Merhaba arkadaşlar hepinize iyi günler diliyorum.Size çok önemli bir sorum olacaktı.Şimdiden zamanını ayıran herkese teşekkür ederim.1 ay önce Java öğrenmeye başladım şu an if/else gibi koşullu durumları öğreniyorum ama aklıma takılan bir şey var.Benim "java" öğrenmedeki en önemli amacım gelecekte mobil uygulamalar geliştirmek özellikle de "oyunlar" üzerinde çalışmak istiyorum. Bu işe epey zaman ayıracağım.Ama okuduklarıma göre C# öğrenmek bu planlarıma göre daha uygunmuş.Çünkü Unity 3D gibi video motorları bu C# programlama dilini kullanıyor.Sizce "java"yı bırakıp "C#"la mı devam etmeliyim ? Java oyun yazmak için C#'a göre elverişsiz mi ? C#'da oyun harici uygulamalar da yazılabilir mi ? Yoksa ikisini de mi öğrenmeliyim ?
İkisi birbirine benzer diller. Unity bir game engine. bir çok game engine var. Ayrıca unity javascript ile de çalışıyor. Bence öncelikle bir programlamanın temellerini hallet. Bunun için algoritma kitaplarında örnekleri kodla. Kod ile sorun çözmeyi öğren. Sonra herhangi bir game engine seçersin.
Burada video hazırlayan javascript ile oyun geliştiriyor. Dolayısı ile olaya sadece java vs c# gibi bakmayın. Java öğrenmekteki motivasyon neydi . doğrumuydu bilmem ama bence bir çok oyun geliştirme eğitim (udemy vs ) ve kitabı mevcut bunlardan edinir ve ilk bölümndeki tanıtım kısmını okur , kendinize uygunsa devam edersiniz.