Şimdi Ara

Jetta kullanıcılarından motor seçimi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar , çok kısa bir süre sonra jetta comfortline manuel vites araç alıyorum.

Kararsızlık yaşadığım nokta motor seçimi , aradaki fiyat farkları , tüketim değerleri vs seçim yapmayı zorlaştırıyor.

İstanbul avrupa yakası trafiğinde aylık ortalama 1200 km , yıllık 2 sefer uzun yol dahil yıllık total 16000 km yol yapıyorum maximum.

7 senedir polo TDI kullanıcısıyım biraz da olsa performans beklentim var. Bu alacağım aracı da en az 3-4 sene kullanırım.

Özellikle motor performas / tüketim değerleri açısından görüşler çok önemli , mesela jetta 1.2 TSI uzun yolda güç olarak yeterli mi , mesela eski polo TDI ile tatil yolunda yüklü halde kullanırken araç sollamak cidden mesele,

bu tip şikayeti olanlar varmı ?

Kağıt üzerinde dizel ve benzinli araç arasındaki fiyat farkı yaklaşık 80.000 km den sonra ancak dizel lehine avantaja dönüşüyor , gerçek uygulamada da böylemi ?

1.2 TSI (46.200 TL) - 1.4 TSI (49.200 TL ) - 1.6 TDI (60.800 TL) seçenekleri arasında tercih yapmak için özellikle jetta veya aynı motorları kullanan vw grubu araç sahibi arkadaşlardan tavsiye bekliyorum lütfen.

• Mrb arkadaşım ben sana en objektif yorumu yapıyım sen diğer söylenenlere fazla kulak asma ben 4 aydır 1.2 tsi comfortline sahibiyim. Bundan öncede 2011 1.6 tdci focusum vardı. Yılda 16.000 km oldukça fazla ben olsam benzinli düşünmem. İstanbul dur kalk trafikte deneyimle sabit 9-10 litre yakar. Ben ankarada trafikte pek kullanmıyorum işe gidip gelmiyorum. Boş olan saatlerde 5 litre yaktığım bile oluyo ama şu anki aldığımdan beri olan ortalamam 7.3 bu demektirki istanbulda 8-8,5 falan garanti yakarsın. Turbo açılınca araç oldukça ekonomik. Bir hafta önce antalya ya gittim geldim. Öyle süper araba falan sollayamıyosun yokuşlarda hızlanması iyi değil. focuslada uzun yola gittim o buna göre çok çok iyiydi. şehir içinde klima açınca öyle böyle yığılmıyo araba resmen gitmiyor. Gidiyor süper falan diyenlere aldırma. peki madem öyle sen niye satmıyosun dersen olumlu yanlarını söyleyim ben zevk için biniyorum şehir içi trafiksiz ortamda gayet ekonomik çünkü turbo devrede. Klimayı genelde kullanmıyorum. Aylık yakıt masrafım 170-180 TL civarında ortalamam da 7.3 yani 30-35 krş arası torku benzinlilere göre daha iyi. Bence ses dışında dizel güçlü bir arabanın keyfini hiçbiri vermiyor en az 250 tork olması lazım. Umarım yardımcı olmuşumdur. Tercihini ona göre belirlersin ama dizel alamıyosan 1.4 tsi almanında pek anlamı yok. 1.2 ile hemen hemen aynı.

• Vakit ayırıp cevapladığınız için teşekkür ederim .

VW ciddi bir bekleme süresi veriyor 1.2 tsi için kasım ayı teslimatından sözediliyor şaşırdım kaldım :(

Bir ay max beklerim gibime geliyor daha fazla olursa başka markalardan alternatifleri değerlendirmek durumunda kalıcam ki şu sıralar bir çok kişi VW den 3-5 ay bekleme olayından dolayı başka markalara kayıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.