Şimdi Ara

JAMESON FULL HD MODELLER GENEL SORULAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
16.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

Bu alıcıyı bimeks netten aldım

ilk izlenim menüler çok iyi, aleti ilk kullanımda zorluk çekmeden 4 uyduyu (42-19-13-7 ) tarattım sorunlu denilen TRT HD vs. tüm kanalları sorunsuz buldu, SD görüntüler de iyi gibi geldi ama DM800 ile birebir kıyaslama henüz yapamadım, ses kalitesi olarak da farklı gibi geldi Onkyo+Wharf..lar sanki biraz daha renkli ses veriyor....

Server vs olaylarına zamanla bakabileceğim, DM800'ü 55" Tosh da kullanıyorum bunu 42" phil'de kullanmayı düşünüyorum,

selamlar

Bilgi için teşekkürler. Teslimat sırasında sorun yaşadınız mı? Ben de bimeksin internet sitesinden almak istiyorum mağaza fiyatı ile 40 lira fark var arada. Ama bimeksin, internetten satışlarda defolu mal gönderdikleri söyleniyor

Teslimatta sorun olmadı ama cihazın kutusu biraz küçük tasarlanmış, ambalajlar ilk bakışta iade mal veya önceden açılmış kapatılmış izlenimi veriyor ama cihazda bir sorun ve çizik vs olmadığına göre benim için okdir .

Türkçe yazılım için vs burada açılıp paketleniyor olabilir bende de eutelsat kanalları yüklüydü, paketleme işçiliği kötü olabilir yorumu firma yetkilisi yapsa iyi olacaktır

• Ürünü Bimeks web üzerinden sipariş ettim beklemedeyim, çok yakında ben de bilgileri paylaşıcam
  • Cihazı aynı kablo ile çanaklara bağlayıp DM800 ile karşılaştırdım (loop çıkışından) , sonuçta HD görüntülerde kalite olarak söz edilecek fark görünmüyor DM ye göre olarak biraz daha ışık açılmış gibi biraz aydınlık görüntü veriyor.

SD görüntülerde ise Jameson keskinlik olarak biraz fazla, fakat bu bazı kalitesiz görüntülerde kenarlarda biraz tırtıklanma ve pixel dağılmasına sebep olabiliyor. Sonuçta kalitesiz SD görüntüde olmayan keskinliği suni olarak arttırmaya çalışırsanız böyle olabilir.

SD lerde DM800 e göre görülen bir fark da şu: eğer ekranda yoğun + hareketli bir sahne varsa aşağıdan geçen hareketli altyazı biraz bulanıyor, biraz dikkat ederseniz bunu farkediyorsunuz. Burada işlemci biraz kendini koyveriyor gibi.

Aynı durum HD yayınlarda da var mı ? detaylı bakamadım ya da yok / farkedilmiyor.

Bu durumlar bizim normalde HD film izlediğimiz 55" ekranda ve 2.5 -3 metreden kendini belli ediyor ama 40-42" için çok daha az etkili olacaktır, belki farkedilmeyecektir. 42" ekrana bağlayıp henüz deneyemedim.

MKV ve avi oynatma çok pratik, USB diski hemen tanıdı ve içindeki klasörleri gösterdi, ileri geri alma hızlı yavaş oynatma elinizin altında, fakat diskteki bazı klasörleri beğenmedi hiç açmadı nedeni anlayamadım daha doğrusu vakit olmadı.

16-17 GB boyutundaki Thor'u denedim hatasız oynattı görüntü olarak da sorun yok gayet net, yanlız 24p desteği yok galiba, TV görüntüyü 1080p 50Hz olarak görüyor. DTS HD MA 5.1 sesi optikten Onkyoya hatasız aktardı. DTS HD 7.1 seslerde ne yapar onu deneyemedim, HDMI dan 5.1 iletimi var mı, downmix yapar mı onu da deneyemedim.

Sonuç olarak kalitesiz 3:4 SD yayınların bir an önce azalması onların yerine 16:9 ve HD yayınların artması gerekiyor, önümüzdeki senelerde gidişat böyle olur umuyoruz, zaten kaliteli bile olsa 16:9 ekranlarda 3:4 yayını izlemek bile çekilmez durumda.

selamlar+

• quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

Cihazı aynı kablo ile çanaklara bağlayıp DM800 ile karşılaştırdım (loop çıkışından) , sonuçta HD görüntülerde kalite olarak söz edilecek fark görünmüyor DM ye göre olarak biraz daha ışık açılmış gibi biraz aydınlık görüntü veriyor.

SD görüntülerde ise Jameson keskinlik olarak biraz fazla, fakat bu bazı kalitesiz görüntülerde kenarlarda biraz tırtıklanma ve pixel dağılmasına sebep olabiliyor. Sonuçta kalitesiz SD görüntüde olmayan keskinliği suni olarak arttırmaya çalışırsanız böyle olabilir.

SD lerde DM800 e göre görülen bir fark da şu: eğer ekranda yoğun + hareketli bir sahne varsa aşağıdan geçen hareketli altyazı biraz bulanıyor, biraz dikkat ederseniz bunu farkediyorsunuz. Burada işlemci biraz kendini koyveriyor gibi.

Aynı durum HD yayınlarda da var mı ? detaylı bakamadım ya da yok / farkedilmiyor.

Bu durumlar bizim normalde HD film izlediğimiz 55" ekranda ve 2.5 -3 metreden kendini belli ediyor ama 40-42" için çok daha az etkili olacaktır, belki farkedilmeyecektir. 42" ekrana bağlayıp henüz deneyemedim.

MKV ve avi oynatma çok pratik, USB diski hemen tanıdı ve içindeki klasörleri gösterdi, ileri geri alma hızlı yavaş oynatma elinizin altında, fakat diskteki bazı klasörleri beğenmedi hiç açmadı nedeni anlayamadım daha doğrusu vakit olmadı.

16-17 GB boyutundaki Thor'u denedim hatasız oynattı görüntü olarak da sorun yok gayet net, yanlız 24p desteği yok galiba, TV görüntüyü 1080p 50Hz olarak görüyor. DTS HD MA 5.1 sesi optikten Onkyoya hatasız aktardı. DTS HD 7.1 seslerde ne yapar onu deneyemedim, HDMI dan 5.1 iletimi var mı, downmix yapar mı onu da deneyemedim.

Sonuç olarak kalitesiz 3:4 SD yayınların bir an önce azalması onların yerine 16:9 ve HD yayınların artması gerekiyor, önümüzdeki senelerde gidişat böyle olur umuyoruz, zaten kaliteli bile olsa 16:9 ekranlarda 3:4 yayını izlemek bile çekilmez durumda.

selamlar+

Yorum için teşekkürler.

Özellikle SD görüntü işlemesi hakkındaki değerlendirmelerinizle, önemli ipuçlarına işaret
    etmişsiniz!

Bu incelemeden çıkarılacak sonuç; cihazda bulunan Zoran marka işlemcinin SD yayınları iyi
    ölçekleyemediğidir. (SD vasat scaling.)

Tüm bunlarla berraber, cihazdaki Zoran marka işlemcinin SD performansı; ALI 3602, 3606,
    NXP 8735, CSM 1203 ve NEC işlemcilerden biraz dahi iyi ölçekleme yapabildiğini
    göstermektedir.

ALI 3602 a, b serisi ve 3606 serisi ; Baff 2000HD, Yumatu HD, Next 18500HD, Seul x3 turboHD, FX HD, Titan HD, Seul HD2, Titan HD2 v.s. v.s.

NXP 8735 ; Inpax 9100HD, Amstrad 19100HD, 19500HD, Starcom 1005HD, Next 19500HD

CSM 1203 ; Seul chipbox HD

NEC ; Atlanta HD box

Bu itibarla cihazı edinmek isteyenlerin, yukarıda model ve seri numarası verdiğim işlemcili
    cihazlara göre, öncelikli olarak tercih edebilirler. Ancak şurasıda unutulmamalıdır ki, SD
    görüntüdeki kalite farkı, farkı farkettirecek düzeyde olmayacaktır.

Saygılar sevgiler.

• bi yerde aynı kanal logosunun,aynı Tv'de yakın mesafeden çekilmiş, photo veya screenshotlarını ,
    farklı REceiver bazında yanyana görmüştüm, SD için.

bunda da görmek isteyince aklıma geldi, genel soruyorum, böyle bir link var mıdır?
  • Benim naçizane kanaatim; bu cihazın SD görüntü kalitesinin benim emektar Kyoto 9600 DCİ'nin görüntü kalitesinin altında kaldığı, dolayısıyla SD kalitesinin benden geçer not alamadığı yönündedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibraama

Benim naçizane kanaatim; bu cihazın SD görüntü kalitesinin benim emektar Kyoto 9600
    DCİ'nin görüntü kalitesinin altında kaldığı, dolayısıyla SD kalitesinin benden geçer not
    alamadığı yönündedir.

Ahh ah...

Nerde şimdi eski Kyoto'lar gibi güçlü cihazlar... Samsung uzun paso tuner'li 9000 serisi
    cihazlar...

Zamanında bir vakit bu cihazı, sırf astra uydusu için kullanmıştım. Kırılmalı yani sınırda
    gelen transponder'lerdeki tv kanallarını rahat izlerdim.

Tabi o cihazda, şimdiki uydu cihazlarındaki işlev bolluğu yoktu. İşlemcinin görev yükü belli
    olduğu için, işini hakkıyla yapardı. Şimdiki çok işlevli uydu cihazlarındaki işlemciler kabiliyetli.
    Ancak işlemciler kabiliyetlendikçe görüntü kaliteside düştü malesef.

Kısaca eski SD cihazların görüntü kalitesini, günümüzün çok işlevli uydu cihazlarında
    bulabilmek çok zor.

Saygılar, sevgiler.

• Serkan bey, sadece görüntü işlemek için ayrı işlemci, multimedia, network vs. işlemleri için ayrı işlemci kullanmak mümkün müdür (bilgisayardaki işlemci ve grafik kartı gibi) ya da üreticilerin işine mi gelmiyor?
  • Dr.Bey

Sende bizim gibi resim kalitesi hastası isen;günümüz HD-Receiver lardan kaliteli SD beklemek beyhude!

O eskinin ilk nesil SD-Receiver ları;Aston/Humax/Topfield/Kyoto/Nokia/Echostar v.s bunlar artık mazi oldu yaw

Sadece piyasada hala kalan efsane Humax5400 var,bende de var bu meretten tam 10 senedir kullanıyorum

Bahsettiğin tipte Receiver yok,sen işi ayrıca çok maliyetli hale getirmişsin Hocam;herifler teneke kutusu misali
    basit/vasat hatta dandik Çin malı cihazlar ile doldurdular piyasaları(özellikle Türkiye!)

SD hastası isen o zaman bulacaksın eski nesil bir cihaz ve mis gibi izleyeceksin

Veya bazı Alman cihazları ile Avrupada satılan(ancak original image üzerinden çalışan) kalite MARKA cihazlarda
    yinede SD ler oldukça hatta bayağı iyidir

Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

Serkan bey, sadece görüntü işlemek için ayrı işlemci, multimedia, network vs. işlemleri için
    ayrı işlemci kullanmak mümkün müdür (bilgisayardaki işlemci ve grafik kartı gibi) ya da
    üreticilerin işine mi gelmiyor?

Bahsettiğiniz şekilde olabilir tabiatıyla...

Önemli olan yeni bir ürün yarattıktan sonra kaç adet satılacağıdır.

Uydu sektörü çok emek istemektedir. Uydu cihazında kasanın içine baktığımızda,
    bir laptop kadar teknoloji ve emek yoktur. Ancak ar-ge'de çalışıp ürünü ortaya çıkaranların
    emeği oldukça fazladır. Bu emekte fiyata yansıyınca, donanım olarak basit ancak fiktif
    maliyeti yüksek donanımlı uydu cihazları kullanmak zorunda kalıyoruz. Kısaca, bilgisayarlar
    kadar satış hacmi söz konusu değildir.

Şimdi satılan hi-end uydu cihazlarına bakıyorumda, aynı fiyata HTPC rahat satınalınabilir.

Birde kullanıcının satınalma tercihini belirleyen en önemli etmenlerden biride, ürünün
    kullanım kolaylıklarıdır. Örneğin bir HTPC, Dreambox gibi kolayca konfigüre edilemez.

Saygılar, sevgiler.

• Bu arada ben doktor değilim, makine mühendisi adayıyım.(ileride doktora yaparsam olabilirim tabi ) dr. boone tabiri, cem yılmaz'ın avatarımda kullandığım sahnesindeki bir sözdür (doktor bu ne).
    70 ekran tüplü tvde vestel 3600fta kullanıyorum. st5518 işlemcili. lg 42lv5500 tv aldım yanına da jameson js-3003 alıcam fiyatından dolayı. nec işlemcili koraxa 350 lira vermektense bu cihaza kargo dahil 240 lira vermek benim için daha mantıklı. Aradığım fiyat/preformans ürünüdür.
    Bu soruyu sormamın sebebi, günümüz şartlarında ne kadar uygulanabilir olduğudur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 15 Ekim 2011; 22:24:01 >
  • arkadaşlar ben de hiremco turbo hd-2 ya da next 18500 plus hd satın almayı düşünüyordum.şimdi karşıma bu cihaz çıktı:)))

yorumlar jameson 3003 ün alınabilir bir cihaz olduğunu gösteriyor.

kullanan arkadaşlar tecrübelerini paylaştıkça çok daha fazla şey öğreneceğiz...
  • cihazın görüntü kalitesine bi yorum yapamam ama bugün electroworld mağazasında gördüm cihazı. bu kadarmı kalitesiz ve ön dizaynı kötü basit bi kasa yapılır arkadaş. neticede tv nin altına koyacaksın ve devamlı gözünün önünde duracak. birazda estetik görüntü ve kasayı eline aldığında kaliteyi hisedebilmek lazım. inşallah 3004 ve 3005 modellerinde bu durum gözönünde bulundurulur.
    tam tersi atlanta hd; kasa ve dizaynı çok güzel, performans için aynı şeyi söyleyemiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ft19 -- 15 Ekim 2011; 23:28:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ft19

cihazın görüntü kalitesine bi yorum yapamam ama bugün electroworld mağazasında gördüm cihazı. bu kadarmı kalitesiz ve ön dizaynı kötü basit bi kasa yapılır arkadaş. neticede tv nin altına koyacaksın ve devamlı gözünün önünde duracak. birazda estetik görüntü ve kasayı eline aldığında kaliteyi hisedebilmek lazım. inşallah 3004 ve 3005 modellerinde bu durum gözönünde bulundurulur.
    tam tersi atlanta hd; kasa ve dizaynı çok güzel, performans için aynı şeyi söyleyemiyoruz.

jamesonu yakından görmedim ama firma yetkilisi de kasa konusu üzerinde çok durmadıklarını söylüyor.keşke biraz daha önem verselerdi kasa mevzusuna:((

ayrıca atlanta hd box kullandım tuşlu modelden.bence atlantanın kasası da hiç güzel değil.ekran displayi resmen yamuktu benimkinde mi sorun var diye düşündüm başkalarınınkini inceledim hepsinde aynı sıkıntıyı gördüm.450 tlye satılan bir cihazın montajı daha dikkatli yapılmalı bence.sanırım göreceli bu kasa mevzusu.

ben hiremco fx turbo sonra atlanta hd box sonra da xtrend et-9000 kullandım.mesala et-9000 bence üst seviye bir cihaz herşeyiyle, fakat bir kumandası var çok basit ve de cihaza kesinlikle yakışmıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seasqua -- 15 Ekim 2011; 23:45:39 >

• ben atlantanın kasasının alüminyum olmasını (soğutma açısından) ve ön ve arka dizaynını beğenmiştim. tabi bu birazda göreceli. ama jameson 3003 kasasının durumunu firma yetkilisi bile kabul ettiğine göre....inşallah yeni modellerinde düzeltirler.
    çoğu insan bişey alırken aynı zamanda tipine, estetik görüntüsüne bakar. araba alırken bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ft19

ben atlantanın kasasının alüminyum olmasını (soğutma açısından) ve ön ve arka dizaynını beğenmiştim. tabi bu birazda göreceli. ama jameson 3003 kasasının durumunu firma yetkilisi bile kabul ettiğine göre....inşallah yeni modellerinde düzeltirler.
    çoğu insan bişey alırken aynı zamanda tipine, estetik görüntüsüne bakar. araba alırken bile.

kesinlikle haklısınız dizayn çok önemli ben de inanılmaz önemserim.fakat fiyat dizaynın daha önünde çoğumuz için şüphesiz.

mesala ısınma mevzusu konusunda da xtrend et-9000 de aktif soğutma yok malum.birçok insan yanacak diye fan falan takmaya kalktı bu büyük bir eksiklik denildi.ama cihazı yaz boyunca günde en az 12 saat kullanmış birisi olarak evet ısınıyor ama üretici firma hesap kitabını iyi yapmış hiç bir sorun çıkarmıyor diyebilirim.fanlı vu duoya göre de çok daha sessiz tabiki...

jameson 3003 modelini kullanan arkadaşlardan yorum bekliyoruz...

• Isınma kısa vadede sorun çıkarmayabilir,ancak uzun vadede olumsuzluklar olacaktır,ıs bu tür cihazlarda parçaların ömrünü kısaltır.
  • bu cihazı istanbulda sd-hd görüntüsünü görerek alabileceğimiz adres verebilirmisiniz bu gün bimexte 1 tane açık vardı başka yokmuş görevli denettiremiyoruz dedi.kasa aslında fena değil scart girişi yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: de-ka

Isınma kısa vadede sorun çıkarmayabilir,ancak uzun vadede olumsuzluklar olacaktır,ıs bu tür cihazlarda parçaların ömrünü kısaltır.

mutlaka bildiğiniz birşeyler vardır ona göre söylüyorsunuzdur.benim teknik bilgim bu konuda yorum yapmaya yeterli değil sadece elektronik cihazların meraklısı bir kullanıcı olarak kendi görüşlerimi paylaşmak istedim.

ben bir sorun yaşamadım cihazda fan olmaması nedeni ile onu belirtmek istedim.

@de-ka bize jamesonla ilgili bilgi verebilir misiniz bir arkadaş sizin bu konudaki mesajlarınızı okumamızı tavsiye etmişti eğer yanlış anlamadıysam...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seasqua -- 16 Ekim 2011; 0:57:15 >
  • JAMESON 3003 ten dayanamayarak 1 adet sipariş verdim.bimeksten satın aldım ve de 7 iş günü içerisinde cayma hakkıma dayanarak verdim siparişi...

fiyat gerçekten de çok cazip 242 tl 6 taksit kargo ile birlikte...diğer sitelere baktım böyle bir fiyat yok açıkçası.yakın zamanda biteceğini düşünüyorum ürünün.

cihaz mkv oynatıyor, modül girişi var, optik ses çıkışı var ve de full hd...benim tüm isteklerime cevap veriyor.bunu almadan önce next 18500 plus almayı planlıyordum
    fakat yorumlar pek iyi değil next ile ilgili...

inşallah memnun kalırım...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.