Şimdi Ara

JAMESON FULL HD MODELLER GENEL SORULAR (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
0
Favori
16.533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu arada sayın @kamaxx tarafından başka bir sitede yapılan incelemeyi ilgilenenler için koyuyorum:

orjinal mesaj sahibi @kamaxx:

Tamamen tesadüf eseri dikkatimi çeken,başta biraz önyargılı olarak önemsemediğim Jameson JS-3003 adlı cihazı 2 gündür deneme fırsatım oldu.

Cihazı diğer HD cihazlardan ayıran birkaç özelliğini kısa kısa açıklamaya çalışıcam.
    Bu tür bir cihazı arayanlar için rehber olacağını tahmin ediyorum.

JAMESON JS-3003 HD PVR RECEIVER

+İşlemcisi Zoran Supra XD-180
    İşlemcinin verdiği görüntü oldukça tatmin edici.
    1080progressive upscale desteği var.Ozellikle 720p yada 1080interlaced moduna alırsanız SD yayınlar oldukça
    doğal ve mat bir görüntüye sahip oluyor.Renkler oldukça doygun ve keskinlik yeterli.Nec,Ali gibi işlemcilerdeki
    fluluk sorunu bu işlemcide görünmüyor.Aynı işlemciyi alman Homecast 2100 cihazda da görebilirsiniz.
    Zoran aslen amerikan firması olup,çinde üretim tesisleri mevcut.Birçok üst seri Toshiba,Sharp givi TV lerde bu işlemci kullanılıyor.Çok çeşitli uygulama alanları var.
    http://zoran.com/spip.php?page=imprimer&id_article=308

+Kumandası oldukça detaylı ve cihazın menuleri çok çok basit ve kullanıcı dostu.Kanal silme,taşıma gibi işlemlerin menusu farklı ama bir o kadar basit.Burada çoklu geçiş daha iyi olabilirdi.
    Cihazın kanal geçişleri oldukça seri SD yada HD arasındaki geçişlerde en fazla 2-3 saniye bekliyorsunuz.

+Cihazda 2 adet usb,e-sata portlarının yanında optik çıkış,component video çıkışı gibi standart özellikler mevcut.On kapağın altında 2 adet CI slot ve 1 adette kart okuyucu var.Cihazda scart cikisi yok.

+CI slotlar legal modullerle ve diablo wifi modulle uyumlu çalışıyor.

+EPG elekronik program rehberi çok iyi ve 100% türkçe karakter uyumlu.Ozellikle dt'nin yayınlarında birçok cihazda türkçe karakter sorunu fazlaca yaşanır.Bu cihazda hem çok detaylı hemde çok kolay rehbere ulaşıyorsunuz.

+Cihazın tuneri çok hassas ve güçlü değil ama silikon tunerli linux cihazlardan daha iyi ve yazılım ile sorunsuz çalışıyor.Kanal araması yaparken çok detaylı özellikleri mevcut.Kanal taraması türksatta yaklaşık 10 dakika sürüyor.

-Cihaza cccam server girilebiliyor.Eger sağlam ve hızlı bir server hesabınız var ise cihaza kumandadan girip ilgili kanalları izleme şansınız var.
    Umarım yeni yazılımlar ile cccam server daha stabil hale gelir.Ben eylül-2011 yazılımını yukledim.Bazı paketleri çok hızlı açtı bazılarını açmadı yada geç açtı.Sanırım prio dosyaları güncel değil.

-Cihazın işçiliği orta karar ama fiyat performans olarak oldukça iyi bir cihaz.

http://s04.trixum.de/upload2/i/f/ifW...756211859S.jpg
    http://s05.trixum.de/upload2/c/k/ck5...756426819S.jpg
    http://s03.trixum.de/upload2/F/p/Fp4...756436519S.jpg
    http://s03.trixum.de/upload2/U/j/Ujz...756447296S.jpg
    http://s03.trixum.de/upload2/K/p/KpP...756457028S.jpg
    http://s05.trixum.de/upload2/y/m/ym5...756520651S.jpg
    http://s03.trixum.de/upload2/b/k/bkT...756524891S.jpg

• quote:

Orijinalden alıntı: jameson_

quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

Yani 512mbitx2=1024 mbit=128 MB oluyor. Anladığım kadarıyla 128MB ddr, 128 MB vram

+512Mbx2=2048mbit=256MB :) + ya dikkat

sayın yetkili cihazın resimlerini ekleyebilir misiniz buraya?önden arkadan çekilmiş ve de kumandasının resimlerini eklerseniz çok daha iyi olur.
  • Maalesef üst mesajdaki resimler ölmüş

• quote:

Orijinalden alıntı: biber2006

http://s04.trixum.de/upload2/i/f/ifWTe5mArXY4131756211859S.jpg
    http://s05.trixum.de/upload2/c/k/ck5aHjh7mbu2131756426819S.jpg
    http://s03.trixum.de/upload2/F/p/Fp4x8OswjWnm131756436519S.jpg
    http://s03.trixum.de/upload2/U/j/Ujzuyelo6sWh131756447296S.jpg
    http://s03.trixum.de/upload2/K/p/KpPUDnFXg53d131756457028S.jpg
    http://s05.trixum.de/upload2/y/m/ym580eqpKHuj131756520651S.jpg
    http://s03.trixum.de/upload2/b/k/bkTZV8pa1UKR131756524891S.jpg

bu linkler çalışıyor..

Ben de üstatların tavsiyeleriyle bu cihazı internetten Bimeksten sipariş ettim..
    İnşallah sorunsuz teslim olur ve cihazdan memnun kalırım, elime geçince buraya düşüncelerimi yazarım..

Ben de şimdi farkettim sayın @seasqua linkleri kopyalarken eksik çıkmış. Ben de çarşamba günü sipariş vermeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 16 Ekim 2011; 19:36:35 >

• arkadaşlar bimekse mesaj attım bence sizler de atın.forumlarda insanlara teşhir/outlet ürünü gönderdiğiniz konuşuluyor dedim.inşallah bana sözleşme gereği teşhir ürün olmayan sıfır ambalajı daha önce açılmamış bir ürün gönderirsiniz dedim bilginize...
  • bu arada mağazadan alacaktı bir arkadaş hem teşhir dışında bulamamış hem de 50 tl kadar fiyat daha yüksekmiş.bu fiyat sadece web e bimekste.aslında bimeksin hizmet ve de fiyat politikasını beğenmeyen bir müşteriyim ama bu cihazda rakipleri yok gerçekten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: seasqua

bu arada mağazadan alacaktı bir arkadaş hem teşhir dışında bulamamış hem de 50 tl kadar fiyat daha yüksekmiş.bu fiyat sadece web e bimekste.aslında bimeksin hizmet ve de fiyat politikasını beğenmeyen bir müşteriyim ama bu cihazda rakipleri yok gerçekten.

Normalde fiyatları biraz pahalı ama hizmet kalitesi vatana göre daha iyi geldi bana. En azından müşteri hizmetlerine hemen bağlanabildim vatan en az 10 dakika bekletiyor Benim de kafamda aynı soru var ben de mail atmayı düşünüyorum. İnternetten aldığımız ürün arızalı çıkarsa mağazada değişim yapıyorlar mı yoksa kargo ile geri mi göndermemiz gerekiyor?
  • Seasqua dostum önerin için teşekkürler, ben de şöyle bir yazı yolladım müşteri hizmetlerine:

Yukarıdaki no ile Jameson marka uydu alıcıyı sipariş etmiş bulunmaktayım, internet forumlarından aldığım duyuma göre aynı yolla sizden siparişte bulunan diğer müşterilere kullanılmış/teşhir ürünü gönderildiğini öğrendim. Ürün tarafıma ulaştığında bu gibi bir sorunla karşılaşmamak ve ürünü tekrar size iade etmek zahmetine girişmemek adına, açılmamış, kutusunda ve sağlam ürünün gönderilmesi konusunda hassasiyet göstermenizi rica ediyorum.
  • Bir kaç gündür test etme imkanım oldu, Eğer ekranda hareketli görüntü varsa haber kanallarındaki Kayan yazılarda hafif titreme bulanma yapıyor bunu bilerek alın.

SD ve HD kanallarda bu olay mevcut ama genel olarak görüntü güzel ve net.

Menüler çok kullanışlı MKV AVI oynatma ok fakat DTS ses varsa optikten kod çözen bir AVR gerekiyor MPEG ve Dolby 5.1 sesleri sorunsuz HDMI dan 2.0 olarak verebiliyor.

Yazılımı oldukça stabil ancak Kanal taşımada hatalı işlemde kanalı silip yeniden aratmak gerekti ve MKV oynatırken 1 dil varsa dil değişme yapılırsa ekranda servis yok yazısı kaldı açıp kapama ile düzeldi normalde sorun yok.

Kanal geçiş hızı 2sn kadar (DM800 'e göre yavaş)

MKV oynatmada açıp kapatsanız bile filmin kaldığı yeri hatırlaması beni şaşırttı. Kanal bulmada sorun yok FTA + şifreli her türlü kanalı sorunsuz buluyor.

Geri vermeyi düşünmüyorum bana + ları eksilerinden daha fazla geldi.

selamlar+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 16 Ekim 2011; 23:37:18 >

• teşekkürler cihazla ilgili bilgilendirme için...

gerçekten de bu fiyata bu performans hayret...kimsenin geri vereceğini düşünmüyorum teşhir outlet ürün göndermezlerse...
  • s.a tam next 19500 cıs a karar kılmışken tf forumda bir arkadaş bu cihazı tavsiye etti gene başa döndük arayışa devam birkaç kafama takılan soru var

1) öncelikle bu cihazın usb den wifi desteği var mı ?
    2) mkv dosyalarında dts downmix yapıyor mu ? yapıyor galiba ama tam emin olamadım
    3)içinde gömülü gelen server ne kadar süreyle çalışıcak 1 yıl mı 1 ay mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MSerkanXXX

s.a tam next 19500 cıs a karar kılmışken tf forumda bir arkadaş bu cihazı tavsiye etti gene başa döndük arayışa devam birkaç kafama takılan soru var

1) öncelikle bu cihazın usb den wifi desteği var mı ?
    2) mkv dosyalarında dts downmix yapıyor mu ? yapıyor galiba ama tam emin olamadım
    3)içinde gömülü gelen server ne kadar süreyle çalışıcak 1 yıl mı 1 ay mı ?

DTS downmix ben yaptıramadım

optik çıkıştan bağlı iken sorun yok fakat HDMI dan DTS iletmiyor ve downmix yapmıyor Onkyoya bağlayıp denedim. Analog dan da denemedim ama DTS çözmediği belli sadece optikten iletiyor menüsünde sadce Dolby D var

yani elinizde bir optikten DTS çözen alet yoksa DTS kodlu filmden ses alamazsınız yeni bir yazılımla falan oluyorsa bilmem

• anladım yazılım konusunda ürünü satan arkadaş daha detaylı bilgi verir sanırım dts işini laptoplada çözerim bi şekilde ama wifi çok önemli benim için serverıda merak etim ne kadar süre açık
  • merhaba arkadaşlar..bende bu üründen aldım,pazar günü uzun uzun test etme fırsatı buldum...

ilk izlenim kötü,sebebi ise ürünün kasası çok çok kalitesiz ve kötü..samsung tv,samsung dvd,lg bd370 blueray gibi ürünlerin içerisinde öyle bir sırıttıki anlatamam..yani bu minik uydu alıcıların kumanda için bir uzatma kablosu varya ondan olsa uydu alıcısını gözükmeyen biryere saklarım valla ...

görüntü kalitesi sd yayınlarda hiremco ve next den çok daha iyi..bu iki uydu alıcısını da kullanmıştım aynı tv de... tabii bir Kathrein 912 gibi degil ama bence izlenilebilir seviyede ..renkler ve keskinlik başarılı...alt yazılarda biraz titreme var ama belki tv ayarları ile oynayarak bu biraz daha iyileştirilebilir..

hd yayınlarda sadece trt ve atv de deneyebildim gayet iyi renkler,keskinlik çok iyi...

kanal geçiş hızı normal sizi üzecek derecede agır degil..

kumanda algılaması gayet düzgün bir sorun yok

menü kullanışlı

optik den Z5500 e bagladım herhangi bir sorun yok..yanlız media oynatıcıyı hiç denemedim çünkü ben tv den kullandıgım için benim hiç kullanmayacagım bir özellik..

kısaca; kesinlikle başlangıç seviyesinde alınabilecek en uygun fiyatlı,düzgün bir görüntü kalitesine sahip,güzel bir uydu alıcısı..

• +CI slotlar legal modullerle ve diablo wifi modulle uyumlu çalışıyor.

bu cı slotlar cı+ slot mu ? yani digitürkün arcelik vestel lcd lerle beraber verdigi irdeto cı+ modul ve kart bu cihazda calisir mi ?
    bir de mkv filmlerde dts downmix yapiyor mu ses sistemi olmadan tv ye dts sesleri iletiyor mu ?
    teşekkürler.
  • quote:

quote:

bu arada mağazadan alacaktı bir arkadaş hem teşhir dışında bulamamış hem de 50 tl kadar fiyat daha yüksekmiş.bu fiyat sadece web e bimekste.aslında bimeksin hizmet ve de fiyat politikasını beğenmeyen bir müşteriyim ama bu cihazda rakipleri yok gerçekten.

Normalde fiyatları biraz pahalı ama hizmet kalitesi vatana göre daha iyi geldi bana. En azından müşteri hizmetlerine hemen bağlanabildim vatan en az 10 dakika bekletiyor Benim de kafamda aynı soru var ben de mail atmayı düşünüyorum. İnternetten aldığımız ürün arızalı çıkarsa mağazada değişim yapıyorlar mı yoksa kargo ile geri mi göndermemiz gerekiyor?

Ürün arızalı çıkarsa mağazadan değişim yapmıyorlar,kargoyla geri gönderiyorsun.
    Ben birincisi arızalı çıktığı için geri gönderdim ,ikincisindede cihazın her şeyini beğenmeme
    rağmen cihazın renklerini çok koyu bulduğum için geçtiğimiz cumartesi günü ikinci kez cihazı
    yurt içi kargoyla geri iade ettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: system electronıc

merhaba arkadaşlar..bende bu üründen aldım,pazar günü uzun uzun test etme fırsatı buldum...

ilk izlenim kötü,sebebi ise ürünün kasası çok çok kalitesiz ve kötü..samsung tv,samsung dvd,lg bd370 blueray gibi ürünlerin içerisinde öyle bir sırıttıki anlatamam..yani bu minik uydu alıcıların kumanda için bir uzatma kablosu varya ondan olsa uydu alıcısını gözükmeyen biryere saklarım valla ...

görüntü kalitesi sd yayınlarda hiremco ve next den çok daha iyi..bu iki uydu alıcısını da kullanmıştım aynı tv de... tabii bir Kathrein 912 gibi degil ama bence izlenilebilir seviyede ..renkler ve keskinlik başarılı...alt yazılarda biraz titreme var ama belki tv ayarları ile oynayarak bu biraz daha iyileştirilebilir..

hd yayınlarda sadece trt ve atv de deneyebildim gayet iyi renkler,keskinlik çok iyi...

kanal geçiş hızı normal sizi üzecek derecede agır degil..

kumanda algılaması gayet düzgün bir sorun yok

menü kullanışlı

optik den Z5500 e bagladım herhangi bir sorun yok..yanlız media oynatıcıyı hiç denemedim çünkü ben tv den kullandıgım için benim hiç kullanmayacagım bir özellik..

kısaca; kesinlikle başlangıç seviyesinde alınabilecek en uygun fiyatlı,düzgün bir görüntü kalitesine sahip,güzel bir uydu alıcısı..

teşekkürler yorumlarınız için...

bu kasa meselesini cihaz elime geçmeden düşünmeye başladım.siz hiremconun herhangi bir uydu alıcısını kullandınız mı onlarla karşılaştırırsak malzemesi çok mu kötü sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: damasyus

quote:

quote:

Ürün arızalı çıkarsa mağazadan değişim yapmıyorlar,kargoyla geri gönderiyorsun.
    Ben birincisi arızalı çıktığı için geri gönderdim ,ikincisindede cihazın her şeyini beğenmeme
    rağmen cihazın renklerini çok koyu bulduğum için geçtiğimiz cumartesi günü ikinci kez cihazı
    yurt içi kargoyla geri iade ettim.

Bilgi için teşekkürler. Peki uydu alıcılarında 7 gün koşulsuz iade garantisi var mı? uydu alıcısı, lcd tv, oem ürünler vs. hariç diye biliyorum ben.

Bu arada nec işlemcili atlanta vs. cihazlarla karşılaştıracak olursak zoran işlemcinin kalitesi nasıldır? Ali'den iyi olduğu kesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Boone -- 17 Ekim 2011; 12:25:10 >

• Kasada çok çok takılacak bir kötülük yok bence tabiki herkesin zevki farklıdır, ortadaki düğmeler gereksiz büyük yapılmış ama ekran ve CI slot kısmı iyi

beni rahatsız eden üstteki mavi ışık çok kuvvetli geliyor ona bir perdeleme gerekiyor

JAMESON FULL HD MODELLER GENEL SORULAR

JAMESON FULL HD MODELLER GENEL SORULAR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastor1 -- 17 Ekim 2011; 12:30:39 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.