Teknobiyotikte tanesi 250 TL amazon ARCTIC P12 PWM PST A-RGB (3 adet) - 120 mm PWM kasa fanı, statik basınç için optimize edilmiştir, kasa fanı, yarı pasif: 0-2000 devir/dakika, 5V 3 pin ARGB-LED - Siyah https://www.amazon.com.tr/ARCTIC-RGB-adet-Value-Pack/dp/B08Y8N5J89/ref=sr_1_103?m=A3O5TP4R0OZYXZ&qid=1658015663&refinements=p_6%3AA3O5TP4R0OZYXZ&rnid=15358539031&s=computers&sr=1-103&th=1 |
Arctic P12 ARGB 3'lü Kasa Fanı 625 TL
-
-
Bu fanları alıp egzoz amaçlı kullansak verim alabilir miyiz acaba? P serisi hava basınç açısından ön panelde emiş amaçlı tercih ediliyor diye biliyorum, ondan soruyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Normal ön fanların kötü ise dengesiz olur. Bunları öne takıp diğerlerini arkaya takarsın.
-
alırsın niye almayasın ? basınçlı şekilde tahliye ettiğin hava illa kasaya dolacak bi yerlerden
-
gümrükten geçmiyordu bunlar, max 2 adet almanız lazım
https://forum.donanimhaber.com/arctic-p12-120-mm-kasa-fani--152886334
edit : gerçi bu bundle olarak satılıyor geçebilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 17 Temmuz 2022; 13:48:34 > -
Ön panelde 2 x 20'lik fanlar var. Yani maalesef yer değiştirme yapma şansım olmayacak. Normal koşullarda 2 tane 20lik fanın doldurduğu havayı 3 tane 12lik ile negatif basınç oluşturmadan tahliye ederim diye düşünüyorum ama p12 olmaları bende çekince yarattı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ben 3 adet almıştım sorunsuz geldi
-
Negatif basınç olması için hava akışı olmayan bir kasaya egzos fanı takmanız lazım. Giriş çıkış fanları arasında boşta çalışırken debi farkı var ise, aynı kasaya giriş çıkış bağlandıgında ortalamalarında çalışacaktır. Birine biraz az digerine biraz fazla yük biner sadece ki bu da göz ardı edilebilir düzeylerde olur.
2x20lik fan var diyorsunuz, arkaya ne kadar güçlü falan takarsanız önden giren hava debisi artar bu konuda rahat olun. üstelik ön fanlarınızın rulmanı da daha az zorlanacaktır.
-
Phanteks p500 kasama(önde tek ve arkada tek 120mmlik fan vardı) öne 3 adet P14 arkaya da egzos olarak P14 fan aldım acaba hata mı ettim hocam?
-
@claisdozan P500 ün üstü de mesh olması lazım. p14leri 3 ön 1 arka dizdikten sonra phantexin 2 fanını üste egsoz takarsanız, veya önceden sıvı soğutmanız varsa ve dışarı üflüyorsa bir sıkıntı olmaz. Yayla gibi hava akımı sağlarsınız kasa içinde.
Sadece 4 tane p14 kullanmak istiyorum derseniz
2 p14 ü tam ekran kartı ile işlemcinin karşısına gelecek şekilde ortalayıp, 2 tanesini de arka ve üstarka şeklinde egsoz yaparsanız sanırım en iyi verimi alırsınız.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saglamsalassa -- 18 Temmuz 2022; 14:35:6 > -
Belirtmeyi unuttum hocam tepeye monte 280mmlik arctic freezer II AIO var.
RGBsiz versiyon benim kasa.
P14'leri de 1 egzos öne de 3 tane olacak şekilde kullanacağım. Emiş,çekiş yönlerini nasıl ayarlamak lazım acaba maximum performans için?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 19 Temmuz 2022; 14:7:4 > -
@claisdozan Şu şekilde yapacaksınız hocam büyük ihtimal öyle yaptınız zaten, 3 tane öne intake, arkaya ve üste egsoz şeklinde. Sıvı soğutma fanları dışarı üflüyorsa onlar da egsoz yapıyor, çok düzgün hava akışı sağlarsınız. Elektronik sigara kullanan varsa etrafınızda önden üfleyerek görerek de test edebilirsiniz akışı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saglamsalassa -- 19 Temmuz 2022; 14:53:37 > -
Teşekkürler hocam aio fanları öyle.
Bir de şu P14 ler gelse..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Elektronik sigara önerinize baya güldüm. Aktif kullanıcısıyım ve o şekilde test ediyorum.
Önlere F serisi takılıp yukarıda P serisi mi kullanılmalı ? Bu konuda çok kararsız kaldım.
Edit : kule tipi hava soğutmada 2 adet başka markanın P tipini kullanıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xmenvirüs -- 19 Temmuz 2022; 16:46:17 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam P'ler pressure, F'ler Flow olması lazım. Yani f tipi debisi yüksek ama havayı yön izlemeksizin saçan fanlar, P ise static pres ile ileri doğrultuda üfleyen fanlar. Benim mantığım ile kasanın ön fanlarının P olması daha mantıklı, özellikle kasanın önündeki ekran kartı ve biraz altındaki fanın Statik basıncı yüksek fan olması serin havayı yeterince kasa içine itmesi demektir, bu da başta ekran kartı olmak üzere tüm parçalara daha iyi tesir eder.
P fanları genelde sıvı soğutma radyatörlerine takılır radyatörün direncini rahat geçebilsin ve soğutabilsin diye, Fakat en azından ekran kartının alt tarafına gelecek şekilde önde bir adet takmakta ciddi fayda görüyorum. Ben şahsen öyle kullanıyorum ve şuan oyun içi sıcaklıklarım şu şekilde:
Bu arada elektronik sigara dumanına gelirsek, iklimlendirme sektöründe 2 senemi geçirdim proje ve tasarımda. Sıvı soğutma kulesi ve heat exchanger kalite kontrolünü sıcaklık ölçümü falan filan derken son hava akış testi dönüp dolaşıp kaynak ustasının sigara testinde biterdi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saglamsalassa -- 19 Temmuz 2022; 17:54:56 >
-
Hocam, hava akışı hakkındaki bilginiz çok dikkatimi çekti ve sorun olmazsa bende bir fikrinizi almak istiyorum.
MSI Gungnir 111R + MSI 240R v2 sıvı soğutma kullanıyorum. 6 adet MSI marka ARGB fan mevcut ama yüksek ihtimal pek verimli olmayan ürünler. Sizce Arctic ARGB fanlar alıp değiştirsem, Adana sıcağında çok farkeder mi? Yoksa 6 adet P12 fuzuli masraf mı olur?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gungnir 111R Hava airflow incelemesi izlemedim hocam öncelikle, fakat benzer kasa kullandım, bu şekilde yarısı veya bir kısmı kapalı kapaklar hava akışını düşürüyor. Eğer toz filtreniz varsa ve kapak çıkıyorsa kesinlikle kapaksız kullanmanızı tavsiye ederim. Fakat toz filtresi çok önemli, yoksa açık kullanmayın. Ilk 1 2 hafta güzel sonuç verir sonra bileşenlere yapışan tozları kompresörle ayda bir temizlemeniz gerekir. Yoksa sıcaktan yapışan tozlar kompresör veya alkollü bez harici birşey ile temizlenmez ve zordur temizlemesi.
Bunun dışında adana sıcağında klimasız ortamdaysanız her türlü sıcak çalışacağını az çok tahmin ediyorsunuzdur. MSI fanları çok kötü ürünler degil, p12ler daha iyi ama size 1-2 dereceden daha fazla etki gösterecegini hiç sanmıyorum. Tabi ki bunlar tahminden ibarettir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X