Şimdi Ara

Jandarma Uzman Çavuşluk hakkında sorularınızı yanıtlayabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Jandarma uzman çavuşluk hakkında varsa sorularınız, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım

• ben başvurdum önlisansdan 63 puanla gelir mi bilmiyorum
    yapılır mı bu meslek yeni evlenicek adam yapabilir mi astsubayların işi daha zor diyorlar uzmanlar daha rahatmış doğrumudur ve asayişte çalışmak ile komando olmak neye göre belirleniyor daha sonrasında atıyorum komando geldi asayişe geçme durumu oluyor mu uzman çavuşlar sürekli sınıra gidiyor mu ve ya ırağa
  • Saygılar komutanım, konuyu uplayalım. Eskiden bu meslekler için ''en kötü polis-asker olursun'' denirdi ama az çok aşamaları takip eden birisi bunun ne kadar zor olduğunu bilir.

15 kişi alıyorlar 15000 kişiyi geçmek zorundasın, hakkıyla girenlere saygım büyük.

• cevo_61 kullanıcısına yanıt
    Mesleğe yeni başlamış Jandarma Komando Uzman Erbaş ne iş yapar ? Kara piyade gibi dağda teröristlerle mi çatışır ?
  • alnecvmn A kullanıcısına yanıt
    Atandığın birliğe göre değişir. Ne iş verilirse onu yapar. Sana şunu veya bunu yapacaksın diyemem, Jöh birliği veya Komando birliğiyse arazi veya üs bölgesi görevleri, asayişteysen karakola düşersen devriye atar tahkikat yaparsın. Her şeye hazırlıklı olacaksın.
  • Man Of Earth kullanıcısına yanıt
    Meslek zor, iş güç sahibi olayım, sosyal statü kazanayım diye girilecek meslek değil. Bunu mesleğe girdikten kısa bir süre sonra anlayacak arkadaşlar. Askerlik ruh işidir, o ruh sende yoksa git limon sat.
    Bu seneki alımda Asayiş/Komando tek branş alıyor . Yani eğitimden sonra bi yerde Asayiş , bi yerde Komando olarak mı görev alacağım .
  • Asker2854 A kullanıcısına yanıt
    Yapılır mı, edilir mi onu cevaplayamam kardeşim o senin hayata bakış açınla, meslekten beklentinle, karakterinle doğru orantılı oraları geçiyorum. Astsubay'ı komser gibi düşün, uzman çavuş düz polis gibi düşün. Komserin yetkisi sorumluluğu nasıl fazlaysa astsubay da öyle. Artıları da var eksileri de var ikisinin de. Onun haricinde komando ile asayiş farkı bizim zamanımızda tamamen mesleğe girmeden önce hastaneden aldığın komando olur raporuna istinaden eğitim birliğinde komando eğitimi alman ve devamında komando veya Jöh birliklerine atamanın yapılması şeklinde ilerliyordu. Eğer hastane raporun komando olamaz ise zaten asayiş eğitimi veren eğitim birliğine ataman yapılıyor, eğitim sonrası da asayiş karakollarına görevlendirmen yapılıyordu. Şimdi son birkaç yıldır hastane raporu ve eğitim birliğinin niteliğine bakılmadan asayiş - komando karışık görevlendirme yapıldığını görüyoruz. Komando olarak görev yapan personel bazı sağlık şartlarını taşıdığı taktirde, komando olma niteliklerini kaybettiğini hastane raporuyla belgelerse refuze edilip asayiş birliğine atamasını yaptırabilir. Çok detay vermek istemiyorum bu konuyu mesleğe girerseniz kendiniz öğrenin.

• alnecvmn A kullanıcısına yanıt
    Artık karışık eğitim verip karışık atama yapıyorlar. Asayiş karakollarına da ataman yapılabilir, Jöh veya Komando birliklerine de. O tamamen personel ihtiyacına bağlı olarak genel komutanlığın inisiyatifinde.
    Son güne kadar düşünüp karar vereceğim . Benim asıl istediğim Polislik ama onu da sözlüden kaybettim .Yine de vakit ayırdığın icin sagol. Allah yolunu açık etsin . Allah siz askerlerimizi korusun .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.