Şimdi Ara

Jip ile Sürat Yapmak Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar; merak ettiğim bir konu var. Mesela normal binek araçlarla passat, mondeo, astra gibi araçlarla sürat yapılıyor, sollamaya giriliyor. Hiç jip ile yolculuk yapmadım. Bmw X5, audi nissan gibi jiplerle aynı süratte sollama v.b durumlarda çok hissettiriyor mu araç ? Tahlikeli oluyor mu mesela 140 İle giderken ?

Arada ne farklar var ?

• yüksek olduğu için virajlarda yatar,hızı fazla hissettirmez.zaten fazla hız yapılmaz.daihatsu teriosta 170 ten sonrası yoktu mesela.aerodinamiği sürat için uygun değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tedirgin hissettirir tabii otomobillere gore. Yapilari itibariyle otomobiller kadar yol tutusa sahip degillerdir. Profiline bile bakarak az cok tahmin edebilirsin zaten. Yuksek olmalari esastir, bu da yol tutustan odun verir.

• Bmw X5 4.4i oldukça iyi yol tutuyor.
    Ayrıca 150'den aşağı sürmek zor gibi.
    Hızlanması da viraj kabiliyeti de iyi.
    Diğer jiplere gelirsek, onlar esp yardımıyla virajda sıkıntı çıkarmaz ama viraja otomobil kadar hızlı giremezsiniz.
    Bende 2008 var jip sayılmaz ama kullanırken otomobilden çok farkı olmuyor.
    Babamda Kadjar var, yol tutuşu, hızlanması filan otomobilden farksız ancak yol tutsun diye aracı sert yapmışlar.
    Sert yapmasalar ilk virajda yatar.

• sakin havada çok hissettirmez ama rüzgarlı havada gezinirsin...
  • Gayet yapiliyor tabi virajlara otomobil gibi rahat giremiyorsun . Jip tanimina gore degisir

1.6 suvcuklari kastediyorsan bilemem , hafif yukseltilmis araclari jip sayiyorsan Polo cross country tadinda

• Merhaba,

X5 ile çok yolculuk yaptım. 2011 model 3.0 dizel olan 6 ileri vites sanırım, dolayısıyla 2000 d/d 110 civarında hız yapıyor. Hızı hissettiriyor mu diye sorarsanız C sınıfı bir otomobile göre hissettirmiyor. Ancak diğer araç 2010 model C220 CDI bununla kıyaslarsak X5 hızı daha fazla hissettiriyor.

Saygılarımla..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Otomobilgini

Bmw X5 4.4i oldukça iyi yol tutuyor.
    Ayrıca 150'den aşağı sürmek zor gibi.
    Hızlanması da viraj kabiliyeti de iyi.
    Diğer jiplere gelirsek, onlar esp yardımıyla virajda sıkıntı çıkarmaz ama viraja otomobil kadar hızlı giremezsiniz.
    Bende 2008 var jip sayılmaz ama kullanırken otomobilden çok farkı olmuyor.
    Babamda Kadjar var, yol tutuşu, hızlanması filan otomobilden farksız ancak yol tutsun diye aracı sert yapmışlar.
    Sert yapmasalar ilk virajda yatar.

Anladım abi, o zaman d segmenti araçlar daha iyi giriyor viraja..

Diğer yorum yazanlara da teşekkür ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CouldServer -- 13 Ağustos 2016; 13:42:40 >
  • Virajlarda yatıyorlar, düz yolda basarken normal araçlardan pek farkı yok. Mesela şöyle örnek vereyim, Porsche Macan kullanmıştım, yol tutuşu, direksiyon tepkileri ve hissiyatı ve viraj kabiliyeti, iyi yol tutarım diyen, çoğu araçtan daha iyi.

Fakat Yeni Honda CR-V Kullandım, şeritten çıkmadan viraja gireyim diyorsun, çok hızlı girmeyince bir tedirginlik olmuyor ama aracın yana yattığı bariz hissediliyor. Kendi kullandığım araç octaviada adam gibi yol tutan bir araç değil, fakat virajlara crvden daha hızlı girebiliyorsunuz ve o kadar tedirgin etmiyor, çünkü yüksek değil.
  • Ssangyong Korando Sports çift kabin pikap ile çoğu binek araca güvenip yapamayacağım şeyleri yaptım, üstelik araçta ESP yok. (2013 sonrası modeller ESPli gelmeye başladı)

Tem otoyolu Ankara-Bolu arası müsait bir noktada sürücü dahil 5 kişi + bagaj ile(Toplam 2500kg varsayılabilir) 200km hız gördüm, hiç de güvensiz gitmiyordu açıkçası. Daha sonra yükseltme kiti taktırınca yüksek hızda gezeleme yapmaya başladı, onun çözümü de spacer takıp lastikleri biraz dışarı almak idi ama fırsat olmadı.

Pikaba kıyasla suv tarzı modern araçların daha da güvenilir olacağını varsayıyorum. Sınırlar aşırı zorlanmadığı sürece bir otomobilden farkı pek hissedilmez.
  • 140'la gidince hızlı mı oluyoruz?
  • Aslında yüksekde oturmak ayrı bir güven ve zevk veriyor otomobilde yapamadığım hızları Fiorinıda yapıyordum daha güven veriyordu

• muadili bir sedana göre her şartta suv araçlar daha az yol tutuşuna, daha az konfora ve daha az hisse sahiptir.

tabiki kaldırıp linea ile x5i karşılaştıramazsınız. ama 5 serisi her haliyle x5ten daha konforludur. yola daha iyi tutunur. hızlanması vs. daha güvenlidir.

suv veya senin tabirinle jip araçlar hızlı gitmek için üretilmezler. bu yüzden normal araçlardan daha az bir süratle kullanılmaları gerekir.

daha kolay devrilebilir, daha kolay yoldan çıkabilirsiniz.
  • küçük dayımda 2005 grand cherokee varken anlatmıştı jeep'lerde sanırım bir etiket varmış ingilizce yüksek hızlara çıkmayın filan yazıyormuş uyarı amaçlı
  • 140 km hız tiguan için fazla değil oldukça rahat ilerlersin ben genelde 150 civarı gidiyordum

• bende 2011 qq dci var. virajlara girerken bir otomobil kadar rahat olmasa da çok sıkıntı yaşamadım ama her zaman d segment otomobil sürüşte daha iyi olur düşüncesindeyim.
  • cipler sürat için dizayn edilmiş araçlar değildir ama otobanda görüyorum, cayenne,lande rover, x5, q7 falan resmen uçuyorlar
  • Evet korkutuyor .

Lada Niva ile 90 yapmıştım bir seferinde .

• bir keresinde 2003 modeldi sanırım jeep grand cherokee sürmüştüm hepsi öylemidir bilmem ama sanki su yatağının üstündeymişim gibi hissettirmişti. o araçla yüksek hızda viraja hayatta girilmezdi mesela.

• suraya gore fazla fark hissettirmiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.