Şimdi Ara

Jetta TDI verilip Giulietta JTD alınırmı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
7.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: haluk 23

Eski aracım olan 1.6 mj Bravonun motoru yukarıdaki videoda da görüldüğü üzere gayet gürültülü bir çalışma karakterine sahipti.

Ancak bence bu konudaki rekor VW grubunda kullanılan pumpe duse teknolojili tdi motorlarda:

Alttaki video 3 silindirli 1.4 tdi'nin çalışmasına örnek:

Yalnız şöyle bir durum var B7 kasa passatlar dışarıdan ve içeriden 2.0 TDI için söylüyorum 1.5 DCI den daha sessiz ve hırıltılı çalışıyor. Belki motor sesli ama yalıtım iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: nirvana82

Jetta 2011 1,6 TDI kullanıyorum, Guilietta'nın fiyatı 61'e kadar düşmüş. Jetta ile 1-2K fark verilip Giulietta alınırmı? Sorunlu bir arabamıdır?

Birde Giulietta 170HP kullanan varmı? Yakıt tüketimi nasıldır? Biraz performanslı kullanmak istesek yakıt tüketimi nerelere dayanır?

Eğer beğeniyorsan al pişman olmayacaksın...;)

Araç ile ilgili iç mekan kalitesi çok beğenilmesede bence güzel nesi beğenilmiyor pek anlamıyorum o kadar araca binip iniyorum en azından farklı bir kokpit kalitesizde değil...

Ama şunu demeden geçemeyeceğim araç yenide olsa ufak tefek tıkırtılar duyman olası çok ciddi değil bunu belirtmek isterim ama zamanla belli tıkırtılar geliyor araçtan...

Motoru belli zaten Fiat'ın Mjet motoru 120'lik olan olsaydı süper olurdu bu fiyata ama 105'likte üzmez seni piyasada TDİ TCDİ lar varken bunun sesi az kalır tabiki sesli çalışıyor ama dizel sonuçta sessiz dizel istiyorsan Korelilerin dizel motorlarını tercih edebilirsin...

Aracın en büyük özelliği sürüş kalitesi piyasada 2. el kaygısı ile alınmış araçlar gibi dümdüz bir araç değil aradaki farkı kısa zamanda anlarsın yol tutuşu gayet iyi donanımı tatminkar sunroof ile birlikte alırsan harika olur bunun dışında vites topuzu problemi vardı ben denk gelmedim ama yaşayanlar vardı metal kısmı kalkıyormuş sanırım ama dediğim gibi kullandıklarım arasında bu şekilde bir sorun yoktu...

2.elde de ciddi bi kayıp yaşayacağını düşünmüyorum artık her araç belli fiyatlarda gidiyor bazıları hızlı bazıları yavaş ama takasta kullanırsan sıkıntı yaşamazsın şu an piyasadaki ölücüler galeriden daha kötü durumda...

Bunun dışında aracın keyifli farklı cezbedici tasarımıyla memnun kalacağını düşünüyorum...

Motor sesi ufakta olsa tıkırtı ve ufak tefek işçilik hataları canını sıkmazsa güzel günlerde kullanırsın test etmediysen mutlaka test et birde İstanbul'dan alacaksan Zincirlikuyu birmot'u tavsiye ederim....

Beylikdüzü'ne falan kesinlikle uğrama ben oranın yüzünden almaktan vazgeçtim araçtan soğuturlar adamı...

• quote:

Orijinalden alıntı: Aziz Kancar

Haluk bey 3silinirli 1.4 ile 1.6yı mukayese edeceginize

1.6 TDİ cr ile 1.6 mjet motoru kıyaslayın TDI motor mjetnin(1.6) karşısında benzinli hissi verir

Arkadaşım ben yukarıdaki mesajımda pumpe duse teknolojili vw tdi motorların gürültülü çalıştığını belirttim.

Bulabildiğim bir video olarak da 3 silindirli tdi videosu paylaştım.

TDI common rail olanlara birşey demedim zaten.

Bu açıdan silindir sayısı ya da tdi common rail konusunda bu çıkışına gerek yoktu.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akifsari

Ne anlatmaya çalışıyorsun sen ben anlayamıyorum.

yerli araba dururken caddy mi alsın onu mu demek istiyorsun.

Ben sadece ses olarak JTD motor TDI den çok daha sesli diyorum ama siz olayları farklı yeremi çekıyorsunuz yada benmi yanlış anlatıyorum ?

Yok yok senin niyetin belli de ben oraya gelmem.

şunu bil yeterli senin tdi dediğin başarısız motor jtd dediğin yanında heraçıdan geridir.

fiat ın yanında vw anca stajer olur ok?
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Haluk bey 3silinirli 1.4 ile 1.6yı mukayese edeceginize

1.6 TDİ cr ile 1.6 mjet motoru kıyaslayın TDI motor mjetnin(1.6) karşısında benzinli hissi verir

Arkadaşım ben yukarıdaki mesajımda pumpe duse teknolojili vw tdi motorların gürültülü çalıştığını belirttim.

Bulabildiğim bir video olarak da 3 silindirli tdi videosu paylaştım.

TDI common rail olanlara birşey demedim zaten.

Bu açıdan silindir sayısı ya da tdi common rail konusunda bu çıkışına gerek yoktu.

Ben sadece 1600cc motorlar kıyaslansın diyerek çıkıştım . Sonuçta kulvarları farklı.

Şimdi anladımki sizde örnek vermişsiniz sadece hatam olduysa affola

• Julyet güzel araç ama şahsen jettaya talim ederdim. (2. el kaygısı)
    Ha illa alacaksam o kasaya bence dizel yakışmıyor, 170lik benzinlisini araştırırdım.
  • Jetta'nız Highline'mış.Bir de Porto jant varsa en beğendiğim C sınıfı sedan.
    Giulietta alacaksanız bir fark olması açısından 170 lik Multiair almanızı öneririm.Fakat o da şehir içi kolaylıkla 10 litreleri geçer performanslı kullanımda.

Kalite olarak pek fark etmeyecek fakat sürüş zevki ve tasarım olarak daha iyi bir araca bineceksiniz.
    170'lik seçeneği alırsanız bir de performans eklenecek bu ikiliye.
  • Forumda hep dinleriz cülyettayı fakat hiç alanı görmedik. Şimdi bir babayiğit alsa da görsek, bize eğlence çıksa düşüncesi var tabi.

Jetta ruhsuz bir otomobil fakat bir vw fanatiği olarak benim bile anlayamadığım şekilde ikinci el fenomeni. Döviz gibi sahibine kazandırır hep

Ötekinin pek gideri olmaz, yada ucuza verirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi In absentia -- 14 Ağustos 2012; 17:35:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vw sempatizanları basmış yine ve konuyu alakasız yerlere çekmişler her zamanki gibi

Sürüş keyfi, donanım, iç mekan kalitesi, yol tutuşu, viraj kabiliyeti hatta performans gibi konularda cettadan 2-3 gömlek üstündür. Cettaya göre 2 dezavantajı var. Doğal olarak sedandan hb araca geçerken azalan iç hacim ve ikinci el piyayası.

Edit: 170lik tct ile şehir içi performanslı kullanımda 9-9,5 litre yakarsınız. Ama gidişine göre bence makul bir değer ayrıca sakin kullanımda şehir içinde 7,5 litre civarlarını görebilirsiniz.

Ve son olarak 2.el temizini bulabilirseniz 2.el olarak almanız daha mantıklı olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Losangelos -- 14 Ağustos 2012; 19:06:53 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: of dead

quote:

quote:

Doblo kullandım 1.6 dizel gerçekten traktör gibi sesli idi araç

sen kendi arabanla karıştırıyorsun bence

biz mahalleye caddy almıyoruz

Katılıyorum gerçekden Vw dizel motorlarıda çok altta kalmaz.

Şu yeni nesil 1.6 TDİ CR motordanmı bahsediyorsunuz sizler arkadaşlar ? Desibel oranlarına bakmak lazım ama yahu kulak var sonucta degilmi 1.6MJET ile 1.6 TDİ arasında ses olarak dag kadar fark var ..

bu "dağlar kadar" kavramını çözemedim.
    nasıl bir dağ? yani birinde kulak zarı hasar görürken ötekisinin içinde satranç oynayabilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

quote:

quote:

quote:

Şu yeni nesil 1.6 TDİ CR motordanmı bahsediyorsunuz sizler arkadaşlar ? Desibel oranlarına bakmak lazım ama yahu kulak var sonucta degilmi 1.6MJET ile 1.6 TDİ arasında ses olarak dag kadar fark var ..

nasıl bir dağ? yani birinde kulak zarı hasar görürken ötekisinin içinde satranç oynayabilir misin?

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

quote:

quote:

quote:

quote:

Özlemiştik.

• Komikler dizilmis gine siraya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

tamam mükemmel senin vw motorun süper.
    vw dediğin firma, fiat'ın bulduğu common rail sayesinde 2008 den sonra sessiz dizel üretebilmeye başladı.
    kaldı ki 1.6 multijet çok daha üstün bir ünite. neyi kanıtlamaya çalışıyorsun? ne güzel yoktunuz ortalıkta yine başladınız ibadete.

• BENCE İLERİYE DÖNÜK BİR TERCİH YAP VW JETTA AL DERİM DİZEL MOTORU OLSUN KONFORU OLSUN MALZEME KALİTESİ OLSUN YETERLİ SEVİYEDE AMA Yolda giderken aracıma baksınlar diyorsun kesinlikle Tasarım olarak ALFA ROMEO giulietta derim giuliettanın dizel moturuda arkadaşların dediği gibi vw den kalır yanı yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: afas03

BENCE İLERİYE DÖNÜK BİR TERCİH YAP VW JETTA AL DERİM DİZEL MOTORU OLSUN KONFORU OLSUN MALZEME KALİTESİ OLSUN YETERLİ SEVİYEDE AMA Yolda giderken aracıma baksınlar diyorsun kesinlikle Tasarım olarak ALFA ROMEO giulietta derim giuliettanın dizel moturuda arkadaşların dediği gibi vw den kalır yanı yok...

Adam Jetta kullanıcısı zaten
  • hocam markasında HAÇ işareti olan olan bi araba hiç alınır mı? caiz mi? atalarımız viyana kapısına dayansın, torunları yılanlı haça binsin.. oldu mu yani hocam..
  • Bu arada 1.6 multijet aracın gürültülü çalıştığını bu konuda ben paylaştım.

Ancak Bravonun yalıtımı cidden iyiydi.

Aracın motor kaputu açıkken duyulan ses ile aracın dışından duyulan ses arasında çok fark olduğu gibi bu sesin çok küçük bir kısmı kabin içine yansıyordu.

Bunu da dipnot olarak düşeyim. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nirvana82

Jetta 2011 1,6 TDI kullanıyorum, Guilietta'nın fiyatı 61'e kadar düşmüş. Jetta ile 1-2K fark verilip Giulietta alınırmı? Sorunlu bir arabamıdır?

Birde Giulietta 170HP kullanan varmı? Yakıt tüketimi nasıldır? Biraz performanslı kullanmak istesek yakıt tüketimi nerelere dayanır?

170lik giuletta ödül almış çok kaliteli bir motora sahip.
    performanslı kullanımda 10-12 litre civarlarını görürsünüz normal kullanımlarda ortalama tüketimi 6-8litre dolaylarındadır.
    Ki böyle performanslı bir motora göre bence gayet iyi rakamlar bunlar.
    Jetta 2011 dediğiniz araç sanırım yeni kasa meksika üretimi jetta.
    Giuletta o aracı açık söylüyorum biçer.
    1 serisi a3 gibi araçların rakibidir zaten.
    Golfün Jettann oralarda işi yok.
    Motor derseniz de iki motor da teknolojik açıdan iyi,problem yaratmamış üniteler.
    Tabi fiat motorlarının parçaları doğuş efsanesinden daha ucuz onu da eklemek lazım.
    Giulettanın yol tutuşu iç mekan kalitesi(ki eleştiriliyor)jettanızdan daha iyi orası da kesin.
    Ve almışken yüksek donanımla tercih etmekte fayda var,özellikle 1.4 multilairde 70k küsür fiyata sunulanlar gayet güzel.
    Motor performansı size yetecektir,fakat performans isterseniz modülle 20 30 hp alma şansınız var.
    Bu da altınızdaki dizel aracı çok keyifli bir hale getirecektir.
    Kısacası alınır mı alınır.
    Çok da güzel bir seçim olur.

• Yol tutuşta Focus II gözdemdi Guilietta mükemmel bir yol tutuş sunuyor Focus II çok iyi olmasına rağmen ondan bile çok iyi geldi bana.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.