Şimdi Ara

Japonya Tatili ve Vizesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 7-15 eylul tarihleri arasinda thy ile japonyaya turistik gezi icin gidiyorum. Suan ogrenci degilim 4-5 eylul gibi universiteye kayit yaptiricam.

Onceden Japonyaya giden varsa tavsiyelere acigim. Vize yok ama japonya havalimaninda pasaport kontrolu oluyormus. Henuz ogrenci olmayisim sikinti olusturur mu? Onceden yurtdisina cikanlar rahat geciyor seklinde yorumlar gordum. Onceden yurtdisina ciktim ama o vizeler eski pasaportumda kaldi. Olasi olumsuz durumda onu nasil ispatlayabilirim?

Cok farkli bir cografya ve kultur olusu , ulasim konusunda cok karmasik ve gelismis olusu aklimi karistiriyor. Japonrail diye bi kart varmis gitmeden alinmaliymis. 250 dolar fiyati var. Her metro hizli trende falan gecerliymis. Tek tek bilet almaktan daha hesapli oluyormus.Buyuk ihtimal onu alicam ama kararsizim.

Para donusturme isi icin debit card seklinde bi sey duydum. Parani yurtdisinda atmden istedigin para birimi seklinde cekebiliyormussun ve en hesaplisi oymus. Para donusturme konusunda tavsiyesi olan var mi?

Butun oneri ve tavsiyelere acigim :)) Simdiden tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkwinchester -- 18 Temmuz 2018; 16:32:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biz tam domuz gribinin olduğu dönem gitmiştik, vizede pek problem çıkarmıyorlar ama yinede seni normal sıradan çıkarıp bir görüşme odasına alıyorlar, dönüş biletin ve otel voucherlarını gösterince salıyorlar.

JR Pass almayı unutma,
    Osaka, kyota mutlaka gez, yapabilirsen fukuokadan busandan seula geçin...

Bir önceki konuda bazı bilgiler paylaşmıştık kontrol edebilirsin.

https://forum.donanimhaber.com/temmuzda-japonya-gidecegim-tavsiyeler--126957548

bizde örnek 200 USD gibi bir rakama almıştık JR Passi daha ilk Osaka-Fusan arasında 120 USD gbi bir bilet fiyatı görünce ne kadar akıllı bir hareket yapmışız anladım.

Bizim elimizde Yen bitmişti, dolarda kalmamıştı arkadaşla metro istasyonunda bulunan normal bir döviz bürosundan TL verip Yen aldık, hiç bir sorunla karşılaşmadık. hemde kur buraya göre daha insaflıydı.

• KoNFi kullanıcısına yanıt
    Anladim hocam tesekkurler :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkwinchester kullanıcısına yanıt
    Atatürk havalimanında dış hatlarda banka şubelerinde Yen oluyor. Biz hemen online yen hesabı açıp işbankasından tl' yi yen' e çevirip hesaptan ücretsiz çekmiştik. Önce bankaya sorun varsa sizde böyle masrafsız Yen alabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kanada vizesi hakkında!
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.