Şimdi Ara

Jim Keller: 'Intel, 1 trilyon dolar piyasa değerine sahip olabilir, satılması hata olur'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Jim Keller: 'Intel, 1 trilyon dolar piyasa değerine sahip olabilir, satılması hata olur'
    Efsanevi çip tasarımcısı ve eski Intel baş çip mühendisi Jim Keller, Intel'in şu anda satılmasının hata olacağını düşünüyor. Keller, Intel'in geçmişte kazandığı kadar para kazanamayabileceğini, ancak şirketin veya bazı iş birimlerinin satılmasının hissedar değerini açığa çıkarmak yerine, yüksek büyüme potansiyeline sahip bir şirketin elden çıkarılması anlamına geleceğini söyledi.

"İyi bir Intel, 1 trilyon piyasa değerine ulaşabilir"

Şu anda gelecek vaat eden yapay zeka işlemcileri geliştiren Tenstorrent'in CEO'su olan Jim Keller, Intel'in olası bir bölünmesi veya satışı hakkındaki görüşlerini X platformunda dile getirdi. Keller, bir X gönderisinde "Büyük bir hedef ve bu doğrultuda çalışmayı seven bir ekiple değer yaratırsınız. Intel, en hızlı işlemcileri en iyi üretim teknolojileriyle üretti. Intel'in iş birimlerini üçüncü taraflara devretmesi hissedar değerini açığa çıkarmak değil, bir yangın satışıdır. Bu beni üzüyor." sözlerini kaydetti. Keller devamında şunları söyledi: "Bence iyi bir Intel 1 trilyon dolar değerinde. Bunu çöpe atmak biraz dikkatsizce olur."

Broadcom ve TSMC'in, Intel ile ilgilendiği iddia ediliyor

Son söylentiler, Broadcom'un Intel'in çip tasarımı ve pazarlama bölümüyle ilgilendiğini, Intel Foundry biriminin ise TSMC veya TSMC, Broadcom, Qualcomm ve diğer bazı şirketlerin yatırım yapacağı bağımsız bir çip üreticisi tarafından satın alınabileceğini iddia ediyor.

Trump yönetimi yerel üretimi teşvik etmesine rağmen, mevcut ABD hükümetinin Intel'in fabrikalarının TSMC veya diğer yabancı kuruluşlar tarafından yönetilmesini desteklemesi pek olası görünmüyor. Eğer, Intel kendi üretim tesislerinden vazgeçerse, yalnızca entegre bir cihaz üreticisi (IDM) olma özelliğini kaybetmekle kalmayacak, aynı zamanda ürünleri ve üretim süreçleri üzerindeki tam kontrolünü de yitirecek. Ayrıca, TSMC ve diğer potansiyel yatırımcıların, henüz büyük şirketlerden sipariş almakta zorlanan ve zarar eden Intel Foundry'ye yatırım yapmaya çok fazla ilgi duymaları pek olası değil.

Ayrıca Bkz.Intel'in bölünmesi gündemde? Broadcom ve TSMC’den stratejik hamleler

Öte yandan, Broadcom gibi büyük sermayeli şirketler, CPU yeteneği ve dünya standartlarında ürün tasarım ekipleri kazanmak için Intel'in ürün bölümünü devralabilir. Ancak, Intel'in mülkiyetinde gerçekleşecek bir değişiklik, şirketin AMD ile olan geniş kapsamlı çapraz lisanslama anlaşmasını otomatik olarak sona erdirecek. Bu da, yeni bir anlaşma imzalanmadığı takdirde, yeni kuruluşun AMD tarafından geliştirilen ve şirketler arasında geniş kapsamlı çapraz lisanslama anlaşmalarının bir parçası olarak paylaşılan yeniliklere erişimini kaybetmesi anlamına gelir.

Kaynak:https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/jim-keller-says-a-great-intel-is-worth-usd1-trillion-company-would-be-sold-at-fire-sale-pricing-if-sold-now

• Ben haber firmalarının kasıtlı haber yaptığını düşünüyorum..Tmm çok iyi günler geçirmiyor intel..Ama yok batacak üçe bölünecek satılacak durumda olan firma.. Arge yapamaz..Yeni çıkacak ürünler sürekli ertelenir en son rafa kaldırılır...Stok sıkıntısı yaşar yenilerini üretemediği için.Çıkardığı ürünler çerez fiyatına gider..

Adamlar hala deli gibi arge yapıyor şu an hatta en fazla arge yapan bir iki firmadan birisi.. Yeni ürünler çıkıyor , gpu pazarınada girdiler bayağı yol aldılar.Stok sıkıntıları yok..Ürünleri hala istediği fiyattan satıyorlar..18a teknolojisine geçiş yaptılar nerdeyse ve lider konuma geçecekler tekrar bu alanda..

Tarihte böyle medya baskısı ile batan çok firma oldu..İnşallah intel olmaz amd tek kalırsa inteli mumla aratır..
    Yazın yediği hurmalar, şimdi İntel'i epey terletmişe benziyor, güç ve trend/teknoloji elindeyken son kullanıcıya gıdım gıdım vererek, piyasayı teknoloji açısından tıkıyordu, nasılsa adam gibi bir rakip olmadığı için ayrıca şu tekel konumunu kullanarak neredeyse satılan tüm dizüstü bilgisayarların İntel işlemcili olmasını sağlamıştı, ulan AMD 10 numara işlemciler üretmeye başlamıştı; şu APU olayına girdikten sonra gel gör ki piyasada bu işlemcilere sahip olan dizüstü bilgisayar bulmak neredeyse imkansızdı, ben bile bu nedenle Dell Alienware alırken intel işlemcili almak zorunda kalmıştım, sırf tekel konumuna destek olmayayım desem de... neyse, sonuç umarım bu namussuz, Nvidia'nın CPU tarafındaki kopyası batmaz ama haraç mezat beleş fiyata satılır da maksat son kullanıcılar olarak başka bir p.zevengin eline düşmeyiz; AMD, malum kapitalist sistem; money talks.
  • İntel inşallah tez zamanda batar.Başkaları bu hususta neder ne düşünür beni ilgilendirmez bu benim intel hakkındaki düşüncemdir.

• Yazın yediği hurmalar, şimdi İntel'i epey terletmişe benziyor, güç ve trend/teknoloji elindeyken son kullanıcıya gıdım gıdım vererek, piyasayı teknoloji açısından tıkıyordu, nasılsa adam gibi bir rakip olmadığı için ayrıca şu tekel konumunu kullanarak neredeyse satılan tüm dizüstü bilgisayarların İntel işlemcili olmasını sağlamıştı, ulan AMD 10 numara işlemciler üretmeye başlamıştı; şu APU olayına girdikten sonra gel gör ki piyasada bu işlemcilere sahip olan dizüstü bilgisayar bulmak neredeyse imkansızdı, ben bile bu nedenle Dell Alienware alırken intel işlemcili almak zorunda kalmıştım, sırf tekel konumuna destek olmayayım desem de... neyse, sonuç umarım bu namussuz, Nvidia'nın CPU tarafındaki kopyası batmaz ama haraç mezat beleş fiyata satılır da maksat son kullanıcılar olarak başka bir p.zevengin eline düşmeyiz; AMD, malum kapitalist sistem; money talks.

• Apple satın alsın piyasaya rekabet gelsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üstat sen Chip tasarımına devam et, finans kapital işlerinden pek anladığın söylenemez.

• joven kullanıcısına yanıt
    👍 👍 👍

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • aldı yeni cihazları intel. 2 yıla toplanır. bakkal mı bu firma. intel...
    rekabet bitmesin diye ugraşıyorum :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İntelin batmasını isteyenleri anlamıyorum. Tekel piyasası nedir biliyor musunuz? Önceden intel yapıyordu, şimdi AMD yapıyor. Intelin piyasadan çekilmesi/gerilemesi son kullanıcıya hiçbir şekilde yaramayan bir durum.

Umarım intel kısa sürede rekabete geri döner.

• Symbianist S kullanıcısına yanıt
    Kalsın, ben 3.500$'a 6 core işlemci almak istemiyorum.
    Sendr istemiyordundur..

• Arkadaşlar abd hükümetinin inanılmaz desteği bitmediği sürece bir şey olmaz. (Gerçekten inanılmaz fonlar aldılar)

• Ben haber firmalarının kasıtlı haber yaptığını düşünüyorum..Tmm çok iyi günler geçirmiyor intel..Ama yok batacak üçe bölünecek satılacak durumda olan firma.. Arge yapamaz..Yeni çıkacak ürünler sürekli ertelenir en son rafa kaldırılır...Stok sıkıntısı yaşar yenilerini üretemediği için.Çıkardığı ürünler çerez fiyatına gider..

Adamlar hala deli gibi arge yapıyor şu an hatta en fazla arge yapan bir iki firmadan birisi.. Yeni ürünler çıkıyor , gpu pazarınada girdiler bayağı yol aldılar.Stok sıkıntıları yok..Ürünleri hala istediği fiyattan satıyorlar..18a teknolojisine geçiş yaptılar nerdeyse ve lider konuma geçecekler tekrar bu alanda..

Tarihte böyle medya baskısı ile batan çok firma oldu..İnşallah intel olmaz amd tek kalırsa inteli mumla aratır..

• Amd iyilik meleği ya beleşe işlemci dağıtacak tek kalınca. Akıl hastalığından başka açıklaması yok.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • intel'in batmasını kim istemez fakat böyle olması yerine en azından çok ama çok küçülüp tekel durumundan çıkmasını istiyorum, amiga'dan PC'ye geçtiğim dönemden beri intel'in aç gözlülüğü yüzünden çirkeflikleri yüzünden batıp giden firmaları gördük... devlet desteği ve imkanlarını kullanarak piyasayı sömürmüş iğrenç politikaları hala piyasada etkili olan bir firmadır.

Jim Keller epey bir abartılı konuşmuş 1 trilyon dolar demiş :)) bu tekelci firma yüzünden laptoplarda AMD işlemcili modelleri göremiyoruz, muhtemelen quallcomm'unda model kapmasını engelliyorlardır, kötü durumda olmalarına rağmen sıfr bağımlı kullanıcıları var diye fiyat kırmayıp artıran bu nokta'da AMD'nin de gözünü açmasına sebep olan bir firmadır. şapkayı önüne koymayı bilmeyen kendisini bir halt zanneden anlayışın açık ara en iyi temsilcisi satılıp gitsin.. :)

• Intel'in Tekel olduğu dönem'de her sene fiyatı yükseltip, işlemciye %10-15 performans artışı ve anakart ve soğutucu değiştirdiğinden Kullanıcıları tarafından mimli bu değişmez..

Intel dev firma batmaz, batırmazlar. Fonlanır, desteklenir gemisini yürütürler.

• tekellik nedir öğrenmek isteyen ekran kartı piyasasına baksın

yeşil firma 750 dolar dediği kartı 1500 dolardan satıyor ama stok yok üretim yok (?) istediği gibi at koşturuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 20 Şubat 2025; 18:39:16 >
  • Bu adam birşey diyorsa bir bildiği vardır.

• Arkadaşlar intelin satılmasını en çok amd istemez .. Neden derseniz çapraz lisans antlaşmaları var x86 lisansı intele aittir ..Ve bu lisans izni ile amd işlemci üretir.. Yarın öbür gün inteli başka firma satın alırsa , inteli satan firma bu lisans antlaşmaları iptal edilirse.. Amd toplu iğne üretemez.. Arm nasıl qualcom'a dava açtı ise benzeri durum olabilir..İntelin 200 binin üstünde patenti var...

Bakın 2009 da buna benzer bir haber var..İnteli alacak firma böyle bir girişimde bulunursa en çok amdnin başı yanar..Hiç yoktan böyle bir dava , girişim bile amdnin tüm hisselerini dibe çeker amd'nin arge yatırımlarına balta vurur..

https://forum.donanimhaber.com/intel-amd-nin-x86-lisansini-iptal-edebilir--30488237

Düşündüğüm gibi haberleri çıkmış lisans antlaşmaları yüzünden amd intelin satışına izin verilmez deniliyor..

Jim Keller: 'Intel, 1 trilyon dolar piyasa değerine sahip olabilir, satılması hata olur'
    Jim Keller: 'Intel, 1 trilyon dolar piyasa değerine sahip olabilir, satılması hata olur'tom's hardware
    AMD could block the sale of Intel due to a cross-licensing agreement
    https://www.tomshardware.com/pc-components/cpus/amd-could-block-intel-sale-due-to-a-cross-licensing-agreement

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayat_icinde -- 20 Şubat 2025; 23:3:34 >

• mehmet_clk M kullanıcısına yanıt

Ah ah... zamanında yanlış yollara düştü intel. Doğru kararlar verip doğru hareket etseydi bu durumları bırak, AMD ve Nvidia diye şirketler piyasada olmayacaktı zaten. Aslında Nvidia dünyadaki ilk ekran kartını ürettikten sonra ilk cevap verenlerden biri intel'di. Ekran kartı üretimlerini durdurmasalardı belki arc sürücülerinde sorun yaşamazdık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BBPROP B kullanıcısına yanıt
    Nvidia ilk ekran kartını değil GPU olarak tanımlanan kartı ilk üreten firma oldu bir yanlışlık olmasın..

Bence intel yılların verdiği sarhoşluktaydı ve hala daha kendine gelmiş değil, Athlon 64 yenilgisini Core serisini çıkararak ve geliştirerek unutturdular, tasarım ekibinin büyüklüğü ve döküm başarısı sektörün çok çok önündeydi.
    Gelişimle geçmesi gereken yıllarda neye el attıysalar hangi işe girdiyseler daha işin başında cinlik yaptılar her sektörden tam anlamıyla sektörüp gittiler, milarları hiç ettiler...
    ilk anda aklıma mobil işlemci, 2g/3g/4g modem, larrabe grafik projesi, 3d xpoint nand projesi ve şuan aklıma gelmeyen çok kötü işlere imza attılar, bu zamanlarda cepten yediler sektörde rakiplerini sindirdikleri ve hala zirvede olduklarından bu zararların etkisini hissedemediler...

Ryzen işlemciler ve ummadıkları Apple'in m serisi intel'i dağıttı desek yeridir. işlemci kısmında önce eldeki mimariye ivme kazandırmayı denediler bunlar başarısız oldu ve yeni bir tasarım çıkaramadılar. rakiplerin vites artışına karşılık veremediler.
    Fabrika tarafında üretim node'larını geliştiremediler sürekli aynı sorunlarla geçen yıllar boyunca TSMC arayı açtı durdu. gelinen nokta da artık küçülmek zorundalar. izliyoruz film bitmedi.

Bu filmin bir benzerini Microsoft için de görebiliriz..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.