Şimdi Ara

Java Dilini Öğrenmek ve Geliştirmek İçin Tavsiyeleriniz Nelerdir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, bu yıl bilgisayar mühendisliği 1. sınıf bitti, ikinci dönem java gösterdiler ama okulda gösterilen şey ne olursa olsun her zaman yarım kalıyor ya da anlaşılmıyor. Bu yüzden bu yaz Java'da yol katetmek gerekli diye düşünüyorum. Tavsiyeleriniz nelerdir? Nasıl bir yol izleyeyim? Youtube'da güzel bir kanal buldum, oradaki tutorial videolarını izlemeyi düşünüyorum. Elinizde yardımcı olabilecek herhangi bir link varsa atarsanız çok güzel olur. Türkçe, İngilizce fark etmez.

Bunun yanında algoritma olayını da iyice anlamak gerekli, yine algoritma çalışma, anlamayla ilgili nasıl yollar izlemeliyim?

Her türlü tavsiyenizi bekliyorum. Teşekkürler.

• sdmcaa kullanıcısına yanıt
    Algoritma için kaynak bulabilirsin(udemy,direk kitap) algoritma mantığını anlamadan dillerde sıkıntı yaşarsın zaten java için nweboston videoları güzeldir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proje belirle, bitirmeye çalış. Ben öyle yapıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sizinle aynı durumdayım javaya giriş aldım ben de geçen dönem. Bu yaz biraz androidle oynayayım dedim. Kodlab İn kitabını aldım. Zorluyor biraz kendin öğrenmeye çalışınca ama tavsiye ederim okuldaki hocalarım tavsiye etmişti bana da Androidi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Java bilmiyorum ama bu kanalın sahibi çok güzel ve anlaşılır bir anlatıma sahiptir eminim java dersleri de öyledir
    https://m.youtube.com/user/sina5an?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarda bir arkadaşın dediği gibi bir proje belirleyip bitirmek faydalı olabilir. Kendim öyle öğrendim. Proje ise şöyle başladı:
    Mac bilgisayarıma USB harddisk takınca Mac OS X kendi kendine harddiski tarayıp endekslemeye başlıyordu, doğal olarak sistem yavaşlıyordu. Bu durumdan mdutil -a -i off ile kurtuluyordum ancak bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra yine aynı şeyi yapıyordu. Kurtulmak için Startup menüsünden tüm harddisk taramaları ve endekslemeyi kapattım. Ancak bu sefer arama yapmak istediğim ~/Downloads ~/Pictures gibi klasörlerde arama yapamıyordum cunku endeks oluşturulmamıştı. Sadece seçtiğim klasörlerde endeks oluşturabilir miyim diye baktım Mac OS X 'te öyle özellik bulamadım. Sonra kendi endeksimi kendim oluşturmaya karar verdim bunun için alanında en iyisi olan Lucene adı endeksleme kütüphanesini kullanmaya karar verdim böylelikle ilk Java projem de başlamış oldu cunku Lucene Java ile yazılmış. Lucene'i kendi endeksleme kurallarıma göre ve istediğm klasör için çalıştırıyorum ve arama yapacağım zaman sadece o klasörde aradığımı buluyorum. Benzer şeyi yapan Solr diye bir paket daha varmış sonradan keşfettim ancak benim işim sadece masaüstü bilgisayarda bazı klasörler olduğu için onu kurmadım ki onunla zaten Java öğrenemezdim, sadece endeksleme ihtiyacımı görürdüm. Java 'nın inceliklerini öğrenmenin bir diğer yolu Amerika'da programcıları projeye alırken sorulan soru ve çözümlerini anlatan Java Programming Interviews ve Java Puzzlers gibi kitapları okumak.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Java öğrenmek için kitap
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.