Şimdi Ara

J.R.R Tolkien Club. ( SİNEMA ETKİNLİĞİ HAZIRLIĞINDA ) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
358
Cevap
4
Favori
13.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tolkien okuyucularına yardımı olacağına inandığım soy ağaçları var. Zamanında bulabildiğim bir arada en kapsamlı olan aşağıdakiydi. (A3 ve çift A4 çıktısı için farklı boyutlarını da paylaşıyorum. Bunun yanında burada da ayrı ayrı olsada, neredeyse tüm soy ağaçları mevcut.

J.R.R Tolkien Club.  ( SİNEMA ETKİNLİĞİ HAZIRLIĞINDA )

• quote:

Orijinalden alıntı: F0NDiP

quote:

Orijinalden alıntı: blackemre

Hurin'in Çocukları'nı aldım okumaya başlayacağım.

Okudugum en iyi alegorik eserlerden biriydi. Satirarasi teknigi gercekten muthis bir kitap. Son derece cagdas gondermeler, son derece duundurucu benzetmeler var. Sadece 19 ve 20 yy donemine hakim olmak gerekiyor:)

Ben kütük gibi okumuşum herhalde Gerçi uzun zaman geçiyor, ama aklımda Hurindeki göndermelere dair hiç bir şey kalmamış. Hatırladığın bir kaçı varsa üstünkörü yazsana? Satır aralarını kaçırınca çok sinir yapıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: No Şuga

quote:

Orijinalden alıntı: F0NDiP

quote:

Orijinalden alıntı: blackemre

Hurin'in Çocukları'nı aldım okumaya başlayacağım.

Okudugum en iyi alegorik eserlerden biriydi. Satirarasi teknigi gercekten muthis bir kitap. Son derece cagdas gondermeler, son derece duundurucu benzetmeler var. Sadece 19 ve 20 yy donemine hakim olmak gerekiyor:)

Ben kütük gibi okumuşum herhalde Gerçi uzun zaman geçiyor, ama aklımda Hurindeki göndermelere dair hiç bir şey kalmamış. Hatırladığın bir kaçı varsa üstünkörü yazsana? Satır aralarını kaçırınca çok sinir yapıyorum.

Kitabın ana karakteri Turin, çocukluğu çok zor geçmiş, duygudan, paylaşımdan uzak büyümüş bir çocuk. Hizmetçisi Sador ile yakın bir bağı var o kadar.
    Ana hatlarıyla Turin ve Sador'un ikili ilişkilerini anlatırken araya sürekli savaşlarda olan baba Hurin ve bu durumdan son derece rahatsız, soğuklaşmış ve ilgisizleşmiş bir anne Morwen var. Baba sürekli evden uzak olduğu için anne biraz erkeksileşiyor doğal olarak ve güçlü bir karakter sergiliyor; her ne kadar soğuk olsa da.

Kitapta Turin karakteri ve onu neredeyse tüm hayatında takip eden, destek veren Sador kararkteri özellikle dikkat edilmesi gereken alegorik imleçlere konu olmuşlardır tüm kitap boyu. Mesela Turin Sador'un yaşından dolayı değil görüşlerinden dolayı ona saygı duymaktadır. Zira Sador oldukça yaşlı bir adamdır.
    Burada gönderme yapılan dönem Orta Çağ İngiltere'si. Bu dönemde büyük komutanların aileleri hep merak konusudur. Toplumun önde gelen kesimlerini oluşturdukları için de sürekli takip edilirlerdi. Fakat bu yüksek kesimin aslında içten içe çökmekte olduğunu gösteren öğelere gönderme yapar Tolkien. Bu sürecin Kraliyetin gelecek kuşaklarına olan büyük etkisinden, halkın artık dinden uzak, giderek somutlaşmış hayatlar sürmesine göndermeler yapar. Sarsılmaz bir Katolik inancı bulunan Tolkien, aslında çekirdek ailenin, toplumun hangi kesiminde olursa olsun önemini vurgular (bu durumu Tolkien'in tüm eserlerinde görebilirsiniz - örneğin LOTR'da Hobbit'lerin aile figürleri). Hala sınıf farklılıkları bulunan 18 - 19. yy İngilteresinde bile bunun izleri görülür. Bunun doğru olmadığını ve aile bütünlüğü kavramının yanlış algılanmasını, yanlış gelişmesini eleştirir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F0NDiP -- 27 Kasım 2011; 14:58:30 >

• Beyler youtubeda silmarillion ile ilgili videolar var.İngilizcesi iyi olan bir arkadaş altyazı koyabilirse gerçekten çok iyi olur.
  • Sağolasın fondip. İyi çıkarımlar yapmışsın gerçekten de.
  • ekle beni de vay be lotr serisini okuduğum yıllar geldi aklıma başka hiç bir seriden böyle bir zevk almamıştım kahvem yanımda gece geç saatlere kadar ...hurin'in çocuklarını da okuyacam bi türlü okuyamadım
  • Ekledim . Bu arada üye sayımız sakat bi rakamda durdu
  • ola ola 31. üye oldum
  • İyi bi rakam mı , yoksa kötü bir rakammı ne desem bilemedim .
  • bende yüzüklerin efendisi hayranıyımdır ve hobbit i bitirmişliğim var ama sayenizde farkettim ki gobitten önce serinin kitaplari varmış onlarıda kısmet olursa okuyacağım benide eklerseniz sevinirim.
  • Bende şu ara silmarillion'u okuyorum.
    Bu Melkor ne çakal bir kişilik mi desem ruh mu desem bilemedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Je0p4rdy

Bende şu ara silmarillion'u okuyorum.
    Bu Melkor ne çakal bir kişilik mi desem ruh mu desem bilemedim.

vala
  • Benide eklermisin.
    Yüzüklerin Efendisi serisi okumuştum ama hiç kitap okuma alışkanlığım olmadığından ötekileri okusam mı bilemedim yada okuyabilirmiyim..
  • Eklersen sevinirim.
  • Liste güncellendi . En azından @Lucifer Roses rahatladı
  • Nihayetinde başladım Yüzüklerin Efendisi'ne 1.Kitapta 2.bölümde'yim Beklenen Davet kısmı sakin geçti biraz neyse bu hafta bitirip görüşümü yazacağım.
  • quote:

CR7_35
    Nihayetinde başladım Yüzüklerin Efendisi'ne 1.Kitapta 2.bölümde'yim Beklenen Davet kısmı sakin geçti biraz neyse bu hafta bitirip görüşümü yazacağım.

Benim merak ettiğim Yüzüklerin efendisi kitabı da mı ağır ? İnternette okuduğum yorumlara bakıyorum filmi daha muhteşem bir şey diyorlar. Şaşırıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: khefren
    Benim merak ettiğim Yüzüklerin efendisi kitabı da mı ağır ? İnternette okuduğum yorumlara bakıyorum filmi daha muhteşem bir şey diyorlar. Şaşırıyorum

Bana kalırsa Yüzüklerin Efendisi bir yana Silmarillion bile ağır değil. Film konusuna gelirsem, üç filmde muhteşem ötesidir. İzlediğim en iyi 10 filmin arasına rahatlıkla girer... Ama her zaman kitabın daha iyi olduğunu düşünmüşümdür. Kitaba göre düşününce filmin extended versiyonu bile hep eksiklerle dolu geliyor bana.
  • kitabı bana göre ağır değil ve daha güzel hatta @Forcé un dediği gibi kitabı tamamen filme aktarsalar rahat min 6 saat sürer ama izlenirdi gene
  • Ekler misin
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.