Şimdi Ara

Jazz CVT'mi, Yaris D4D mmt mi, Astra CDTI easytronic mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, bu içerisinde 2004 model LPG'li Focus'umu satıp yerine eşimin de rahatça kullanabilmesi için otomaik şansımanlı bir araç almak istiyorum. Ancak tam otomatik şanzımanlar fazla yaktığından otomatikleştirilmiş manuel (MMT, easytronic) ya da CVT şanzıman düşünüyorum. Bgaj hacmi de bizim için önemli.

Aklımda 3 araç var ve sizin görüşünüzü almak isterim.

1) Honda jazz Elite. arabam.com'un test verilerinde ortalama 6.2 lt yaktığı belirtilmiş. 6 sene garantisi var ve CVT şanzıman tüketimi arttırmıyor. Bu kasayı ya da bu sene çıkacak yani kasayı düşünebilirim. Bagaj 380 lt. Fiyat 31,300

2) Toyota Yaris D4d mmt, Bagaj küçük ancak arka koltuklarileri kaydırıldığında genişleyebiliyor. Ancak arkadaşımın MMt corollasında sıkışık trafikte baskı balata kokusu geliyor. Balata ömrünün kısa olmasından korkuyorum.

3) Astra Enjoy CDTI, easytronic, Fiyat 38,400 YTL. Bu aracı kendimi zorlasam alabiliyorum. Bagaj 380lt. Ancak 2 sene garantili. Ayrıca, baskı balata problemi olabileceğini düşünüyorum. Ayrıca Opellerin sık sorun çıkardığını düşünüyorum. Bi de eşim acemi olduğundan bu arabanın acemiliğini atmadan almak için pahalı olabileceğini düşünüyorum.

Fikirleriniz kararımı etkileyecek. Şimdiden teşekkür ederim

• Ağustos ayında 2008 model jazz elite aldık bayan arkadaşıma ilk arabası ve şuan çok ama çok memnun yaris ile arasında kalmıştık tercihi jazz oldu
  • yaris cok güzel bi arac ama artık benzinle dizel aynı para zaten bence dizel düşünme hiç jazz kullandım otomatik biraz hantal (normal olarak ) ama kullanışı cok kolay ve hani derler ya su gibi akıyo sarsıntı falan yok vites geçişlerinde jazz iyi tercih olur mazot cok pahalandı öle olmasa yaris derdim ama su durumda jazz daha iyi gözüküyor
  • jazz kasa değistirecek ben olsam yarisi tercih ederdim sirf bu yuzden

mmt ile dogru kullanim talimatlarina uyarsan hic bir sorun yasamazsin bu toyota basliği altinda cok tartisildi.
  • harbiden jazz ın yeni kasası manyak bişey 1.3 100 hp 1.5 120 hp secenkeleri var kasasıda süper doğru söledin ceyhun ama mazot pahalı ya artık o bakımdan bence benzinli aracın tadı başka 3 ytl olmus mazot
  • Kesinlikle Astra. Zaten bir üst segment.

Edit: Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackgod -- 9 Nisan 2008; 15:52:34 >
  • Astra nere yaris nere.

Opelin 2 yıl garantisi hakkında yanlış bilginiz var.

Ücret karşılığında 2+2yıl garanti oluyor hemde diğer araçlar gibi 100bin yada 150bin km değil 4 yıl boyunca sınırsız km garantisi veriyorlar...

Şirket araçları için kaçırılmayacak fırsat bence ama normal bir insan içn sınırsız km çolkta önemli olmaya bilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda hrv mi crv mi?
    16 yıl önce açıldı
    Opel mokka mi opel astra mi ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • astra dizel kullanan bir arkadasım hiç memnun degil aracından. debriyaj ve bir kac aksamında sorun cıktı ve cok problem cıkardı surekli bir sekilde servistir arızadır ugrasıyo. hatta opeli tukoder( tuketici koruma dernegi ) e şikayet etmeyi de dusunuyordu.
    tercihim kesinlikle jazz dan yana olurdu. ablamda cazz vardı 2006 kasa otomatik(vahim bir kazadan dolayı arac perte cıktı yerine yeni corolla aldık ) . inanılmaz memnunduk araçtan. bir defa o segmentte içi okadar geniş bir araç yok. her turlu markayı dolastık ancak hiç biri jazzın yanına bile yaklasamadı iç hacimde. önde ben oturuyorum boyum 1.80 arkada eniştem 1.76 ben koltugu cok geri cekerek kullanırım arabayı yayarak otururum. arkada eniştemin dizine en az 7-8 cm boş yer kalıyordu. bunu c segmentindeki bir cok aracta bile yakalamamıstık. ayrıca araç cok cimri cok az yakıyor ve vites geçişleri cok sessiz sakin. tam bir bayan arabası
  • yol tutuş ve daha güzel bir iç mekana 8000 ytl fazla veririm diyorsanız astra diyorum, aksi halde jazz.
  • İyi bir rüzgarda 130 km/h hızla giderken arabanın uçacakmış hissine kapılmak istemiyorsan astra...
  • astra yerine corsa diyecektin heralde.
    çünkü o üç araçtan tabikide astra. en baz donanımı bile olsa.
  • Biraz daha beklerseniz jazzın yeni kasasını alabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: okanttnc

Astra nere yaris nere.

Ücret karşılığında 2+2yıl garanti oluyor hemde diğer araçlar gibi 100bin yada 150bin km değil 4 yıl boyunca sınırsız km garantisi veriyorlar...

Şirket araçları için kaçırılmayacak fırsat bence ama normal bir insan içn sınırsız km çolkta önemli olmaya bilir.

dogru diosun yaris her kalkista tokat manyaği yapar astrayi
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

quote:

Astra nere yaris nere.

Senin yaris bizim touaregide tokatlıyor ama bu araba konusunda neticeye değil haticeye bakmak gerek galiba.

Performans aramıyoruz araçlarımızda

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ceyhunberber

quote:

Astra nere yaris nere.

Senin yaris bizim touaregide tokatlıyor ama bu araba konusunda neticeye değil haticeye bakmak gerek galiba.

Performans aramıyoruz araçlarımızda

yok be saka takiliyorum astra varken yarismi alinir

• bir öneri nissan note 1.5 dci 31000 ytl full aile paketi var bluetooth 6 cd çalar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.