Şimdi Ara

Jetta mı Elantra mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
3
Favori
18.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • elantranın 5 yıl garantısınide unutmayalım. Ingılterede 7 yıl, amerıkada 10 yıl garantıyle satılıyor elantra onuda belırtelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: timsah54

quote:

Orijinalden alıntı: trexin

elantra'yı 42.700 TL'ye aldığımızda 1.2 tsi comfortline jetta'ya bakmıştık. geçen sene kasım ayı idi. yanlış hatırlamıyorsam 50 bin TL liste fiyatı vardı. 1000 TL de tek kuruş indirim de yoktu. şimdi sahibinden.com'a bakın bu araçlar kaç liradan satılıyor. 42-42,5 bin TL arasında metalik renkli 1.2 tsi comfortline var. bahsettiğim fiyattan almış olan kişi 8 bin TL zarar etmiş 1 sene geçmeden eğer bu açıdan bakarsak. şu anda bu aracın liste fiyatı 46.200 TL olmuş zaten. kafadan 4 bin lira kayıp ve 2. el kaybını da üzerine ekleyin.

biz galerici değiliz. hangi aracın hangi fiyattan satılacağını, 5 sene sonra piyasa durumunu bilemeyiz. ama herkes 2. eli yok diye almazsa yani sıfırı satılmazsa zaten 2. eli olmaz aracın. bu kısır döngüyü meydana getiren de marka takıntısı.

Bir aracın ikinci el duruma ilişkin olarak söylenebilecek herşey bu yazıda var, herkes bir diğerinin fikirlerine saydı duymak zorunda, bu isteğe bağlılık değil zorunluluktur...

eksik yazı olmuş. 1000 TL metalik renk farkı var olacaktı. gerçekten geçen kasımda 50-51 bine satılan araçlar şu anda 42-42,5 bin arasına alınabiliyor. vw'den 2. elde kar etme olayı demek ki her modelde mümkün olmuyor. bu kadar zararı elantra yapmadı kimse kusura bakmasın

• elantra'nın yol tutuşuna laf edenlere gelsin bu videomuz

skidpad jetta 0.82 G , elantra 0.87 G

hangisinin yol tutuşu iyiymiş? elantra'nın.

diyeceksin ki abd'de satılan jetta'da daha fazla malzeme çalınıyor. multi-link arka süspansiyon yok. e focus'ta var onun da 0.86 G. şimdi kim daha iyi yol tutmuş ??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trexin -- 5 Ağustos 2012; 14:10:02 >

• ikiside değil, 2012 honda civic
  • şimdi de yakıt tüketimiyle ilgili söylentilere cevap niteliğinde bir videomuz var. malu yakıt tüketimi atıp tutmaya çok müsait bir konu.

elantra 1.8 vs jetta 1.4 tsi

sallamayla olmuyor kardeşlerim. elantra 1.8 lt motoruyla daha az yakıyor. bu tsi'la ancak kendinizi kandırırsınız yakmıyor diye. çevre yolunda gezip şehir içi tüketim diye buraya yazmaktan usanmadınız. fizik kanunları geçerli her zaman

iş=güç x zaman

sen fazla fazla güç elde edeceksin ve yakmayacak o araç. video da test edenler açısından da sonuç "şaşırtıcı" ama yakıyor işte kardeşlerim

test ortalama tüketimleri jetta 6.7 lt , elantra 6.1 lt (hem de 1.8 lt motoruyla)

test sonucunda elantra'yı 1. seçmişler. ama yanlı oldukları için biz bu kısmı da atlıyoruz. Türkiye'de satılan 1.6 d-cvvt motor, en fazla 1.4 tsi kadar tüketir ve en az onun kadar gider. marka takıntısını bırakın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trexin -- 5 Ağustos 2012; 14:11:21 >

• @trexin

Bravo hocam ispatlarıyla kanıtlamışsin Elantra üstünlüğünü

En cokta gecen sene 50 51 e alınan jettalarin bu sene 42 lere ikinci ele düşmesine şaşırdım

Hani bu Vw ler altın bilezik gibiydi!!!!

• millet ezbere cümlelerle geliyor buraya. hala esp'siz jetta'yı savunan var. e ne oldu 2. el kozu boşa çıktı. yakıt dediler dedikleri gibi olmadı. gitmiyor diyorlar sadece açıp testleri videoları izleyecekler. bir vw hastalığıdır gidiyor.

dsg elbette üstün klasik bir otomatik şanzımana göre. ama arıza istatistiklerinde de epey üstün. maşallahı var.

adam 10 bin TL para verdim şanzıman elimde kalmasın diye ne sıkıntı çekiyor alın konu ismine bakın : "DSG arızalanmasın diye böyle yapıyorum; iyi mi Yapıyorum??"
    bu da konu linki : http://forum.donanimhaber.com/m_63762558/tm.htm

işte kullanım zevki bu değil mi?

bir başkası vw çabuk dökülüyor diye konu açtı ertesi gün konu konu kilitlendi. neymiş arkadaş kötü niyetliymiş... geçiniz bunları ezbere konuşmayınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trexin -- 5 Ağustos 2012; 15:36:53 >

• hyundai okadar mukemmel araclar uretıyor kı...sahıplerı cok yorulmasın dıye arac kendı kendıne saga sola cekebılıyor...

bu da elentradan

kapısı acılamayan donanımlı elentra

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vvassabi -- 5 Ağustos 2012; 19:14:21 >

• bu amca da elentranın harıka gorunumunden bahsedıyor anlayana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vvassabi -- 5 Ağustos 2012; 19:22:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: E@gle_1903

volkswageni severim.
    Düşmanı da değilimdir.
    Eleştirdiğim 2 3 şeyi var vag grubunun.
    Servis,dsg,yeni cc(kişisel görüşüm),ve yeni jetta.
    bu kadar kalitesiz bir arabayı aston martin gibi savunmanız sizi fanatikleştiriyor,yanlış yaptıgınızın farkındasınızdır sanırım.
    Volks iyi firma olabilir,ama yeni jettada çuvalladıkları gerçeğini örtmez bu.
    Elantra dışta da içte de f/p de de jettadan daha iyi.
    kolay satılsın diye araba alınmaz.
  • herkesı fanatıkleşmekle suclamak en kolayı.ben bu tıp tartısmalara gırmezdım hıc.cunku mutlaka vw dusmanları anında toplanıyor konuya.hangısıne cevap vereceksın kı?

zaten bu burada yazdıgım son mesaj.bu konu benım ıcın kapandı.tenek bır arabaya donanımlı dıye para veren kısılerl. konusucak bırseyım yoktur.
    adamlar resmen sadece dıs gorunusuıyı dıye araba alıyor.ınanamadım buna...
  • 2006 ve 2012 jettam var otomatik ve daha hiçbir dsg sorunu yaşamadım 2006 ya jettada gelişme var mı pek çözemedim ama sürüş olarak eski jettam daha çok zevk veriyor belkide buna alışamadığım içindir Elantra hakkında bilgim yok fakat Hyundai çok seri ve sürüşü zevkli araba yapıyor diye bi fikir oldu gets var şirket arabam araç yormuyor seri de az yakıyordu fakat elantra kullanmadıgım için fazla bilgim yok ama güvenlik olarak gets gibiyse almayın derim jetta alırkende 1.4 tercih edilmeli diye düşünüyorum.

Araç alırken motor gücüne bakılmalı ve doğru yorum yapılmalı. Aracın motoru çok güclü kasa hafif olursa güvenlik olmaz aracın gücü kasasına göre az olursa kasayı tam çekemez ve hantal kalır doğal olaraktan çok yakar o yüzden iyi araştırlmalı.

O yüzden çok iyi araştırılmalı. . . Jetta 1.4 ise güzel olur yanlız elantrada hafife alınacak ve jetta varken alınır mı denecek bir araba değil diye düşünüyorum ve 2 side parasını hak edecektir.Sonuç olarak iş size kalmış ama bence 2. eldede değer kaybetmesin 2006 model jettamı 58.900 e aldım şuan en fazla 36 teklif aldım durmumda allaha şükür iyi o yüzden satmadım...iyi forumlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: E@gle_1903

bu amca da elentranın harıka gorunumunden bahsedıyor anlayana

youtube'da bu adamla herkes dalga geçiyor tutup bunun videosunu mu koydunuz

bir de o eklediğiniz sağa sola çekme videolarının altındaki yorumlarda bile videoyu ekleyene ford'dan ne kadar para aldın bu video için şeklinde soru soranlar var. yani o "gavur"ların dahi pek çoğu yemiyor bunları.

bu arada o kapısı açılmıyor diye videosunu eklediğiniz elantra'nın problemi kapısının açılmaması değil. hem videoyu izlememişsiniz hem de video açıklamasını ve altındaki yorumları okumamışsınız. iyice sıvamışsınız yani.

konuyu kirletmeyin şimdi burası dsg'si problemli vw grubu araçlarının videolarıyla dolmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trexin -- 5 Ağustos 2012; 19:58:11 >

• Gerci bana kalsa ne jetta ne elentra direk focus alirdim sanirim ozellikleri oldukca tatminkar bir cogu gibiivir zivir ozellikleri reklam etmiyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • butun konuyu okuyamadim ancak basliktan yola cikarak kendi fikrimi belirtmek isterim; oncelikle jetta wv in golf veya passat araclarindan daha ozensiz ve kotu iscilige sahip (sikayetvara bakmaniz yeterli) eger golf veya passattaki kaliteden dolayi jetta alacaksaniz uzak durun. golflerden farkli olmasinin sebebi jettalarin meksikada uretiliyor olmasi olabilir (yanlissam duzeltin). ben sahsen tercihimi elentradan yana kullanirdim.

• Focus ve Civic olmak üzere iki farklı öneri gördüm. Acaba bu iki arabayı Jetta ve Elantrayla kıyaslayabilir miyiz? Esasen Focus pek düşünmüyorum.

Ama farklı düşüncelere de açığız tabii ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: trexin

elantra'nın yol tutuşuna laf edenlere gelsin bu videomuz

skidpad jetta 0.82 G , elantra 0.87 G

hangisinin yol tutuşu iyiymiş? elantra'nın.

diyeceksin ki abd'de satılan jetta'da daha fazla malzeme çalınıyor. multi-link arka süspansiyon yok. e focus'ta var onun da 0.86 G. şimdi kim daha iyi yol tutmuş ??

Elantra jetta'dan iyi, cruze elantra'dan yol tutuşu olarak daha iyiymiş.

• Hocam VW den uzak dur. Netice de almanlar yapamıyor bu işi. Jetta kullanıcısı olarak jetta almanızı önermiyorum. Elentra , civic , megane vb araçlar alın. Yani anlayacagınız VW haricindeki her araç iyidir.Ha unutmadan 1.6 132 beygirlik elentranın sundugu tork 158 NM iken 1.2 105 lik jetta 175 NM tork üretiyor. Elentra bu konuda da jettanın önünde.

Edit: Unutulan tork muhabbeti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerkirac -- 6 Ağustos 2012; 19:26:39 >
  • Bugün vw ve hyundai bayilerine gittim. iki aracı da test ettim. Test ettiģim jetta dizeldi ancak almayı düşündüģüm araç benzinli. Elantra ise prime plus otomatiktı.

Jetta 1.2 tsı comfortline metalik renk için en son 47 bin fiyat aldım. Elantra prime plus en son 49 bin olur dediler. Bir alt donanıma ise 44.500 dediler.

Iki aracında üstün olduģu noktalar var. Jettanin dinamikleri daha iyi gibi sanki yolu daha iyi hissediyorsunuz ancak özellikle motor gürültüsü ve belli bir hızdan sonra rüzgar sesi beni rahatsız etti. Benzinli modelin daha sessiz olacağı kanaatindeyim. Elantra yalıtım konusunda biraz daha iyi duruyordu. Ancak onda biraz lastik gürültüsü fazla gibiydi. Elantranin iç mekanı daha ferahti.Iki araçta da işçilik iyiydi. Malzeme kalitesi ise ortalamaydi. Elantra otomatik olduğu için kullanimi kolaydı ve direksiyonu oldukça yumuşakti. Garanti konusunda vw 900 tl karşılığında 2 sene artı garanti veriyor. Elantrada 5 yıl mekanik garanti var. Tüketim konusunda tahminim otomatik şanzımanın da etkisiyle elantra 1-1.5 lt fazla yakar

• kan çıkar bu konu başlığında
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.