Şimdi Ara

Jetta mı Elantra mı? (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
3
Favori
18.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: omerkirac

quote:

Orijinalden alıntı: kagan12312

Vw kalitesi ve sorunsuzlugu bünyesinde bulunduran bir marka değil.
    Her ne kadar kendi tercih edeceğim bir araç olmasa da elantra cok daha iyi

2008 elegance honda civic otomatik vites. Şimdi sattıgım arabam olan 1.4 tsi 160 ps ( manuel )jettayı da civicten hemen sonra aldım. Ben civicte herhangi bir sorunla karşılaşmadım ama jettada da karşılaşmadım. Karşılaştıgım tek sorun turbo arızası. Bunun da kullanımdan kaynaklandıgına inanıyorum.Civic yol tutuşu jettadan daha iyi jettanın performansı civicden daha iyi. Jetta daha agır oturaklı civic daha spor. Jetta boyasını bırakmaz sürttügün aracın boyasını alır ama civic boyasını bırakır. Civicte performans yapmaya calısırsan bogulursun jetta da rahatlarsın. Civice tüp atıp tasarruf yaparsın jetta da tasarruf yapamazsın.Ayrıca eski kasa civic yeni kasa civicten daha güzel. Yeni kasa civic 'in görünümüyle yeni jettanın görünümünü karşılaştırman hata olur.Ben vw'nin hondadan daha kaliteli bir marka oldugunu savunabilirim. Vw ortaya cıkan dsg hatası; bu teknolojinin yeni oldgundan kaynaklanıyor.Honda yeni teknolojiyi pek kullanmadıgından beklenmeyen sorunlar karşılaşmıyor.Ayrıca sorunsuz araç istersen 1.6 102 beygir akl kodlu hitler motor al . Hiç sorun vermez. Demek istedigim vw sorunsuzlugu ve kaliteyi bünyesinde barındırır. Yukarıda dedigim gibi sorunsuzlugunu kıyasladıgımda belki honda 1 adım öndedir. Ama VW ,Honda dan kalitelidir.

Not: Her iki aracı da kullanmış birisi olarak yorum yapıyorum.

Suanı jettalar sence kaliteli mı?Ozensizlik diz boyu bence.
    Ve vw'lerin her tarafı soyuluyor iç mekanda.Deforme oluyor.Ben de kullandım yorum yapıyorum.Arkadasin jettasinin tavani sarktı.1.2 tsi'larda pul sorunu mü me var.
    Ve 1,4 tsi'la turbo sorunu yaşayacağıma i-vtec'le keyfime bakarım.Sonucta 1,4 tsi'in alt devirlerde verdigi performans dısında bir artısı yok.Tup de takılmıyor.
    5 yıl sonra bir jettayi duşun,bir de civici.Hangisi daha diri duruyor?Hangisinin ici daha yeni?
    Bana sorun çıkartacaksa kalsın yumuşak plastik.Asinacaksa,Deforme olacaksa kalsın.
    Ve Vw 'in elektroniksorunları da az değil.Polo vardı bende durduk yere camları bozuluyordu sonra düzeliyordu.
    Golf cok sevdiğim bir araba,mühendisliği mükemmel.Ama jetta için aynı şeyi söyleyemem.Bagaj kaplaması bile yok.Damdazlak ortada demirler.Ve ici cok sıkıcı.Hondayi ornek alsınlar
    Ayrıca yeni kasa-eski kasa hakkındaki fikirlerinize de katilmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elantra donanımlı fakat bir türlü tipi hoşuma gitmeyen, iç konsolu pek ergonomik olmayan bir araç. Ek olarak çok fazla yol sesi alıyor. Jetta yalıtım ve tasarım olarak bir adım önde diye düşünüyorum. Eğer siz de mantıklı görüyorsanız 1.4 TSI 122hp düz vites Jetta her türlü iş görür.
  • quote:

quote:

quote:

2008 elegance honda civic otomatik vites. Şimdi sattıgım arabam olan 1.4 tsi 160 ps ( manuel )jettayı da civicten hemen sonra aldım. Ben civicte herhangi bir sorunla karşılaşmadım ama jettada da karşılaşmadım. Karşılaştıgım tek sorun turbo arızası. Bunun da kullanımdan kaynaklandıgına inanıyorum.Civic yol tutuşu jettadan daha iyi jettanın performansı civicden daha iyi. Jetta daha agır oturaklı civic daha spor. Jetta boyasını bırakmaz sürttügün aracın boyasını alır ama civic boyasını bırakır. Civicte performans yapmaya calısırsan bogulursun jetta da rahatlarsın. Civice tüp atıp tasarruf yaparsın jetta da tasarruf yapamazsın.Ayrıca eski kasa civic yeni kasa civicten daha güzel. Yeni kasa civic 'in görünümüyle yeni jettanın görünümünü karşılaştırman hata olur.Ben vw'nin hondadan daha kaliteli bir marka oldugunu savunabilirim. Vw ortaya cıkan dsg hatası; bu teknolojinin yeni oldgundan kaynaklanıyor.Honda yeni teknolojiyi pek kullanmadıgından beklenmeyen sorunlar karşılaşmıyor.Ayrıca sorunsuz araç istersen 1.6 102 beygir akl kodlu hitler motor al . Hiç sorun vermez. Demek istedigim vw sorunsuzlugu ve kaliteyi bünyesinde barındırır. Yukarıda dedigim gibi sorunsuzlugunu kıyasladıgımda belki honda 1 adım öndedir. Ama VW ,Honda dan kalitelidir.

Ve vw'lerin her tarafı soyuluyor iç mekanda.Deforme oluyor.Ben de kullandım yorum yapıyorum.Arkadasin jettasinin tavani sarktı.1.2 tsi'larda pul sorunu mü me var.
    Ve 1,4 tsi'la turbo sorunu yaşayacağıma i-vtec'le keyfime bakarım.Sonucta 1,4 tsi'in alt devirlerde verdigi performans dısında bir artısı yok.Tup de takılmıyor.
    5 yıl sonra bir jettayi duşun,bir de civici.Hangisi daha diri duruyor?Hangisinin ici daha yeni?
    Bana sorun çıkartacaksa kalsın yumuşak plastik.Asinacaksa,Deforme olacaksa kalsın.
    Ve Vw 'in elektroniksorunları da az değil.Polo vardı bende durduk yere camları bozuluyordu sonra düzeliyordu.
    Golf cok sevdiğim bir araba,mühendisliği mükemmel.Ama jetta için aynı şeyi söyleyemem.Bagaj kaplaması bile yok.Damdazlak ortada demirler.Ve ici cok sıkıcı.Hondayi ornek alsınlar

Yeni kasanın bagajının kaplı olmadıgını ve kaputunda cubuk oldugunu kompressorle kapanmadıgını biliyorum. Benim aracım 2010 model 1.4 tsiydı comfortlinedı.. Bagajımın heryeri siyah kilim gibi şeyle kaplıydı kaputta kompressor vardı. Cubuk filan dayamıyordum. Ayrıca 2 yıl kullandım herhangi bir yerinde sarkma ya da deformeye rastlamadım.2006 model temiz jettalara hala pıtır pıtır biniliyor.5 yıl sonra hangisini daha diri olacagı ve hangisinin içinin yeni olacagı kullanıma ve kullanıcıya baglı. Dediğiniz gibi elektronik sorunlarla karşılaşmadım.Japonların iç tasarımı farklıdır ve uzay tarzına sahiplerdir.Almanlar iste agır ve oturaklı bir göğüs tercih ediyor.Demek istedigim vw kalitesiz demen yanlış passatlar golfler vb öldürüyorsun ki ayrıca vw ag adında bir firma audininde sahibi ve aynı teknoloji motorlar kullanıyor.Şimdi siz bana hondanın audidende kaliteli oldugunu söylersiniz ya.

Not: Hondanın eski kasasının yeni kasasından iyi oldugunu iddaa eder ve üzerinde dururum. Atmosferik motor araç olacak olsam honda civic alırım ve manuelini tercih ederim. Sizin gibi honda hastalıgım mevcut ama aşırıya kaçmıyor.Otomatik vites 3-4 saniye sonra gazı algıladıgı için otomatik civic asla tercih etmem

• Ayrıca 1.6 125 beygirlik otomatik elegance alacagıma 1.6 tdi highline jetta alırım. 0-100 ü 12.2 saniye olan şehir içi 9.6 litre tüketen bir araç almam.125 beygirin hakkını vermesi lazım. VW 1.2 tsi 105 ps arabasıyla senin arabandna daha cok tork üretip daha cabuk 0-100 yaptırıp daha az tükettiriyor. Teknoloji mi istiyorsun. O zaman almanlara bekleriz
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Yeni kasanın bagajının kaplı olmadıgını ve kaputunda cubuk oldugunu kompressorle kapanmadıgını biliyorum. Benim aracım 2010 model 1.4 tsiydı comfortlinedı.. Bagajımın heryeri siyah kilim gibi şeyle kaplıydı kaputta kompressor vardı. Cubuk filan dayamıyordum. Ayrıca 2 yıl kullandım herhangi bir yerinde sarkma ya da deformeye rastlamadım.2006 model temiz jettalara hala pıtır pıtır biniliyor.5 yıl sonra hangisini daha diri olacagı ve hangisinin içinin yeni olacagı kullanıma ve kullanıcıya baglı. Dediğiniz gibi elektronik sorunlarla karşılaşmadım.Japonların iç tasarımı farklıdır ve uzay tarzına sahiplerdir.Almanlar iste agır ve oturaklı bir göğüs tercih ediyor.Demek istedigim vw kalitesiz demen yanlış passatlar golfler vb öldürüyorsun ki ayrıca vw ag adında bir firma audininde sahibi ve aynı teknoloji motorlar kullanıyor.Şimdi siz bana hondanın audidende kaliteli oldugunu söylersiniz ya.

Not: Hondanın eski kasasının yeni kasasından iyi oldugunu iddaa eder ve üzerinde dururum. Atmosferik motor araç olacak olsam honda civic alırım ve manuelini tercih ederim. Sizin gibi honda hastalıgım mevcut ama aşırıya kaçmıyor.Otomatik vites 3-4 saniye sonra gazı algıladıgı için otomatik civic asla tercih etmem

Benim Honda hastalığım yok.Bu zaten sahip oldugum ilk Japon aracı.Benim fordum da oldu opelim de vw'im de.
    Zaten hondayi almasaydım 2011 yılında eski kasa 0 km 1.4 tsı exclusive sahibi olacaktım.Kismet değilmiş.
    Vw'in genelde modelleri kaliteli.Passat,golf...bunlar gercekten kaliteyi hissettiriyor iç mekanda.Fakat yeni jetta gercekten özenilmeden yapılmış gibi hissettiriyor.Ve konu yeni jetta.
    Siz 2 yıl kullandığınız için daha karsilasmamissinizdir fakat internette de bakarsanız golf 5lerin ve jettalarin nasıl döküldüğünü görürsünüz.Uzun süre kullananlar varsa onlar da fark etmişlerdir.Çabuk yıpranıyor.
    Konu jetta ve değiştirmeye gerek yok.Audiyi falan karıştırmışsin yani o derece sapmissin konudan.
    Ve dayanıklılığına bakmak için 2006 model civicle jettaya bin farkı anlarsın.
    Eski kasa civicin de yenisinden iyi olduğunu düşünmüyorum.

• Tartışmalardan tavsiye eden arkadaşın iyi faydalanacagını düşünüyorum. Netice de jettalardan girdik civicten cıktık. Ne var ne yok söyledik. Herşeylerini ögrendi . Dediğiniz gibi uzun kullanım da öyle sorunlar cıkarır mı bilemem. 2 yıl da cıkarmadı. Siz de o konuda haklı olabilirsiniz. Yine ben içimdeki alman sevgisine dayanarak vw kalitelidir diyorum. Arkadaşa da tavsiyem kendini yenilemiş elentraya zaman vermesi ve tercihini jetta civic focus gibi araçlardan yana kullanması
  • quote:

Ayrıca 1.6 125 beygirlik otomatik elegance alacagıma 1.6 tdi highline jetta alırım. 0-100 ü 12.2 saniye olan şehir içi 9.6 litre tüketen bir araç almam.125 beygirin hakkını vermesi lazım. VW 1.2 tsi 105 ps arabasıyla senin arabandna daha cok tork üretip daha cabuk 0-100 yaptırıp daha az tükettiriyor. Teknoloji mi istiyorsun. O zaman almanlara bekleriz

1.6 tdi highline kaç para haberin var mı senin?
    Ve kimse neden 1.2 tsı almıyor da civic alıyor biliyor musun?Kalas jetta yüzünden.O motoru golfle getir catir catir satar.Jetta anca linea gibi şirketlere dizel araba satar.Benzinlide kral civictir.Focus da onu takip eder.İlla turbolu araba alacaksam Focus alırım içim rahat olur.Jettayla falan uğraşmamam Kalas Kalas.Eski kasası gibi değil bu arabalar.
    İlla Vw alıcam kronik sorunlarıyla ugrasicam dersen sen bilirsin kardesim.

• quote:

Tartışmalardan tavsiye eden arkadaşın iyi faydalanacagını düşünüyorum. Netice de jettalardan girdik civicten cıktık. Ne var ne yok söyledik. Herşeylerini ögrendi . Dediğiniz gibi uzun kullanım da öyle sorunlar cıkarır mı bilemem. 2 yıl da cıkarmadı. Siz de o konuda haklı olabilirsiniz. Yine ben içimdeki alman sevgisine dayanarak vw kalitelidir diyorum. Arkadaşa da tavsiyem kendini yenilemiş elentraya zaman vermesi ve tercihini jetta civic focus gibi araçlardan yana kullanması

Dogru.Bu tartışmalarda ne var ne yok söyleniyor.

• quote:

quote:

Tartışmalardan tavsiye eden arkadaşın iyi faydalanacagını düşünüyorum. Netice de jettalardan girdik civicten cıktık. Ne var ne yok söyledik. Herşeylerini ögrendi . Dediğiniz gibi uzun kullanım da öyle sorunlar cıkarır mı bilemem. 2 yıl da cıkarmadı. Siz de o konuda haklı olabilirsiniz. Yine ben içimdeki alman sevgisine dayanarak vw kalitelidir diyorum. Arkadaşa da tavsiyem kendini yenilemiş elentraya zaman vermesi ve tercihini jetta civic focus gibi araçlardan yana kullanması

Dogru.Bu tartışmalarda ne var ne yok söyleniyor.

Vw eleştirdigim 2 noktayı söyleyip kaçıyorum. VW maliyeti azaltmak karı artırmak için herşeyi yapıyor. 98000 e alınan 2.0 tdi comfortline passatın sürücü koltuk ayarı trendline primline araçlardaki ile aynı. Pompayla indirip pompayla kaldırıyorsun. Ayrıca servise gidince tabir-i caizse servise arkanı dönmen gerekiyor. Yoksa kurtulamıyorsun

• Benimde hondayla ilgili yakindigim konular yok değil,
    -Servisleri cok pahali.
    -Otomatigi sorunsuz,konforlu falan ama performansı gercekten baltalıyor.Manuel civic 9.9 sn'de 0dan 100e çıkarken otomatik 12 sn
    Maalesef böyle ama gulu seven dikenine katlanirmis,her markanın var eksikleri.
    Konuyu açan kisi,kesinlikle test etmeden almayın arabanızı.Burada herkes kendi fikirlerini söylüyor.Ornegin biri cok yakıyor dese belki size göre cok yakmiyordur.Tavsiyem budur

• jetta düşünüyorsanız benzinli tercih etmenizi tekrar tekrar tavsiye ediyorum. hazır civic tartışılmaya başlamışken ben bir karşılaştırma daha ekleyeyim. bu sefer konuklarımız elantra-corolla-civic. karşılaştırmayı yapan autocar dergisi. kullanıcılar çoğunlukla kendi araçlarını ön plana çıkarırlar. bakalım çok sayıda aracı test etme imkanı olanlar ne demiş.

elantra'yı 1. seçmişler ama siz mümkünse yazının tamamını okuyun. hoşunuza giden/gitmeyen noktalar olabilir.

Jetta mı Elantra mı?

Jetta mı Elantra mı?

Jetta mı Elantra mı?

Jetta mı Elantra mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trexin -- 11 Ağustos 2012; 1:53:36 >

• 55 i veren 60 i da verir al bir passat 1.4 comfortline bak keyfine

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sasmaz66

FORD CMAX TDCİ 1.6
    performans,tork(+)
    2.el(+)
    iç mekan kokpit(+)
    yakıt(+)
    yol tutuş(+)
    bagaj (+)
    donanım(+)

Bir araçtan başka ne beklenirki
    Jettadan in cmax e bin bir daha jettaya binmezsin çok basık bir araba bence.Cmaxın donanımlısını jettanın baz fiyatına alırsın.
    Elentra güzel araba ama 1.5-1.6 dizel seçeneği ve 2. eli yok maalesef

yol tutuş'a katılmıyorum. Performansta göreceli. Diğerlerinin hepsine katılıyorum. Cmax , touran 5008 3008 vs aralarında alınabilecek en iyi aile arabası

Yol tutuşta ford hep öndedir denemeniz gerek bence.Yüksek bir araç olmasına rağmen virajlarda çok iyi iddaa ederim

• corolladan başka kuş tanımam
  • quote:

Orijinalden alıntı: plectrum

elantranın 5 yıl garantısınide unutmayalım. Ingılterede 7 yıl, amerıkada 10 yıl garantıyle satılıyor elantra onuda belırtelim

Elentra dediğim gibi çok güzel bir araba ve güzel bir motorla 1.6 dizel seçeneğini getirirlerse çok can yakar.Piyasayı sallar bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sasmaz66 -- 11 Ağustos 2012; 2:49:38 >
  • quote:

quote:

quote:

FORD CMAX TDCİ 1.6
    performans,tork(+)
    2.el(+)
    iç mekan kokpit(+)
    yakıt(+)
    yol tutuş(+)
    bagaj (+)
    donanım(+)

Bir araçtan başka ne beklenirki
    Jettadan in cmax e bin bir daha jettaya binmezsin çok basık bir araba bence.Cmaxın donanımlısını jettanın baz fiyatına alırsın.
    Elentra güzel araba ama 1.5-1.6 dizel seçeneği ve 2. eli yok maalesef

yol tutuş'a katılmıyorum. Performansta göreceli. Diğerlerinin hepsine katılıyorum. Cmax , touran 5008 3008 vs aralarında alınabilecek en iyi aile arabası

Yol tutuşta ford hep öndedir denemeniz gerek bence.Yüksek bir araç olmasına rağmen virajlarda çok iyi iddaa ederim

o zaman kusursuz oluyor.Audi filan boş kalıyor cmax'in ynnda. :D. Şaka bir yana 2006 20 dizel mondeo da yol tutuşu hiç yoktu keza 1.6 dizel focusu olan arkadaşım da aynı şeyi söylüyor. Telefonlarını vereyim sizde sorun isterseniz

• elantra suyla çalışsın yinede almam.benim için herşeydn öncesi isimdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: furi1923

elantra suyla çalışsın yinede almam.benim için herşeydn öncesi isimdir.

Valla cok güldüm çok yasayın.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: plectrum

elantranın 5 yıl garantısınide unutmayalım. Ingılterede 7 yıl, amerıkada 10 yıl garantıyle satılıyor elantra onuda belırtelim

Elentra dediğim gibi çok güzel bir araba ve güzel bir motorla 1.6 dizel seçeneğini getirirlerse çok can yakar.Piyasayı sallar bence

dizel araclar az yakıyor, yokuslarda bayılmıyor ancak eksi yonleride var. 2. Elde tutulmuyorlar, motor omru az, bakımları pahalı, arıza cıkarma riski ve onarım ucretleri pahalı. Bence karavan vb araclar cekilmeyecekse lpgli arac yeterli olur

• Hocam elentrayta zaman tanımak lazım ve şans vermek lazım. Hyundai ön yargısını kırabilir ama şans veren siz olmayın . Başkaları versin eger hakediyosa sizde alırsınız
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.