Şimdi Ara

J.R.R Tolkien Club. ( SİNEMA ETKİNLİĞİ HAZIRLIĞINDA ) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
4
Favori
13.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: khefren

quote:

CR7_35
    Nihayetinde başladım Yüzüklerin Efendisi'ne 1.Kitapta 2.bölümde'yim Beklenen Davet kısmı sakin geçti biraz neyse bu hafta bitirip görüşümü yazacağım.

Benim merak ettiğim Yüzüklerin efendisi kitabı da mı ağır ? İnternette okuduğum yorumlara bakıyorum filmi daha muhteşem bir şey diyorlar. Şaşırıyorum

Kitap okuma alışkanlığı olmayan okumasın falan diyor alakası bile Tolkien'in başka bir tarzı var önemli olan onu anlamak şahsen benim okuma alışkanlığım bu yıl Fantastik Kitaplara ilgi sardım kitabın ağır olduğunu düşünmüyorumda kitap başta Hobbit'ler üzerinde fazla bilgi bulunduşmuş ee haklıda bulundurmasıda lazım o kısım beni biraz sıktı ve sonra yüzükün geçmişe geldiğimde zevk alarak okudum ayrıca filmde olanlardan daha fazlası mevcut.(Filmde eksiklikler var mesela Kara Süvariler ayrıca Gollum'la ilgili bayağı bilgi mevcut.).Şuan Suç Ortakları Ortaya Çıkıyor bölümündeydim Bugün'de 50 sayfayı geçerim herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 10 Aralık 2011; 15:01:59 >

• Sıçrayan Midilli Hanı bölümündeyim bundan önce Tom Bombadil'in yanındaydılar oldukça sakin geçti nedense Hobbit maceraları hep sakin geçiyor bu kısımda sonlara doğru bir heyecan vardı diyebilirim.Asıl zevkli bölümler bundan sonra başlıyor.
  • Elrond'un Divanı bölünmediyim kitabın içeriğinde Silmarillion'un temeli bu kitapta diye bahsedilmişti sanırım bunu anladım bundan önceki bölümlerde de azar azar bahsedilmiş soluksuz okuyorum şuan bu hafta bitireceğim.

Ayrıca Midilli Hanı ve Karanlıkta Bir Bıçak bölümünde neyin ne olduğunu anladım filmde tek seferde geçmişler maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 13 Aralık 2011; 17:20:11 >
  • Tolkien nasıl Nobel alamaz aklım almıyor
  • Gerçekten şimdi aklıma düştü benimde ,
  • Öncellikle 3 gün önce bitirdim kitabı.Filmde est geçilen çok az sahne vardır diye tahmin etmiştim öyle değilmiş 2-3 bölüm atlanmış ama eklentilerde olmuş PJackson çok iyi bağlamış diyebilirim zaten atladığı kısımlar çokta önemli değil aslında büyük bir önem taşımıyor ama tamamen her şeyi öğrenmek için okumanız lazım .Onun dışında kitap ağır gelir olayı yok bunu rahat söyleyebilirim soluksuz okuduğumu söyleyebilirim ama 2-3 hariç.Ayrıca bu eser onun en büyük eseri olarak görmüyorumdum birazda ikna olmamı sağladı onun zamanında yani yazdığında Tolkien sevenler düşmanlar diye kamplaşma olmuş anlayacağınız biraz daha onun hakkında düşünür oldum Silmarillon'u alıp okumak istiyorum Lotr kesmeyecek gibi beni bütün soruların cevabını öğreneceğim sanırım Ona göre Lotr'u karşılaştırırsak düşük kalıyor çünkü.Asıl orada Tolkien'ın bu kadar abartıldığı görmek iyi olacak sanırım dediğim gibi Lotr'u o kadar büyük görmüyorum neyse lafı uzatmayacağım İki Kule'ye başlayacağım en kısa zamanda ve diğer kitaplar Fantezi sevenlerin bu seriyi kesinlikle okuması gerek bi Potter fanı olarak söylüyorum.

• Bilmem baktınız mı? Sauron Voldemort Darth Vader konulara bakanınız oldu mu? Gece gece kahkaha attım resmen bu kadar bilgisizlik olamaz maai diyen bile var.
  • Yeni haberim oldu konudan nasıl yorumdur o ya '' Vader ' ı kimse sevmez zaten ''
    süpermiş.
    @CRY_35 hocam sayende okusammı okumasam mı kuşkusu kalktı anlattıklarına bakılırsa okuyacam . Kitap incelemelerine devam et
  • quote:

Yeni haberim oldu konudan nasıl yorumdur o ya '' Vader ' ı kimse sevmez zaten ''
    süpermiş.
    @CRY_35 hocam sayende okusammı okumasam mı kuşkusu kalktı anlattıklarına bakılırsa okuyacam . Kitap incelemelerine devam et

Potter serisine çocuk diyenler yok mu gıcık oluyorum Kitaplarda ki Voldemort'la Filmlerde ki bir değil ki ufak bir örnek vereyim herhangi birinin Cadı,Muggle,Seherbaz vs. Voldemort demesi bile ölüm nedeni sayılıp öldürülebilir ki Sauron bambaşka bir şey Vader kimmişte bizim haberimiz bir maia ile bi bilimkurgu karakteriyle karşılaştırıyorlar cidden komedi.

Yarın İki Kule'yi alıyorum özet ve incelemeye devam anlayacağın.

Şu yoruma diyecek söz yok:olm manyak mısın darth vader uzay çağında yaşıyor sauronun zamanında millet atla kılıçla savaşıyor. Sauronu prenses leia bile keser be.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 20 Aralık 2011; 22:04:37 >

• Failator

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forcé -- 9 Ocak 2012; 14:22:17 >
  • İki elim kanda olsa da gideceğim film The Hobbit
  • Şiir muhteşem diyecek söz yok tek merak ettiğim dublaj kısmı orjinal'i çok iyi baksanıza.
  • Arkadaslar ;

Yüzüklerin Efendisi Serisi Okuma Sırası

Rovenradom

Silmarillion

Güç Yüzüklerine Dair

Hobbit

Yüzük Kardeşliği

İki Kule

Kralın Dönüşü

Son uc kitabi biliyorum ama digerlerini ilk defa duydum , cevirileri varmi o kitaplarin?
  • quote:

The Shorh

Yüzüklerin Efendisi Serisi Okuma Sırası

Rovenradom

Silmarillion

Güç Yüzüklerine Dair

Hobbit

Yüzük Kardeşliği

İki Kule

Kralın Dönüşü

Son uc kitabi biliyorum ama digerlerini ilk defa duydum , cevirileri varmi o kitaplarin?

Hocam hepsinin çevirisi mevcut internette okuduğum kronolojik okuma sırası yazdığım gidi :)
  • Ozaman hemen alıyım , ama önce Zaman Çarkı'nı biritirmem gerek .
  • hobbit de bir adam vardı.cok güclüydü.adı sanırım koca ile başlıyordu.atları falan vardı.adı neydi onun?
  • Ben kolaydan zora doğru gidiyorum.Yüzüklerin Efendisinden Silmarillion'a
  • @ CRY_35
    Abi şu arkadaşın sorduğu sorunun cevabını bende merak ettim . Ne sormak istediğini bliliyorum ama kitapta bir türlü o bölümü bulamadım
  • quote:

@ CRY_35
    Abi şu arkadaşın sorduğu sorunun cevabını bende merak ettim . Ne sormak istediğini bliliyorum ama kitapta bir türlü o bölümü bulamadım

Beorn diye duydum bende ama kitabı okumadığım için bir şey söyleyemem.Kitaba bir daha göz at en ufak şey bile kaçabiliyor ben bile bitirdikten sonra özet geçtim az üstünden Yollar konusunda aklımda soru işareti kalandı mesela.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.