Şimdi Ara

Jazz Fun CVT, Civic Elegance, ASX Invite

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk aracımız olan ve 3 yıldır bindiğimiz 2000 model VW Golf aracımızı değiştirme zamanımız geldiğine inanarak yeni bir araç arayışına girdik.
    Elimizdeki aracın ederinin üzerine 15000 daha ekleyebiliyoruz. Bu şartlar altında çok açılmadan az bir borç ile Jazz alalım geçelim diye düşündüm.
    Özellikle 100km'de 10lt'yi görüp aracıma gönülsüzce lpg taktırdıktan sonra Jazz çok çok cazip geldi bana. Riskli olduğundan değil ancak genel algının bunu dayatması ve malum İstanbul'da her yerin AVM olması.
    LPG ile yaklaşık 40000km'dir hiç sorunsuz yolculuk yapıyoruz ve benzine vermem gereken parayı vermediğim için mutlu oluyorum açıkçası.

Jazz Fun CVT beklenen zamla birlikte 41500 alınabiliyor. Ancak kol dayama yok. Orta konsolun tümden değişmesi gerekiyormuş ve +1500TL istiyorlar.
    Aracın yan ve tampon çıtaları şehir paketi ismiyle satılıyormuş. Kol dayama olmasa bile şehir paketi 600TL+ kendiliğinden kararan dikiz aynası derken 43'ü geçiyor.
    Jazz'a bakarken yeni Civic'i de gördük ve bilgi alalım dedik. 43000'e Jazz almayı düşünüyorken hemen yanında 49300'e koltuk ısıtmalı tam otomatik full Civic elegance varmış meğerse!
    Bu işte bir saçmalık var dedim kendi kendime. 43'e Jazz 49'a full civic. Bu fiyata Jazz alırsam aptal gibi hissetmemem mümkün değildi.
    Gelgelelim bizim 100km'de 10lt yakan araç tecrübemiz var ve bildiğim kadarıyla Civic'te aynı yakıyor. Yakıt masrafından ağzımız yanmış olduğundan bir türlü kendimizi ikna edemedik.
    Bu arada aracın içine oturunca başka bir dünya olmuş, eşim de ben de çok beğendik. Ama sonunda karar veremeden oradan ayrıldık.

50K civarı düşünmeye başlayıp ve biraz kararsızlık da olunca daha önceden baktığım ASX'e tekrar bakayım dedim.
    Alıcı gözle bakınca Invite modeli 52000 lira ve yakıt tüketimi 7.5lt ile hiç fena değil gibi geldi bana.
    İstanbul'un yolları bizim köy yollarını aratmadığından yüksek bir araç olsaydı diye çok kez hayıflanmama sebep olan durumlar yaşadım bu şehirde.
    Model olarak Invite düşük olan donanım ama çok ta bir eksiği yok. Isıtmalı deri koltuklar ve stop/start şart değil. Arkada oturmayacağım için panaromik tavan sadece süs olur zaten.

Önümüzdeki 5 yıllık kalkınma planında araç yenilemek olmadığı için bu aracı en az 5-6 yıl kadar kullanacağız.
    1.3 dizel olsun demiyoruz ama yakıtta üzmesin konforu da kötü olmasın diyeceğimiz bir araç istiyoruz.

Sonunda geldiğim nokta şu,

Jazz : 52'ye ASX Invite ve 49'a Civic Elegance varken 43'e Jazz Fun CVT almaya ikna olamıyorum.
    Civic: Yakıt tüketimi yüksek (+ eşim işe gitmek için kullanacak ve bayana yakıştıramıyorum?)
    ASX: Otomatik değil ama bu sayede 7.5lt/100km şehir içi yakıyor. Tabi ne kadar gerçekçi soru işareti. Yüksek araç olması ciddi avantaj. Nedense bayana da erkeğe de yakıştırabiliyorum.

Buradan ASX sonucu çıkıyor galiba ama sizin yorumlarınızı da merak ediyorum.

• Açıkçası ben Jazz`ı tercih ederdim (çıplak olarak)
    Otomatik, geniş ve az yakıyor
  • jazz cvt 40.500 tl hatta 40.000 a alabilirsiniz alanlar var,pazarliga bakar
    orjinal kol dayama 600tl bayinin verdigi fiyat
    jazz 6lt yakiyor

bence cok acilmadan jazz alin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goofyitu -- 26 Aralık 2011; 10:16:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: goofyitu

jazz cvt 40.500 tl hatta 40.000 a alabilirsiniz alanlar var,pazarliga bakar
    orjinal kol dayama 600tl bayinin verdigi fiyat
    jazz 6lt yakiyor

bence cok acilmadan jazz alin
    Az yakmasını ve yüksek olmasını istiyorsan nissan QQ bak derim.. dizellerine tabii..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dark_elf

Az yakmasını ve yüksek olmasını istiyorsan nissan QQ bak derim.. dizellerine tabii..

Alıntıları Göster
    Otomatik vites, bayanın şehiriçinde kullanacak olması, donanım zenginliği, fiyat avantajı ve az yakması ifadeleri sizi Jazz'a götürür.

ASX tabii ki yerden daha yüksek olması ve de daha üst sınıf olmasıyla avantajlı ama donanım olarak düşük paket ve de düz vites.

Yeni Civic fayda maliyet olarak ciddi avantajlı bir fiyatla pazara girdi.

Tam otomatik şanzımanıyla keyifli ama Jazz'a göre lt bazında daha yüksek tüketimli bir araç olacaktır.

Jazz sizin için daha iyi bir seçenek gibi görünüyor.

Orta konsol değişmeden sadece kol dayama eklenebiliyor Jazz'a.

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Otomatik vites, bayanın şehiriçinde kullanacak olması, donanım zenginliği, fiyat avantajı ve az yakması ifadeleri sizi Jazz'a götürür.

ASX tabii ki yerden daha yüksek olması ve de daha üst sınıf olmasıyla avantajlı ama donanım olarak düşük paket ve de düz vites.

Yeni Civic fayda maliyet olarak ciddi avantajlı bir fiyatla pazara girdi.

Tam otomatik şanzımanıyla keyifli ama Jazz'a göre lt bazında daha yüksek tüketimli bir araç olacaktır.

Jazz sizin için daha iyi bir seçenek gibi görünüyor.

Orta konsol değişmeden sadece kol dayama eklenebiliyor Jazz'a.

Alıntıları Göster
    Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler.
    ASX invite beyaz renk + park sensörü paketin fiyatı 51000 TL oldu. Beyaz harici renklerde 50500 TL son aldığım fiyatlar.
    Civic listeden düştü gibi.

@AiQUiDiE
    Geniş olması çok önemli değil, çocuk yok ama olursa da 1 çocuk kaldırır alacağımız her araç.

@goofyitu
    Jazz'da Honda bayileri en erken 1 ay sonra diyor, hiç te pazarlığa gelmediler 40500 olur son dediler.
    Ama +1000 zam bekliyorlar ve bunu yansıtırız diyorlar. Yani pazarlıklı Fun CVT 41.500.

@dark_elf
    Aslında yalıtım olarak sunduğu konfor da daha iyi diye duydum ama yüzü eskidi ve ASX'e göre pahalı.

Haluk hocam,
    Aslında o ifadeler Micra'ya da götürür ama eşim beğenmedi. O kadar övdüğüm Jazz'a da içine binene kadar iyi gözle bakmamıştı.
    Şimdi esas ben ASX ile Jazz'ı yanyana koyunca +8000'e değeceğini düşünüyorum.
    Manuel olması sorun değil, 3 yıldır kullandığımız araç ta manuel zaten.

+8000 içinde yüksek araç ve üst sınıf farkı var ve bunun için çok pahalı değil sanırım.
    Invite bence dolu bir araç, VW'deki gibi giriş seviyesi değil biliyorsunuzdur zaten.
    F/P'ye bile bakmadan donanım olarak beklentilerimi karşılıyor diyebilirim.

Ben de cvt haricinde otomatik şanzıman almak istemiyordum zaten(DSG dahil).
    5-6 yıl gibi bir sürede performans ve görüntüden sıkılacağımızı zannetmemem.

Kol dayamayı ısrarla sordum yok dedi, orta konsol değişir ve 1500TL dedi.
    Şimdi bakıyorum aksesuar listesinde var görünüyor.

Kalbim ve aklım ASX'te buluştular görünüşe göre.
    Tamam CVT şansımanlı az yakan Jazz'a lafım yok ama yakıtıyla bizi üzmeyecek üst sınıf ve yüksek bir araç olan ASX'e +8000 farkla sahip olmamak için bir neden arıyorum galiba.

• Son aldığım ASX teklifi,
    Sonax koltuk koruma
    Serviste 1 yıl garantili boya koruma
    Park sensörü
    Navigasyon paketi,geri vites kamera dahil (normalde 2000TL)
    Araçta beyaz renk yok(titanyum gri,siyah,kırmızı hazırda var)
    52000TL
  • quote:

Orijinalden alıntı: svevo

Son aldığım ASX teklifi,
    Sonax koltuk koruma
    Serviste 1 yıl garantili boya koruma
    Park sensörü
    Navigasyon paketi,geri vites kamera dahil (normalde 2000TL)
    Araçta beyaz renk yok(titanyum gri,siyah,kırmızı hazırda var)
    52000TL
    asx kullanıcısı olarak cok memnunum bende alalı 2 aya yaklastı, tüketim değerlerini müthiş ekonomik insanlara soyleyince inanmıyorlar bile, ayrıca invite donanımı bircok aracın üst donanımları kadar dolu, start stop zaten standart asxlerde, yokus destek sistemi cok güzel, güvenlik donanımıda 7 hava yastıgı esp standart, bu aracla ilgili soylenebilecek tek olumsuz sey (ki bence o da sorun değil ama ) iç mekanın cok havalı olmaması gayet sade bir tarzı var,
  • quote:

Orijinalden alıntı: chevymel1

asx kullanıcısı olarak cok memnunum bende alalı 2 aya yaklastı, tüketim değerlerini müthiş ekonomik insanlara soyleyince inanmıyorlar bile, ayrıca invite donanımı bircok aracın üst donanımları kadar dolu, start stop zaten standart asxlerde, yokus destek sistemi cok güzel, güvenlik donanımıda 7 hava yastıgı esp standart, bu aracla ilgili soylenebilecek tek olumsuz sey (ki bence o da sorun değil ama ) iç mekanın cok havalı olmaması gayet sade bir tarzı var,

Kullanıcısı olarak sizden öğrenmek istediğim ASX in ses yalıtımı nasıl?
  • quote:

Navigasyon ve multimedia sistemi o açığı kapatır belki. Merak ettiğim navigasyon kullanışlı mı, tr haritası var mı, sokakları içeriyor mu, güncellenebilir mi kısaca değer mi o farka.
  • quote:

quote:

Navigasyon ve multimedia sistemi o açığı kapatır belki. Merak ettiğim navigasyon kullanışlı mı, tr haritası var mı, sokakları içeriyor mu, güncellenebilir mi kısaca değer mi o farka.

Alıntıları Göster
    quote:

Bu şartlar altında çok açılmadan az bir borç ile Jazz alalım geçelim diye düşündüm

8000 lira vermeyi gozden cikardiysaniz tabiki ASX

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goofyitu -- 26 Aralık 2011; 16:57:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: goofyitu

quote:

Bu şartlar altında çok açılmadan az bir borç ile Jazz alalım geçelim diye düşündüm

8000 lira vermeyi gozden cikardiysaniz tabiki ASX

Alıntıları Göster
    Ses yalıtımı olarak daha önceki aracım megane II idi, ondan bir farkı yok, hiç rahatsızlık vermedi, uzun yolda 120 hız ile seyrederken müziğin sesini fazla acma ihtiyacı hissetmiyorum

Navigasyon hakkında pek bilgim yok ben almadım ama navigasyonlu aracların tüm sistemini kontrol edebiliyor navigasyon, göstergenin ayarlarına kadar ordan değiştirilebiliyor diye yazıyordu kullanım kitapçığında, yurtdışı sitelerinde 500$ civarında fiyatları

• quote:

Ses yalıtımı olarak daha önceki aracım megane II idi, ondan bir farkı yok, hiç rahatsızlık vermedi, uzun yolda 120 hız ile seyrederken müziğin sesini fazla acma ihtiyacı hissetmiyorum

Navigasyon hakkında pek bilgim yok ben almadım ama navigasyonlu aracların tüm sistemini kontrol edebiliyor navigasyon, göstergenin ayarlarına kadar ordan değiştirilebiliyor diye yazıyordu kullanım kitapçığında, yurtdışı sitelerinde 500$ civarında fiyatları

Alıntıları Göster
    Eğer aracın manuel olması sorun değilse ASX düşünülebilir.
    Bu konuda en iyi yorumu Taner Göde'den alabilirsiniz..Kendiside yeni bir ASX aldı yakın zamanda..

• quote:

Orijinalden alıntı: **osk@r78**

Eğer aracın manuel olması sorun değilse ASX düşünülebilir.
    Bu konuda en iyi yorumu Taner Göde'den alabilirsiniz..Kendiside yeni bir ASX aldı yakın zamanda..

Alıntıları Göster
    eğer eşiniz düz vitesi sorun etmiyorsa asx derim ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: conquête

eğer eşiniz düz vitesi sorun etmiyorsa asx derim ben

Alıntıları Göster
    52700 TL'ye Beyaz Invite ASX için yarın kaparo vereceğim galiba.
    Multimedya Sistemi(Navigasyon, Bluetooth, DVD player, TV, USB, Geri vites kamerası) ve arka tampon koruma bu fiyata dahil olanlar.
    Arka park sensörü hediye.
    Aslında beyaz renk istemiyor olsam diğer bayilerde daha iyi fırsatlar var ama yarın bir son kez konuşacağım diğerleriyle.

Intense aynı eklemelerle 60.700TL yapıyor. Bana biraz fazla yüksek gibi geldi.
    O seviyeye çıkarsam başka araç bakmak lazım (bkz S40) diye düşündüğümden yine Invite'a döndüm.

Yalnız sormayı unuttuğum bir iki konu var bilenler yanıtlarsa sevinirim.
    Araçta stepne var mı bakmadım bir de alarm konusunu hiç konuşmadık aksesuar listesinde de görünmüyor şimdi bakınca.
    Alarmı dışarda mı taktırılır bu arabanın?

• quote:

İlk aracımız olan ve 3 yıldır bindiğimiz 2000 model VW Golf aracımızı değiştirme zamanımız geldiğine inanarak yeni bir araç arayışına girdik.
    Elimizdeki aracın ederinin üzerine 15000 daha ekleyebiliyoruz. Bu şartlar altında çok açılmadan az bir borç ile Jazz alalım geçelim diye düşündüm.
    Özellikle 100km'de 10lt'yi görüp aracıma gönülsüzce lpg taktırdıktan sonra Jazz çok çok cazip geldi bana. Riskli olduğundan değil ancak genel algının bunu dayatması ve malum İstanbul'da her yerin AVM olması.
    LPG ile yaklaşık 40000km'dir hiç sorunsuz yolculuk yapıyoruz ve benzine vermem gereken parayı vermediğim için mutlu oluyorum açıkçası.

Jazz Fun CVT beklenen zamla birlikte 41500 alınabiliyor. Ancak kol dayama yok. Orta konsolun tümden değişmesi gerekiyormuş ve +1500TL istiyorlar.
    Aracın yan ve tampon çıtaları şehir paketi ismiyle satılıyormuş. Kol dayama olmasa bile şehir paketi 600TL+ kendiliğinden kararan dikiz aynası derken 43'ü geçiyor.
    Jazz'a bakarken yeni Civic'i de gördük ve bilgi alalım dedik. 43000'e Jazz almayı düşünüyorken hemen yanında 49300'e koltuk ısıtmalı tam otomatik full Civic elegance varmış meğerse!
    Bu işte bir saçmalık var dedim kendi kendime. 43'e Jazz 49'a full civic. Bu fiyata Jazz alırsam aptal gibi hissetmemem mümkün değildi.
    Gelgelelim bizim 100km'de 10lt yakan araç tecrübemiz var ve bildiğim kadarıyla Civic'te aynı yakıyor. Yakıt masrafından ağzımız yanmış olduğundan bir türlü kendimizi ikna edemedik.
    Bu arada aracın içine oturunca başka bir dünya olmuş, eşim de ben de çok beğendik. Ama sonunda karar veremeden oradan ayrıldık.

50K civarı düşünmeye başlayıp ve biraz kararsızlık da olunca daha önceden baktığım ASX'e tekrar bakayım dedim.
    Alıcı gözle bakınca Invite modeli 52000 lira ve yakıt tüketimi 7.5lt ile hiç fena değil gibi geldi bana.
    İstanbul'un yolları bizim köy yollarını aratmadığından yüksek bir araç olsaydı diye çok kez hayıflanmama sebep olan durumlar yaşadım bu şehirde.
    Model olarak Invite düşük olan donanım ama çok ta bir eksiği yok. Isıtmalı deri koltuklar ve stop/start şart değil. Arkada oturmayacağım için panaromik tavan sadece süs olur zaten.

Önümüzdeki 5 yıllık kalkınma planında araç yenilemek olmadığı için bu aracı en az 5-6 yıl kadar kullanacağız.
    1.3 dizel olsun demiyoruz ama yakıtta üzmesin konforu da kötü olmasın diyeceğimiz bir araç istiyoruz.

Sonunda geldiğim nokta şu,

Jazz : 52'ye ASX Invite ve 49'a Civic Elegance varken 43'e Jazz Fun CVT almaya ikna olamıyorum.
    Civic: Yakıt tüketimi yüksek (+ eşim işe gitmek için kullanacak ve bayana yakıştıramıyorum?)
    ASX: Otomatik değil ama bu sayede 7.5lt/100km şehir içi yakıyor. Tabi ne kadar gerçekçi soru işareti. Yüksek araç olması ciddi avantaj. Nedense bayana da erkeğe de yakıştırabiliyorum.

Buradan ASX sonucu çıkıyor galiba ama sizin yorumlarınızı da merak ediyorum.

svevo hocam jazz'ın cvt joy fiyatı 37 bin ki o da oldukça donanımlı ve yeterli bi araç bence.. şansın yaver giderse fiyatta da düşme yapar belki bazı bayiler iyi araştırmak lazım.. demek istediğim joy'a kanaat getirirsen asx ile jazz arasındaki fiyat farkı en az 15 bin oluyo.. ayrıca borçtan kastın banka kredisiyse çekiceğin kredinin faizi de cabası.. jazz joy'u tercih edersen 15 bin tl cebine kalmış olucak, bu parayı da ihtiyacın olan veya olabilecek başka şeylere harcayabilirsin.. yabana atılıcak bi miktar dğl.. fakat ben sadece maddi açıdan düşündüm tabi.. ama maddi durumum çok iyi sorun olmaz diyosan elbette içinden gelen sesi dinleyip gönlünden geçen aracı almak istemenden doğal bişey olamaz..

• @sekizkozalak
    Teşekkürler sekiz. En az 5 yıl değiştirmeme planları yaptığımız için dolu olmasını istedik biraz. Tabi gönül de çekiyor dolu olanı.
    Bugün eşimle tekrar konuşmamızda alacağımız aracın otomatik olmamasının içinde ukde kaldığını farkettim. Tüm gün otomatik ne alabiliriz diye baktım. Kasasını sevmesem de Ocak teslim beyaz renk 1.4 Highline dsg bir golf bile buldum. Fiyat yüksek gelse de opsiyonlattım. Sonra kenarda duran 10bin lira daha uygun fiyatlı tam otomatik dolu civic geldi aklıma. Madem illa otomtik bakıyoruz çok yakmasın istiyoruz o zaman civic+lpg ile isteğimize ulaşabiliriz dedik. Şükür ki lpg'yi mutfak malzemesi değil yakıt olarak ta görmeyi başarabiliyoruz yoksa daha fazla para verip hiç te az yakmayan Golf'ü alma durumundaydık.
    Sonunda otomatik elegance gümüş gri Civic'imizin kaparosunu verdik ve rahatladık. Önerileri ve alakaları için herkese teşekkürler.

• Hayırlı olsun arkadaşım.

Civic güzel tercih.

Otomatik vites zaten Honda ile özdeş oldu.

Araç eski kasa mı yeni kasa mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Hayırlı olsun arkadaşım.

Civic güzel tercih.

Otomatik vites zaten Honda ile özdeş oldu.

Araç eski kasa mı yeni kasa mı?
    Eski kasayı daha çok beğensem de yalıtım, yükseklik arttırımı, donanım iyileştirmeleri nedeniyle yeni kasada karar kıldım.
    Yine de eski kasa var mı diye sorum 1-2 yere ama kalmadı dediler.
    Forumda bir arkadaşın dediği gibi Fluence'e bile alıştık buna da zamanla alışırız diyorum.
  • quote:

Eski kasayı daha çok beğensem de yalıtım, yükseklik arttırımı, donanım iyileştirmeleri nedeniyle yeni kasada karar kıldım.
    Yine de eski kasa var mı diye sorum 1-2 yere ama kalmadı dediler.
    Forumda bir arkadaşın dediği gibi Fluence'e bile alıştık buna da zamanla alışırız diyorum.

Galiba fluence ile ilgili bahsi geçen vecize bana ait. :)

Yani kasa olması da iyi olmuş.

Tekrardan hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.