Şimdi Ara

Jeremy Clarkson'un Jetta hakkindaki yorumu. sert hemde cok sert ! (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
3
Favori
14.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: GOXB

quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

demek inşallah bir gün sahibi olurum dediğin arabanın iyi olmadığını düşünüyorsun.

enteresan bir durum tabii...

ithal ikamesi politikası turgut özal dönemine kadar sürdü, o tarihe kadar satılan renaultlar, fiatlar da zaten o dönem için güncel ve iyi otomobillerdi. Daha bmw'nin 2002 ürettiği yıllar...

ama serbest pazara geçildikten sonra, 2001 yılına kadar kadar bu araçlar üretilmeye devam etti. fiyatları hiç de ucuz değildi. piyasaya onlarca farklı alternatif olduğu halde insanlar almaya devam ediyordu.

zaten o kadar uzağa gitmenin bir alemi yok. sene 2012 symbol hala en çok satan araç, iyi olmasa da inşallah bir gün sahibi olursun.

Sen galiba 1983 yılında haşırt diye tüm gümrük duvarları indi zannediyorsun. Dostum cevap vereceğim fakat noktadan sonra cümleye küçük harfle başlayan birisini muhatap alamam kendime. Öpüyorum tonton yanaklarından.

çapsız insanlar gibi fikirler hakkında söyleyecekleri tükenince insanlar hakkında konuşmaya başlarlar.

tıpkı senin yaptığın gibi.

• Arkadaşım demişsinde Mazda 3 lancer felan var diye.O araçlar bana zevk vermiyor.Ben bir işi zevk için yaparım yaptığım iş bana tad vermicekse zevk vermicekse niye yapayımki.Hiç düşündünüzmü VW neden bu kadar satılıyor.Eksikleri varmı var ama o arabanın içine bindiğinizde konfor hissi veriyor.

Bide Boşline felan demişsinizde arabada ne olmasını bekliyorsunuz.Bu tamamen ihtiyaç meselesidir herkes full alıcak diye birşey yok.

Bu arada Civic 'i felan ezmiyorum.Araba tamamen zevk meselesidir ben bana zevk verecen araçları kullanırım.Şu ana kadar bir tek 1997 Corolla kullandım onun dışında hep Alman.

İyi akşamlar...
  • Aha burayada ekleyeyim bakın utanmaz adamlar woswosu ne ile kıyaslamış. Ya utanmadan aynı videoya almış ayıp vallahi de billahi de ayıp. İnsanlar artık woswosu hyundai ile kıyaslayacak kadar salak.
    http://www.youtube.com/watch?v=XJXo821p6qk

dahası da var:
    http://www.youtube.com/watch?v=88xX5SPwKR4

3 e 2 kazanmış galiba.:))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etufekci -- 19 Mart 2012; 17:59:35 >

• quote:

Orijinalden alıntı: keremersoy

jeremy jettayı böyle yorumluyorsa jetta+doğuşu nasıl değerlendirir acaba

Mesleği bırakır.
  • vw nin avukatlığını yapacağınıza bizim niye vw gibi bir otomotiv firma kuramıyoruz diye düşünün.elin gavurlarına sürekli para ödeyip bağımlı ve asalak bir hale geldik,
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

vw nin avukatlığını yapacağınıza bizim niye vw gibi bir otomotiv firma kuramıyoruz diye düşünün.elin gavurlarına sürekli para ödeyip bağımlı ve asalak bir hale geldik,

Bu araç Meksika yerine Ülkemizde yapılsa kimse almaz.

Opel yıllar önce İzmirde fabrika kurdu Türk insanı sedan sever diye Vectra üretimine başladı. Yurdum insanı ithal Astraya hücum etti.

Yanlış yaptık diye Astra üretimine döndü. Halkımız Vectraya döndü. Adamlar fabrikayı kapatıp ithalata döndü.

İthal eşek getir memleketteki atlardan çok satar. Yabancı hayranlığı bu düzeyde.
  • Vw fanatizm. Baska bir sey degil.

En koyu vw'ciler araclarini servisten topluyorlar. Daha cok toplarlar.

İlk aracini alacak olan arkadasim. Sana diyorum: takintili, tutucu bir adamsan vw alma.

Aracin her yyeri dokuluyor. Asigim arabama diyor.

Bunlardan olma :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali1623

Arkadaşım demişsinde Mazda 3 lancer felan var diye.O araçlar bana zevk vermiyor.Ben bir işi zevk için yaparım yaptığım iş bana tad vermicekse zevk vermicekse niye yapayımki.Hiç düşündünüzmü VW neden bu kadar satılıyor.Eksikleri varmı var ama o arabanın içine bindiğinizde konfor hissi veriyor.

Bide Boşline felan demişsinizde arabada ne olmasını bekliyorsunuz.Bu tamamen ihtiyaç meselesidir herkes full alıcak diye birşey yok.

Bu arada Civic 'i felan ezmiyorum.Araba tamamen zevk meselesidir ben bana zevk verecen araçları kullanırım.Şu ana kadar bir tek 1997 Corolla kullandım onun dışında hep Alman.

İyi akşamlar...
    Vay arkadaş ne konformuş. Anlat anlat bitiremediler.

VW resmen kör etmiş milleti.

Bu ülkede böyle düşünenlere DOĞUŞ'ta müstehak VW'de müstehak. Alın hayırını görün. Sizin için tek temennim Allah kazadan beladan korusun başka bir şey istemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: GOXB

quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

demek inşallah bir gün sahibi olurum dediğin arabanın iyi olmadığını düşünüyorsun.

enteresan bir durum tabii...

ithal ikamesi politikası turgut özal dönemine kadar sürdü, o tarihe kadar satılan renaultlar, fiatlar da zaten o dönem için güncel ve iyi otomobillerdi. Daha bmw'nin 2002 ürettiği yıllar...

ama serbest pazara geçildikten sonra, 2001 yılına kadar kadar bu araçlar üretilmeye devam etti. fiyatları hiç de ucuz değildi. piyasaya onlarca farklı alternatif olduğu halde insanlar almaya devam ediyordu.

zaten o kadar uzağa gitmenin bir alemi yok. sene 2012 symbol hala en çok satan araç, iyi olmasa da inşallah bir gün sahibi olursun.

Sen galiba 1983 yılında haşırt diye tüm gümrük duvarları indi zannediyorsun. Dostum cevap vereceğim fakat noktadan sonra cümleye küçük harfle başlayan birisini muhatap alamam kendime. Öpüyorum tonton yanaklarından.

bu da başka bir çeşit

• E yani şimdi VW sahiplerine ve gözü dönmüş VW sahibi fanatiklere kızmamak lazım. Adam 70-80 bin lira verip Jetta almış tabiki ona Mercedes/BMW muamelesi yapacak. Hani derler ya bizlere kedi erişemediği ciğeri mundar eder diye. Onlarda erişemedikleri Mercedes ve BMW'leri mundar edip Jetta, Golf, Passat alıp hindistan eşeği muamelesi yaparlar. Eşeğe altın semer vursan eşek eşektir. Allahın DOSBAĞA'sı işte. Kimse yüzüne bakmazdı 80'li yıllarda Jetta'nın. Passat desen hilkat garibesi gibiydi, onunda yüzüne bakmazdı kimse. Sonra Jetta bitti Vento oldu. 1997 yılıydı ve Zincirlikuyu - Kore şehitleri caddesinde çalışırken Ege Bank vardı. Tüm arabaları lacivert Ventoydu. Plakaları 34 EGE diye giderdi. 97 yılında ben 22 yaşındaydım. Vento bitti ve 99'da BORA çıktı. Yanlış hatırlamıyorsam 1999'da geldi galiba BORA'lar çünkü ben askerdim. Bora'lar nefisti işte. O efsane kasa 1996 - 2004 arası üretilen Passat'lar ve Golf IV'ler efsaneydi gerçekten. Sonra Bora'da bitti yine Jetta'ya döndüler. Bir istikrarsızlıktır gidiyor bu Golf'ün bagajlı modelinde. Belki yine Jetta'dan sonra Ventoya veya Boraya dönebilirler. İşte o Bora'nın bir ruhu vardı. Kısaca lafın özü, VW işte VEWE. Sıradan bir araba işte. 70 bin lira diye Jetta sanki BMW 3 veya Mercedes C serisi ile aynı değerde. Astra'yı ve Focusu tercih ederim bir Golf ve Jettaya. Mondeo ve İnsignia'yı tercih ederim bir Passat'a. Fluence, Megane HB ve Latütte yabana atılamaz. Megane ve Fluence ön konsol tasarımında biraz garipler ama arabalar donanım ve özellik bakımından VW grubundan aşağı da değiller, özellikle de Latüt.
    Ancak bu arabaların hiç biri Japonlar gibi de estetik ve zarif olamazlar. Hatta bir Subaru Impreza ve Mitsubishi Evo asla olamazlar. Eğer ağır başlıyım diyorsan COROLLA. Sportif biriyim diyorsan CIVIC. Agresif ve yarışçı bir ruhum var diyorsan Subaru ve Mitsubishi. Mazbut ve mütevazi biriyim diyorsan Fluence. Sıradışı olmak istiyorsan Alfa Romeo. Eğer dikkat çekmek istiyor ve Alman olsun diyorsan AStra veya FOCUS. Sıradan biriysen illa ki Alman olsun deyip saçacak paran varsa Jetta. Yok ben Kore'lileri seviyorum diyorsan CRUZE veya Elentra.

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

E yani şimdi VW sahiplerine ve gözü dönmüş VW sahibi fanatiklere kızmamak lazım. Adam 70-80 bin lira verip Jetta almış tabiki ona Mercedes/BMW muamelesi yapacak. Hani derler ya bizlere kedi erişemediği ciğeri mundar eder diye. Onlarda erişemedikleri Mercedes ve BMW'leri mundar edip Jetta, Golf, Passat alıp hindistan eşeği muamelesi yaparlar. Eşeğe altın semer vursan eşek eşektir. Allahın DOSBAĞA'sı işte. Kimse yüzüne bakmazdı 80'li yıllarda Jetta'nın. Passat desen hilkat garibesi gibiydi, onunda yüzüne bakmazdı kimse. Sonra Jetta bitti Vento oldu. 1997 yılıydı ve Zincirlikuyu - Kore şehitleri caddesinde çalışırken Ege Bank vardı. Tüm arabaları lacivert Ventoydu. Plakaları 34 EGE diye giderdi. 97 yılında ben 22 yaşındaydım. Vento bitti ve 99'da BORA çıktı. Yanlış hatırlamıyorsam 1999'da geldi galiba BORA'lar çünkü ben askerdim. Bora'lar nefisti işte. O efsane kasa 1996 - 2004 arası üretilen Passat'lar ve Golf IV'ler efsaneydi gerçekten. Sonra Bora'da bitti yine Jetta'ya döndüler. Bir istikrarsızlıktır gidiyor bu Golf'ün bagajlı modelinde. Belki yine Jetta'dan sonra Ventoya veya Boraya dönebilirler. İşte o Bora'nın bir ruhu vardı. Kısaca lafın özü, VW işte VEWE. Sıradan bir araba işte. 70 bin lira diye Jetta sanki BMW 3 veya Mercedes C serisi ile aynı değerde. Astra'yı ve Focusu tercih ederim bir Golf ve Jettaya. Mondeo ve İnsignia'yı tercih ederim bir Passat'a. Fluence, Megane HB ve Latütte yabana atılamaz. Megane ve Fluence ön konsol tasarımında biraz garipler ama arabalar donanım ve özellik bakımından VW grubundan aşağı da değiller, özellikle de Latüt.
    Ancak bu arabaların hiç biri Japonlar gibi de estetik ve zarif olamazlar. Hatta bir Subaru Impreza ve Mitsubishi Evo asla olamazlar. Eğer ağır başlıyım diyorsan COROLLA. Sportif biriyim diyorsan CIVIC. Agresif ve yarışçı bir ruhum var diyorsan Subaru ve Mitsubishi. Mazbut ve mütevazi biriyim diyorsan Fluence. Sıradışı olmak istiyorsan Alfa Romeo. Eğer dikkat çekmek istiyor ve Alman olsun diyorsan AStra veya FOCUS. Sıradan biriysen illa ki Alman olsun deyip saçacak paran varsa Jetta. Yok ben Kore'lileri seviyorum diyorsan CRUZE veya Elentra.

Herkese inceden dokundurma olmuş . Üslub güzel

• Zaten oturacak bir evin, iyi bir işin ve 100 bin liraya kadar da paran varsa bu arabalar. 100 bin liradan daha fazla paran olup genel müdür veya iş adamıysan zaten ibre Mercedes, BMW, Range Rover, vb. arabalara doğru gider.
  • quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

Zaten oturacak bir evin, iyi bir işin ve 100 bin liraya kadar da paran varsa bu arabalar. 100 bin liradan daha fazla paran olup genel müdür veya iş adamıysan zaten ibre Mercedes, BMW, Range Rover, vb. arabalara doğru gider.

Haklısın yazdıklarında benimde bahsettiğim Passat almış 90 'a hemde 1.4 motor . Buna bu parayı veren( verebilen ) gitsen F10 alsın veya C alsın yine benzinli birazda kaite görsün . VW ile Mercedes - BMW aynı değildir.
  • Jeremy clarkson hemen hemen bütün testlerinde ağır, objektif ve mizahi eleştiriler yapıyor. Türkiyedeki programlarda araçların teknik özellikleri söylenip bu araba mükemmel kaçırmayın alın deniyor sanki reklamını yapıyor.Millet olarak böyle eleştirilere alışık olmadığımız için birçok arkadaş tepki göstermiş
  • Arkadaşlar gerçekten çok düşük muhabbetler yapıyorsunuz.Biri demişki 70 bin vermiş tabi ki övecek.Sanane kardeşim 70 bin senin cebindenmi çıkıyor ?Para benim param istediğimi yaparım.Arabayı beğenmiyosan almazsın sen bu kadar basit.Millet arabaya binmemiş sağdan soldan duyduğuyla gelmiş burda eleştiriyor.Gidin bir test edin ondan sonra gelin burda konuşun.Milletin laf ettiği o TSI motor 4 yıl üst üste yılın en iyi motoru seçildi.Arabanın kasasını bile beğenmeyenler var o eski kasada ne vardıki odun gibi arabaydı ama bu arabanın bir zerafeti bir albenisi var.Kapı plastiği kötü demişsiniz neye göre kötü ? Bir mercedes 'e göre kötü derseniz tamam eyvallah ama millet çıkmış Fluence Jetta dan kaliteli diyor.Bir gidin işinize arkadaşım ya.Biri demiş yok civic şöyle corolla böyle ben o iki aracıda kullandım ikiside para etmez arabalar.Corollanın ederi en fazla 40 Bin dir çıkmış Full ünü 60 a satıyolar.

Mazdanın yine bir albenisi var ama diğer araçlar samimi söylüyorum para etmez.

İyi akşamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Aliberk Çakmak

Arkadaşlar gerçekten çok düşük muhabbetler yapıyorsunuz.Biri demişki 70 bin vermiş tabi ki övecek.Sanane kardeşim 70 bin senin cebindenmi çıkıyor ?Para benim param istediğimi yaparım.Arabayı beğenmiyosan almazsın sen bu kadar basit.Millet arabaya binmemiş sağdan soldan duyduğuyla gelmiş burda eleştiriyor.Gidin bir test edin ondan sonra gelin burda konuşun.Milletin laf ettiği o TSI motor 4 yıl üst üste yılın en iyi motoru seçildi.Arabanın kasasını bile beğenmeyenler var o eski kasada ne vardıki odun gibi arabaydı ama bu arabanın bir zerafeti bir albenisi var.Kapı plastiği kötü demişsiniz neye göre kötü ? Bir mercedes 'e göre kötü derseniz tamam eyvallah ama millet çıkmış Fluence Jetta dan kaliteli diyor.Bir gidin işinize arkadaşım ya.Biri demiş yok civic şöyle corolla böyle ben o iki aracıda kullandım ikiside para etmez arabalar.Corollanın ederi en fazla 40 Bin dir çıkmış Full ünü 60 a satıyolar.

Mazdanın yine bir albenisi var ama diğer araçlar samimi söylüyorum para etmez.

İyi akşamlar...

"Jetta'ya 70bin veren verir para sizin cebinizden çıkmıyor" demişsiniz. Arkasından Corolla için benzer lafı siz etmişsiniz. Pardon ama abes olmuş

• Abes olan kısım neresi ? Evet corollanın en fazla 40 bin edeceğini düşünüyorum.Günümüz koşullarıyla yani.
  • quote:

Abes olan kısım neresi ? Evet corollanın en fazla 40 bin edeceğini düşünüyorum.Günümüz koşullarıyla yani.

Şaka gibisin
  • Jeremy Clarkson'un yaptığı TopGear ve onun dışındaki hemen her programı izlemişimdir. Hatta bazılarını 3-4 kere izlemişimdir, hala da izlerim. Kendisi sıradan bir İngiliz ne kadar Türk düşmanıysa, o kadar Türk düşmanıdır. Türkiye'de geçen programı, "Meet The Neighbours" serisindeki Almanya, Fransa ve bir çok Avrupa ülkesine söyledikleri yanında çok masum kalır. Adamın tarzı böyle, bize karşı nefret beslediğini zannetmiyorum. Besliyorsa bile, bunu henüz göstermedi. Yalnız aşırı bir İngiliz milliyetçisi olduğunu da rahatlıkla söyleyebilirim.

Clarkson'un Jetta'nın yeni modeline bu kadar ağır eleştiriler getirmesinin altında, Top Gear ekibinin nedeni belirsiz olan Meksika düşmanlığının olduğunu düşünüyorum. Birkaç bölümlerinde bu ülke hakkında şakadan uzak ve hiç de tarzları olmayan şekilde hakarete varan sözler ettiler.

Ayrıca Clarkson sık sık kendisiyle çelişen yorumlar yapmaktan çekinmez. Örneğin bir programında neredeyse dünyanın en iyi otomobili olarak anlattığı Golf 5 GTI'ın kardeşi 31 beygir güçsüz olan Golf 5 GT bir yazısında dünyanın en kötü otomobili olabilir.

Yine de yeni Jetta konusundaki hislerine katılıyorum :)

• quote:

Abes olan kısım neresi ? Evet corollanın en fazla 40 bin edeceğini düşünüyorum.Günümüz koşullarıyla yani.

Zaten ÖTV zammı gelmeden önce baz modeli 32 bin,Elegant(Full) modeli 41 bin liraydı

Not:ÖTV 2.0 üstüne geldi deme aradaki fark çok açıldı diye bütün markalar 1.6 altı araçlarada zam yaptı.Bugün 32 bine C segmenti araç almak imkansız
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.