Forumda arattım ancak benzer bir konu bulamadım, daha önce açıldıysa birleştirilebilir. Geçen hafta 2024 model elektrikli Summit alarak Jeep Avenger sahibi oldum. Deneyimlerimizi buradan paylaşabiliriz. Evin garajına Vestel EVC04 22Kw wallbox kurdurdum. Cihaz (13,500 TL) + Trifaze Tesisat hazırlanması (19.000 TL) tuttu < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the wade -- 5 Kasım 2024; 12:2:0 > |
Jeep Avenger Elektrikli / Hybrid Sahipleri Kulübü
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Merhaba, öncelikle hayırlı olsun @the wade. Ben de haziran ayında beri 2024 model Avenger (Summit) kullanıyorum. Uzun yol, dağ, tepe, trafik her türlü koşulu deneme fırsatım oldu bu süreçte. Gayet memnunum araçtan.
Taşınmayı düşündüğüm için henüz wallbox kurdurmadım ama düşünüyorum. Site/bina yönetiminden herhangi bir itirazla karşılaştınız mı acaba siz?
Yönetmelik eğer tahsisli park yeriniz varsa herhangi bir izne tabi değil, yapabilirsiniz diyor ama yine de bina yönetimlerinden sorun yaşayanlar oldu kendi çevremde. Siz öyle bir durumla karşılaştınız mı?
-
Bizimki müstakil ev o yüzden bir sorun olmadı.
-
Selamlar. Menzil bilgisi paylaşabilir misiniz? 22 kW destekliyor mu araç?
-
Merhaba
Hayırlı olsun. Ben de Temmuz ayından beri kullanıyorum. Çok çok memnunum. Öncelikle konfor çok iyi. titreşim ve ses olmaması elektrikli arabalar için tercih sebebi. Menzil 400-450 km rahat gidiyor. ŞEhir içi kullanıyorum. 22kW destekliyor. DC de 100kW destekli.
Sadece bir uygulama olmamasından şikayetçiyim. Telefona entegre bir uygulaması olsa çok iyi olur.
Bazı görsellerde radyo kanallarının logoları çıkıyor. Bende çıkmıyor. Bu konuda bilgisi olan var mı? Bir de herhangi bir Wi-Fi ağına bağlanabiliyor mu?
-
Elektrikli Jeep Avenger'ı çok beğendim ve almayı düşünüyorum. Ancak hem Avrupa hem de Türkiye'de çok miktarda şikayete denk geldim. Bu forumdaki araç sahipleri acaba araçlarından memnunlar mı?
-
Öncelikle aracınızı güle güle kullanmanızı dilerim. Elektrikli Jeep Avenger'ı çok beğendim ve almayı düşünüyorum. Ancak hem Avrupa hem de Türkiye'de çok miktarda şikayete denk geldim. Aracınızla ilgili ciddi bir sorunla karşılaştınız mı hiç?
-
Merhaba. Elektrikli Jeep Avenger'ı çok beğendim ve almayı düşünüyorum. Ancak hem Avrupa hem de Türkiye'de çok miktarda şikayete denk geldim (araçta ekran donması ve aracın hareket etmemesi gibi). Acaba aracınızdan şu ana kadar memnun musunuz?
-
Merhaba, kaygılarınızı çok iyi anlıyorum. İnternette her marka/model için pek çok olumlu olumsuz yorum bulunuyor illa ki. Şahsen benim deneyimim şu ana kadar gayet pozitif. Uzun yolda da şehir içinde de araçla ilgili hiçbir sorun yaşamadım. Ekran veya sürüşle ilgili bir hata veya aksaklık henüz başıma gelmedi benim. İyileştirilebilir noktalar olabilir ama fiyat/performans olarak ben tercihimden memnun kaldım. Küçük ama yerden biraz yüksek olması şehir içinde konforlu geliyor.
Cok nadiren carplayde youtube'a bağlandığımda ses gelmediği oldu ama tekrar bağlandığım anda düzeldi. Major veya kronik bir sorun değil bence.
-
Instagram'da karşıma Jeep Link uygulamasının geldiğiyle ilgili reklam çıktı. Az önce aradım Jeep'i. Avenger modeli için Kasım 2024 veya sonrası teslimli araçlarda kullanıma başlandığını söylediler. Öncesi için uyumluluk yakında gelir dediler.
-
Cevabınız için çok teşekkür ederim. CarPlay'deki takılmalar benim için hiç sorun değil. Asıl endişem Facebook'taki "Jeep Avenger UK" grubu ve SpeakEV.com gibi sitelerdeki bazı kullanıcıların kronik bir sorun olarak "elektronik çekiş sistemi" arızası sonrası aracın yolda kalması ve yetkili servislerin bu hayalet soruna çare bulamaması. Ama sizin gibi olumlu görüş bildiren kişilerin varlığı bu riski almaya itiyor beni. Zira araç çok derli toplu ve sürüşü çok hoşuma gitti. Ağırlıklı olarak şehir içi ihtiyacımız için bize iyi gelecek bir araca benziyor.
Görüşleriniz için tekrar teşekkür eder, aracınızı güzel günlerde uzun yıllar kullanmanızı dilerim.
-
Herkese selam, forumun bu kısmını pek takip etmiyordum. "Elektrikli araç kullananlar platformu" diye başka bir konu daha var ama o markaya özel sayılmaz. Elektrikli araç yaygınlaştıkça marka özelinde konular işimizi kolaylaştıracaktır.
Avenger summit 1 yıldır kullanıyorum. Gayet memnunum. Ufak tefek sorunlar çıkardı ama o kadar olur. İnternette kötüleyen çok, olumsuz deneyim yaşayan da çok var ama menzil konusu tüm elektrikli araçlar için böyle. Ne kadar basarsanız o kadar gidiyor.
Diğer araçlar için ayrıca merak edip araştırdığım için Jeep forumları bölümüne gelmiştim. Jeep'in yıllık servis bakım ücreti ne kadar? Ortalaması ne kadar? Elektrikli araçların bakım masrafı az diye konuşuluyordu. Yıllık bakımda motor yağı vs falan da olmadığı için değişim falan da olmadı ama 8800 lira civarında ücret çıkardılar. Bu konuda sikayetvarda da bir iki kişi yazmış. 2024 Ekim ayı için 7000, sonraki aylarda da 9000 liraya kadar çıkmış. Bayii'den bayii'ye biraz değişiyor ama genelde yüksek, yani değişen sadece polen filtresi ve ödediğimiz rakam bu. Neden diye sordum. 3.5 saat işçilik yazıyorlar ve işçiliğin birim fiyatı 3000-4000 şeklinde bir cevap aldım.
Karşılaştırma yapmadığım için bir şey de diyemiyorum ama bana hem elektrikli araç özelinde hem garantisinin devam etmesi için zorunlu olarak yaptırmamız gereken bir bakım olmasından dolayı fiyat çok fahiş geldi.
Ayrıca aracın 2023 sonu modellerini incelerken navigasyon olduğunu gördüm. Aracı alırken navigasyon olmadığını söylediler, bunun sadece yazılımla ilgili olduğunu sanıyordum yani çok yakın bir önceki modellerde navigasyon var, videolarda görebilirsiniz ama maalesef 2023 sonu Türkiye'ye gelen summit modellerinde yok. Donanım olarak da yokmuş yani. Telefonla falan hallediyorsunuz ama araçta yerleşik olsa daha güzel olurdu.
-
2023 ekim tarihli bir siteden navigasyon sisteminin fotoğraflarını ekliyorum.
Şimdi bakarken fark ettim, 4g yazması ve "hey jeep" menüsü de yok yani bu modelde sanki direkt araba internete bağlanıyor gibi görünüyor. Belki de olmaması iyi yani emin olamadım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X