Şimdi Ara

Jetta mı Elantra mı? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
3
Favori
18.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vw sorunsuzluğu bilmiyorum ama ben çok olumsuz şey duydum hem zengin donanımı malzeme kalitesi ve dizaynı için elantra derim jettayı da inceledim içi çok basit geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerkirac

Hocam elentrayta zaman tanımak lazım ve şans vermek lazım. Hyundai ön yargısını kırabilir ama şans veren siz olmayın . Başkaları versin eger hakediyosa sizde alırsınız

Şans ver diyorsunuz ama almayın diyorsunuz çelişkili sözler bunlar artık elantra az buluna bir araç değil kendinizde inceleyebilirsiniz ayrıca otomobil dergileri boşuna değil dünyaca ünlü dergilerden karşılaştırmalara bakım hangi arabanın daha iyi olduğunu az çok anlayabilirsiniz zaman tanımak gibi bir kavram arabalarda saçma bir düşünce olur ....
  • Bugün arkadaşlarin tavsiyesiyle civic ve lanceri denemeye gittim. Bence lancer bu araçlar arasında son sıraya yerleşir. Aracın hiç bir albenisi yok.

Civic elantraya daha yakindi. Ancak elantradan 3000-4000 tl pahalı. Honda kalitesi tartışılmaz ama fiyat beni düşündürüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bodrummavi

quote:

Orijinalden alıntı: furi1923

elantra suyla çalışsın yinede almam.benim için herşeydn öncesi isimdir.

Valla cok güldüm çok yasayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: invaderTR

quote:

Hocam elentrayta zaman tanımak lazım ve şans vermek lazım. Hyundai ön yargısını kırabilir ama şans veren siz olmayın . Başkaları versin eger hakediyosa sizde alırsınız

Şans ver diyorsunuz ama almayın diyorsunuz çelişkili sözler bunlar artık elantra az buluna bir araç değil kendinizde inceleyebilirsiniz ayrıca otomobil dergileri boşuna değil dünyaca ünlü dergilerden karşılaştırmalara bakım hangi arabanın daha iyi olduğunu az çok anlayabilirsiniz zaman tanımak gibi bir kavram arabalarda saçma bir düşünce olur ....

Şans verilmesi lazım ama o şansı veren siz olmayın. Yani işinizi şansa bırakmayın.Başkaları yeni motorunu yeni arabasını kullansın sonuclara bakalım. Ona göre elentra alırsınız . Riske girmek yerine risksiz araçları alın derim ben

• ben kullanıyorum elantra ve tavsiye ediyorum. ben tecrübe ettim ve çok memnunum. övdürmeyin arabamı artık kendi nazarım değecek
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sasmaz66

quote:

quote:

FORD CMAX TDCİ 1.6
    performans,tork(+)
    2.el(+)
    iç mekan kokpit(+)
    yakıt(+)
    yol tutuş(+)
    bagaj (+)
    donanım(+)

Bir araçtan başka ne beklenirki
    Jettadan in cmax e bin bir daha jettaya binmezsin çok basık bir araba bence.Cmaxın donanımlısını jettanın baz fiyatına alırsın.
    Elentra güzel araba ama 1.5-1.6 dizel seçeneği ve 2. eli yok maalesef

yol tutuş'a katılmıyorum. Performansta göreceli. Diğerlerinin hepsine katılıyorum. Cmax , touran 5008 3008 vs aralarında alınabilecek en iyi aile arabası

Yol tutuşta ford hep öndedir denemeniz gerek bence.Yüksek bir araç olmasına rağmen virajlarda çok iyi iddaa ederim

o zaman kusursuz oluyor.Audi filan boş kalıyor cmax'in ynnda. :D. Şaka bir yana 2006 20 dizel mondeo da yol tutuşu hiç yoktu keza 1.6 dizel focusu olan arkadaşım da aynı şeyi söylüyor. Telefonlarını vereyim sizde sorun isterseniz

Bu şekilde tartışmayla biryere varamayız internette test videoları var.Yol tutuşu en iyi araç demiyorum yanlış anlamayın, ama CMAX mpv sınıfında yani bir başka deyişle o boyutta bir aile arabası sıfında önde yol tutuşta önde gelir.Fordda hyundaı i30 ve üzeri arabaları ve elentrada bu konuda iyi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

FORD CMAX TDCİ 1.6
    performans,tork(+)
    2.el(+)
    iç mekan kokpit(+)
    yakıt(+)
    yol tutuş(+)
    bagaj (+)
    donanım(+)

Bir araçtan başka ne beklenirki
    Jettadan in cmax e bin bir daha jettaya binmezsin çok basık bir araba bence.Cmaxın donanımlısını jettanın baz fiyatına alırsın.
    Elentra güzel araba ama 1.5-1.6 dizel seçeneği ve 2. eli yok maalesef

yol tutuş'a katılmıyorum. Performansta göreceli. Diğerlerinin hepsine katılıyorum. Cmax , touran 5008 3008 vs aralarında alınabilecek en iyi aile arabası

Yol tutuşta ford hep öndedir denemeniz gerek bence.Yüksek bir araç olmasına rağmen virajlarda çok iyi iddaa ederim

o zaman kusursuz oluyor.Audi filan boş kalıyor cmax'in ynnda. :D. Şaka bir yana 2006 20 dizel mondeo da yol tutuşu hiç yoktu keza 1.6 dizel focusu olan arkadaşım da aynı şeyi söylüyor. Telefonlarını vereyim sizde sorun isterseniz

Bu şekilde tartışmayla biryere varamayız internette test videoları var.Yol tutuşu en iyi araç demiyorum yanlış anlamayın, ama CMAX mpv sınıfında yani bir başka deyişle o boyutta bir aile arabası sıfında önde yol tutuşta önde gelir.Fordda hyundaı i30 ve üzeri arabaları ve elentrada bu konuda iyi

Dogrudur hocam. Aile sınıfındaki araçları kullanmadım pek. Ama cmaxin içinde yolculuk yapmışlıgım var. Ayrıca tavsiye isteyen birine forumda dizel cmax önermiştim. Gercekten sınıfındaki en yakışılıklı araç

• vvassabi kullanıcısına yanıt
    Bende Megan varken araba sağ sol çekme problemi vardı, arabayı sıfır almıştım, nekadar adi araba demişti fakat daha sonra anladım ki lastik basınçları fabrika standartlarında hava basılmamış, büğük ihtimal test eden bilinçli olarak lastiklere havayı fazla basmıştır
  • jetta der gider yatarım
  • Bizde ayni ikilemde kalmistik Elantra aldik.Mutluyuz memnunuz

Jetta dsg arizasindan dolayi soguttu bizi

• bende aynı ikilemi yaşamıştım 2012de
    bayağı test sürüşü vs yaptık ettik.
    sonuç:Octavia aldım,memnunum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Autocar eylül 2011 sayısında 1.6 CVVT ve 1.2 TSI motorlarını karşılaştırmışlardı.Ve bu karşılaştırmayı Jetta kazanmıştı diye hatırlıyorum.
  • Oxidane kullanıcısına yanıt
    aynı autocar elantra - civic - corolla karşılaştırması yaptı ve elantra'yı 1. seçti. ama kime sorsan civic corolla diyor. elantra hep tukaka

o derginin ilgili kısımları konunun 3. sayfasında mevcut
  • İnsanlarda her zaman önemli olan markadır.Hele ki o bir alman markasıysa.Yalnız dergi karşılaştırmalarında markayı önemsemiyorlar.Bütün otomobilleri eşit görüyorlar.Ki olması gereken de bu.Sonuç olarak bir insan araba almak isterse içine hangisi sinerse onu almalı.Sonuçta arabayı alan kişi binecek tavsiye eden kişi değil.
  • Mk6, son kasa yani, 1.6 tdi dsg comfortline+hiz sabitleyicili jettaya sahibim.
    Konuyu hortlatmak istiyorum. Yukarida bazi arkadaslar elentraya sans verin demisti. Ona katiliyorum. 1 hafta 1.6 cvvt mode plus elentra kullandim son kasa. Tam bir konfor araci. Orta yumusak suspansiyon cok guzel konfor sagliyor. Koy yolunda dahi darbeleri makul duzeyde hissettirmiyor. Motor ve yol yalitimi cok basarili. Yol tutusu icin bi dergide focusla nerdeyse ayni yol tutusu sergiledigi yaziyordu ki kesinlikle katiliyorum. Ic genis hacim d segmenti arac gibi. Otomatigi bi dsg degil ama konforlu. Yakit tuketimi fena degildi. Begenmedigim tek nokta servoelektronik direksoyonu idi,evet hiza duyarli sertlesiyor ama makul olmamis.uzun yolda kolum koptu resmen. Gaz pedali cok sert ayagim agriyordu. Gelelim jettayla kiyas edecegim noktaya. Jetta koy yolunda kapilardan tikirti geliyor.darbeleri hissettiriyor, Ruzgar sesi aliyor 140 dan sonra. Yumusak konfor sunmuyor. Direksyon sehir icinde sert kaliyor.120 den sonra bariz sessiz jetta,bunda 7 ileri dsg nin etkisi var. 3000 devirde 165 le gidiyor. Daha oturakli ve guven veriyor. Hele spor yay takili hali trenin rayda gitmesi hissini olusturuyor. Spor yaysiz halide fena degil 180 le vs giderken cok tedirgin etmiyor ama bi passatla mukayese dahi edilemez bu konuda. Geri kalan her seyi yukarda yazmissiniz zaten.
    40-45 bin.tl bandinda 2. El alinabilecek,sehir icinde kullanmasi zevkli,aile araci ariyorsaniz kesinlikle lpgli otomatik bir elentrayi tavsiye ederim. Hayirli forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KASOS -- 10 Kasım 2015; 14:13:12 >

• Bencede elantra

• Açıkcası 2 sene sonra benim de fikrim olgunlaştı. Bugün artık rahatlıkla Elantra diyebiliyorum.

Özellikle otomatik vites opsiyonunda uzun vadeli kullanım için Elantra ideal.

Yalnız benim için tek bir eksik nokta var o da ön konsolun tasarımı. Halen gözüme basit ve ucuz gözüküyor.

Onun dışında Elantra gayet güzel

Belki de bu kıyaslamaya artık Jettayı çıkartıp Civic'i eklemek gerekiyor.
  • sıfır km araç düşünenler astra j kasa ile elantra'ya baksınlar. fiyatları uygun, donanımları iyi.

elantra, jetta karşısında sürüş dinamikleri açısından bariz şekilde geri kalıyor. ancak konforu, genişliği, kullanım rahatlığı daha iyi.

2. el fiyatları da çok uygun. en azından şu fd6 apaçi kasa civic yerine daha uygun fiyata elantra tercih edin.
  • Arkadaşlar 3 senelik konuya yazmışsınız
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.