Şimdi Ara

Jetta mı Elantra mı? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
3
Favori
18.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cettayı da araba yerine koyuyorlar ya artık birşey demiyorum
  • şu eagle arkadaş golfün üstüne çıkıp tepinen adamdan çok etkilenmiş anlaşılan.birisi şuraya cettadan kapıyı kapatınca gelen "tan" sesini koysun

Konuya gelince lafta 1.4 tsi mpiyi tokatlıyordu.ancak performans olarak hiçte öyle değil eşitler.tsi daha çok yakıyor diyenler gazın altına yumurta koyarak bu işi başarabilirler.zaten otomatik düşünürseniz baştan hata DSG'li araç almak,+ jetta VW'nin kalitesine hiç yakışmayan bir araç.gram sevmedim.golf çok çok daha iyi.benim tercihim iç genişliği ve daha kaliteli olması sebebiyle Elantra
  • Tartisilmaz Elantra

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kan çıkar ama kesinlikle elantra.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Civic vs Corolla vs Cruze vs Elantra vs Focus vs Jetta vs Mazda3 vs Forte (Cerato)

http://www.motortrend.com/roadtests/sedans/1107_best_selling_compact_sedan_comparison/hyundai_elantra.html

ben testin sonucunu verdim. isteyen diğer sayfalara da göz atar
  • ikinci el: jetta
    tasarım: göreceli
    iç mekan: elantra (ikisi de bir golf değil. elantra kokpit görüntüsü olarak hoş.)
    donanım: elantra
    fiyat: elantra
    yakıt: aynı
    servis: elantra (doğuş yakalarsa gagalar Gerçi benim servisim Tekirdağ Gençler olduğu için Hyundai iyi diyorum. Yoksa ikisi de aynı dışkının laciverti )
    sorunsuzluk: corolla (Bu da nereden çıktı deme. Toyoya ve Honda sorunsuzlukta hepsinden iyidir.)

Ben de Elantra diyorum toplamda yalnız ne alırsanız şimdiden hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trexin

Civic vs Corolla vs Cruze vs Elantra vs Focus vs Jetta vs Mazda3 vs Forte (Cerato)

http://www.motortrend.com/roadtests/sedans/1107_best_selling_compact_sedan_comparison/hyundai_elantra.html

ben testin sonucunu verdim. isteyen diğer sayfalara da göz atar

Sayfadaki reklamda Elantra için 16999$ başlayan fiyatlarla demiş. 30 000 TL civarına geliyor vay arkadaş

Hem de 2013 Model.

• Bu arada bunu iki araç için söylüyorum acaba 2013 modeller (daha buralara gelmese de) çok büyük değişiklikler geçirecek mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: theasus

Bu arada bunu iki araç için söylüyorum acaba 2013 modeller (daha buralara gelmese de) çok büyük değişiklikler geçirecek mi?

abd'de 2013 modeller yollarda. iki araçta da görsel bir fak yok. avrupa'daki jetta'lar için malzeme kalitesi iyileştirilecek şeklinde bir söylenti var. elantra için led gündüz farları gelebilir. Türkiye'ye gelecek araçlarda değişiklik olup olmayacağı kesin değil ama kesin olan büyük bir değişikliğin asla olmayacağı
  • Jetta ile Elantra yı kıyaslamak elantraya bir hakarettir bence hele Türkiye gibi arabaların çok pahalı olduğu bir yerde Elantra verdiğiniz paranın hakkını veriyor hemen hemen her yerde yılın otomobili seçilmiş hala millet yok jettanın tüketimim daha düşük yok civic in yol tutuşu daha iyi diyor madem o kadar iyi biliyorsunuz autobild e iş başvurusunda bulunun daha ne diyim yani hala şu fanatikliği aşamadınız zamana ayak uydurun
  • Hocam sen ikisinide kullan karar ver. Benim 1.4 tsi 160 ps 6 ileri manuel 2010 jetta var. Yakıt haricinde memnunum. Yazın Kahramanmaraş'ta kışın Ankara'dayım . Aracı alıp deneme sürüşünü yapabilirsin. Elentra kullanmadım ama Hyundai olunca düşünüyorum. Hyundai yaptıgı değişiklikler çok yeni ve kalitesini artırmış olsa bile biraz zamana ihtiyacı var diye düşünüyorum. Ben şu konuda iddaa edebilirim cruze , civic , corollası olan arkadaslarım arabama binince performansına hayran kalıyorlar. Facebooktan beni ekleyerek daha fazla bilgi alabilirsin veya numaramı verebilirim. Önemli olan snn begenmen baskasının bir önemi yok. Bende aracımı satınca passat ya da accord almayı düşünüyorum. Vw , renault citroen honda hyundai kadar kaliteye sahip olmayan bir marka olabilir ama bana hitap ediyor. Para verirken içim hiç acımıyor. Allah şimdiden hayırlı eylesin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerkirac -- 9 Ağustos 2012; 19:54:41 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trexin

i30 gdi>>>>>0-50: 3.1 sn , 0-100 : 10 sn , 0-130 : 15.7 sn

golf tsi 122>>0-50 : 3.0 sn , 0-100: 10 sn , 0-130 : 16.5

tsi kör etmiş gözünüzü. bak bakalım yetişiyor mu yetişemiyor mu. tsi torklu motor. i30 devir ister esneklik için. ama ayağını gaz pedalından esirgemezsen gidiyor işte. hız arttıkça tsi daha geriye düşecek. elantra ile jetta arasında da buna benzer bir durum var

Benim jetta hız arttıkça daha ileri gidiyor. Kanıtlarız istersen. Nasıl olacak bu durum D:?
  • FORD CMAX TDCİ 1.6
    performans,tork(+)
    2.el(+)
    iç mekan kokpit(+)
    yakıt(+)
    yol tutuş(+)
    bagaj (+)
    donanım(+)

Bir araçtan başka ne beklenirki
    Jettadan in cmax e bin bir daha jettaya binmezsin çok basık bir araba bence.Cmaxın donanımlısını jettanın baz fiyatına alırsın.
    Elentra güzel araba ama 1.5-1.6 dizel seçeneği ve 2. eli yok maalesef
  • 1.6 crdi elantra geliyor. 13 ağustosta otomatik ve manuel versiyonlarla hindistan'da satışa sunulacak. Türkiye'ye de gelecektir.

bu da linki:http://www.placeatthetop.com/
  • quote:

Orijinalden alıntı: sasmaz66

FORD CMAX TDCİ 1.6
    performans,tork(+)
    2.el(+)
    iç mekan kokpit(+)
    yakıt(+)
    yol tutuş(+)
    bagaj (+)
    donanım(+)

Bir araçtan başka ne beklenirki
    Jettadan in cmax e bin bir daha jettaya binmezsin çok basık bir araba bence.Cmaxın donanımlısını jettanın baz fiyatına alırsın.
    Elentra güzel araba ama 1.5-1.6 dizel seçeneği ve 2. eli yok maalesef

yol tutuş'a katılmıyorum. Performansta göreceli. Diğerlerinin hepsine katılıyorum. Cmax , touran 5008 3008 vs aralarında alınabilecek en iyi aile arabası
  • Vw kalitesi ve sorunsuzlugu bünyesinde bulunduran bir marka değil.
    Her ne kadar kendi tercih edeceğim bir araç olmasa da elantra cok daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kagan12312 -- 10 Ağustos 2012; 18:54:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagan12312

Vw kalitesi ve sorunsuzlugu bünyesinde bulunduran bir marka değil.

Şu anda kullandığınız araçla Elantrayı kıyaslar mısınız?

Motor, işçilik, kalite, sorun-arıza, yakıt tüketimi gibi vs vs vs.
  • quote:

2008 elegance honda civic otomatik vites. Şimdi sattıgım arabam olan 1.4 tsi 160 ps ( manuel )jettayı da civicten hemen sonra aldım. Ben civicte herhangi bir sorunla karşılaşmadım ama jettada da karşılaşmadım. Karşılaştıgım tek sorun turbo arızası. Bunun da kullanımdan kaynaklandıgına inanıyorum.Civic yol tutuşu jettadan daha iyi jettanın performansı civicden daha iyi. Jetta daha agır oturaklı civic daha spor. Jetta boyasını bırakmaz sürttügün aracın boyasını alır ama civic boyasını bırakır. Civicte performans yapmaya calısırsan bogulursun jetta da rahatlarsın. Civice tüp atıp tasarruf yaparsın jetta da tasarruf yapamazsın.Ayrıca eski kasa civic yeni kasa civicten daha güzel. Yeni kasa civic 'in görünümüyle yeni jettanın görünümünü karşılaştırman hata olur.Ben vw'nin hondadan daha kaliteli bir marka oldugunu savunabilirim. Vw ortaya cıkan dsg hatası; bu teknolojinin yeni oldgundan kaynaklanıyor.Honda yeni teknolojiyi pek kullanmadıgından beklenmeyen sorunlar karşılaşmıyor.Ayrıca sorunsuz araç istersen 1.6 102 beygir akl kodlu hitler motor al . Hiç sorun vermez. Demek istedigim vw sorunsuzlugu ve kaliteyi bünyesinde barındırır. Yukarıda dedigim gibi sorunsuzlugunu kıyasladıgımda belki honda 1 adım öndedir. Ama VW ,Honda dan kalitelidir.

Not: Her iki aracı da kullanmış birisi olarak yorum yapıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: theasus

quote:

Şu anda kullandığınız araçla Elantrayı kıyaslar mısınız?

Motor, işçilik, kalite, sorun-arıza, yakıt tüketimi gibi vs vs vs.

Elantrayi sadece test ettim ve tespit edebildiğim seyleri sizinle paylaşayım :
    Motoru alt devirlerde fena değil ama üst devirlerde tıkanıyor gibi geldi az zorladınmi.
    Civic ise asıl üst devirlerde açılıyor.
    İç mekan kalitesi olarak elantra biraz daha onde.
    Ama genel kalite olarak civic bence daha onde.Hondanin sorunsuzlugu,tas gibi motoru,Hyundai'ye nazaran prestiji...
    Yakıt tüketimini tam olarak bilemiyorum.Ama civic ile ortalamam 6.8 ile 6.9 arasında değişiyor.
    Ve benim hondaya güvenme sebebim kendini kanitlamisligi.Hyundai bu islerde daha yeni yeni açıldı.Honda kaç senedir bu kalitede arabalar üretiyor.10 yil sonra civicin ne olacagini kestirebilrsin ama elantra ne olur bilinmez.Civici satsan minimum zarar edersin,elantrada ise bu durum imkansız gibi.
    Hondaya guvenebilirsiniz,ben hiç pişman olmadim.
    Ama elantra da yabana atılacak araba değil asla.En iyisi kendiniz test edin ve hangisini beğenirseniz onu alın.Bu jetta için de geçerli.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.