Şimdi Ara

Japonyada Hayat Kurmak ile ilgili Olan Herşeyi anlatıyorum [ANA KONU] (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
365
Cevap
56
Favori
30.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BlueExorcist

quote:

Orijinalden alinti: Njord113

Enerji konusunda bilginiz var mi ?

Nasıl yani?

Enerji sistemleri mühendisliği

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Njord113

quote:

quote:

Orijinalden alinti: Njord113

Enerji konusunda bilginiz var mi ?

Nasıl yani?

Enerji sistemleri mühendisliği

Baştan söyleseydinya enerji koruma bakanlığında memur olarak görev yapabilir, santral'da çalışabilir

• BlueExorcist kullanıcısına yanıt
    Hocam elbette santrallerde çalışabileceğimizin farkındayım. Ben daha çok enerjiye olan ilgi nasıl hangi alanda daha çok yatırım yapılıyor gibi şeyleri merak etmiştim.

• quote:

Hocam elbette santrallerde çalışabileceğimizin farkındayım. Ben daha çok enerjiye olan ilgi nasıl hangi alanda daha çok yatırım yapılıyor gibi şeyleri merak etmiştim.

Farkında değilsin, Japonya Nükleer enerji ve santrallere en çok yatırım yapan ülkelerden birisi, bunu çocuk bile bilir usta, enerji korunumu kanununda Japonyada 2 büyük şirket baş göstermekte, bu şirketlerin yaptığı yatırımlar fakir bir ülkenin toplam yatırımından daha fazla.

Şu anda, Japonya'daki enerji kaynaklarının %27'sini kömür santralleri, %26'sını doğal gaz santralleri, %24'ünü nükleer santraller, %13'ünü petrol santralleri ve %8'ini hidroelektrik santralleri oluşturuyor. Kalan %2'lik gibi küçük bir kısmı ise yenilenebilir enerji kaynakları olan jeotermal güç istasyonları, güneş ve rüzgar santralleri oluşturuyor.Buna göre hangisinde çalışacağını anlamışsındır umarım, santrallerde çalışmanı söylediğimde bu yüzdeleri internetten araştırarak kolayca bulabiliyorsun

Son olarak, Geçen hafta, yenilenebilir enerji şirketlerinin borsadaki değerleri en az %10 arttı. Diğer taraftan, örneğin dünyanın en büyük nükleer güç üreticilerinden biri olan Çin'deki bir şirket (13 aktif, 27 yapımdaki nükleer tesisi var) şu anki projelerini askıya aldıklarını duyurdu. Benzer şekilde, Almanya da nükleer programını askıya aldı ve 7 adet eski tesisini kapattırma kararı aldı. Aynı zamanda, yenilenebilir enerji kaynakları için ayırdıkları fonu 300 milyon euro'dan 1 milyar euro'ya çıkardılar.

İnternette kaynak çok, farkında olmadığın çok fazla şey var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Wacom Intuos

Tasarımcılar ile ilgili fırsatlar var mı? Nasıl oradaki potansiyel?

Ne tasarımı? Web tasarım, mülk tasarım, dekor tasarım, iç tasarım, modifikasyon işçiliği, birazcık açarak sorun hocam sorularınızı lütfen.
  • BlueExorcist kullanıcısına yanıt
    yani hocam japonyada yapı denetim veyahutta şantiye kısmında gelişme varmı? yeni yapılar var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wacom Intuos

Görsel iletişim tasarım ve oyun tasarımı açısından yabancılar için güzel fırsatlar var mı? Dili öğrenip iş bulduktan sonra ülkede yaşayabilir miyiz? Açık olamadım, kusura bakmayın.

Ne demek önemli değil

Anime Sütüdyolarında çalışabilirsin, Kyoto Studio bunun için en ideali, biraz daha çizim yeteneğine ve yaratıcılığına güveniyorsan mangaka olabilirsin oyun tasarımıda çok elde tutulur, yani saydıklarından çok iyi meslekler çıkartılabilir,ama burdan tavsiye vermek gerekirse, anime Sütüdyolarında veya Oyun yapım sütüdyolarında iş çok tabi senin yaratıcılığına bağlı, lisansını bu saydıkların üzerine yap, dop dolu bir diploman olsun, çok rahat eğlenceli işler bulabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Skins

yani hocam japonyada yapı denetim veyahutta şantiye kısmında gelişme varmı? yeni yapılar var mı?

Japonyadan bahsediyoruz usta bol yani anlayacağın, ne tür düşünüyorsun? mühendis, vasıfsız işçi veyahut tasarım mühendisliği?
  • quote:

quote:

Japonyadan bahsediyoruz usta bol yani anlayacağın, ne tür düşünüyorsun? mühendis, vasıfsız işçi veyahut tasarım mühendisliği?

mühendis veya tasarım mühendisliği
  • quote:

quote:

quote:

mühendis veya tasarım mühendisliği

İş imkanı var,ama gine önlerine dop dolu bir diploma ve lisans çıkarmalısın orada.

• quote:

Bu arada millet,branşınızdan, bölümünüze, ilgilendiğiniz veya yapabileceğiniz işin Japonyadaki işleyişini bana sorabilirsiniz,cevaplamaya çalışırım,isterseniz mesajda atabilirsiniz :)

Hocam spor hocalığı , ingilizce öğretmenliği , bilgisayar öğretmenliği , psikoloji ve pdr ( ilk sayfada açıklamışsın ama biraz daha detay alsam , niye Japon birisi dururken bana imkan sağlasınlar mesela bu sektörle ilgili ) Biraz daha açarsan sevinirim. 25 yaşından sonra imkan var mı bir de ? Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker07

quote:

Bu arada millet,branşınızdan, bölümünüze, ilgilendiğiniz veya yapabileceğiniz işin Japonyadaki işleyişini bana sorabilirsiniz,cevaplamaya çalışırım,isterseniz mesajda atabilirsiniz :)

Hocam spor hocalığı , ingilizce öğretmenliği , bilgisayar öğretmenliği , psikoloji ve pdr ( ilk sayfada açıklamışsın ama biraz daha detay alsam , niye Japon birisi dururken bana imkan sağlasınlar mesela bu sektörle ilgili ) Biraz daha açarsan sevinirim. 25 yaşından sonra imkan var mı bir de ? Teşekkürler

Japon hükümeti hem kendi insanına hemde dışarıdaki çok yetenekli insana her zaman kapısını açar ve onları yaşatır yazdığın branşların hepsiyle öğretmen olma imkanın var,dolgun diploman çok iyi japoncan olduğu sürece boşluk olan her okulda öğretmen olabilirsin,hemde rahat şekilde,ingilizce öğretmenliği tavsiyemdir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• YAV HEHE

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Japonya da hayat kurtarma diye okudum. Yatma vakti gelmiş anlaşılan.

• Asyalı kızlar alırım bir dal ayrıca insanlar hep birbirine benziyor karıştırmamakta lazım
  • Tıp mezunları orada doktorluk yapabilir mi acep?Her ülkede biraz biraz yaşamak istediğim için mümkün olursa eğer gitmek isterim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MUHAFIZ44

uchiha madara'yı görebiliyir muyuz

Tabi lan, hatta japonyada ay çıkmıyor hep mugen tsukuyomi oluyor

Hahahaha gece gece felaket güldürdün dostum Animelerle aran iyi sanırım ? Ha bu arada japon gençleri animeleri gerçekten çok mu seviyor veya bağımlısı ? Bir bilginiz var mıdır ?

• quote:

quote:

Farkında değilsin, Japonya Nükleer enerji ve santrallere en çok yatırım yapan ülkelerden birisi, bunu çocuk bile bilir usta, enerji korunumu kanununda Japonyada 2 büyük şirket baş göstermekte, bu şirketlerin yaptığı yatırımlar fakir bir ülkenin toplam yatırımından daha fazla.

Şu anda, Japonya'daki enerji kaynaklarının %27'sini kömür santralleri, %26'sını doğal gaz santralleri, %24'ünü nükleer santraller, %13'ünü petrol santralleri ve %8'ini hidroelektrik santralleri oluşturuyor. Kalan %2'lik gibi küçük bir kısmı ise yenilenebilir enerji kaynakları olan jeotermal güç istasyonları, güneş ve rüzgar santralleri oluşturuyor.Buna göre hangisinde çalışacağını anlamışsındır umarım, santrallerde çalışmanı söylediğimde bu yüzdeleri internetten araştırarak kolayca bulabiliyorsun

Son olarak, Geçen hafta, yenilenebilir enerji şirketlerinin borsadaki değerleri en az %10 arttı. Diğer taraftan, örneğin dünyanın en büyük nükleer güç üreticilerinden biri olan Çin'deki bir şirket (13 aktif, 27 yapımdaki nükleer tesisi var) şu anki projelerini askıya aldıklarını duyurdu. Benzer şekilde, Almanya da nükleer programını askıya aldı ve 7 adet eski tesisini kapattırma kararı aldı. Aynı zamanda, yenilenebilir enerji kaynakları için ayırdıkları fonu 300 milyon euro'dan 1 milyar euro'ya çıkardılar.

İnternette kaynak çok, farkında olmadığın çok fazla şey var.

Nükleer denince akla ilk gelen ülkelerden birisinin Japonya olduğunun bilincindeyim. Hatta bu söylediklerinizin neredeyse hepsini biliyorum. Bu arada santral denince aklınıza sadece nükleer gelmesin. Mesela Japonyada dünyanın en büyük yüzen güneş santrali projesi hayata geçecek. Ben sadece Japonyaya 5 kere gitmiş birinden internetten araştırmak yerine kendi gözlemlerini ve bilgisini benimle paylaşmasını beklemiştim. Fakat bu ters ve küçümser cevabınız beni şaşırttı maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Njord113 -- 2 Şubat 2016; 1:28:05 >

• Sağol bilgiler için yalnız birşey kafama takıldı ucuz diyorsun da Tokyo dünyanın en pahalı şehirlerinden hatta en pahalısı idi sanırım

• ingilizce biliyorlar mı ?
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.