Arkadaşlar içinde türk veya başka etnik motifleri barındıran jazz tarzı sanatçı önerilerinde bulunabilir misiniz. örneğin bizim türk sanatçılarının son dönemde çıkardığı arabesk + jazz kombinasyonları var.
Veya keyifli dinlenecek, ağır olmayan, sıkmayan tarzda jazz önerileriniz varsa çok sevinirim. teşekkürler. Özer.
louis armstrong
Louis Armstrong Ray Charles Aretha Franklin.
hocam geleneksel olmasın. Çok sıkıcı geliyor. Jazz diğer müzik türlerini beslemesi gereken tür. Yemeğin tuzu biberi gibi. Ama tuzu biberi tek başına yemek hoş değil :) teşekkürler...
enstümental ?
olabilir hocam veya farklı tarzların jazz yorumları da olabiir. Özellikle etnik tarzların.
quote:
Orijinalden alıntı: Vincent Lord
olabilir hocam veya farklı tarzların jazz yorumları da olabiir. Özellikle etnik tarzların.
dexter gordon dizzy gillespie Jimmy Dorsey Artie Shaw Jimmie Noone Sidney Bechet Benny Goodman Charlie Parker John Coltrane Lester Young Coleman Hawkins Sonny Rollins Eric Dolphy Cannonball Adderley Louis Armstrong Miles Davis Lee Morgan Kenny Dorham Charlie Christian Grant Green Wes Montgomery Django Reinhardt Pat Martino
Benim favorilerim Ek olarak eskilerden seviyorsan Frank Sinatra, bas gitar seviyorsan Marcus miller biraz enstrümantal istiyorsan miles davis(pek sevmem ben ama jazz müziğin mihenk taşıdır miles)
Erkan Oğur ' a bakabilirsin.
quote:
Orijinalden alıntı: BluePage
quote:
Orijinalden alıntı: Cool Hand Luke
Louis Armstrong Ray Charles Aretha Franklin.
Benim favorilerim Ek olarak eskilerden seviyorsan Frank Sinatra, bas gitar seviyorsan Marcus miller biraz enstrümantal istiyorsan miles davis(pek sevmem ben ama jazz müziğin mihenk taşıdır miles)
Frank Sinatra'ya bayılırım.Miles Davis önemlidir evet bende çok dinlemem.Marcus Miller dinlemedim ama dinleyeceğim teşekkürler yorumun için.
jazz değilde blues seven yokmu be yaw ? Bu forumda tek R.L. Burnside cı ben miyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forrest Gump -- 22 Mayıs 2012; 19:57:49 >
quote:
Orijinalden alıntı: Forrest Gump
jazz değilde blues seven yokmu be yaw ? Bu forumda tek R.L. Burnside cı ben miyim
Hem seviyorum hem çalıyorum(Mızıka, elektro)
howlin wolf, muddy waters, buddy guys, bb king, clapton, janis joplin uzar gider bu liste
quote:
Orijinalden alıntı: BluePage
quote:
Orijinalden alıntı: Forrest Gump
Hem seviyorum hem çalıyorum(Mızıka, elektro)
howlin wolf, muddy waters, buddy guys, bb king, clapton, janis joplin uzar gider bu liste
Tek değilim yani mutlu oldum
waay çok teşekkürler yorumlarınız için... Blues da çok severim bu arada :)
Benim aradığım böyle arada derede kalmış kendi tarzının içine jazz nağmeleri sokan hınzır muzip sanatçılar :)
Anlamıştır işi bilenler. ;) Tarz pop ta olabilir,arabesk te hiç farketmez. Ama normal gidişatındaki bir parçayı jazz yapan arada derede kalmış kişiler aryıroum... Örneğin fazıl sayın bir turk marşı yorumu vardı dehşet.... Ya da izelin kal bu gece yorumu mesela....Bunun gibi yani...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme