Şimdi Ara

Java webe giriş hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu yaz java ile web uygulamaları yapan bir yerde staj yapacağım. İnternetten şirketi araştırdım.SOAP REST JPA hibernate spring framework gibi teknolojiler kullanılıyormuş. .net ile web uygulamaları yaptığım oldu ama basit şeyler. Javayı sadece syntax olarak biliyorum. Adam bana 3-4 ay java çalış yazın gel dedi. Şimdi bunların hangisinden başlamalıyım yada bunlardan önce çalışmam gereken ne var. Tabi bunlar 3 ayda öğrenilcek şeyler değil biliyorum ama başlamak istiyorum yol gösterirmisiniz ?

• SOAP ve REST, PHP ve Ruby on Rails gibi backend uygulamalara erişim yöntemini (API) belirleyen genel ve bence basit konular. JPA ve Hibernate Java 'daki nesneleri veritabanına kaydetme işini kolaylaştıran framework'er, yani çalışınca anlaması ve uygulaması cok zor değil. Spring ise anlaması biraz daha zor bir konu ve o konuyu --yeni başlayanlar için-- doğru dürüst anlatabilen tutorial yok.
  • chad darby spring konusunu yeni baslayaşların da anlayabileceği şekilde anlatıyor. Ben arkadaşa öneririm videolarını.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Joshualinekano kullanıcısına yanıt
    Java EE ve onunla bağlantılı olarak Spring benim zayıf noktam. Normalde birçok konuyu kısa sürede öğrenip gerçek hayatta deneyebiliyorken, Spring konusunda onu yapamıyorsam, sorunu Spring'i anlatan kişilerin yetersizliğine bağlama eğilimindeyim. Chad Darby de maalesef yetersizhttps://www.youtube.com/watch?v=cuJbRbQfvac 'a şimdi baktım. Bu kişiler, yıllarca Java EE konusunda çalışmış, deneyimli kişilere anlatıyor; yeni başlayanlara değil. Okey, tedeneyimli kişilere anlatsın fakat düzgün anlatsın ki yeni başlayan da anlasın, işte o yok.

ve deneyimli kişilere anlatınca bir sorun daha var: Deneyimli kişi bu tutorial'ı ne yapsın? cunku zaten bildiği şeyler. O zaman tutorial sadece orada bi tutorial olsun diye yapılmış birşey olarak kalıyor.

Ben "temel" Spring 'i bayağı bir öğrendim fakat bu tutorial 'larla değil. Kendi kendime defalarca çalışarak öğrendim fakat birisi Spring'le basit bir uygulama yap dese, yapamam :)

• Java dilini öğrenmek istiyorsan. HackerRanker, coderwars.com vs.
    Spring vs öğrenmek istiyorsan udemy.com freecodecamp vs.
  • Bir ayda temel javayo hallet, file, io, thread gibi konulara hiç girme. Sadece yapısını ve oop kurallarını öğren. Eğer bu adamlar spring kullanıyorsa javaee ile alakan olmayacak, direk spring core konularını öğren, şunuda unutma spring javaee altarnatif bir frameworktür ve çok daha geniştir. Senin öğreneceğin yerleri söyleyim, spring core, ardından spring mvc ve spring rest konularına bak, ki ikisi çok benzer, Hibernate konusuna gelincede, jpa implementasyonudur, temel jpa tek başına kuşlanılabilen birşey değil, eclipslink var hibernate var, yani jpa bu işin kökü diyebiriz, jpa bakacağın için jdbc konularına hiç bakma.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunlara ek olarak Maven a bakabilirsin, en önce maven nedir kısaca anlatan bi video izleyim, tüm bunları öğrenirken maven kullanarak öğrenirsen çok daha rahat edersin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hatta hibernate öğrendikten sonra, spring kendi jpa implementasyonu var onada bakabilirsin, o da çok iyi , spring data jpa diye arayabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: javacıı

Bir ayda temel javayo hallet, file, io, thread gibi konulara hiç girme. Sadece yapısını ve oop kurallarını öğren. Eğer bu adamlar spring kullanıyorsa javaee ile alakan olmayacak, direk spring core konularını öğren, şunuda unutma spring javaee altarnatif bir frameworktür ve çok daha geniştir. Senin öğreneceğin yerleri söyleyim, spring core, ardından spring mvc ve spring rest konularına bak, ki ikisi çok benzer, Hibernate konusuna gelincede, jpa implementasyonudur, temel jpa tek başına kuşlanılabilen birşey değil, eclipslink var hibernate var, yani jpa bu işin kökü diyebiriz, jpa bakacağın için jdbc konularına hiç bakma.
    Hocam bunların mantıgını anlamak icin servlet ve jsp bak diyenler var. Bunların modası gecmis ama mantık icin lazım diyorlar. Ne dusunuyorsunuz. Birde temel java dısındaki konular icin kaynak onerisi varmı. Videolar türkçe olursa daha iyi olur dokuman turkce ingilizce farketmez. Cevaplar icin tesekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realexile -- 3 Mart 2019; 16:28:46 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Gerek yok. Servlet tabikide java için webin olmazsa olmazıdır, ama bu teknolojiler tek bir servlet üzerinden çalışır onada bakmana gerek yok, eger girersen konuya çıkamazsın. Servletin mantıgını söyleyim ben sana res req işte bu kadarı kafi. İlerde springe baktıkça anlarsın. Eski dediklerime ekleme yapayım, sanırım o şirkette mvc projeler yapılmıyor, rest+spa sanırım, demiştim spring rest ve spring mvc bak diye aslında ikiside çok benzer ama sadece restte bakabilirsin. Ben hızlandırmak için söylüyorum bunları. Benim şahsi görüşüm şu zamanda artık temel temel lafları geçti, onun temelini anla bunun temelini anla diye konuya giremiyorsunuz. Ben iyi js bilmeden direk vue ile girdim öğrenmeye hiç bir sorun yaşamadım ve temel js metodlarınıda öğrendim. Java oop kurallarını öğren, spring core, spring mvc ve spring rest diye ilerle. Bu arada spring core, sadece web değil bütün bir java dünyası içindir. Spring core öğrenerek webe giriş yapmıyorsun yani ama web içinde gerekli. Mvc ve rest öğrenirkende hibernate paralel öğrenirsin. Hibernate senin verilerle ilişki kurmanda işine yarayacak birşey, eclipslink biraz daha kolay gibi ama hibernate kadar yaygın değil ama temelde hepsi aynı, + olarak bunuda araştırıp şirkete gidince göz kırparsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: javacıı

Gerek yok. Servlet tabikide java için webin olmazsa olmazıdır, ama bu teknolojiler tek bir servlet üzerinden çalışır onada bakmana gerek yok, eger girersen konuya çıkamazsın. Servletin mantıgını söyleyim ben sana res req işte bu kadarı kafi. İlerde springe baktıkça anlarsın. Eski dediklerime ekleme yapayım, sanırım o şirkette mvc projeler yapılmıyor, rest+spa sanırım, demiştim spring rest ve spring mvc bak diye aslında ikiside çok benzer ama sadece restte bakabilirsin. Ben hızlandırmak için söylüyorum bunları. Benim şahsi görüşüm şu zamanda artık temel temel lafları geçti, onun temelini anla bunun temelini anla diye konuya giremiyorsunuz. Ben iyi js bilmeden direk vue ile girdim öğrenmeye hiç bir sorun yaşamadım ve temel js metodlarınıda öğrendim. Java oop kurallarını öğren, spring core, spring mvc ve spring rest diye ilerle. Bu arada spring core, sadece web değil bütün bir java dünyası içindir. Spring core öğrenerek webe giriş yapmıyorsun yani ama web içinde gerekli. Mvc ve rest öğrenirkende hibernate paralel öğrenirsin. Hibernate senin verilerle ilişki kurmanda işine yarayacak birşey, eclipslink biraz daha kolay gibi ama hibernate kadar yaygın değil ama temelde hepsi aynı, + olarak bunuda araştırıp şirkete gidince göz kırparsın.
    Tesekkurler inceleycegim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• realexile R kullanıcısına yanıt
    Özel mesaj cevap veremiyorum, o söylediklerin tamam ise springe geçiş yapabilirsin, spring core öğrenip, webmvc geçiş yapabilirsin, webmvc rest endpointleride kapsar. Sonrasında hibernate ile ufak bir crud projesi yaparsan temel düzeyde biliyorsundur artık.

• Hibernate, Spring vs. bunlar türetilme ve hazır şeylerdir. Kullanma zorunluluğu yoktur. Bazı temelleri atmadan en baştan bu yollara girilirse framework bağımlısı olunabilir ve özgürlük elimizden uçup gider.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.