Şimdi Ara

Jameson 3003 | İnceleme, fotoğraf ve video. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
2
Favori
8.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Extralarge

quote:

Orijinalden alıntı: trakianboy

Dün 3003 aldım kanal geçişleri sd HD görüntü kalitesi yazılım ve uzaktan kumanda konusunda başarılı buldum. F/P yönünden modüllü cihazlar arasında şu an bir numaradır.

Hayırlısı olsun hocam, nerden ve kaça aldınız ?

Ben de almayı düşünüyorum 120 tl. fiyatında bulabilirsem..
  • Hizlial'dan 150+kargoya aldım,gerçekten güzel bir cihazmış...
    (şu an stoklarda kalmamış)
    Kanal geçişi de söylendiği gibi çok yavaş değil; hatta daha önce denediğim,şu anda piyasada en yaygın olan birkaç modelle aynı gibi..
    Medya oynatımı,usb'den güncellleme ,kayıt özellikleri çok düzgün çalışıyor.
    Menü görünümü çok hoş ..kanal düzenleme,faavori oluşturma vs. işlemler kolayca yapılabiliyor.menü dizaynına gerçekten önem vermişler.
    Facebook'ta js3003 diye bir grup açmışlar,güncel server ve softcam dosyalarını paylaşıyorlar .
    En önemlisi hem Sd hem de HD kanallarda görüntü kalitesi çok güzel.(son 1 ay içinde denediğim 3 uydu alıcıya göre)
    Hızlı açılıyor.
    Kısacası,mevcut özellikleriyle alıcısını memnun edecek bir ürün..
  • arkadaşlar ben de bu cihazda almak istiyorum.

sorum şu ; apartman da ortak astra uydusu ve türksat uydusu var...bu cihazla astra da hangi HD kanalları izleyeblrm? ve astra da açacağı kanallar var mı?

yardımlarınız için şimdiden tşk.ler.
  • dün itibari ile jameson 3004 satın aldım..120 TL...
    1 gece bakabldm ama menü -kullanım kolaylığı - hd kanallar çok iyi..umarım memnuniyetm hep sürer..

forum bayağıdr sessiz nedense burada.. kimse yok muuuuu
  • arkadaslar bende 3003. almak istiyorum ama kanal gecis hizi cok yavas inceledim biraz yazilimla duzelmezmi yada mod gibi bisey oluyormu .birde goruntu kalitesini kiyaslarsak neta 6400 le fark cok varmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: gizza

dün itibari ile jameson 3004 satın aldım..120 TL...
    1 gece bakabldm ama menü -kullanım kolaylığı - hd kanallar çok iyi..umarım memnuniyetm hep sürer..

forum bayağıdr sessiz nedense burada.. kimse yok muuuuu

120 TL iyi fiyat. Nereden aldınız?
  • arkadaslar yazilimi nasil modlayabiliriz acaba bilen varmi acaba 3003 un kanal gecislerini hizlandirriz en azindan
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

arkadaslar yazilimi nasil modlayabiliriz acaba bilen varmi acaba 3003 un kanal gecislerini hizlandirriz en azindan

oyle birşey mümkün değil kodla oynamak belki izlemediğin uyduları silerek tp boşaldığı için hızlanır oda kısmen...
  • yaw Beyler bir karra verin gari,kanal geçişleri birisi hızlı birisi çok yavaş diyor! kuzay ile güney kutbunu tarif eder gibisiniz

120/150 kağıda şu memlekette SD&HD Receiver+CS işi v.s yapan bir cihaz varmıdır,çok merak ediyorum????
    Bu cihaz ayrıca ÇİN malı değil "KORE" malıdır!

Tek sorun;daha doğrusu aslında Mersin deki firması için belliki bir sorun değil ama bu denli ucuz olması onu farklı bir konuma koymaktadır!

Şimdi bu cihazı 599 kağıda satsan hem popüler olacak hemde çok daha fazla satılacaktır! yaw 120 kağıda satılırmı kardeşim

Serkan Beye sana da selamlar ama değiştirin şu taktiği ltf!!

Bu arada TR de tüm forumlarda iki ayaklı çakallar bolca dolanır!! özellikle Receiver konularında!fake elemanlar,firma çalışanları,rakip firma baltayacıları!
    X markasıın alıp da beş para etmez cihaza sıradışı veya süper deyip yalakalık yapanlar v.s v.s v.s ne ararsanız vardır!

Sen şimdi 150 kağıda bu cihazı satarsan millet 100 tane kusur ama 500 kağıda satarsan hiç kimse bu kadar kusur bulamaz! 750 kağıda verirsen
    hiç kusur bulunmaz!!

Hayırlı işler++

• quote:

Orijinalden alıntı: serkan1216

arkadaslar yazilimi nasil modlayabiliriz acaba bilen varmi acaba 3003 un kanal gecislerini hizlandirriz en azindan

Facebook grubunda yeni verilen yazılımla kanal geçişlerinin biraz hızlandığı yazıldı. Siz yeni yazılımı yüklediniz mi?
    https://www.facebook.com/groups/js3003/
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

yaw Beyler bir karra verin gari,kanal geçişleri birisi hızlı birisi çok yavaş diyor! kuzay ile güney kutbunu tarif eder gibisiniz

120/150 kağıda şu memlekette SD&HD Receiver+CS işi v.s yapan bir cihaz varmıdır,çok merak ediyorum????
    Bu cihaz ayrıca ÇİN malı değil "KORE" malıdır!

Tek sorun;daha doğrusu aslında Mersin deki firması için belliki bir sorun değil ama bu denli ucuz olması onu farklı bir konuma koymaktadır!

Şimdi bu cihazı 599 kağıda satsan hem popüler olacak hemde çok daha fazla satılacaktır! yaw 120 kağıda satılırmı kardeşim

Serkan Beye sana da selamlar ama değiştirin şu taktiği ltf!!

Bu arada TR de tüm forumlarda iki ayaklı çakallar bolca dolanır!! özellikle Receiver konularında!fake elemanlar,firma çalışanları,rakip firma baltayacıları!
    X markasıın alıp da beş para etmez cihaza sıradışı veya süper deyip yalakalık yapanlar v.s v.s v.s ne ararsanız vardır!

Sen şimdi 150 kağıda bu cihazı satarsan millet 100 tane kusur ama 500 kağıda satarsan hiç kimse bu kadar kusur bulamaz! 750 kağıda verirsen
    hiç kusur bulunmaz!!

Hayırlı işler++

Ustam gene döktürmüşsün.
    Piyasada çakal bol....

• albani kullanıcısına yanıt
    bundan yaklaşık 3 sene onca serkan abiyi açıkçası bir firma hiremco kötülüyücisi birinin parayla çalıştırdığı yada yardakçısı sandım gittim dinlemedim bazı kişilerin süper dediği hiremco fx turbo hd yi aldım ali chip :) ilk aldığımdan beri kalitesi tatmin etmedi evdeki 5 senelik sunny bile kat kat daha iyi görüntü veriyodu sd olarak ailem bile eleştiryodu ali kıracanın suratı niye turuncu çıkıyo ortam soluk karıncalı diye :))) 40+ yaş üstü, yaklaşık 7 ay sonra sattım 8-9 hd uydu alıcı kullandım serkan beyin onerdiği sti chip lilerin yani işlemcinin oneminin buyuk olduğunu anladım next machinede3d geçti elime en son inanın 150 tlik neta 6400 den sd de geride....jamesson 3003 kullandım...
    kanal geçişleri yavaş(son jenerasyon uydulara gore) ozellkle dsmartla 3-4 sn buluyo...
    sd si orta kalite ali chipden iyi ama ozellkle altyazılarda bulanıklık hissi fazla...(neta 6400 den uzak)
    hd olarak iyiydi........

genelde ilk aldığı uydu alıcıyı değerlendirdikleri için insanlar yorumlar sağlıklı olmuyor...

• Can baba ,

Ben de sadece meraktan aldım bu JS 3003 ü .Bilirsin display de biraz yazmış çizmiştin bu cihazla ilgili . kati 913 ve technisat digit ısio s sahibiyim aynı zamanda . Bu jameson tosh zf 355 e bağlanınca güzel bir SD veriyor ,sanırım tosh işlemcisi bir haltlar yiyip, receiverdeki bazı sorunları gideriyor( kanal geçişlerindeki hız hariç ) . Dünyadaki adam gibi cihaz üreticileri zırt pırt SW çıkartmazlar ,alırsın takarsın TV ye basar gidersin, ama aldığında herşey sorunsuzdur full çalışır . Bu Js 3003 kullanıcıları da sadece sorunsuz bir final SW istiyorlar . Bekleyelim görelim olacakları .

Saygılar

Led Zeppelin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denver3 -- 14 Temmuz 2013; 18:07:53 >
  • Şu an, ali çipli Hiremco X3 ve Samsung 406B51 kullanıyorum. SD yayın gerçekten çok ama çok iyi. Acaba Sti işlemcili ve HD uyumlu cihaz alsam SD yayın daha mı iyi olacak diye düşünüyorum. Bir yandan da X3 ün verdiği görüntüyü alabilecek miyim korkusu var içimde. Benim için birinci kriter SD yayın, HD ise genelde iyi oluyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: denver3

Can baba ,

Ben de sadece meraktan aldım bu JS 3003 ü .Bilirsin display de biraz yazmış çizmiştin bu cihazla ilgili . kati 913 ve technisat digit ısio s sahibiyim aynı zamanda . Bu jameson tosh zf 355 e bağlanınca güzel bir SD veriyor ,sanırım tosh işlemcisi bir haltlar yiyip, receiverdeki bazı sorunları gideriyor( kanal geçişlerindeki hız hariç ) . Dünyadaki adam gibi cihaz üreticileri zırt pırt SW çıkartmazlar ,alırsın takarsın TV ye basar gidersin, ama aldığında herşey sorunsuzdur full çalışır . Bu Js 3003 kullanıcıları da sadece sorunsuz bir final SW istiyorlar . Bekleyelim görelim olacakları .

Saygılar

Led Zeppelin.

Kardeş bahsettiğin Tosh efsane "Ferrari-355" yaw!!! onun verdiği SD&HD yi hiç bir cihaz veremiyor hala özellikle SD yi!
    Benim şuan da kullandığım süper Tosh SV685 bile SD lerde ZF355 kadar iyi değil!

Bizim panellere neyi bağlasan işi götürür

Kaldıki sende Kati ve hele hele Techni varsa,maceramı aramak istiyorsun da bir başka Receiver lara bakıyorsun
    Bak ben MARA M9 aldım bir hafta sonra aynen şutladım,kaldıki çok iyi bir cihaz olmasına rağmen yine Kati ye döndüm

• Konu ALI çipliler olunca, bir kaç söz edeyim.

Ünlü bir deyiş vardır;

"Koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler."

Değişik işlemcilere sahip uydu cihazlarının görüntü kalitesi, referans televizyonlarda mukayese edilmeden, hangi uydu cihazı kaliteli görüntü veriyor, hangi uydu cihazı vasat görüntü veriyor, hemen farkedilemez.

Gerçi keskin gözlüler için mukayeseye de gerek yoktur. Çünkü keskin göze sahip olanlar, sırıtan hataları hemen farkedebilir.

Şimdi adamın elinde ALI çipli cihaz var. Görüntü kalitesine çok iyi diyor. Pordon hangi televizyonu kullanıyordunuz ? Adam yanıt veriyor. Ben daha tüplü televizyon kullanıyorum, ama yakında LCD alacağım.

Yahu Müslüman, tv alsaydın da ondan sonra yazsaydı bari...

Yine adamın biri, 1024 x 768 çözünürlüğe sahip, ilk çıkan ve bağımsız olmayan piksel teknolojili LCD kullanıyor ve yine ALI çiplileri övüyor. Agam sen daha önce hangi uydu cihazını kullanıyordun. Aga yanıt veriyor. Ben tüplü televizyon izlerken, karasal yayınları izliyordum. Televizyon alınca, beraberinde uydu cihazı da aldım. Yani bizim aga, mukayeseyi, karasal yayına göre yapıyor.

Yine bir başkası 32" LCD televizyon kullanıyor, ALI çipli cihazın görüntü kalitesini iyi zannediyor. Dostum gel birde 42" yada 46" televizyonda izle... Büyük ekranda hataların sırıttığını görünce, vay anası yav ben fark edememişim diyor.

Kısaca bu örneklere, daha bir kaç örnek daha eklemek mümkün.

İşte bu nedenle makalemin başında yazdım; koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler, diye...

Hülasası; biz zamanında uzun uzun test ettik ve göreceğimizi gördük...

ALI çiplilerin en gelişmişinin model numarası 3606c olanıdır. Bu işlemcide dahil olmaz üzere, ALI çiplilerin tamamında, scaling(ölçekleme) ve deinterlacing(bindirme) sorunları vardır. İşlemcinin bu kusurunu örtmek içinde, uydu cihazlarında siyah beyaz dengesi, sharpness değerleri ile bilerek oynanılarak, kusurları örtülmeye çalışılmaktadır.

Buraya kadar yazdıklarım, konunun ne olduğunu anlamaya çalışan meraklılar içindir. Meraklı olmayıpta, aldanmamak isteyenlere söyleyeceğim; iyi mal iyi para, vasat mal uygun fiyata...

Saygılar, sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 14 Temmuz 2013; 19:46:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dogru_soz

Şu an, ali çipli Hiremco X3 ve Samsung 406B51 kullanıyorum. SD yayın gerçekten çok ama çok iyi. Acaba Sti işlemcili ve HD uyumlu cihaz alsam SD yayın daha mı iyi olacak diye düşünüyorum. Bir yandan da X3 ün verdiği görüntüyü alabilecek miyim korkusu var içimde. Benim için birinci kriter SD yayın, HD ise genelde iyi oluyor zaten.

Madem SD senin için ilk kriter,al o zaman 2.elden bir tane Humi5400 de gör bakalım SD ler neymiş,bahsettiğin Hiremco filan hikaye!
    veya yine FTA olarak çok iyi bir SD&HD istiyorsan alırsın bir tane 2.elden Humi 2000 görürsün SD&HD ler neymiş!

valla ben şu sıralar 1 veya 2 tane Humi2000 arıyorum,birilerine,belki kendim bile takar kullanırım ama 1 tane öncelikle şart
    bi,r arkadaşa vereceğim gözleri bayam etsin yaw

olmadı ona Jameson aldırırım artık ya da dışardan Kati getiririz ama ucuz yollu olsun dediği için ben Humi leri önerdim,gerçi bu meretler
    1000/2000 kağıtlık en baba denilen cihazlardan çok daha iyidir laf aramızda

• serkanguzel_ kullanıcısına yanıt
    bir dediğine katılmıyorum ama serkan abi %100 haklısın gerçekten ali chip işlemci yorumlarında ozlikle sd çamur ve karanlık bir görüntüleri var yalnız en pahalı cihaz en iyi görüntü veriyo olayına pek katılmıyorum evimde c650 ve d7000 serisi tv var neta 6400 sti chipli biliyon hatta sen öneriyodun dayımda uyducu sadece çok pahalı uyduyu denemek amaçlı gigablue quadı denemek amacıyla aldım yemin ederim dumur oldum sd soluk cansız hd de keza oyle sayılırdı onerilen 2 imageyide dendim bir haftaya yakın denedim ozellikle sd de 150 tl lik cihazın gerisindeydi 1000tl lik cihaz....
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

bir dediğine katılmıyorum ama serkan abi %100 haklısın gerçekten ali chip işlemci yorumlarında ozlikle sd çamur ve karanlık bir görüntüleri var yalnız en pahalı cihaz en iyi görüntü veriyo olayına pek katılmıyorum evimde c650 ve d7000 serisi tv var neta 6400 sti chipli biliyon hatta sen öneriyodun dayımda uyducu sadece çok pahalı uyduyu denemek amaçlı gigablue quadı denemek amacıyla aldım yemin ederim dumur oldum sd soluk cansız hd de keza oyle sayılırdı onerilen 2 imageyide dendim bir haftaya yakın denedim ozellikle sd de 150 tl lik cihazın gerisindeydi 1000tl lik cihaz....

Enigma'larla işleyen cihazlarda o dezavantaj her zaman var. Yani yeni bir şey değil bu aksaklık. Enigma linux'lular için bu aksaklık kaçınılmazdır.

Görüntü ve renk dengesini TV'den düzenleyerek, 800se'deki aksaklığı kısmen kapatabiliyorum.

Broadcom'un yeni nesil dört çekirdekli BCM 7424 işlemcili cihazlarında(Duo2), bu sorunun kısmen giderildiğine dair feed-back'ler geldi bana... Ama kendim test etmediğim için, şimdilik acaba diyerek bir soru işareti bırakıyorum.

Yalnız bir husus karıştırılmamalı !

BCM 7356 çift çekirdektir. İmage'lar ile sanal dört çekirdek gibi çalışabilmektedir.

BCM 7424 gerçek dört çekirdektir. Kısaca deneyip görmem gerekiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

Enigma'larla işleyen cihazlarda o dezavantaj her zaman var. Yani yeni bir şey değil bu aksaklık. Enigma linux'lular için bu aksaklık kaçınılmazdır.

Görüntü ve renk dengesini TV'den düzenleyerek, 800se'deki aksaklığı kısmen kapatabiliyorum.

Broadcom'un yeni nesil dört çekirdekli BCM 7424 işlemcili cihazlarında(Duo2), bu sorunun kısmen giderildiğine dair feed-back'ler geldi bana... Ama kendim test etmediğim için, şimdilik acaba diyerek bir soru işareti bırakıyorum.

Yalnız bir husus karıştırılmamalı !

BCM 7356 çift çekirdektir. İmage'lar ile sanal dört çekirdek gibi çalışabilmektedir.

BCM 7424 gerçek dört çekirdektir. Kısaca deneyip görmem gerekiyor.

yalnız şoyle bişey elime yamutu sparkta geçti oncesinde dediğim gibi fx turbonun üstüne 8-9 hd cihaz kullandım mesala spatkta e2 li turk vod enigmayla görüntü kalitesi cidden çok iyiydi bence bcm işlemciden kaynaklanan birşey bana sti 7162 7111 serisi daha başarılı geldi 2d boyutluluk bile daha gerçekçi sti de bcm ye gore ...

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.