Şimdi Ara

Jules Verne kitapları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Celal Şengör un bir kitabında aşırı övgüyle bahsetmesi sonucu bir kitapçıya gittim ve sordum, karşıma gelen kitap çocuk kitabıydı. Sonradan çocukken okuduğum 80 günde devri alem kitabı falan geldi, demek bu meşhur Jules Verne buymuş dedim.

Jules Verne kitapları yalnızca çocuklara mı hitap eder bu yazarın kitapları hakkında beni biraz bilgilendirir misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: gandalff

merhaba,
    dandik kitapçıya gitmişsindir; devri alemin ithaki yayınlarına ait tam metni 400 sayfaya yakın

Onu da okudum da sonu dıışında hiçbir esprisi yok, çoğu yönden çok zayıf kalıyor artık.

Bence bu saatten sonra okumaya luzüm yok ama zamanında müthiş olduğu kesin

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Prestige

quote:

merhaba,
    dandik kitapçıya gitmişsindir; devri alemin ithaki yayınlarına ait tam metni 400 sayfaya yakın

Onu da okudum da sonu dıışında hiçbir esprisi yok, çoğu yönden çok zayıf kalıyor artık.

Bu yaklaşımınız çok yanlış. Nikola Tesla çok ilkel buluşlara imza atmış, orta çağda matbaa'yı icat eden herifin göklere çıkarılmasını anlamıyorum, demek bu.

Nikola Tesla'nın icatları hayatımıza yön vermeye, matbaa dünyanın yarınını çizmeye devam ediyor. Edecek de.

• quote:

Orijinalden alıntı: tomthejeer

quote:

quote:

merhaba,

Bu yaklaşımınız çok yanlış. Nikola Tesla çok ilkel buluşlara imza atmış, orta çağda matbaa'yı icat eden herifin göklere çıkarılmasını anlamıyorum, demek bu.

Nikola Tesla'nın icatları hayatımıza yön vermeye, matbaa dünyanın yarınını çizmeye devam ediyor. Edecek de.

Öyle demedim hocam, çok büyük yazar olduğu kesin ama günümüzde çok daha derin kitaplar var.

• Mr.Prestige kullanıcısına yanıt
    Günümüzde çok daha derin kitaplar var ne demek hocam? Mesela dünya klasikleri günümüzde yazılmadı ancak hala olunuyor ve kalıcılığını sürdürüyor. Yani günümüzde derken gubcel yada popüler kültür etkisiyle yazılmış kitapları kastetmiyorsundur umarım.

• siz bence jules verne i okurken yanlış amaçla veya yanlış bir kanı ile okumuşsunuz. (jv diye kısaltacağım yazarın ismini sıkıntı olmazsa) jv nin önemi ve onu bu kadar yukarılara çeken şey hayalgücüydü. yazdığı kitaplar çağının ötesindeydi. bir nevi zamanının bilim kurgu kitaplarıydı bunlar, insanlar böyle şeyler olur mu gözüyle bakıyordu. en azından ben bunları biliyorum. ki kitaplarından esinlenilerek yapılmış çalışmalar da vardır iyi araştırılırsa çoğu mucite ( aklımıza hemen büyük icatlar gelmesin, gündelik kullandığımız çoğu araç gerecin de mucitleri hayalgüçlerini bu adamdan almış olabilirler.) önderlik etmiş olabilir. insanlara zamanında güzel bir bakış açısı yakalamıştı ve toplumun önündeydi. yanlışım varsa düzeltin lütfen

jv yi okurken kafa yapınızı muhteşem söz sanatları, olay örgüleri veya müthiş hikayelerle zorlamayın bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aelthalyste

siz bence jules verne i okurken yanlış amaçla veya yanlış bir kanı ile okumuşsunuz. (jv diye kısaltacağım yazarın ismini sıkıntı olmazsa) jv nin önemi ve onu bu kadar yukarılara çeken şey hayalgücüydü. yazdığı kitaplar çağının ötesindeydi. bir nevi zamanının bilim kurgu kitaplarıydı bunlar, insanlar böyle şeyler olur mu gözüyle bakıyordu. en azından ben bunları biliyorum. ki kitaplarından esinlenilerek yapılmış çalışmalar da vardır iyi araştırılırsa çoğu mucite ( aklımıza hemen büyük icatlar gelmesin, gündelik kullandığımız çoğu araç gerecin de mucitleri hayalgüçlerini bu adamdan almış olabilirler.) önderlik etmiş olabilir. insanlara zamanında güzel bir bakış açısı yakalamıştı ve toplumun önündeydi. yanlışım varsa düzeltin lütfen

jv yi okurken kafa yapınızı muhteşem söz sanatları, olay örgüleri veya müthiş hikayelerle zorlamayın bence.

Ben de bunu diyordum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nutuk - Yayınevi Tavsiyesi
    11 yıl önce açıldı
    Grange Kitapları Hakkında
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

merhaba,

kardeş bu kafayla bakarsan hiç bir kitabı okuma. Yarın daha iyisi çıkacak. Böyle düşünerek kitapmı okunur?

Devri alem okumayan çocuk ile okuyan çocuğu al karşına sor bi bu dünya neden yuvarlak? Yada Bombay neresidir diye sor?

Ayrıca jv yememiş içmemiş kitap yazmıştır.

Galiba senin yaşın büyük olduğu için fazla sarmamış olabilir ama aç bi aya yolculuğu oku bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: küfrettin

quote:

quote:

merhaba,

kardeş bu kafayla bakarsan hiç bir kitabı okuma. Yarın daha iyisi çıkacak. Böyle düşünerek kitapmı okunur?

Devri alem okumayan çocuk ile okuyan çocuğu al karşına sor bi bu dünya neden yuvarlak? Yada Bombay neresidir diye sor?

Ayrıca jv yememiş içmemiş kitap yazmıştır.

Galiba senin yaşın büyük olduğu için fazla sarmamış olabilir ama aç bi aya yolculuğu oku bence.

Dediğüniz gibi çocuklara hitap ediyor küçükken ben de çolk seviyordum

• Bana okuma alışkanlıklıği kazandiran ve okumayi sevdiren ilk kitabimdir 6.sınıfta okumuştum yanılmıyorsam . (Devri alem)

• quote:

arkadaşlar bokunuzu yiyeyim etmeyin. her şeyi geçtim jules verne, raymond roussel'ın en çok etkilendim dediği insan. hani şu locus solus'u yazan roussel. edebiyatta, tüm zamanların en büyük sihirbazı olarak tanınan. tüm dünyayı gezdikten sonra yazdığı başyapıtına, dünyadaki hiçbir yeri katmayan. dali'nin bıyıklarına ilham olan, yangından kurtaracağım tek kitap dediği o eşsiz kitabın yazarı.

böyle kitaplardaki tatlı hikayelerinin ardında, gizlice damıtılmış bir felsefe bulunur. bunu, biz gibi insanlar öyle kolayca göremez. kısa yoldan derin manalara erişmek isteyen dostlar kaliteli eleştirmen ve yorumculara yönelebilir. bokunuzu yiyerek başlamıştım, bokunuzu yiyerek kapatıyorum. umarım banlanmam. bokunuzu yiyeyim etmeyin, hoşçakalın.

Ne demek hocam est

• Arkadaşlar ben jules Verne hakkında bilgilendiriniz dedim siz birbirinize girdiniz. Çocuklara yönelik mıdir yoksa yetişkinlere mı soru basit ve tavsiye eder misini?

• Enes4125 kullanıcısına yanıt
    Dünya klasiklerinin bir seviye aşağısı diyebiliriz.Okuyun ama siz.Buyuk bir yazardır,bir şeyler çıkarırsınız elbet.Devri alem ve aya yolculuk tavsiye ederim.

• Okurken hala keyif alırım okuyabilirsiniz bir şeyler katar

• olur mu çok mükemmel bir adamdır

hatta türkiyeye ilk çevirisi yapılan eser diye biliyorum

ben osmanlıda matbaa diye bir kitap okudum

bunu çeviren adam hapse falan mı ne atılıyor
    ilk çevirmen çok kalite bir adammış
    adamın değişik bir olayı falan var bulursan hatta o kitabıda oku
    kimdi o adam unuttum bende vaybe adam nelere katlanmış ta çeviri yapmış diye

verneyi okudum ,süper bir adam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.