Şimdi Ara

Jeremy Clarkson'un Jetta hakkindaki yorumu. sert hemde cok sert ! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
3
Favori
14.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Orijinalden alıntı: GOXB

quote:

quote:

quote:

quote:

Kim ne kadar bağırırsa bağırsın Jetta bu ülkede tutuluyor. İnşallah bir gün ben de Jetta sahibi olurum.

Bu ülkede yıllarca Şahin sattı, dünya paralar bayılındı, güvenlik özürleriyle kaç insana mezar oldu, millet 50 bin dolara Chevrolet alırken biz 130 bin dolara Serçe aldık. Neden? Parçası bulunuyor diye. Yedek parça hep canımızdan kıymetli oldu, hep...
    Türkiye'de bir araç tutuluyorsa, ben de bu aracı beğeniyorsam kendimi yanlış yolda sayarım.

Bunun konumuzla alakası nedir? O zamanlar alınabilecek Tofaş ve Renault vardı. İnsanlar eli mecbur sıraya giriyordu. Yarbay rütbesindeki birisine yakışmayacak derecede saçma bir mesaj yazmışsınız. Siz yanlış yollara sapmayın sakın...

İşte yazdığımı anlayamadığın için otomobilde hala yontma taş devrindeyiz. Anlasan kurtulacağız.
    Ayrıca el mahkum falan değildi, bizim memleketimizde 50 bin dolarlara Chevrolet satıldı.

İthal ikamesi diye birşey duydun mu arkadaşım. Google'a yaz, öğren, gel sonra konuşalım.

Ha ben ithalat masrafını düşerek mi 50 bin dolar diyorum?

"İthal İkamesine Dayalı Sanayileşme Stratejisi" Türkiye'nin 1963-1980 arası uyguladığı ekonomik kalkınma stratejisidir. Sonrakini de siz okuyup öğrenin. Hey Allahım sen bana sabır ver.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kim ne kadar bağırırsa bağırsın Jetta bu ülkede tutuluyor. İnşallah bir gün ben de Jetta sahibi olurum.

Bu ülkede yıllarca Şahin sattı, dünya paralar bayılındı, güvenlik özürleriyle kaç insana mezar oldu, millet 50 bin dolara Chevrolet alırken biz 130 bin dolara Serçe aldık. Neden? Parçası bulunuyor diye. Yedek parça hep canımızdan kıymetli oldu, hep...
    Türkiye'de bir araç tutuluyorsa, ben de bu aracı beğeniyorsam kendimi yanlış yolda sayarım.

Bunun konumuzla alakası nedir? O zamanlar alınabilecek Tofaş ve Renault vardı. İnsanlar eli mecbur sıraya giriyordu. Yarbay rütbesindeki birisine yakışmayacak derecede saçma bir mesaj yazmışsınız. Siz yanlış yollara sapmayın sakın...

İşte yazdığımı anlayamadığın için otomobilde hala yontma taş devrindeyiz. Anlasan kurtulacağız.
    Ayrıca el mahkum falan değildi, bizim memleketimizde 50 bin dolarlara Chevrolet satıldı.

İthal ikamesi diye birşey duydun mu arkadaşım. Google'a yaz, öğren, gel sonra konuşalım.

Ha ben ithalat masrafını düşerek mi 50 bin dolar diyorum?

"İthal İkamesine Dayalı Sanayileşme Stratejisi" Türkiye'nin 1963-1980 arası uyguladığı ekonomik kalkınma stratejisidir. Sonrakini de siz okuyup öğrenin. Hey Allahım sen bana sabır ver.

İşte sen de ithal ikamesini okursan, yerel şirketlerin bu ranttan yararlanarak serçe'yi 3 kat daha pahalıya sattığını göreceksin. İkame olmasa zaten araba 20 bin dolar olacaktı ama Serçe yine 60 bin dolara satılacaktı.
    Bana başlığı sallayıp kaçıyorsun ama bildiklerin yine Google aramasında çıkacaklardan ibaret, ders notlarını kurcalarsan bir şeyler öğrenebilirsin. Google olmaz.
    Bir şeyi ya tam yap, ya da bırak hiç yapma.

• Ben size onu diyorum zaten. İnsanların seçim şansı yoktu mecburdular o araçları almaya. Yani o günlerle bugünleri kıyaslayamazsınız. Şimdi ise birçok alternatif var fakat insanlar VW ni seviyor ve tutuyor. Ha bu durumun tam tersi ABD'de veya Ortadoğu'da olabilir. ABD'de Jetta'ya hatun arabası gözüyle bakıyorlar. Fakat bu ülkede böyle. VW'nin bu ülkede sevilmesi otomobil konusunda yontma taş devrinde olduğumuzu göstermez. Fakat şu üçer cümlelik tartışma sizin muhakeme yeteneğinizin çok gelişmediğini gösteriyor. Bence siz bırakın bizlere ışık vermeyi, biz yontma taş devrinde yaşamaya devam edelim İyi forumlar dilerim.
  • quote:

Ben size onu diyorum zaten. İnsanların seçim şansı yoktu mecburdular o araçları almaya. Yani o günlerle bugünleri kıyaslayamazsınız. Şimdi ise birçok alternatif var fakat insanlar VW ni seviyor ve tutuyor. Ha bu durumun tam tersi ABD'de veya Ortadoğu'da olabilir. ABD'de Jetta'ya hatun arabası gözüyle bakıyorlar. Fakat bu ülkede böyle. VW'nin bu ülkede sevilmesi otomobil konusunda yontma taş devrinde olduğumuzu göstermez. Fakat şu üçer cümlelik tartışma sizin muhakeme yeteneğinizin çok gelişmediğini gösteriyor. Bence siz bırakın bizlere ışık vermeyi, biz yontma taş devrinde yaşamaya devam edelim İyi forumlar dilerim.

Siz hiç bir Alman'a sizin oralarda VW nasıl bir araba diye sordunuz mu?

VW ne Reno'dan Ne Fiat'tan Ford'dan ne de Japon araçlarından ÜSTÜN bir araç değildir. Bir ÜST sınıfta asla değildir.
    Mercedes Volvo Audi ya da BMW ayarında hiç değildir.

Aksini düşünüyorsanız niyetinizi belli ediniz de bilelim.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DXM06 -- 18 Mart 2012; 9:06:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

quote:

Ben size onu diyorum zaten. İnsanların seçim şansı yoktu mecburdular o araçları almaya. Yani o günlerle bugünleri kıyaslayamazsınız. Şimdi ise birçok alternatif var fakat insanlar VW ni seviyor ve tutuyor. Ha bu durumun tam tersi ABD'de veya Ortadoğu'da olabilir. ABD'de Jetta'ya hatun arabası gözüyle bakıyorlar. Fakat bu ülkede böyle. VW'nin bu ülkede sevilmesi otomobil konusunda yontma taş devrinde olduğumuzu göstermez. Fakat şu üçer cümlelik tartışma sizin muhakeme yeteneğinizin çok gelişmediğini gösteriyor. Bence siz bırakın bizlere ışık vermeyi, biz yontma taş devrinde yaşamaya devam edelim İyi forumlar dilerim.

Sen hiç bir Alman'a sizin oralarda VW nasıl bir araba diye sordun mu?

VW ne Reno'dan Ne Fiat'tan Ford'dan ne de Japon araçlarından ÜSTÜN bir araç değildir. Bir ÜST sınıfta asla değildir.

Aha bi sazan daha. Arkadaşım ben nerde VW iyi araç dedim? Lütfen önce doğru dürüst bir oku. Bir kez daha yazayım. Ne kadar bağırırsanız bağırın, bu ülkede VW tutuluyor. Bunda anlamayacak ne var?

Bu arada Sn funkmaster bir mesajında demiş ki: "Bu ülkede 50 bin dolara Chevrolet satıldı."

Eğer 1950 li yılllardan bahsediyorsa kendileri, o zaman ki 50 bin dolar günümüzde 400.000 dolar yapıyor.

Not: VW araca maalesef henüz hiç sahip olamadım. Şu an Astra J kullanıyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

quote:

Sen hiç bir Alman'a sizin oralarda VW nasıl bir araba diye sordun mu?

Aha bi sazan daha. Arkadaşım ben nerde VW iyi araç dedim? Lütfen önce doğru dürüst bir oku. Bir kez daha yazayım. Ne kadar bağırırsanız bağırın, bu ülkede VW tutuluyor. Bunda anlamayacak ne var?

Bu arada Sn funkmaster bir mesajında demiş ki: "Bu ülkede 50 bin dolara Chevrolet satıldı."

Eğer 1950 li yılllardan bahsediyorsa kendileri, o zaman ki 50 bin dolar günümüzde 400.000 dolar yapıyor.

Not: VW araca maalesef henüz hiç sahip olamadım. Şu an Astra J kullanıyorum.

Size siz diye hitap eden birisine "aha bir sazan" şeklinde bir uslupla yazmanız ne kadar çok ya da az şey bilirseniz bilin öncelikle ne kadar saygısız bir insan olduğunuzu gösteriyor. Funkmaster'a verdiğiniz cevaplarda da forum adabını zorluyorsunuz.

Bu şekilde bir usluba sahip biriyseniz kendi kendinize sorun cevaplayın. Umurumda değil.

• Bana sataşan sizlersiniz. Başlık ilgimi çekti, girip fikrimi yazdım. Nerden bileyim bu forumda VW sevmek günahların en büyüğü imiş.
  • Mesajımın neresinde size sataşma var?
    Neyse uğraşamayacağım. Mesajlarınızı okuyanlar sizin nasıl birisi olduğunuzu anlayacaktır.
  • Jeremi senin agzini yerim ben :)
  • sert konuşmuş
  • Jetta çok kötü bir araç değil yerden yere vurmak biraz fazla haksızlık olur bence fakat parasının arabası da değil..Donanım açısından VW araçlar muadillerine göre biraz fakir veya o ekstra donanımları alınca araç servet ediyor..Bunu aslında VW sahipleri de biliyorlar ve belki kendileri de bundan muzdaripler,savunma yapmak isterlerse söyleyebilecekleri tek şey DSG ve tokluk hissi vs.vs..Bende Jetta'ya 70 bin ödesem kendimi motive edebilmek için tüm markalardan daha iyi-mükemmel diye yorum yapar savunurum,anlayabiliyorum hallerini..

Jeremy hepimiz nasıl fikir beyan ediyorsak kendi fikrini söylüyor..Bizde 1.6 105'lik TDi'lara toz kondurulmuyor,adam 2.0'a laf sokuyor,bence bizden daha geniş ve daha az duygusal bir bakış açısına sahip (istisna araçlar hariç)
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper216

vw üfürme bir markadır, aksini iddia edende üfürüyodur.

sümbül sahibine bak hele. bide poloyla falan karşılaştırıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizkubi

quote:

Orijinalden alıntı: bu tepenin ardı münih

Adam sadece Ferrari'lere binmiyor, yeri geldi Skoda Yeti'yi test etti öve öve bitiremedi, yeri geldi 100 pound a araba alıp km.lerce o arabayla gezindi durdu

Ayrıca bu herifin 911'lere müthiş gıcıktır, vosvos çakması der yani adam sözünü sakınmıyor hoşuna gitmediyse yerin dibine sokar arabayı

Çok da güzel program yapıyorlar, Türkiye'de 2 bölüm takla simulatörü, 2 bölüm de güvenli sürüş tekniği çekip araba programı diye utanmadan yayınlayanlara örnek olur inşallah

Sadece bu adam değil ki 911'lere gıcık olan bu işle yakından ilgili tanıdığınız dostunuz felan varsa sorun pek çok süper spor sever porsche'yi tasarım özürlü ,çirkin ve yetersiz bulur.Tanıdığınız veya forumda
    süper sporlarla ilgilenen varsa iyi bilir.

Bu yüzden olsa gerek 911 tarihte en çok satan spor otomobil konumunda. Ki hala Ferrari, Lambo gibi otomobillerden kat kat fazla satıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi transverse -- 18 Mart 2012; 16:58:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bora_T

Bunu aslında VW sahipleri de biliyorlar ve belki kendileri de bundan muzdaripler,savunma yapmak isterlerse söyleyebilecekleri tek şey DSG ve tokluk hissi vs.vs..Bende Jetta'ya 70 bin ödesem kendimi motive edebilmek için tüm markalardan daha iyi-mükemmel diye yorum yapar savunurum,anlayabiliyorum hallerini..

forumun büyük çoğunluğunu özetlediniz, tebrik ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trapspeed

quote:

quote:

Adam sadece Ferrari'lere binmiyor, yeri geldi Skoda Yeti'yi test etti öve öve bitiremedi, yeri geldi 100 pound a araba alıp km.lerce o arabayla gezindi durdu

Ayrıca bu herifin 911'lere müthiş gıcıktır, vosvos çakması der yani adam sözünü sakınmıyor hoşuna gitmediyse yerin dibine sokar arabayı

Çok da güzel program yapıyorlar, Türkiye'de 2 bölüm takla simulatörü, 2 bölüm de güvenli sürüş tekniği çekip araba programı diye utanmadan yayınlayanlara örnek olur inşallah

Sadece bu adam değil ki 911'lere gıcık olan bu işle yakından ilgili tanıdığınız dostunuz felan varsa sorun pek çok süper spor sever porsche'yi tasarım özürlü ,çirkin ve yetersiz bulur.Tanıdığınız veya forumda

Bu yüzden olsa gerek 911 tarihte en çok satan spor otomobil konumunda. Ki hala Ferrari, Lambo gibi otomobillerden kat kat fazla satıyor.

Boyle bi yorumu hangi mantikla yapiyosunuz anlamiyorum ki .

911 bildigin siradan araclar gibi seri uretime girmis bi arac azcik para basan aliyo ele dusmus bi arac fazla abartmaya gerek yok ferraiyle lamboyla bir tutmaya hic gerek yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

bir otomobilin çok satması onun satış ve pazarlama başarısıdır. model başarısı değil. model başarısı, satış başarısını etkileyen ama bağımsız bir değişkendir.
    farklı değişkenleri karıştırmayalım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

bir otomobilin çok satması onun satış ve pazarlama başarısıdır. model başarısı değil. model başarısı, satış başarısını etkileyen ama bağımsız bir değişkendir.

Aynen. Corolla'da buna açık ara örnektir. Dünya'da en çok satan model. Ama burda gelip corolla golften iyi desek yıkarlar ortalığı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

quote:

quote:

quote:

911 bildigin siradan araclar gibi seri uretime girmis bi arac azcik para basan aliyo ele dusmus bi arac fazla abartmaya gerek yok ferraiyle lamboyla bir tutmaya hic gerek yok.

Azıcık para basıp alınıyor dediğin 911 Turbo S'in 880,000 TL anahtar teslim fiyatı var.Ayrıca seri üretimi yanlış anlamda kullandınız heralde çünkü Rolls-Royce'undan Maybach'e kadar günümüz otomotiv sektörü seri üretim üstüne kurulu. 911 konusuna da gelince, Superspor performansını ve spor otomobil konforunu kombine edebilen Dünya'da benzeri az bulunan bir model serisidir 911. Ha siz Ferrari'yle, Lamborghini ile bir tutmayabilirisniz o size bağlı fakat Dünya sizin gibi düşünmüyor ne yazık ki.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

quote:

quote:

quote:

Azıcık para basıp alınıyor dediğin 911 Turbo S'in 880,000 TL anahtar teslim fiyatı var.Ayrıca seri üretimi yanlış anlamda kullandınız heralde çünkü Rolls-Royce'undan Maybach'e kadar günümüz otomotiv sektörü seri üretim üstüne kurulu. 911 konusuna da gelince, Superspor performansını ve spor otomobil konforunu kombine edebilen Dünya'da benzeri az bulunan bir model serisidir 911. Ha siz Ferrari'yle, Lamborghini ile bir tutmayabilirisniz o size bağlı fakat Dünya sizin gibi düşünmüyor ne yazık ki.

Evet seri uretim kelimesini yanlis kullandim farkindayim.880 bin tl size fazla bana azicik geliyo olabilir ayrica avrupa fiyatlarini kastederek soylemistim ama neyseeee sizin beyniniz sartlanmis bi kere 911 1 numara

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Mevzubahis konu ile sizin yazdığınız cevap elma ile armut durumda. Model başarısı ile satış rakamlarını arasında doğru orantı kurduğum bir mesaj göremiyorum. Denizkubi'nin, Porsche tasarımlarına tapan milyonlarca insan olduğunu bildiği halde, "birçok superspor otomobil sever 911'in tasarımını çirkin,özürlü,yetersiz bulur..." gibi kişisel yorum yapması üstüne gerçek hayatta böyle olmadığı, tasarım kriterlerin kişiden kişiye göre değişeceği bu yüzden tarihte en çok satan spor otomobilin Porsche olduğunu belirttim. İnsanlar bu otomobillere servet ödüyor ve severek alıyorlar. Bunun satış,pazarlama ile orantısı minimumdur. B segmenti otomobilleri değiller bunlar.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.