Şimdi Ara

Jumbum - Arctic LF II 280 MM: 2473 TL - 420MM ARGB: 3297 TL - JONSBO D41 LCD Panel Kasa: 5770 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
759
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Jumbumun sayfasındak 30 ağustos indirimlerinden dikkat çekici olanları seçtim.

Arcticler son 6 ayın en iyi fiyatlarında, kasada piyasada 6299TL. Macunlar filanda var.

Jumbum - Arctic LF II 280 MM: 2473 TL - 420MM ARGB: 3297 TL - JONSBO D41 LCD Panel Kasa: 5770 TL

Jumbum - Arctic LF II 280 MM: 2473 TL - 420MM ARGB: 3297 TL - JONSBO D41 LCD Panel Kasa: 5770 TLwww.jumbum.com.tr
    403 Forbidden
    https://www.jumbum.com.tr/bayram

Linkleri tek tek ekleyince 403 forbiden veriyor o sebeple direk indirim sayfasını ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01dead -- 30 Ağustos 2024; 1:25:20 >

• ARCTIC P12 PWM PST 120mm rev 4 sanırım https://www.youtube.com/watch?t=74&v=gz5d48ETGQ4&feature=youtu.be buradaki inceleme videosunda öyle gözüküyor. Bedava bu fiyata. Keşke Montech kasalarda da olsaydı indirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dukeler -- 30 Ağustos 2024; 11:19:49 >
  • 420mm ye uygun kasa yok beyler ben corsair almıştım kasa bulamadım. ön panele koymadan düzgün hava akışı için yan veya üste 420 takmalık kasalar 7binden başlıyor en az ona göre karar verin.

• estafine E kullanıcısına yanıt

Dark maxima v30 var fansız, 1700lira. Marka takıntısı olmayanlar için tercih edilebilir.

• Z.E.U.S kullanıcısına yanıt

bahsettiğin kasada ön panele 420 takabiliyorsun bu da tüm hava akışını +5 derece yapıyor en az. temiz hava akışı için radyatörler üst arka veya yana konumlandırılmalı. öteki türlü kasaya giren temiz havayı ön panelde direk 5 derece ısıtarak kasanın içine üfletiyorsun kötü oluyor..

• estafine E kullanıcısına yanıt

Üstte konumlandırılırsa bu sefer de radyatör sıcak hava çektiği için cpu sıcak çalışıyor, onu da ben sevmiyorum. Özellikle 420 kullanacak kadar kaslı işlemciye sahip birisinin öne takması en mantıklısı.

• site ismini hiç duymadım.

• https://www.sinerji.gen.tr/nzxt-h7-flow-2024-black-tempered-glass-usb-32-atx-mid-tower-kasa-p-51713 bu var hem öne 420mm işlemci soğutucusu takılıp hem alttan hem üstten hava girişi olacak kasa. ön arka egsoz alt üst intake.

Kesinlikle doğru bir açıklama. Ekran kartından çıkan 80°C sıcaklığındaki havayla işlemci soğutmaya çalışıyorsun radyatör üstte olduğu zaman.

• massacrer kullanıcısına yanıt

Hocam mantık doğru ancak 80*C genelde GPU’nun hotspot sıcaklığı olur, GPU’nun dışarı üflediği hava bu değerlere ulaşmaz.

Vaktiyle Arctic LF II 360’ı Corsair 5000D Airflow kasada hem önde hem üstte denemiş biri olarak GPU veya CPU sıcaklıklarında kayda değer bir farkla karşılaşmadım.

• Jarmusche J kullanıcısına yanıt

İlk cümlede haklısın hocam. Abarttım biraz kabul ama ekran kartının soğutma bloğundan çıkan hava muhtemelen 55°C±3°C civarındadır. Lakin benim de Thermaltake Core V51 ve Asus TUF GT501 kasalarımda; eski soğutucum olan aynı Arctic LF2 360 ile deneyimlediğime göre radyatörü öne takmak CPU sıcaklığını 4°C falan düşürüyordu ve GPU için fark yaratmıyordu. Bunu da zamanındaki Asus TUF anakartıma 3 tane termal probe bağlayarak ölçtüğüm için güvenerek söylüyorum.

Ukalalık olmasın ama İTÜ'den mezun bir makina yüksek mühendisi olarak kaba bir gözle, ısı tranferi açısından baksam bile öne takmak kasa içi hava sıcaklığı için daha avantajlı çıkıyor. Elbette ki kasanın yapısı, nerede ve nasıl durduğu, ne kadar temiz hava girişi var diğer fanlarla ve oda sıcaklığı falan da etken burada.

Günün sonunda zaten işlemci sıcaklığı o kocaman AIO soğutmalar altında çok aşırı değişmiyor eğer sağlam bir hava giriş çıkışı varsa ilave fanlarla ve GPU saat hızları çok daha fazla etkileniyor sıcaklıktan.

Ben yine naçizane tavsiyemi şu şekilde yapayım. Eğer GPU hava soğutmayla ve CPU AIO soğutmayla çalışıyorsa; CPU radyatörü dışarıdan kasa içerisie temiz hava çekerek soğutacak şekilde çalışsın; önden veya yan duvardan.

• massacrer kullanıcısına yanıt

Açıklama için teşekkür ederim hocam. Sıcaklıklar aynı kaldı dediğim benimkinde de 1-2 derecelik minimal farklar oluşmuş olabilir, sadece kayda değer bir değişim olmadığını biliyorum. Kasanın genel hava akışı da bu değişilikte etkili olur. Mesela radyatör öne takıldığında üste takılan fanların dışarı sıcak havayı ne kadar hızlı atabiliyor olması veya kasanın arkasının açıklığı, hatta kasanın boyutu gibi konular da etkili olacaktır. Mesela benim 5000D Airflow çok büyük 67 litre civarı bir kasaydı (şimdiki kasam 9,6 litre) ufak bir kasaya kıyasla bu bile fark yaratıyordur eminim. Zaten siz de bu faktörlerden bahsetmişsiniz.

Benim radyatörü önde denemem biraz mecburiyettendi çünkü Arctic LF’nin radyatörü o kadar kalın ki, kasanın büyüklüğüne rağmen radyatörü üste takınca anakartın VRM heatsinklerine engel oluyordu. Ben de radyatörü kasa içine, fanları ise kasa çerçevesinin dışına pull config takmıştım (kasa çerçevesinin dışında bir de mesh toz filtreleri vardı onun altına) ve bu şekil kullanmak hoşuma gitmediğinden sonra mecbur öne taşıdım. Öne takmak pek bir avantaj sağlamadı ama olumsuz etkisi de olmadığından uzun süre öyle kullandım. Öne takınca tek endişem pompanın radyatörle aynı seviyede kalmasıydı, biliyorsunuz radyatörün pompadan yüksekte olması pompa sağlığı için daha iyi. Şimdi düşük profil hava soğutma kullanıyorum böyle dertlerim yok :)

hocam o kasa aparatsız sadece riser ile ekran kartını dikey takabilir myiiz? bilginiz var mı?
  • HÜDAVENDİGARMAH kullanıcısına yanıt

O konuda bilgim yok fakat sitesinde desteklediği yazıyor.

Teşekkürler hocam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.