< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
jbl 1200.1 ve kicker l7 sorunu
-
-
Guncel...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Beyler koca forumda bir kişi bile yardım edemiyormu -
aha benım konum :D o l7 1000 rms olandanmı 1200 rms olandanmı oncelıkle onu ogrenmem lazım 4 ga kablo setı yeterlı fakat o mono amfıye nasıl gırdınız bassı oda onemlı 1 ohm ? 2 ohm ? 1 ohmda gırsen bıle jbl ın max 1150 rms degerı vardır 1 ohmda (ki jbl den beklenmez boyle bısey sen onu 800 900 oalrak kabul et) mono amfını degıstır kablo setın yeterlı mono amfını 1500.1 yap en az ve aracın govdesınden şase aldır aynı sorun bendede oluyodu mono amfı degıstırdım ve govdeden şase aldırdım bass daha guclu vurmaya basladı ve amfıde 1 kez olsun kapatmadı bugune kadar öncelikle mono amfı degısıcek ardından gövdeden şase aldırıcaksın sorunun cozulecek ac acabıldgın kadar sonra :) -
Hocam l7 1000 rms olan 2 ohmda bagli ancak suan anfiui degistirecek butcem yok malesef yok ancak internette vs bu bassi bununla besleyen cok var anlamadim gittitesisati kendim cektim acaba 1 ohmda baglasam kurtarirmi %10 %20 kayip varsayarsak 1000w besler gibi geliyor bunun disinda yapabilecegim baska birsey varmi birde su anfi 1 ohm da 2 ohmda ve 4 ohmda ne deger veriyorkitapcigini kaybettim ama hatirladigim kadariyla boyleydi
JBL GTO 1201.1 Mono Amplifier
# 787 watts RMS x 1 channel at 4 ohms
# 1114 watts RMS x 1 channel at 2 ohms, 14.4V
# Variable cross-over. Variable Bass Boost.
# Speaker Level Input
# Frequency Response (–3dB): 10Hz - 302Hz
# Overload protection
# Maximum Input Signal: 6.1V
# Maximum Sensitivity: 140mV
# Output Regulation: .21dB at 4 ohms
# Dimensions (W x H X D)
# Main Unit: 18-11/16" x 12-5/16" x 2-3/8
Hocam 1ohm yok sanirim l7 de 1000w rms olan 2 ohmda suan millet cayir cayir caldiriyo anlamadim gitti suan anfi degistirme sansim malesef yok ancak bu anfinin bu bassi beslemesi lazim cunku bir cok dorumdada l7 icin bu tacsiye ediliyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanerkmen37 -- 3 Nisan 2015; 15:30:59 >
Jbl 1200.1 2ohm da 1200rms veriyor 1ohm desteklemiyor ayrıca kicker L7 yi çok rahat besler güçlü amfi gain ayarını fazla açmayın bass bosst aysrindan bass şiddetini ayarliyabilirsiniz lpf frekansida önemli tabi kulak zevkinize göre 60-125 hz arası tavsiye ederim
1200 rms de gaını en sona getırsen yıne calması lazım dedıklerımı aynen yap
aküden mono amfıye gıden kabloda sıgorta vardır aküyle sigorta arasındakı kablolara dıkkat et cok cabuk parcalanıyo eriyor vs.
kapasitor koy araya mono amfının kablolarını degıstır rms ı yetıyorsa sıkıntı kablodandır en az 4 ga kablo kullan (gövdeden şase aldırmak ıstıyorum de gıttıgın yere uzman olması lazım) kendın zor yaparsın gıbıme gelıyo sorunun cozulcektır 1000.1 soundface le 2 xl 151 d calıstırdım bunları yaparak gayette memnundum 1000 rms oda -
Hocam şase olayını vs halletim ancak sorun çok büyük ihtimalle sigorta gibi geliyor 4ga kablo kullanıyorm ve 80 amper sigorta var anfim de 3x40 amper var yani 120 amper istiyor ve 80 amper sigorta koyulu oldugu için besleyemiyor gibime geliyor bugün biraz dinledim ve aküyle sigorta arsındaki kablo baya ısındıgını farkettim sigorta kutusu dahıl öncelikli olarak 120 amper bir bıcak sigorta bulmam lazım ancak 200 bulabilidm 200 amper taksam sorun yasarmıyım ? anfi nin gain yarıdayken ihtiyacım olan voltajı alıyorum bass boost vs 0db de 120 hz LPF teypten hersey flat mid ve tizler +6 ya +10 dediğim gibi 120 amper bir sigorta bulmamlazım ancak bulamıyorum internetten 200 amper buldum aldım bunu koysam sıkıntı olurmu ? -
Hocam anfinin besleme konusunda bir sıkıntısı yok gain yarım acıkken tam istediğim voltajı elde ediyorum hatta yarıdan biraz daha düşükken LPF 120 civarı uzayan bassları seviyorum tabi l7 de tonlama fazla yok bunun dısında tek sorunum bagajdaki akümden mono anfiye 1 kablo cektim 4ga yaklasık 30 cm ve arada 80 amper sigorta var aküden gelen kabloyla sigorta arasındaki kısım asırı ısınıyor ancak sigorta atmıyor 80 amper mono anfi için cok düsşük degeilmi anfide 3x40 amper yani 120 amper sigorta var bana en az 120 amper sigorta lazım diye düşünüyorum yanlısım varsa düzeltin lütfen ancak yasadıgım yerde bunu bulamadım ve 200 amper sipariş ettim bir yerden onlar var suan elimde 200 amper taksam sorun cıkartırmı anfimi yakmak istemiyorum yada 120-140 arası birşeymi bulmalıyım cevaplar için çok teşekkürler. -
Konu hort olacak ama bilgi bilgidir.
Kardeşim senin L7 2ohm dvc (dual voice coil türkçesi çift ses bobini) yani asıl tutulan L7 versiyonu.
2 bobinli bass ve her bir bobin 2ohm yani 1500.1 olan amfiler yani 1500W Rms’i. 1ohm da veren tüm amfiler çaldırır 1500w yazıp 1000w verenlerden verim alamazsın hatta 2000.1 amfiler tam performans çaldırır.
işin teknik kısmı şu şekilde oluyor anlatayım. 1200.1. Jbl amfi en düşük 2ohm da çalışan bir amfi bu amfi ile uyumlulu olan L7 4ohm dvc olanlar bobinleri paralel (artıdan artıya , eksiden eksiye) bağladığın zaman 2 ohm olur 1200.1 de 2ohm da 1200w rms verir.
günümüzde böyle eski teknoloji amfiler kalmadı bu yüzden L7 4ohm dvc satıyor herkes 2. Elde
( L7 nin 2ohm olanı değerli hint kumaşı….)
Çünkü 1500.1 amfiler 2ohm da 900 rms verir buda 4ohm dvc L7 yi çaldırmaz. 600rms kullanılamayıp çöpe gider..
Uzun lafın kısası senin 2ohm dvc L7 1ohm oluyor paralel de. Ve amfin 1ohm kaldırmıyor korumaya geçip kapanıyor. Seri bağlasan (Bir bobinin artısından diğer bobinin eksisine bir kablo ile gireceksin boşta kalan hoparlör uçlarını da amfiye gireceksin bu seri bağlantı olur senin 2ohm L7 4ohma çıkar) bağlantı 4ohm olacak amfin 4ohm da L7 ni beslemicek.
Yani 1200.1 jbl amfi ile 4ohm dvc L7 uyumludur.
harici 4ohm dvc L7 ler tutulmaz çünkü artık günümüzde tüm monoblock amfiler asıl güçlerini 1ohm da verir. O yüzden 2+2ohm baslar tutulur
Çift bass kullanılacaksa 4+4ohm çift bobin olan 2 hoparlör parallel de 1ohm olur o zaman da 4+4 basslar tercih edilip xxxx.1 x bir amfiye girilebilir.
saygılarımla..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X