote:

Hobbit kitabı çocuk kitabımı şaşırıdım. Tolkien ilk önce çocuklar için yazmış kitabı evet , ama kesinlikle çocuk kitabı değil . Yüzüklerin efendisi serisini bence al , çünkü filmde anlatılanlar yüzeysel , yani pek detaya girmiyor ama kitapta detaya girdiği için filmdeki eksiklikler doldurulmuş oluyor . Ama gel görki hala Seriyi okumadım.

İlginç.

• Hocam bu arada beni de ekle lütfen.
  • Haydi arkadaşlar son 2 kişi daha , bereket getirir belki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efrâsiyab -- 18 Kasım 2011; 17:37:04 >
  • Beni de eklermisin
  • Hurin'in Çocukları'nı aldım okumaya başlayacağım.
  • Biraz geçte olsa sonunda Roverandom ile Silmarillion elime geçti, okumaya başlıyorum en yakın zamanda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackemre

Hurin'in Çocukları'nı aldım okumaya başlayacağım.

Okudugum en iyi alegorik eserlerden biriydi. Satirarasi teknigi gercekten muthis bir kitap. Son derece cagdas gondermeler, son derece duundurucu benzetmeler var. Sadece 19 ve 20 yy donemine hakim olmak gerekiyor:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blackemre

Hurin'in Çocukları'nı aldım okumaya başlayacağım.

her eseri gibi efsanedir bu eseri de büyük ustanın.bana kalırsa silmarilliondaki tüm eşsiz hikayeler arasında en eşsizidir.turinin hikayesi.
  • Bide benim anlamadığım neden Silmarillion ağır diyorlar nesi ağırki ?
  • quote:

Bide benim anlamadığım neden Silmarillion ağır diyorlar nesi ağırki ?

Hocam kitap okuma alışkanlığı olmayan birisi için gerçekten çok ağır.Kitap okuma alışkanlığı olup yine de okuyamayanlar var çünkü bir çok isim var kitapta yer olsun kişi olsun eşya olsun sürekli arkaya bakıp öğrenmek zor geliyo ve karışabiliyor birbirine.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.