Şimdi Ara

John Steinbeck'in hangi kitabını önerirsiniz?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fareler ve insanları okudum. Gazap üzümleri listemde. Başka hangi kitapları iyidir? Yukarı mahalle nasıldır?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazarın benim listemdeki diğer kitapları; Bitmeyen Kavga ve Ay Battı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnciyi kesinlikle önermem onu söyleyeyim

• Neden önermiyorsunuz hocam?
  • Gazap Üzümleri listende var (ki bunu muhakkak evvelden okumalısın), İnci'yi ve Bitmeyen Kavga'yı da yukarıdaki arkadaşlarım söylemiş. Ben de önce Cennetin Doğusu'nu, daha sonra da Kaygılarımızın Kışı'nı önereyim.

Lakin benim bu kitaplardan anladığım meselelere, onların duygu ve düşünce dengesine bakarak senin için bir sıra, güzel bir karışım tavsiye etmek isteseydim sırasıyla şöyle oku derdim:

Fareler ve İnsanlar, Gazap Üzümleri, Bitmeyen Kavga, İnci, Kaygılarımızın Kışı, Cennetin Doğusu

Biraz karanlık, biraz aydınlık; biraz duygulu, biraz düşünceli biri Steinbeck. Okuması insanı başka aleme götürebilen türden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harry11 -- 11 Eylül 2017; 14:8:2 >
  • Yukarı mahalle diğer kitaplarından biraz farklı bir üsluba sahip fareler ve insanlar,inci,bitmeyen kavga,gazap üzümlerinden vs. farklı olarak toplumsal gerçekçilik değil "varlık ve hiçlik" kavramlarına yönelmiş yazar daha çok.Cennetin doğusu da güzel bir kitap ama kitap okumaya yeni başladıysanız bir hayli uzun ve diğer kitaplarına göre biraz sönük kalmış bence.Bence Bitmeyen kavga başta olmak üzere diğer arkadaşların yazdıklarını sırayla okuyun,bu türden hoşlananlara da Türk edebiyatımızda Orhan Kemal'in kitaplarını tavsiye ederim.
  • gazap uzumlerini oku hocam once

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • John Steinbeck'in "Yukarı Mahalle" kitabının Radyo Tiyatrosu'na uyarlanmış halini buldum ve aklıma hemen bu konu geldi,dinlemek isteyen varsa tavsiye ederim,seslendiren oyuncular çok iyi gerçekten.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.