Şimdi Ara

jumper nedir????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
11.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar yeni harddisk aldım (SEAGATE 500 GB, 32 MB Cache, NCQ, SATA 2, Barracuda 7200.11) simdi bazı arkadaslar jumperi sökün demis jumperrin ne oldugunu ben bilmiyorum veya ne işe yaradıgını
    şu anda benimki hd tune testinde ortalama 82mbsn alıyo normalmi ve veri aktarırken 58mb/sn ile alıyo jumperi sökmem lazımmı yokssa normalmi ve jumperin ne oldugunu neişe yaradıgını söylerseniz cok
    sevinirim

•  jumper nedir????

Jumper resimde görülen mavi cisim ,değerler gayet normal ama birde jumperı söküp dene bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oblomòv -- 23 Temmuz 2008; 19:32:16 >
  •  jumper nedir????

bu jumper takılı iken ve bana jumper ne işe yarıyo söyleyebilirmisiniz
  • yanlıs koymusum resimi biraz acemiyimde kusura bakmayın hd tune testi

http://img71.imageshack.us/my.php?image=adsztq3.jpg
  • Yeni anakartlarda ve sabit sürücü gibi donanımlarda pek bulamayacağımız; daha çok Pentium III/AMD serisi ve PATA sabit sürücülerde sıklıkla rastladığımız, voltaj, anakart özelliği, sabit sürücüde ana/ikincil ayarını elle yapmamıza imkan sağlayan, çoğu eski anakartta overclock uygulamasını elle ayarlamamızı sağlayan, minik, iki veriyolu uzantısını birleştirmeye yarayan, sıklıkla uçları sarı/siyah plastik bir tutamaç ile kaplanmış, eski bilgisayarcıların minik eşyalarıdır jumper'lar :)

Gerekli bilgileri ve hatta birçok modelin ilgili jumper ayarlarını, anakart ve sabit sürücü üretici sitelerindeki pdf dökümanlarından bulabilirsiniz. Ayrıca dediğim gibi artık eski sayılabilecek bir anakartınızın kitapçığı varsa, ilgili jumper şemalarını oradan da inceleyebilirsiniz

Kısaca bir IDE aygıtını master yada slaver olarak ayarlar

• Harddisklerde jumper kullanmak bazı durumlarda diski yavaşlatabiliyor o açıdan söylemişlerdir sana,Jumper genelde bir kaç disk bir kaç dvd rw, cdrw kullanırken onları master slave yapmak için işe yarayan bir alet
  • Jumper ; IDE kablosuna takılmış olan donanımları birbirinden ayırmak için yapılan bir ayardır.
    Ayarın yapılış şekli ise şöyledir ;
    3 Tane ayar vardır.Bunlar;

1-Master
    2-Slave
    3-Cablo Select
     jumper nedir????

Bir IDE kablosuna 2 tane donanım takılabilir. Bunları birbirinde ayırmak için birinin master, diğerinin ise slave olması lazım. Çünkü işletim sistemimiz bunlardan birine yükleme yapar ve ondan başlama yapar. Ya da Cablo Select yapılmalıdır.

Her donanımın arkasında Jumper ayarlarının nasıl olduğunu gösteren bir klavuz vardır.

Cablo Select’e ise kablonun ucuna takılan master, ortasına takılan ise slave olur. Bunu yapabilmek içi iki donanımın da Jumper ayarlarının Cablo Select olması gerekir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cevap veren herkese cok tesekkürler sagolun
  • resmdeki maviliktir kardeşim
  • Jumper (köprü) çok basit bir açma-kapama anahtarıdır. Senin elindeki hdd deki jumper (köprü) takılı olduğunda sata1, çıkardığında ise sata2 olarak çalışmaktadır. Boardında sata iki yazan bir sata soketi varsa sata kablosunu oraya takıp o küçük jumper i sök. Yoksa hiç elleme.
  • sata disklerde master slave ayarı yok mudur ? bu sadece ide disklere özgü bişey mi ?
  • hd tune hd tach vs programlarda burts rate i uçurmak istiyorsan çıkartacaksın :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: saviola83

sata disklerde master slave ayarı yok mudur ? bu sadece ide disklere özgü bişey mi ?

Sata disklerde disk üzerinde slave-master ayarı yok. Onun yerine biosta boot sekmesi altında açılış sırasını değiştirilebiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: furiag

quote:

Orjinalden alıntı: saviola83

sata disklerde master slave ayarı yok mudur ? bu sadece ide disklere özgü bişey mi ?

Sata disklerde disk üzerinde slave-master ayarı yok. Onun yerine biosta boot sekmesi altında açılış sırasını değiştirilebiliyor.

Şimdi ben iki hdd takacam yeni hdd ye sistem kuracam ne yapmam gerekiyor..bios ayarı mı?
  • HORT
  • quote:

HORT

LAK
    quote:

Şimdi ben iki hdd takacam yeni hdd ye sistem kuracam ne yapmam gerekiyor..bios ayarı mı?

öncelikle yeni diskinizi mevcut diskiniz takılı iken makineye takın normal olarak makineyi açın yeni diskinizi kaça bölecekseniz disk yönetinimden bölün eski diskinizden vindos kuararken yardımı olacağını düşündüğünüz dosya ve klasörleri yeni diskin 2. yada sonraki bölümüne kopyalayın.

makineyi kapatın. eski diski çıkarın.
    vindows cd si ile makinenizi açık windowsunuzu kurun.
    kurulum tam olarak bitmeden eski diskinizi takmayın.

windows tam olarak kurulduktan sonra makineye eski diski de takın biosa girin ve açış önceliğini yeni diskinize verin.
    geçmiş olsun.

(iki diskin birden sürekli takılı olmasını önermem, hele yeni eskiye göre çok büyük kapasitedeyse. eski disk boşu boşuna çalışmış olur.)

• quote:

Orjinalden alıntı: keleminabi

quote:

HORT

LAK
    quote:

öncelikle yeni diskinizi mevcut diskiniz takılı iken makineye takın normal olarak makineyi açın yeni diskinizi kaça bölecekseniz disk yönetinimden bölün eski diskinizden vindos kuararken yardımı olacağını düşündüğünüz dosya ve klasörleri yeni diskin 2. yada sonraki bölümüne kopyalayın.

makineyi kapatın. eski diski çıkarın.
    vindows cd si ile makinenizi açık windowsunuzu kurun.
    kurulum tam olarak bitmeden eski diskinizi takmayın.

windows tam olarak kurulduktan sonra makineye eski diski de takın biosa girin ve açış önceliğini yeni diskinize verin.
    geçmiş olsun.

(iki diskin birden sürekli takılı olmasını önermem, hele yeni eskiye göre çok büyük kapasitedeyse. eski disk boşu boşuna çalışmış olur.)

Memleketin sizin gibi yardımsever vatandaşlara ihtiyacı var sağol

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minimalist -- 15 Kasım 2008; 22:33:43 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.