Şimdi Ara

Joker zararlı yazılımına dikkat

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Google’ın hem mağaza hem de kullanıcı tarafında aldığı sıkı önlemlere rağmen zararlı yazılımların ardı arkası kesilmiyor. 3 yıldır kullanıcıları bezdiren Joker yazılımı 4 yeni uygulamada daha tespit edildi.

Joker yazılımı can yakıyor

Saldırganların çok az miktarda kodlama yaptığı için güvenlik duvarlarından kaçınması kolay olan Joker yazılımı kullanıcının izni olmadan ücretli SMS yolluyor veya ücretli hizmetlere abone oluyor.

Ayrıca Bkz.Ebeveyn kontrol uygulamalarına dikkat

Yazılımın gelen mesajları veya bildirimleri okuyarak iki aşamalı güvenlik çözümlerini aşabildiği belirtiliyor. Böylece kullanıcı sadece cüzdanı boşaldığında bir şeylerin ters gittiğini anlayabiliyor.

Yapılan araştırmalara göre indirme rakamları toplamda 100 bini geçmiş 4 yeni uygulama tespit edildi. Smart SMS Messages, Blood Pressure Monitor, Voice Languages Translator ve Quick Text SMS hali hazırda 100 bin cihaza bulaşmış görünüyor. Google Play mağazasından kaldırılan bu uygulamaları indirmiş olanların kesinlikle silmeleri ve banka hesaplarını kontrol etmeleri isteniyor.

Kaynak:https://www.phonearena.com/news/delete-these-four-malicious-android-apps-installed-by-100-thousand-users_id141186

• Cep tel' imde ne bankacılık uygulamasını ne de para ödeme ile ilgili hiç bir kayıt bulundurmuyorum, hesabımla şifre kaydı saklayan chrome dahi kullanmıyorum, çünkü Android ortamına güvenmiyorum.

Bankacılık uygulamamı, ödeme ile ilgili her şeyi dizüstü bilgisayarımdan, gerekli önlemler alınmış windows 10 ortamında yapıyorum.
    Notebook dan Bank. uygulamasına girmeden önce, cep telimden wi-fi yi kapatıyorum, sonra uygulamaya giriyor ve cep şifre onayı veriyorum.

Konumuzda bahsedilen virüs cep tel' ime bulaşmış olsa, sahte ücretli abonelik yapmaya çalışsa bile cep tel' imde hiç bir kredi kart ya da başka ödeme kayıtları izi olmadığı için avucunu yalayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 7 Temmuz 2022; 13:38:10 >
  • quote:

Smart SMS Messages, Blood Pressure Monitor, Voice Languages Translator ve Quick Text SMS

Ya aga şu uygulamaları kim niye indirir? Hadi Voice Language Translator isminden dolayı bir işleve sahipmiş gibi duruyor, onu acemi biriysen yersin de diğerleri SMS. Siz akıllı telefonda sms kullanmak için harici uygulama mı kuruyorsunuz? Adamlar sizi soymasın da ne yapsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 7 Temmuz 2022; 14:38:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar dert etmek yerine düşük limitli kredi kartı kullananın kafa rahat olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.