Şimdi Ara

Jeremy Clarkson'un Jetta hakkindaki yorumu. sert hemde cok sert ! (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
3
Favori
14.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Killer_Elite

Evet seri uretim kelimesini yanlis kullandim farkindayim.880 bin tl size fazla bana azicik geliyo olabilir ayrica avrupa fiyatlarini kastederek soylemistim ama neyseeee sizin beyniniz sartlanmis bi kere 911 1 numara

Çok garip gerçekten. Benim "911 tarihte en çok satan spor otomobil" cümlemi heralde "911 tarihte üretilen en iyi spor otomobil" olarak okudunuz. Tartışma uslubundan haberdar olmadan bence alıntı yapmayın.
  • Baskasini bilmem de 997 kasa bir 911 gorunce kalbimde carpinti basliyor. 996 kasa gercekten cirkindi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _eRay -- 18 Mart 2012; 18:02:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Orijinalden alıntı: GOXB

Kim ne kadar bağırırsa bağırsın Jetta bu ülkede tutuluyor. İnşallah bir gün ben de Jetta sahibi olurum.

Bu ülkede yıllarca Şahin sattı, dünya paralar bayılındı, güvenlik özürleriyle kaç insana mezar oldu, millet 50 bin dolara Chevrolet alırken biz 130 bin dolara Serçe aldık. Neden? Parçası bulunuyor diye. Yedek parça hep canımızdan kıymetli oldu, hep...
    Türkiye'de bir araç tutuluyorsa, ben de bu aracı beğeniyorsam kendimi yanlış yolda sayarım.

@ funkmaster bu forumda yorumları dikkate alınacak 3-5 kişiden birisin.

tamamiyle katılıyorum @funkmaster

• 25 senedir,tdi motoru kullanan vw nin neyini övüyorsunuz anlamıyorum ki,döt kadar arabaya tdi motor koyar 100k yapmadan turboyu yer,psa hdi'yi icat etti,mercedes cdi'yi,ne bileyim dci'si var cdti 'si var hala tdi peşinde koşuyorlar,neyini savunursunuz anlamıyorumki,bide türkiyede en cok tutulan vw o zaman en iyisi o mantığınıza söviyim ben sizin :D,zamanında da şahin doğan en iyisi derdi halk,çünkü gücü ona yetiyordu ona biniyordu,fakat böyle bir mantık yemiyor be arkadaş,hondanın toyotanın motoruna ulaşabilmesi için vw'nin 100 fırın ekmek yemesi lazım,palio'ydu ilk aracım,aynı gün arkadaşımda polo tdi aldı,ben 170 bin de sattım o 110 binde sattı 1 kere turbo yedi,bir kere motor yaptırdı,teker bilyalarından rotundan balansından faturaları topladık,8500 lira masraf etmişti,sene 2006 benim toplam yaptığım masraf 2100 lira lan tek yaptığım 4 teker yenilemek,su yağ ıvır zıvır,ha bide radyatör kapağını kaybetmiştim onu aldıydım:D

• quote:

Orijinalden alıntı: portalkal

25 senedir,tdi motoru kullanan vw nin neyini övüyorsunuz anlamıyorum ki,döt kadar arabaya tdi motor koyar 100k yapmadan turboyu yer,psa hdi'yi icat etti,mercedes cdi'yi,ne bileyim dci'si var cdti 'si var hala tdi peşinde koşuyorlar,neyini savunursunuz anlamıyorumki,bide türkiyede en cok tutulan vw o zaman en iyisi o mantığınıza söviyim ben sizin :D,zamanında da şahin doğan en iyisi derdi halk,çünkü gücü ona yetiyordu ona biniyordu,fakat böyle bir mantık yemiyor be arkadaş,hondanın toyotanın motoruna ulaşabilmesi için vw'nin 100 fırın ekmek yemesi lazım,palio'ydu ilk aracım,aynı gün arkadaşımda polo tdi aldı,ben 170 bin de sattım o 110 binde sattı 1 kere turbo yedi,bir kere motor yaptırdı,teker bilyalarından rotundan balansından faturaları topladık,8500 lira masraf etmişti,sene 2006 benim toplam yaptığım masraf 2100 lira lan tek yaptığım 4 teker yenilemek,su yağ ıvır zıvır,ha bide radyatör kapağını kaybetmiştim onu aldıydım:D

Vw yakin zamanda CR teknolojisine gecti hocam.

Bknz. Cr tdi :)

• ''Bu ülkede VW tutuluyor''...

Kaç senedir? Yıl olarak hatırlamam ama Bora piyasaya çıkmadan önce bu ülkede görebileceğiniz VW'ler ancak gurbetçi arabalarıydı. Hatta Bora'nın da rakipleri kadar sattığını hiç sanmam. İki eski kasa Passat ,VW'in dönüm noktası oldu aslında bizde...

Demek istediğim devir değişir devran döner...Bazı markalar atılım yapar. Bir zamanlar Mazda 323-626 diye millet geberiyordu.

911'in Jetta'yla ne alakası var? Miata gelmiş geçmiş en çok satan spider diye Mazda mı alalım?

911'in başarısı, en hızlı ,en güzel olmasında değil haftanın 7 günü zevkle kullanılabilinecek bir spor araç olmasıdır.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

Kim ne kadar bağırırsa bağırsın Jetta bu ülkede tutuluyor. İnşallah bir gün ben de Jetta sahibi olurum.

Bu ülkede yıllarca Şahin sattı, dünya paralar bayılındı, güvenlik özürleriyle kaç insana mezar oldu, millet 50 bin dolara Chevrolet alırken biz 130 bin dolara Serçe aldık. Neden? Parçası bulunuyor diye. Yedek parça hep canımızdan kıymetli oldu, hep...
    Türkiye'de bir araç tutuluyorsa, ben de bu aracı beğeniyorsam kendimi yanlış yolda sayarım.

Bunun konumuzla alakası nedir? O zamanlar alınabilecek Tofaş ve Renault vardı. İnsanlar eli mecbur sıraya giriyordu. Yarbay rütbesindeki birisine yakışmayacak derecede saçma bir mesaj yazmışsınız. Siz yanlış yollara sapmayın sakın...

sen aracın "tutuyor" olmasıyla, iyi olmasını ilişkilendirmişsin,

funkmaster da şahin örneği ile senin tezini çürütmüş.

şimdi de konuyla ne ilgisi var diyorsun...

Birincisi ben Jetta iyi araç demedim, tutuluyor dedim. İkincisi insanlar Şahin'e bayılarak değil mecburiyetten bindi, o zamanların bugünle alakası yok. Lütfen arka tarafımızla okuyup yorum yapmayalım. O zamanlar Türkiye'de uygulanan ekonomi politikaları hakkında bilgi sahibi olun da sonra gelip bura da konuşun. Funkmaster dostum ben 2 senedir forumdayım kim olduğunu bilmiyorum, popüler bir adamsın anladığım kadarıyla fakat bence senin rütbeni "er" liğe düşürmek lazım.

demek inşallah bir gün sahibi olurum dediğin arabanın iyi olmadığını düşünüyorsun.

enteresan bir durum tabii...

ithal ikamesi politikası turgut özal dönemine kadar sürdü, o tarihe kadar satılan renaultlar, fiatlar da zaten o dönem için güncel ve iyi otomobillerdi. Daha bmw'nin 2002 ürettiği yıllar...

ama serbest pazara geçildikten sonra, 2001 yılına kadar kadar bu araçlar üretilmeye devam etti. fiyatları hiç de ucuz değildi. piyasaya onlarca farklı alternatif olduğu halde insanlar almaya devam ediyordu.

zaten o kadar uzağa gitmenin bir alemi yok. sene 2012 symbol hala en çok satan araç, iyi olmasa da inşallah bir gün sahibi olursun.

• Arkadaşlar Jetta için ruhsuz diyoruz plastiği sert diyoruz kapı içi plastikleri çok kötü diyoruz.Fakat o sınıfta alınacak başka bir araç gösterin.Fluence mi alalım fransız arabasına 5 kuruş vermem.Corolla mı alalım civic mi alalım Japon arabasını kapıma köpek diye bağlamam.Corolla yı kendim sürdüm gazı köklüyorsun arabada tık yok.Ayrıca araba dedinmi akla gelen ilk şey Almandır.Jetta nın kötü yanları fazla olabilir ama o sınıfta o fiyatta daha makul bir araç yoktur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aliberk Çakmak

Arkadaşlar Jetta için ruhsuz diyoruz plastiği sert diyoruz kapı içi plastikleri çok kötü diyoruz.Fakat o sınıfta alınacak başka bir araç gösterin.Fluence mi alalım fransız arabasına 5 kuruş vermem.Corolla mı alalım civic mi alalım Japon arabasını kapıma köpek diye bağlamam.Corolla yı kendim sürdüm gazı köklüyorsun arabada tık yok.Ayrıca araba dedinmi akla gelen ilk şey Almandır.Jetta nın kötü yanları fazla olabilir ama o sınıfta o fiyatta daha makul bir araç yoktur.

(SEDAN)
    Focus
    Elantra
    Lancer
    Mazda 3

Bir VW'in o fiyatla satılan herhangi bir aracına " daha makul bir araç yok " demekle siz zaten ohooooooooo biz neredeyiz siz neredesiniz.
    Bir sürü araç var ama GÖREN ya da GÖREBİLME YETENEĞİNE sahip insan YOK!

Ayrıca;

VW son yıllardakinin aksine 2. elde bu kadar prim yapan bir firma olasaydı ve Mazda ayarında bir ikinci ele sahip olsayı, ve Doğuş oto fiyatları şişirmeden satsaydı bugün VW tercih edilir miydi bu kadar sormak lazım.

Millet boşline VW'leri o fiyatlara neden alıyor? Rakiplerinin dolusunu almak varken? (1)Hayali prestij, (2) ikinci el değer, (3) Doğuş kazığına ortak olma arzusu

Son olarak VW kötü bir araba değildir.
    Orta sınıf araç segmentinin önde gelen araç üreticisidir. Burada VW'in araçlarına kötü ya da kalitesiz demiyorum. Öyle bir şey söz konusu olamaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Birakin artik su on yargili vw yaklasimlarini

Sizde biliyorsunuz

Vw

Renodan fiattan hyundaiden pejodan

Guvenlik ve saglamlik anlaminda hep bir adim ondedir

ahh ahh bi zamanlar cihanair vw'i toyota opel ford ve honda ile karşılaştırırdı
  • quote:

Arkadaşlar Jetta için ruhsuz diyoruz plastiği sert diyoruz kapı içi plastikleri çok kötü diyoruz.Fakat o sınıfta alınacak başka bir araç gösterin.Fluence mi alalım fransız arabasına 5 kuruş vermem.Corolla mı alalım civic mi alalım Japon arabasını kapıma köpek diye bağlamam.Corolla yı kendim sürdüm gazı köklüyorsun arabada tık yok.Ayrıca araba dedinmi akla gelen ilk şey Almandır.Jetta nın kötü yanları fazla olabilir ama o sınıfta o fiyatta daha makul bir araç yoktur.

Yavaş ya köpek falan. Sanki karşılaştırdığımız araçlar yada sizin yazdığınız araçlar çok mu farklı ? Aynı segment araçlar az dikkat edin yorumlarınıza.

• quote:

Hocam hakikaten abartı bir yorum olmuş, sonuçta Türkiye pazarında binlerce Civic, Corolla, Fluence kullanıcısı var, bu araç sahiplerine hakaret etme hakkını bize kimse vermez.

Kaldı ki, Jetta ile yukarıda bahsi geçen araçlar arası dağlar kadar fark ta yoktur, kalite-işçilik-konfor-yalıtım-yol tutuş-güvenlik-tüketim-2.el-tasarım az çok aynıdır.

• Benim anlamadığım olay neden bu kadar tartışma yaşanıyor.Jetta dier otomobiller gibi 4 tekerlekli bi araç benim hoşuma gider 80 bin küsür basarım highline alınır hosuma gitmez giderim 5 binliraya şahin alırım tamamen zevk meseli.renkler ve zevkler tartışılmaz herkes parasını basıp alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: faysalkaya

Benim anlamadığım olay neden bu kadar tartışma yaşanıyor.Jetta dier otomobiller gibi 4 tekerlekli bi araç benim hoşuma gider 80 bin küsür basarım highline alınır hosuma gitmez giderim 5 binliraya şahin alırım tamamen zevk meseli.renkler ve zevkler tartışılmaz herkes parasını basıp alıyor.

Kimsenin zevki kimseyi bağlamaz ama otomobil pazarı Türkiye'de sağlıklı bir şekilde büyümüyor. Doğuş otomobil fiyatlarını bastıkça ve insanlar bu paralara bu araçları aldıkça sektör nasıl sağlıklı ve nispeten eşit bir dağılımla büyüyebilecek?

Yani bu ülkede bir tek Ford Fiat Renault ve VW'mi kalsın isteniyor?
    Üstelik VW'in bu ülkede bir çivi bile çakmamış olmasından HİİİİİÇ BAHSETMİYORUM BİLE.

Yapmayın arkadaşlar. MERCEDES'in bile yatırımı vardır bu ülkeye. Ekmek yedirir. Hiç mi sorgulamıyorsunuz ayılıp bayıldığınız bu markaları? Bana ne bana ne diye diye bu hale geldik zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: DXM06

quote:

Benim anlamadığım olay neden bu kadar tartışma yaşanıyor.Jetta dier otomobiller gibi 4 tekerlekli bi araç benim hoşuma gider 80 bin küsür basarım highline alınır hosuma gitmez giderim 5 binliraya şahin alırım tamamen zevk meseli.renkler ve zevkler tartışılmaz herkes parasını basıp alıyor.

Kimsenin zevki kimseyi bağlamaz ama otomobil pazarı Türkiye'de sağlıklı bir şekilde büyümüyor. Doğuş otomobil fiyatlarını bastıkça ve insanlar bu paralara bu araçları aldıkça sektör nasıl sağlıklı ve nispeten eşit bir dağılımla büyüyebilecek?

Üstelik VW'in bu ülkede bir çivi bile çakmamış olmasından HİİİİİÇ BAHSETMİYORUM BİLE.

Yapmayın arkadaşlar. MERCEDES'in bile yatırımı vardır bu ülkeye. Ekmek yedirir. Hiç mi sorgulamıyorsunuz ayılıp bayıldığınız bu markaları? Bana ne bana ne diye diye bu hale geldik zaten.

Tamamda hocam şimdi adam parayı veriyor alıyor ne yapabilirsinizki.

• quote:

quote:

quote:

Tabiki verip alabilir. Hatta peşin bir miktar para verip 6 ay meksika'dan gelmesini bekliyor birde üstüne zammıda ödüyor. Doğuş'un sıfır efor ile döndürdüğü para hacmini düşünebiliyor musunuz?

Serbest piyasa tabiki herkes istediğini yapmak özgür. Benim kişisel görüşümdur, bunun sağlıklı olmadığını düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Tabiki verip alabilir. Hatta peşin bir miktar para verip 6 ay meksika'dan gelmesini bekliyor birde üstüne zammıda ödüyor. Doğuş'un sıfır efor ile döndürdüğü para hacmini düşünebiliyor musunuz?

Serbest piyasa tabiki herkes istediğini yapmak özgür. Benim kişisel görüşümdur, bunun sağlıklı olmadığını düşünüyorum.

Valla hocam haklısınız peşin para vercen bide beklicen ama insanlar bunu bilmiyorlar bunu söylediğiniz zamanda suçlu çıkarsınız o yüzden bırakın kim alırsa alsın.

• 7) Otomobil bölümde uyulması gereken en önemli konulardan biri FANATİKLİK konusudur. Fanatiklik Babında, yersiz ve sürekli tartışma yaratacak konular açan veyahut o markayı savunmak adına forumdaki üyelere hakaret mertebesinde mesajlar yazan ve de sürekli bir markayı körü körüne savunan üyeler hem yöneticiler tarafından uyarılabilir mesajları silinilebilir ileri gidildiği takdirde cezada alabilirler. Bu konu Forumun Özellikle Otomobil bölümü için kesinkes dikkate alınması gereken kurallarındandır

Forumda tam 4 gün önce bir VW konusunda CİHANAIR denen adama nick'in iyisimi CAHİLAIR olsun dedim diye zat-ı muhterem sevgili otomobil ve VW uzmanı, Jetta mutahassısı ve gözü dönmüş VW fanatiği varlık beni şikayet etmiş ve saygı değer yönetim de bana hakaret ve küfür ettim diye (sözüm ona nasıl hakaret veya küfür oluyorsa CAHİL lafı) bana 4 gün uzaklaşma verdi.

AMA NEDENSE BU ADAMA BİR UYARI VEYA CEZA VERİLMEZ!!! ADAM RESMEN FANATİKLİK YAPIP İNSANI TAHRİK EDİYOR VE YETMEDİ, BANA İLGİLİ KONUDA "SENİN GİBİ DEĞERSİZ ADAMA" DİYOR VE CEZA ALMIYOR. BU ADAMIN CEZA ALIP FORUMDAN UZAKLAŞTIRILMASINI İSTİYOR VE ŞU FANATİZM KURALINIZI UYGULAMANIZI RİCA EDİYORUM.

• Türk düşmanı bu adamın yorumlarını nasıl da keyifle izliyorsunuz hayret. Valla bravo size.

Konuya gelince, bu adam tabi ki yine saçmalamış. Kendi de biliyor ama bu tarz yorumlarla programa renk katayım diye düşünüyor herhalde.

Öncelikle bu adam dünyanın süper spor arabasını test etti değil mi. Günlük hayatta da herhalde Polo kullanmıyordur. Tabi ki Jetta'yı beğenmemesi normal. Ben de Ferrarilerle falan gezsem gelip de "Passat harika araba gerçekten" demem yani. Desem kuyruklu yalan olur.

Fakat burada komik olan orta sınıf arabalara binenlerin yaptığı yorumlar. Hiiiç bu mesajı alıntılayıp bizim yorum yapma hakkımız yok mu demeyin. Tabi ki var, ama 30 binlik arabaya binip de 2 kat paraya satılan arabaya "Gerçekten kötü" vs. gibi yorumlara ancak gülerim.

Gerçi DH'de boş boş konuşan çok. Ben kaç yıldır bu forumdayım. Kaç yıldır VW araçları bu parayı hak etmez, başarı sıralamasında da marka kalitesi olarak bilmem kaçıncı sıradadır. Siz burada atın tutun adam çatır çatır yapıyor, çatır çatır satıyor.

Kendi kendinize oynayın, eğlenin.

Şunu da söyleyeyim. Bazı forum üyeleri saygı sınırlarını aşıyor. Şurada Cihan arkadaş mesela 70 bini Jetta'ya verdi diye kafa bulanlar oldu. Terbiyesizliklerine veriyorum. Size ne acaba, para adamın parası değil mi? Benzer bir olay Golf GTI olayında yaşanmıştı. Neymiş o kadar para verilmezmiş. Sen ver(e)miyorsun diye başkasının da almaması mı gerekiyor.

• quote:

"Bu tarz düşünenlerden hala kaldı mı ya?" sorusuna cevap olduğunuz için teşekkürler. Müstehak size 85.000 olur İNŞALLAH JETTA

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.